Skip to main content

Zkrácení platnosti inzerátů ze 6 měsíců na 3 měsíce?

Obrázek uživatele Tomáš D

Dobrý den všem inzerujícím maminkám!
v Diskusním fóru (v diskusi o prodeji kočárků) padl návrh na zkrácení doby ponechání inzerátů v Inzerci, kvůli zpřehlednění inzerce na těchto stránkách.
Konkrétně padl návrh odstraňovat automaticky všechny inzeráty starší 3 měsíců. V současnosti jsou odstraňovány inzeráty starší 6 měsíců.
Viz diskuse zde:
http://www.dvojcata.org/node/689531

Co vy na to? Pomohlo by to zvýšit šance inzerujících prodat své zboží? Napište nám Vaše názory :-)
Tom

lokalita - pro Drakulku

Obrázek uživatele Tomáš D

Když to je právě to, co neumíme. Inzerce běží na drupalovské šabloně pro diskusní fórum. Přidat povinnou kolonku pro lokalitu by asi šlo, ale pak by ta kolonka byla povinná i v diskusním fóru, a to by nebylo žádoucí.
Proto nabízím to, co je v mých silách, a to rozdělení inzerce kočárků podle lokality... Založil jsem k tomu nové diskusní téma v této sekci.
Tom

lokalita

Obrázek uživatele Drakulka

Nemusí to být ani v rámci nějakého vyhledávání, možná tam jen přidat povinnou kolonku, stejně jako je cena? Určitě každý uživatel už má představu, kam až může pro kočár dojet.

kočárky podle krajů?

Obrázek uživatele Tomáš D

To je v pohodě, připomínky jsou vítány... ale jediné, co mě v tuto chvíli napadá, rozdělit kategorii kočárky na podkategorie podle krajů.
Co myslíte? Třeba západní + severní Čechy, jižní + střední Čechy, východní Čechy a Vysočina, jižní a severní Morava?
Nechci těch kategorií dávat víc...

Lokalita

Obrázek uživatele Drakulka

Ahoj, jsem sice nově zaregistrovaná, ale snad to nebude vadit, že hned mám připomínku :)

Velice mi chybí lokalita u nabízených inzerátů, hlavně u objemnějších věcí typu kočárek. Stačil by aspoň kraj, když jsem z Moravy, tak do Karlových Varů pro kočár nepojedu, pokud by byla uvedená lokalita, tak by bylo vše jednodušší. Děkuji za zvážení.

platnost inzerátů zkrácena na 3 měsíce

Obrázek uživatele Tomáš D

Mazání inzerátů starších 3 měsíců bylo zahájeno včera.

K aktualizaci inzerátů: ověřil jsem, že stačí před vypršením platnosti inzerát jednoduše aktualizovat způsobem popsaným níže - tj. "Upravit", přidat třeba mezeru za nadpis a uložit. Tj. tak, jak to dělá většina z nás. Inzerát se tak zařadí na začátek seznamu pod "Nejnovější příspěvky" - ikona v inzerci vpravo nahoře - a nebude smazán.
Naopak přidat komentář (odpověď) k inzerátu s končící platností, např. vložit odpověď "stále platné", inzerát z fronty nevyřadí a smaže se. Proto doporučuji přednostně používat způsob aktualizace popsaný výše.
Úspěšně provedenou aktualizaci si ověříte v Nejnovějších příspěvcích (http://www.dvojcata.org/tracker), u Vašeho inzerátu bude červeně "aktualizováno", nikoli "Novinka".

Kdyby se přesto náhodou stalo, že někomu tímto zmizí inzerát, který byl řádně aktualizovaný, prosím, napište to do této diskuse. Budeme hledat jiný způsob odstraňování starých inzerátů.

Tom

odstraňování inzerátů

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahojky,
Marto, jasně... ale mně to zase tolik práce nedá :-)
Spíš jsem poslední dobou hodně musel řešit duplicitně vložené inzeráty, třeba jeden uživatel měl jeden a ten samý inzerát na kočárek vložený 9x. Od nového roku jsem takhle promazal odhadem 100 dublovaných inzerátů. To už dá daleko víc práce než hromadné mazání těch starých...

Koukám, že se jednoznačně shodujeme na zkráce platnosti inzerátů, takže jdeme do toho. Aspoň týden nechám viset na Inzerci upozornění, že se chystáme odstraňovat inzerci starší 3 měsíců a pak to spustíme.

Díky moc za všechny komentáře :-)

Tom

Ahoj Tome;)

S tim automatickym mazanim jsem to myslela kvuli tobe...Je mi jasne, ze s tim mas moc prace!!! A proto jsem pro kazde ulehceni, ktere by bylo mozne...Za tvoji praci pro web opravdu moc dekujeme!!!!
(Ty aktualizase jsou jen zkusenost odjinud a je jesny, ze tady je to na jine bazi... takze at uz to vyresite jakkoli, urcite to bude dobre reseni... ja zatim inzerovat temer nezvladam, a kdyz uz neco, neni problem to zase vymazat, takze za sebe ani nejsem schopna dat zkusenost - ale rozhodne je blbost, aby se tu "valely" prosle inzeraty...)

automatické mazání

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahoj všem,
Marto, automatické mazání nemůžeme dát. Nevím, jestli to jde, ale pokud ano, promazávalo by to i v diskusním fóru. Nejde to oddělit, funguje to na stejné šabloně. Manuálně to jde pro každou katergorii zvlášť hromadné odstranění starých inzerátů, zabere jen pár desítek minut měsíčně, takže nakonec je to jedno, zda manuálně nebo automaticky...

