Skip to main content

Co na sebe do školky-děti Praha?

Posted in

Ahoj všichni, co dáváte dětem na sebe v tomto počasí? Já dnes malému dala zimní bundu a pod to klasika flíska, ale řeším co na nohy. Do dneška nosili to, co měli na sobě ve školce (tepláky, punčocháče či jégrovky z HM) a na to oteplené kalhoty. Dnes už i v Praze trochu zasněžilo, tak jsem si říkala, že je čas začít s oteplovákama (aktuálně máme kombinézy od Tchiba). Už je nosíte?
Zdravím.
Jana

Lído to je fakt smutný, že je

Lído to je fakt smutný, že je tohle už i ve školce :-(
Měli bychom udělat nějaké referendum za uniformy :-((
My jsme doposud nosili ven na punčošky softsshallové kalhoty FANTOM, teď jsem je vyměnila za nepromokavé šusťáky oteplené fleece vevnitř LOAP, pod ně punčocháče ven...Máme nachystané i kombinézky, ale upřímně řečeno netuším, jak si je ti moji drobci oblečou ..Je to asi složitější než kalhoty a bunda.. Jinak my chodíme do křesťasnké školky a tam je sympatické, že všechny děti chodí v oblečení snad ze sekáče a ještě hodně levného a upřímně - je to úleva...:-)
Holčička má klasické punčošky LOANA žluté - ty co jsme měli jako malí :-)), na to sukničku, chlapeček jen tyhle punčošky. Máme je záměrně, protože se nejlíp oblékají, ty na tělíčko by ti moji trumberové asi neuměli, tohle je jako tepláky.. :-)

Ahoj tak kluci nosí

Obrázek uživatele Lida_3974

Ahoj tak kluci nosí kombinézy(u nás od pondělí sněží) pořád se válí po zemi .Ted jsou po nemoci tak mám jistotu že jim nepotáhne na záda.Dovnitř nosí normálně jen punčocáče někteří rodiče dávaji na punčochy i tepláky to mi přijde moc.U nás je období že musí být vše s obrázkem což maji kluci smůlu protože jsem koupila punčochy v Tchibu a jsou jen jednobarevné.Když jsem se ptala Matěje proč musí mít trika i punčochy obrázky tak mi řekl že bez obrázků nosí oblečení jen ,,chudé děti" prý mu to řekli starší děti.No popravdě nevi kam to spěje když to škatulkování začíná už ve školce :( Lída

Ahoj, dovnitř pro kluky jsou

Ahoj,
dovnitř pro kluky jsou ideální punčochy a kraťasy. A na ven - podle toho, jestli máte ve školce sníh - jestli chodí na procházku, nebo se válí v zahradě ve sněhu ( břečce ... ). To by se oteplováky už hodily.
Kája

-

Tip na kratasy na puncochy som dostala od kamosky. U nich v skolke mali zakazane chlapci nosit len pancuchy, ze je to neesteticke (nieco v style aj, ze predsa v skole tiez nebudu nosit iba pancuchy alebo do obchodu a inde na verejnosti). No a tak som to tak v ramci mojho kludu a jednoduchosti pre deti zaviedla aj u nas. Dievcata bezne nosia kratasy na puncochy, tak som to ponala, ze preco by vlastne nemohli aj chapci. No a u nas nosi kratasy aj dcerka, sukne odmieta:)
Tielka mame Estyle a Evona, kupujem o cislo vacsie, aby boli dostatocne dlhe a hlavne su na telo. Lepsie som zatial nenasla. Na zastrkavanie povacsine kaslu, ale tym, ze su na telo, tak aspon nieco. Daju sa zohnat aj na MMB. Ja kupujem na duotex.sk, ale na Slovensko.

Díky za dobré tipy!

