Skip to main content

Každý večer scény:-(

Obrázek uživatele KaterinaAd
Posted in

Přiznám se, že zrovna teď mi opět tečou nervy.
Když pominu vše okolo, neposlouchání, zlobení, kousání atd., je tu to usínání.
Víťa je naštěstí ok, přijde se napít, vyčůrat, obloží se plyšákama a usne.
Karolína je ale něco strašnýho...jak se umyje, vyčistí zuby a odvede do pokojíčku, změní se z normální holčičky na strašnou můru (a to je eufemismus, přiznám se, že už jsem na ni i sprostá). KAŽDÝ večer mě, resp. i manžela, totálně vytočí, a to tak, že na ni řveme:-(.
Začíná to klasicky. Přijde do ložnice..pro pusinku, napít, vyčůrat, něco nám říct...takže xkrát po dobrém vyhovíme, odvedeme do postele (má otevřené dveře, rozsvícené světýlko - naproti ložnici). Je to prostě nekonečný boj, pak už jen chodí a stojí třeba mezi dveřma, nebo si vymýšlí, že chce jiné pití, jinou panenku atd., takže na ni houkneme...dřív nebo později začne řvát. V ložnici nám většinou už spí nebo usíná Marek, takže samozřejmě ji tam nenecháme řvát, ale odvedem do jejího pokoje. Řev a řev a řev. Pak na ni řveme i my, protože je to opravdu ubíjející, je to den co den, týdny, měsíce. Každý večer trávíme cca hodinu až dvě tím, že řešíme řvoucí Karolínu.
O co jí jde? Abych tam s ní byla než usne. Asi se divíte, proč to neudělám...nechci. Chci mít jednu část dne pro sebe. Chci si dělat svoje věci, kouknout v televizi na program, který chci já a ne na pohádky. Chci se naložit do vany, číst si, háčkovat, mluvit s manželem....
Navíc, když jsem to zkusila, že si k ní sednu a počkám, až usne, tak zázrakem ožije, sedne a chce skládat puzzle, vykládá, prostě se nedá donutit lehnout a snažit se usnout.
Zkusila jsem složit i u nás cestovní postýlku, postavit ji vedle Markové, že by usínala tam...nechce. Nechce spát ani v pokojíčku s Víťou.
Proč sakra za tu dobu - rok a půl? nepochopila, že jí nevyhovím. Že prostě dřív nebo později si bude muset lehnout a spát. Takhle usíná každý večeř uřvaná:-(.
Je mi jí na jednu stranu líto, ale ustoupit nechci (byť se vlastně ten "můj" večer díky tomuhle stejně nekoná) a taky jsem strašně naštvaná a vytočená, protože se chová hrozně.
Není vůbec rozdíl, pokud spí přes poledne ve školce nebo doma nespí....
Prošel si někdo něčím podobným?

Jani, to je výborný nápad,

Obrázek uživatele KaterinaAd

Jani, to je výborný nápad, který bych samozřejmě ráda realizovala a neutrácela docela velké peníze za cd s pohádkami...bohužel mám vadu řeči, trochu si šlapu na jazyk, sykavky...takže čistě z pragmatických důvodů já volila pohádky kupované:-)

Pohádky od maminky - to je

Pohádky od maminky - to je tak poetické, nádhera :)

Týjo Jani,

Obrázek uživatele Iris05

to je super nápad !!!

CD s pohádkami

Ahoj holky,

za sebe mohu doporučit ještě jednu fintu na situaci, kdy děti vyžadují být večer v posteli s maminkou. Mašim klukům už je 6 let, takže my jsme už v pohodě, ale kolem 3 let chtěli usínat převážně se mnou.

Vzala jsem tehdy Špalíček pohádek od Hrubína a namluvila jejich oblíbené pohádky přes mikrofon do počítače. Následně vypálila na CD. Je toho asi 2 hodiny mluvení. Večer jsme uložili, dali pusu, popř. krátce pomazlili, zhasli a pustili na jejich přehrávači (který jim společně s tímto CD přinesl Ježíšek) pustili CD "pohádky od maminky".