Ale k té aktualizaci. Ještě to odzkouším, ale při aktualizaci popsané níže by se neměl inzerát dostat do fronty pro mazání, systém by ho měl zařadit do fronty podle data poslední změny.
Když tedy dám odstranit inzeráty starší než 3 měsíce, tak se odstraní všechny inzeráty, na které nebylo 3 měsíce sáhnuto... tedy domnívám se, musím to ještě vyzkoušet.
Nechám to tu do konce týdne k vyjádření a když budeme za jedno, že mazat po 3 měsících, provedeme to.
Tom

jo

Obrázek uživatele verika

jo

Taky souhlasim s lhutou 3

Taky souhlasim s lhutou 3 mesice, urcite to staci.

No, ja si osobne myslim, ze...

No, ja si osobne myslim, ze spis by bylo lepsi, kdyby si kazdej, kdo potrebnou vec proda, inzerat sam smazal...(Ja to treba delam a nedela mi to problem...). Sice chapu, ze to treba daji vsude mozne, ale dvojcata jsou hlavni web, kde neni problem dvojklikem inzerat smazal...ale bohuzel toho asi nedocilime...
Je pravda, ze neco mi tu "lezi" dyl a treba doufam, ze si toho nekdo vsimne...ale jestli se to vali v mnozstvi jiz neaktualnich inzeratu, tak je to jasne...
Z druhe strany, neslo by treba nejak dat u inzeratu aktualizovat? Na modrykonik to treba jde, ze po urcite dobe se inzerat uz nezobrazuje (myslim po mesici), ale mate tam urcite obdobi, kdy muzete jeste inzerat "aktualizovat" kliknutim na jedno talcitko a znovu zobrazit...
Je to lepsi varianta, nez inzerat psat znovu, znovu vkladat obrazky...Ja s tim treba mam fakt problemy a spousta veci mi lezi doma jen proto, ze to nejsem schopna hodit na web...
Technicky tomu nerozumim, ale prijde mi to nejlepsi reseni...A pokud by to slo, tak tu dobu klidne zkratit na tech 6 tydnu...
Jinak asi nastavit nejake to automaticke mazani, protoze chapu, ze toho je nepreberne...

Pekny den, Marta

.

Obrázek uživatele RenataM

Souhlas

určitě ano

Obrázek uživatele Spider17

tři měsíce jsou dostačující doba.. Na Mimibazaru i Bazošu mně upozorňují, že vypršela platnost mého inzerátu a že bude smazán.

za me ano

za me ano

:-))

taky jsem pro:-)

ahoj Tome

tak to s nahlizenim bez prihlaseni me nenapadlo. mas pravdu, to nebude dobry napad. taky jsem pro zkraceni doby platnosti.

Ahoj ago, to se zjistit da.

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahoj ago,
to se zjistit da. Je to sice kapku mravenčí prace, ale pokud by se to mělo pomoci... Otázka je, co to je delší dobu. A navíc se muže stát, ze uživatel nakoukne jako nepřihlášeny a pak jeho poslední návštěvu nevidíme. Tak abychom tím někomu neublížili...

odstranit inzeraty od uzivatelu, co uz sem nechodi

Zajimalo by me, kolik je uzivatelu, kteri se kdysi prihlasili, sem nebo tam prispeli do diskuze nebo vlozili inzerat, a pak zmizeli. ma admin moznost zjistit, kdy se ktery uzivatel naposledy prihlasil? mohli bychom odstranit inzeraty od lidi, co uz sem dlouhou dobu nechodi.

Ano

Obrázek uživatele Lucka V.

Rozhodně jsem pro. Jsem jedna z těch co když prodají už se k tomu nikdy nevrátí :( Hlasuji i klidně pro 6 týdnů pro oblečení a boty. Z mých zkušeností co se zde neprodá do dvou třech týdnů už je ležák.

fronta k moderování dle data poslední změny

Obrázek uživatele Tomáš D

Lenko, to asi nejde. Stránky jsou totiž dělané na diskusní fórum, Inzerce je spíš improvizace šablony pro diskusní fórum. Ale k odstranění by nemělo dojít, protože při moderování se staví příspěvky do fronty podle data a hodiny poslední úpravy. Díky tomu tady lze najít i inzeráty z února loňského roku, které uživatel průběžně aktualizuje.
Při moderování (odstraňování) jsou inzeráty řazeny podle data poslední úpravy. Měl by tedy stačit výše popsaný způsob aktualizace.
Myslím si to, ale raději to ještě ověřím.
Tom

Tome tak tento systém

Tome tak tento systém aktualizace jsem také objevila, ale v tu chvíli se nezmění datum zadání inzerátu a tím pádem by byl asi smazán nebo se pletu? Také to právě řeším tím, že pokud mám něco neprodaného vložím znovu a starý odstraním. Měl jsem na mysli např. možnost kliknout na tlačítko aktualizovat (podobně jako na mmb) a automaticky se změní i datum zadání inzerátu .

aktualizace inzerátu

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahoj Lenko,
jde to a není to složité :-)
klikneš na svůj inzerát a dáš Upravit. Pak můžeš třeba přidat mezeru za nadpis svého inzerátu. Jakýkoliv znak dopasný do nadpisu nebo textu aktualizuje inzerát a vysune ho dopředu.
Přesto, jakmile se bude blížit doba platnosti inzerátu, je jistější vložit inzerát znovu a starý smazat.
Postup pro smazání inzerátu je v Inzerci, pravý postranní sloupec s nadpisem "DŮLEŽITÉ", třetí odstavec.
Tom

Já si myslím, že je to dobrý

Já si myslím, že je to dobrý nápad. Jen by bylo možná dobré mít možnost inzerát zaktualizovat pokud není věc prodaná, což možná jde, jen nevím jak.