Holky, tady člověk získá tolik dobrých tipů! Ty kraťasy na punčochy možná pak využiju, pokud by nechtěl termolegíny nosit samotné. Ale mně nedůstojné samotné punčochy nepřipadají, když jsou to ty pěkné punčocháče, co se prodávají teď. Z těch béžových žebrovaných mám fóbii ještě ze svého dětství, jak nebyly elastické, tak vůbec nedržely a klouzaly dolů. Moje dítě je otužilé a laxní, takže zimu a teplo neřeší, jen je extrémně konzervativní, takže když mu chci dát na sebe něco nového, tak to je vždycky scénka. Větší kusy oblečení (bunda, oteplováky) mu ukazuju předem, povídáme si o tom, že si to zítra oblíkne, ale moc to nepomáhá. Dnes ráno jsem prala jeho tm. modrou zimní bundu, tak dostal náhradní (půjčenou pro tyto případy, černočervená vzorovaná). Řval, jako kdybych ho vraždila, že se mu nelíbí, že jí nechce a že se mu děti budou smát. Uff, byla jsem ráda, že jsem to řvoucí monstrum odložila ve školce :-)

:-)

Taky bych oteplováky nedávala. Holky mají na ven punčošky (obyč., ne termo) a takovýty nepromokavý kahoty z Lídlu (levnější obdoba Tchiba), za ty jsem ráda, protože mají kšandy a tak nemusím mít strach o holý záda.... Košilek jsme vyzkoušely taky dost a nejlíp se nám osvědčily opět ty z Lídlu, ale blbý je, že se špatně shání..:-(
Já si taky naivně myslela, že holky budou mít legínky a jak půjdou ven, tak si na to jen hodí další vrstvu...no ale u nás ve školce to tak nefunguje, v létě si převlíkají na ven ponožky a teď se prostě ve věcech dovnitř ven nechodí, že kdyby byly zpocený, tak aby se nenachladily...myšlenka fajn, ale jsme ráda, že ty děti neoblíkám já...nevím jak ve školce, ale doma ty punčochy holkám až tak nejdou...
Takže tak u nás:-) Zuzka

ahoj Katko, kraťasy přes

ahoj Katko,
kraťasy přes punčocháče vypadají podle mě v pohodě. Určitě líp než samotný punčocháče, což je takový nedůstojný. A zase punčocháče plus tepláčky mi přijde i pro zmrzlíka dovnitř fakt moc. Náš chlapeček loni přesně nosil punčocháče plus kraťasy. Ale měli jsme opačný problém, ve školce příliš horko, podlahový topení. Takže býval zpocený a po umělých punčocháčích okamžitě ekzém. Letos jsem nakoupila pro děti bavlněný legíny v HM, chlapečkovi modrý a černý a nosí je ve školce bez dalšího. A kupodivu to i dobře vypadá.
Já naopak řeším jiný problém, neustále holá záda a břicho. Mají samozřejmě tílka, z C&A, ale ty jim lezou nahoru. A to i když jsem s nimi já a pohlídám si, že je mají při odchodu zastrčené. Jak je to ve školce radši ani nepřemýšlím...
T.

Na oteplovaky je podle me moc

Obrázek uživatele Olitwins

Na oteplovaky je podle me moc brzo, navic byl jen poprasek, teplota kolem nuly. Dala jsem dneska holkam flisem posite sustaky a k tomu podkolenky, jinak bych dala rifle nebo mancestraky a pod to puncochace.... Ale my praktikujeme studeny odchov...

neumím si moc představit, jak

Obrázek uživatele KaterinaAd

neumím si moc představit, jak to vypadá - kluk s punčochama a kraťasy....
Jsem z našich učitelek už nešťastná. Když jsem mu dala silnější tepláky (ono je tam fakt od podlahy chladno a děti jsou hlavně na zemi), tak ho zas v nich nechali jít ven, že jsou dost teplé (což pro zmrzlíka samozřejmě nebyly), tak jsem myslela, že to vyřeším těma tenkýma teplákama na punčošky...
Zítra jdeme na koncert a mám domluvenou učitelku na hlídání (jsem moooo zvědavá, jak to zvládne:-)), tak ji pak cestou domů vyzpovídám a budu instruovat.
Dokonce se mi stalo, že nechali jít Víťu ven bez čepice...ráno ji hodil na poličku tak vehementně, že přepadla na druhou stranu. Dostal vynadáno, že přece věděl, že ji ráno měl...paní učitelka prý řekla, že si má dát kapucu..

