Skip to main content

Odříhnutí miminka

Holky, hloupý dotaz, ale když si v noci dítě po pití mléka (kojení, láhev) neodříhne, tak jak dlouho čekáte, než jej dáte spát? Máte nějaké triky-spíše asi polohu, kdy jste úspěšnější s odříhnutím mimča?
Často se mi v poslední době stává,že v noci pije klidněji a neodříhne si třeba půl hodiny. Dám jej spát. Při kojení třeba za 2-3 hodiny poznám dle plínky pod hlavičkou, že si trošku ublinkl. Jenže ve tři v noci chodit s ním po místnosti hodinu je děs.
Děkuji!
Jana

-

U nas si vacsinou neodrihli ani jeden, bez ohladu co sme robili. Takze sme skusili a ked do nejakej doby nic nedoslo, tak sme neriesili. Plus dcerka mala silny reflux, takze polozit na brucho znamenalo vygrcnutie celeho mlieka co vypila, s nou treba zachadzat ako s odistenym granatom. Ju sme nemohli davat odgrgnut ani tvarou k sebe, ale od seba, proste nic, co by zatlacilo na brusko.

jako lenkasestřička

Obrázek uživatele Janact

když to nešlo do 10ti munut, položila jsem na bříško a odříhnutí bylo hned...

Praktikovali to jak v porodnici tak i pak ten týden na nedonošeneckým, takže jsem na to přešla i doma.

J.

já dávala odříhnout cca do 4

já dávala odříhnout cca do 4 měsíců, když to trvalo tak jsem je na ruce dala do polohy jako na záda a zpátky k sobě na rameno, aby se jako ten vzduch posunul směrem ven,nebo je lehce přitiskla k sobě natěsno a dlaní se opřela jim do zádíček když byli už cca 3 měsíce tak na chvíli na bříško, to bylo v době kdy začali zvedat hlavičku, Teď už ne,protože se hodí na bok, krknou si sami a chrní. Já říhat musela dávat jinak se mleli a nakonec si třeba i ublinkli, pak převlíkání a atd. no znáte to

když nešlo odříhnutí položila

když nešlo odříhnutí položila jsem na bříško (ne spát, jen na odříhnutí) a bylo to hned.

Já jsem taky nedávala

Já jsem taky nedávala odříhnout, ani kluky a ani mladší holčičku. Usínali v poloze na zádech, hlavičku otočenou na bok.

Já v noci taky ne

Kojila jsem staršího syna i dvojčata. Po nakojení v noci jsem je okamžitě položila do postele/postýlky/nechala usnout vedle sebe, dle situace, a já jsem okamžitě vytuhla. V ty tři v noci jsem usínala i při kojení v sedě na polštáři (a to jsem se bála, že mi to dítě vypadne :-), kdybych s ním chodila po bytě, tak usnu ve stoje opřená hlavou o zeď :-)
Ve dne jsem děti jakmile uměly zvednout hlavičku, dávala odříhnout na bříško. Ale to je v noci nepoužitelné, já bych usnula, než si dítě odříhne.

Já taky ne

Ani dvojčata, ani mladší dceru. Ani ve dne :) Všichni jsou kojení.

Aha, tak to zajímavé.

Aha, tak to zajímavé.

Ahoj,

Obrázek uživatele RenataM

já děti nedávala odříhnout vůbec. Někde jsem četla, že to není úplně nutné.