Skip to main content

Zkušenosti s odsávačkou Medela Symphony

Obrázek uživatele marketad
Posted in

Ahoj maminky,
má prosím některá z vás zkušenosti s el.odsávačkou Medela Symphony? Mám holčičky narozené 32+3, přiložené zatím nebyly a ještě asi dlouho nebudou. Jsem týden po porodu a odsávat se snažím 3.den. Zatím ale s odsávačkou spíš jen zápasím, odstříkám z obou prsů dohromady tak 4ml a jsem ráda, i když se snažím každé 2 hodiny, naposledy před spaním a pak ve 3 ráno a pak zas znova. Zajímalo by mne, jak dlouho jste třeba měly puštěnou stimulační fázi a jak dlouho pak tu odsávací a v jakých intervalech jste prsy střídaly...
Díky moc za každou radu, Markéta

Medela Swing

V porodnici (FN Na Bulovce) na neonatologii jsem používala také odsávačku Medela Symphony. Pro odsávání jsem využívala většinou stimulační fázi s vyšší intenzitou. Při odsávací fázi mě často hodně bolela prsa. Odsávala jsem cca 20 min jedno prso.
Domů jsem si koupila odsávačku Medela Swing.
Děti byly narozené 34+3. V nemocnici jsem s nimi byla 3 týdny a 1 týden jsem dojížděla. Sát při kojení se pořádně nenaučily. 3,5 měsíce jsem jim dávala odstříkané mléko v láhvi více či méně doplněné UM. Bylo to velmi náročné období - nakrmit, přebalit a odstříkat mléko mi zabralo cca 1,5 hod. 1,5 hod jsem měla "volno" a potom nakrmit, přebalit, odsát...
Jsem zastánce kojení, ovšem ne za každou cenu. Hlavně je třeba pohoda bez zbytečného nervování. Starost o dvojčátka dá v prvních měsících jejich života hodně zabrat.
Přeji hodně štěstí, pevné nervy a hlavně zdravé děti ;-)

Děkuju!

Obrázek uživatele marketad

Moc vám všem děkuju! Jdu na to! :-)

Prostě pravidelně odsávej a

Prostě pravidelně odsávej a ono se to "rozjede". Mě osobně tedy ručně nešlo nic odstříkat ani když jsem pak normálně kojila, buď mi k tomu chybí nějaká eskamotérská průprava, nebo mi to prostě málo teče. Nahřívání a masírování se používá v případě, když máš moc nalitá prsa nebo ti tvrdnou, to se pak dítě ani nemůže přisát. A hodně pít, kojící čaje, to co doporučovali už ostatní. Já jsem hodně informací čerpala ze stránek www.kojeni.net, kde je přehledně tříděná databáze odpovědí a vyfocené různé kojící polohy (zatím nepotřebuješ, ale brzy se to hodí).

Prostě si myslím, že až na

Obrázek uživatele privorova

Prostě si myslím, že až na několik reálných problémů je kojení hlavně v hlavě....Většina mých kamárádek monomatek, které nutně potřebovaly (finance) nebo nutně chtěly (osvěta a ideologie) kojit, to nerozjely právě proto, že na to hrozně myslely. A pak , když u druhého děcka se na chtěly vybodnout rovnou, protože věděly, že s UM mají vlastně pohodu, jsou zastupitelné manželem, mohou pít a kouřit...tak to najednou šlo samo, litry mlíka, dítě zlatý a žravý....:)Tak držím palce !!!

Já jsem tedy už na nahřívání

Já jsem tedy už na nahřívání neměla sílu a u mě to ani moc nefungovalo. Mně zase radili, když s dětmi nemůžu být, ať si je nahrajeme na video a při odsávání, ať se na ně dívám. Že by to mohlo taky pomoc. Ale musíte si dát pozor ať Vás moc nezmelancholizuje :) A přesně jak píše p. privorova, pokusit se stresovat co nejméně.