Kati - k synovi

Nas nosi do skolky vnutri pancusky a kratasky - mam istotu, ze na von ho v kratasoch neposlu:) (pri tenkych teplakoch by som istotu nemala, ucka si nemusi vsimnut).
Niektore kamosky davaju chlapcom vnutri teplaky a na von si maju obliect spodky (oblieka sa lahsie ako pancuchy) a nohavice.
No ja chcem mat istotu, ze bude obleceny dost a ze to bude aj pre neho pohodlne a co najmenej prezliekania.
Nosi kratasy z leta, takze ziadne investicie naviac. Vacsinou nosi take bavlnene, tie sa mi osvedcili z prveho roka dochadzky - su pohodlne, lahko sa obliekaju a vyzliekaju (WC). Nosi to u nas tak viac deti. Esteticky som si zvykla, nie ze by mi to prislo nieco uzasne, ale mam istotu a pre syna je to jednoduche a pohodlne. A aspon tie kratazy ponosime viac:)

Oteplováky zatím ne

Připadá mi na oteplováky zatím teplo. Ale včera jsem nad tím taky přemýšlela, vytáhla je ze skříně, pokochala se jaký jsou pěkný (ještě nezaprasený), a zase je vrátila zpátky. Dám je, až bude vyloženě mrznout nebo bude sníh. Zatím nosí šustáky - středně zateplené. Ale on je otužilec, tomu by bylo jedno chodit ve i v teplákách :-) hlavně když na nich bude pěkný obrázek, nejlíp Ben10 :-)

Katko

Obrázek uživatele PetraN

já v tomto věku ani jednoho z kluků nezatěžovala tím, aby si na punčocháče do třídy ještě něco navlékail, oni to ti chlapečci ještě nepoberou:-).Byli normálně v punčochách, mladší má teď 4 a taky ho nechávám jen v punčochách.
Starší si pak až tak okolo pěti let začal navlíkat přes punčocháče letní plátěné kratasy,resp.tříčtvrťáky..vybral si to tak sám, jen v punčochách být nechtěl a převlíkat se mu nechtělo, na to byl línej. V teplákách přes punčocháče mu zase bylo teplo:-)
Letos má 6, punčocháče už nechce,prý jsou pro holky, tak nosí spodky a kdybych ho nehonila,aby se převlíkl, tak se v nich klidně válí po třídě..prý to vypadá jako tepláky:-)
Holky to v tomto ohledu mají jednodušší.

Ahoj

Obrázek uživatele PetraN

tak já dávám oteplováky jen když je sníh, případně břečka,nebo když je velký mráz,tak okolo -10. V tomto počasí okolo nuly děti mají punčochy/spodky(slabší,bavlněné,ne froté)a na to lehce oteplené šusťáky, jsou slabší než Wolf,je tam taková vatovaná mezivrstva. Až ještě víc přituhne,dostanou ty fleecové od Wolfa. Ty jsou hodně teplé.
Na oteplováky mi přijde ještě teplo,ty bych dala max. bez punčoch,jen s podkolenkama, ale přijde mi lepší,když je okolo té nuly mít něco co obepíná tělo (punčochy,spodky).

ahoj, holka to má jednodušší,

Obrázek uživatele KaterinaAd

ahoj, holka to má jednodušší, nosí pořád šaty a punčošky, takže na ně si na vycházku obléká oteplené šusťáky (kugo, hodně teplé). Pořád přemýšlím, co s Víťou, protože je hroznej zmrzlík a navíc ve školce nemají koberce, ale lino a mě samotnou to tam studilo. Dneska jsem mu poprvé dala punčošky a na to ještě tenké tepláčky s tím, že na ven vymění tepláčky za ty šusťáky...no když jsem ho odpoledne vyzvedávala, tak byl jen v punčoškách..tož to někdo nepochopil:-)).
Ty komplety z Tchiba mám, ale zrovna dneska jsem se rozhodla, že se jich zbavím a pořídím raději kombinézky. Než je všechny tři obleču, tak jsem úplně hin. Taky mě štve ta hrozně úzká manžetka u bundy, nemůžu tam zaboha narvat rukavice...

Ahoj,syn vyraží do školky v

Obrázek uživatele Jana_4447

Ahoj,syn vyraží do školky v zateplených šusťákách a tam se převlíká do tepláků.Děláme to tak pořád.