Poslouchali můj hlas do usnutí, usínali bez problémů ve tmě a já neměla chrapot z nekonečného čtení. :o)

Jana.

Ono to teď asi s tím, jak je

Ono to teď asi s tím, jak je brzo tma, je těžší, ve školce končíme ve tři, plus nějaká cesta někam, ale asi by se to dalo, kdyby ti napadlo něco, co máš blízko nebo co by sis uměla představit v téhle roční době, dej vědět, nebo to necháme na začátek roku, až je později tma, nejspíš jsme tedy z různých konců Prahy, tipla bych to,když máš Chodov z ruky, z naprosto opačných částí, my jsme za Prahou blízko Právě Chodova.. :-)

to bych ráda, ale Chodov máme

Obrázek uživatele KaterinaAd

to bych ráda, ale Chodov máme teď po přestěhování trošku z ruky:-(.

Za gratulaci děkuji:-), jsem moc zvědavá, jak jí to dlouho vydrží...dneska opět bez jediného pípnutí a vystrčení nosu ze dveří..

Taky gratulace :-) Jestli

Taky gratulace :-) Jestli chceš, můžeme dát někdy kafe s dětičkama v Praze - třeba v OC Chodov ?...

Katko, držím palce, aby to

Obrázek uživatele verika

Katko, držím palce, aby to mělo pořád stejný trend :-)

Pustila jsem Zlatovlásku,

Obrázek uživatele KaterinaAd

Pustila jsem Zlatovlásku, přikryla, zhasnula a upozornila, že jestli vyleze, rádio odnáším...

Katko, tak to velká

Katko, tak to velká gratulace, jak jsi toho docílila?... u nás opět žížen, čurat, nudle atd...ale je fakt, že už to netrvá 1,5 hodiny,ale včera to bylo asi jen 40minut, tak se třeba už také blížíme k cíly:-)) pěkný den denisa

Knizku poslu. Vcera usnuti

Obrázek uživatele KaterinaAd

Knizku poslu.
Vcera usnuti bez jedineho pipnuti, b noci presun k nam a spanek do 7.30. Naaaadhera

kniha

Katko, muzu taky poprosit o zaslani knizky "Kazde dite muze dobre spat"? Je nam sice teprve rok, ale problemy se spankem mame uz ted, tady jsem to resila: http://www.dvojcata.org/node/709873. Muj mail: aga.andrlikova@gmail.com. Predem moc dekuji.

Pomůže školní docházka

Ahoj,
můj syn také večer zlobil, sice ne tak moc, jako je v úvodním příspěvku, ale štvalo mě to. Ještě v červnu byl vzhůrul klidně v půl desáté večer. Štvalo mě to proto, že jsem ho pak ráno nemohla dostat z postele, když jsem šli do školky.
Všechno se změnilo s nástupem do první třídy. Nejpozději po půl deváté už spí (dcera vždy usínala dřív). Ráno je první z postele. Vstává rozhodně líp, jak dcera.
Já jsem měla děti dlouho ve své posteli. Nedařilo se mi nijak je vypudit (to už jim bylo přes šest let, ale byli předškoláci. Nakonec jsem jim slíbila pětikorunu za každou noc, kterou stráví ve své posteli :-). Přišla bych na buben, tak jsem to zrušila, ale děti už spí ve své a ke mě do postele nelezou :-).
Jana

ahoj katko, jestli by nebyl

ahoj katko,
jestli by nebyl problém, mohla bych poprosit abys mi jí poslala na mail. moc děkuji ráda nahlédnu. díky denisa

děkuji Markéto, knížku mám,

Obrázek uživatele KaterinaAd

děkuji Markéto, knížku mám, dokonce v elektronické podobě, hodně maminkám jsem ji i posílala....jak píšu, naše děti jsou naprostý atyp, neplatí na ně prakticky žádné osvědčené rady. Jo, odnaučování jídla jsme podle toho v noci zvládli, ale to je tak vše.