:-))

Obrázek uživatele marketad

to je dobrý, rozhovory s vlastními prsy :-) ale tak s kým jiným si popovídat, když jsem celý den sama doma ;) Na spuštění laktace už mám doma snad úplně všechno, teď už jen ta moje hlavinka, aby to moc neřešila... Dděkuju moc, přesně tohle jsem potřebovala slyšet!

Nahřívání se osvědčilo, až

Obrázek uživatele privorova

Nahřívání se osvědčilo, až když jsem třeba měla někde zatvrdlou mléčnou žlázu, což bolí jak čert, ale musí se to rozmasírovat a odsát...Normálně sem nedělala nic, prostě nacucla přísavky a pustila stroj naplno. Jinak zkuste třeba ty bylinné čaje na podporu tvorby mléka. A hlavní je být v psychické pohodě !!! (já sem si pak s prsama snad i povídala :)) "tak kolik dáš, co?, jen se snaž, máme hladové krky..., Sunar je drahej..." ) Hlavně to vůbec neřešit a nestresovat se, že to nejde - to Vás o mlíko připraví jedna dvě...:(

Radko,

Obrázek uživatele marketad

Vám také moc děkuju! jj, rodila jsem císařem a v porodnici jsem se snažila alespoň ručně odstříkávat (dle nemocniční laktační poradkyně to zatím úplně stačí....), ale byla to hrůza a hned jsem si sehnala Medelu, i když to není úplně nejlevnější. Taky se Vás ale ještě zeptám, jestli jste před i během odsávání nahřívala a masírovala. Děkuju! M.

Tanule,

Obrázek uživatele marketad

děkuju moc za podporu! Začnu teda odsávat v pravidelném intervalu i přes noc a budu pevně věřit, že se to opravdu rozjede. Holčičky naše jsou rozený v pondělí 7.1. :-) Ještě se Vás ale zeptám, jestli jste před odstříkáváním nějak masírovala a nahřívala a to samé dělala i během odstříkávání? Ještě jednou díky moc!

Měla jsem jí půjčenou tady z

Obrázek uživatele privorova

Měla jsem jí půjčenou tady z Dvojčat a jen díky ní vděčím za kojení do cca 1/2 roku. Tu stimulační fázi jsem vůbec nepoužívala, prostě na plný výkon vytahat prsa do sucha kdykoliv, jak jen sem malinko cítila, že se připlnily. Ono ta tvorba postupně narůstá. Týden po porodu se to akorát tak začíná rozjíždět, zvlášť jestli jste byla na císaři. Já měla nejdřív takovou tu Aventí elektrickou, jedno prso po druhém, s tou jsem držela laktaci cca 14 dní, než šly holky z porodnice (34tt, stejně jim dávali cizí MM nebo UM), pak na doma už jsem jela s touhle velkou. Byla fakt supr, mraky mlíka a řekla bych že to celé odsátí byla relat.rychlovka! Když zesílily, chytli se normálně na kojení. Vydržte!!

Ahoj Markéto, myslím, že tu

Ahoj Markéto,
myslím, že tu jsem měla v porodnici. Ale už je to dávno. Odsávala jsem, ale prsa postupně. Každé 15 minut. Dohromady 30 minut, každé 3 hodiny i v noci (tak to bylo v manuálu, který jsem dostala v porodnici na přečtení). Do doby, než se mi rozjela laktace. Po té jsem odsávala jen jednou v noci, někdy se mi nepodařilo vstát vůbec :). Byla to strašná pruda, ale vyplatilo se to. Stimulační fázi jsem měla, tak jak to bylo přednastavené - odhaduji, že to byly max 2 minuty. Ze začátku bylo mléka opravdu málo, ale to je normální. Držím Vám moc palce. Každá kapka se počítá. Ať Vám holčičky rostou (máme je asi narozené dost podobně, moje jsou 6. ledna).