Skip to main content

Rozdělení dvojčat při spaní? vaše zkušenosti...

Mám dvojvaječná dvojčata kluky 5 měs. korig. A usíná bez problémů ale několikrát za noc se budí a bohužel hned začne vejskat že nemá dudlík, má žízen nebo hlad, nebo prostě jen tak že je vzhůru i přes to že než k němudojdu zase spí. B má celkově s usínáním problémy, nemůže zabrat a řve, má to i přes den, neuroložka nám dala homeopatika a je to lepší lale má dost lehký spaní. Ted je třeba oba uspíme ale A jak se probouzí nám i B vzbudí a ten pak začne řvát, protože už nemůže zabrat a někdy je to na hodinu i déle než usne, jak řve budí i A a je to dokola, tak si ho bereme k televizi do obýváku a pak přenášíme ale v noci to je problém..uvažujeme že je rozdělíme, manžel spí vedle v ložnici tak že by si B vzal k sobě, protože když spí tak spí v kuse i do rána ani na jídlo se nebudí jen ho nesmí to naše ukřičený A rušit :DDD jen se bojím aby už to nezůstalo...chtěli jsme je dát později do společného pokoje až budou starší, ale aby to nedopadlo že půjdou každý do svého....přijde mi to škoda. Kapacitu pokojů na to máme ale přišlo nám lepší kluky nechat spolu třeba až do školního věku...co radíte? Rozdělili jste někdo dvojčata na noc takto brzy?

Ahoj

Obrázek uživatele Laaja

Taky jsme je v rámci přežití všech členů domácnosti museli rozdělit. Dcera měla a stále má lehké spaní, takže ji vše budilo. A ještě k tomu se často budí i sama od sebe a vříská a vříská. Teď už to syna nebudí, ale když byli menší, tak celé noci i dny se budili navzájem a já šílela. Takže jsme je rozděli jak v noci, tak na denní spaní a v pohodě. Spolu začali spát až někdy kolem 18m na noc a přes den jsme je dělili snad do 2,5let.

v době, kdy jsme byli v malém

Obrázek uživatele Vladkax

v době, kdy jsme byli v malém bytě a spala jsem s holkama dohromady, tak jsem v rámci boje o své přežití používala na noc špunty do uší. Jedna s holek v noci hodně povídá, vykřikuje apod, přitom po mě nic nechce, ale já jsem byla furt na nohách. špunty mi to alespoň trochu ztlumily.... :-)

děkuji všem za názory, kluky

děkuji všem za názory, kluky jsem rozhodila a B krásně spalo celou noc s tatínkem ovšem A povídalo už od půl druhé ale evidentně je spokojenej, takže jsem nevyspalá zase jenom já:Dno snad ho to časem přejde....

to se těš :-) dneska rámo mi

Obrázek uživatele Ifka123

to se těš :-)
dneska rámo mi synátor domlouvá"maminko, dej k snídani ten jogurt, já už sice velký jsem, ale potřebuju se ještě zvětšit, a jogurty na dlouhé kosti jsou umatlané, ...bych mohl vyměňovat žárovky na stropě a tys mohla vyhodit žebřík"
těch hlášek jsou desítky denně :-)

ahoj, my oddělili holky od 3

ahoj, my oddělili holky od 3 měsíců a nyní jim je 3,5 roku a mají každý svůj pokojíček. Museli jsem je rozdělit, protože jedna řvala jak tůr a budila druhou, která do teď má lehčí spaní, probudí jí každé zavrzání.V zimě pojedem na hory a to prvně budeme od té doby spát všichni spolu na jednom pokoji, předtím jsme letní dovči řešili, že jsme měli aspoň dva pokoje na spaní, teď to bude premiera, jsem na to zvědavá.

papa Hanka

ahoj, rozdělili jsme holky

ahoj, rozdělili jsme holky asi v 7 měsících, kdy už v noci nechtěli kojit, ale jen uklidnit...byly hrozní nespavci. Ve 2 letech jsme je i se starší ségrou sestěhovali do jednoho pokoje a i když v noci některá ječí, tak ty co neječí už jsou schopné sami znovu usnout aniž by nás k tomu potřebovali :-) Přes den dvojky rozděluji také. Přeju hodně spánku. Alča

My to děláme tak, že je

Obrázek uživatele verika

My to děláme tak, že je společně necháváme alespoň usínat. Jak v noci, tak přes den. Postýlky jsou na kolečkách a když to jo nejde, tak jeden z kluků putuje k manželovi do ložnice i s postýlkou. Já mám totiž obavu, že pak by si mohli těžko zvykat na to společné sestěhování. Dcera spala vždycky sama a má s tím trochu problémy, když má spát s někým v jedné místnosti a nejsem to já. Má svoje zvyky a získala je docela brzy...

ahoj, tak nasim je 15m a na

Obrázek uživatele Kralka_KK

ahoj,
tak nasim je 15m a na denni spani rozdeluju tak cca od 8m.V noci spi spolu. Kluk ma mensi potrebu spanku a pres den mi budil holku, ta byla pak vecer naprosto vyrizena. Takhle nam to vsem vyhovuje. V noci teda uz spi nepretrzite, ale kdyz se v noci kluk budil, tak holku to nejak nerusilo.
Chce to zkouset, zkuste je rozdelit na par dnu a uvidite, zda to bude vsem vyhovovat..
Iva

asi bych je taky rozdělila,

Obrázek uživatele akinka

asi bych je taky rozdělila, jde o to naučit oba spát celou noc a potom je dát zpátky, u nás naštěstí i když jeden řve jako blázen tak s druhym to ani nehne :-D a to od miminek....potom bych je určitě dala dohromady...

jinak Ifko to mě fakt rozesmálo :-))) mám taky páreček a na tyhle hlody až budou mluvit se taky těším jelikož náš chlapeček je pěknej roubíř

ahoj, našim dětem je necelých

ahoj, našim dětem je necelých 11 měsíců a odděleně spíme už nějakou dobu. Dokonce je dávám spát odděleně i přes den a místo půlhodiny mi vydrží třeba hodinu. Budí se totiž navzájem třeba jen zakníkáním ze spánku. Takže momentálně jsme relativně vyspaná rodina. Uvidím, jestli je budu časem moci dát zase zpátky k sobě... M.

dala bych přednost možnosti

Obrázek uživatele Vladkax

dala bych přednost možnosti se lépe vyspat. Pokud je to rozdělení dětí,tak klidně. Časem bych je zkoušela dát zpět k sobě, zatím jsou malí, myslím, že by s tím nemusel být problém....

ahoj, já osobně bych je v

Obrázek uživatele Ifka123

ahoj, já osobně bych je v momentální situaci rozdělila, dítě se musí vyspat a pokud jeden budí druhého, kvalitní spaní není možné.
Já jsem dvojčata dělit nemusela, spala celou noc "od sedmi do sedmi" a i přes den spí synchronně, občas při odpo spaní sice chvilku blbnou, ale pokud syn zlobí moc, holčička si vezme sama deku a odchází se slovy"ty, dabajáku jeden, tady zlobíš, tak si tu buď sám, já jdu pyč a smutno tady bude tobě :-) !
třeba se to časem u vás zklidní, pak bych je zase klidně sestěhovala...