Ahoj, necetla jsem ostatni,

Ahoj, necetla jsem ostatni, ale nemas nahodou knizku: Kazde dite muze dobre spat? Jsou tam ruzne tipy i pro starsi deti. Nam ta knizka (jeste spolu s knizkou Jak naucit dvojcata spat) velmi pomohla. Ale to byly deti jeste mimina... Kdyz jsem v ni tehdy listovala, byly tam i kapitoly tykajici se starsich deti a prave i takovych pripadu, co treba popisujes ty. Mozna by ti tam neco pomohlo. Marketa

Pravidelně u nás do nedávna

Obrázek uživatele KaterinaAd

Pravidelně u nás do nedávna přespávala moje máma - vždy ve středu a ve čtvrtek - situace naprosto shodná, jen občas místo maminky řvala po babičce - ta s ní ovšem klidně spala, takže to bylo pro nás plus. Ovšem v noci ji tam stejně neudržela.
Tatínek je přísnej, bohužel na děti je to bez efektu, oni jsou fakt nějací divní:-(. Na nás když doma zařvali, tak jsme stáli v pozoru a absolutně jsme si nedovolili odporovat, naše děti jen zintenzivní řev, ale stojí si prostě na svém a nehne s nimi absolutně nic.
Karolínu neudrží v posteli ani hrozba a ni reálný výprask, ona prostě jde jak beran, už se strašným řevem, ale prostě jde....nerozumím tomu.

Jen mi napadlo - co tak nechat

Jen mi napadlo - co tak nechat u vás přespat někoho dalšího, třeba z rodiny, babičku, tetu, s kým dobře vycházíš.. Uvidí to zase jinýma očima, řekne ti, jak to vidí, proč to asi tak je, jestli mu děti přijdou spíš tak, že si vydupávají nebo spíš tak, že jsou ve stresu, zapůsobí na děti v tom smyslu, že jim zase někdo jiný řekne, že je normální usínat v pokojíčku a pořád z něj nevycházet... Někde jsem taky četla, že pravidla doma určuje hlavně tatínek, docela mě to zaujalo, začala jsem si toho všímat, opravdu v těch situacích, kdy jim i manžel opakuje pravidla a trvá na nich, se s tím děti rychleji smíří, než když to dělám jen já... Několikrát denně bych o usínání mluvila..do pohádky bych třeba přidala, že holčička hezky sama usínala atd.. Nebo bych si třeba povídala s plyšáky dětí tak, aby to slyšely - Jestlipak dnes bude usínání bez pláče? Nebo bych o tom mluvila před jinou maminkou a nechala dítě vyslechnout i její názor a ujištění, že to tak má být...Nebo třeba bych na pohodové usnutí navázala nějakou drobnou odměnu...Ty noční story jsou příběh sám o sobě, to nevím :-( Ale jednou ráno se holčička vztekala, že chce, abych jí přinesla hračku a řekla jsem, že jsem ospalá a nic nepřinesu (strašný řev) a zabralo to, od té doby je to ve větším klidu.. Ale já mám nejspíš klidnější děti..

Když bude nejhůř...

...tak třeba dojde i na ten odvar z makovic :-) Napadlo mě v souvislosti s těma makovicema, když jsme byli na kurzu masáží miminek, že tam na dobrý spánek doporučovali makový olej. A přímo na kurzu jsme s tím děti namasírovali a spali fakt dlouho jako zabitý. Vím, že Karolína už není žádný miminko, ale masírovat jde i starší děti, tak třeba by masáž ve spojení s tím makovým olejem pomohla. Jen nevím, kde na to najdeš čas - já první dítě masírovala téměř denně do roka minimálně, a dvojčata jsem za stejnou dobu namasírovala JEDNOU :-) Masáž by nemusela být dlouhá, třeba by to účel splnilo. Jen se obávám, že bys za chvíli musela masírovat všechny tři děti...

Barusko, když byli menší,

Obrázek uživatele KaterinaAd

Barusko, když byli menší, zkoušeli jsme sirup Sedalia a pak ještě něco pro lepší spánek Pediakid?...oboje naprosto bez efektu. Zkusím ještě zabrouzdat po netu, jestli něco není...krom odvaru z makovic:-))

No máte to doma náročný :-(

Já s tím zkušenost nemám, ale napadlo mě, co vyzkoušet nějaká homeopatika pro děti nebo bylinkové čaje na zklidnění, na dobrý spánek? Usnout nemůže, protože se nemůže zklidnit a zřejmě to "vlastními silami" nezvládne, tak tomu něčím pomoci. Jinak se z toho za chvíli složíte všichni. Ale jen to jen takový nápad, konkrétně nevím, jaký přípravek by byl vhodný.

Tak 100x lepší řev večer než

Obrázek uživatele KaterinaAd

Tak 100x lepší řev večer než to, co bylo v noci...to bylo strašný.
Kolem 1.30 se mi nacpala do postele (to je standard, neřeším), ale dobré dvě hodiny s sebou mlátila, kopala mě, hrabala ve vlasech, už jsem šílela...nakonec říkám po dobrém "Kájuško, maminka nemůže spinkat, běž prosím tě do svého pokojíčku, obejmi kočičku a panenku a ráno se za mnou zase přijď pomazlit"....tak prej jo, seskočila z postele a šla..už mezi dveřmi začla vzlykat a než došla ty 2 metry do svého pokoje, tak šílenej řev, že chce panenku...Já totál vynervená, protože jsem do půnoci čučela na tenis, pak ještě čekala na manžela a když jsem konečně usnula, tak přišla ona....(a to nemluvím o tom, že od cca 1 hodiny jsme měli v posteli Marka, rovněž klasika. Vykopla jsem manžela, ať jde okamžitě najít tu pannu..řve minutu, dvě, tři...vylezu z postele a valím dolu, že mu ji pomůžu najít a pán si sedě na záchodě..myslela jsem, že vzteky snad puknu...takže jsem našla panenku, hodila jsem ji ji do postele a zapadla jsem do své...jenže už byla tak rozjetá, že kvičela dál...manžel tam na ni vlítnul, chvíli po dobrém, pak jí asi jedna sedla, do toho začal zase dělat "bubáka", tzn. mluvil takovým hnusným hlasem, což jsem mu už xkrát zakázala...takže jsem tam vběhla, ještě jsme se poštěkali spolu, vůbec jsem ho nemohla z jejího pokoje dostat...
Pak jsem ji vykázala do rohu postýlky a lehla si zády k ní...pak mi došlo, jak jsem hnusná, objala jsem ji a hladila, dokud neusnula, což bylo asi pět hodin ráno a já jsem měla naspáno tak 15 minut. Až tvrdě usnula, vrátila jsem se do své postele, kam mezitím přibyl Vítek a asi na 1,5 hodiny jsem zalomila, načež jsem se probudila s tak příšernou bolestí hlavy, že jsme myslela, že mi praskne.
Já nevím, nějak ty naše noci nemají řešení. Manžel totál vynervenej z práce, tzn. že doma ho vytočí naprosto vše a reaguje značně neadekvátně, já vynervená z dětí a z nevyspání...to nemůže dobře dopadnout:-(

Jsou ty holčičky

Obrázek uživatele KaterinaAd

Jsou ty holčičky potvůrky:-).
U mě to má bohužel ještě jedno velké negativum.
Já se každý večer děsně vytočím a pak, když kolem desáté všechno konečně spí a je jdu dolu uklízet, sežeru na co přijdu, pochopitelně sladké, zmrzlinu atd....
Pracně jsem na jaře shodila 10 kg a mám pocit, že to poslední měsíce všechno přichází vniveč. Nemám ani energii na cvičení ani vůli na zdravé stravování.

Katko, Karolínka

s naší Agátkou jsou si asi dost podobné. Nikdy jsem neuspávala - nakojila, dala do postýlky, dobrou noc. Usnuli hned. Ve 2,5 letech (měsíc před tím než se narodila Api), jsme jim udělali dětský pokoj s většíma postelema. S usínáním žádná změna. Jen po nějaké době jsme museli odpojit lampičky Ikea nad postelema, protože s nima začali moc blbnout. A tys mi připomněla, jaké to bylo štěstí. Jednou jsem při úklidu koukla kabel, který vede od lampičky do zásuvky. Celý poničený. Měla jsme za to, že jsme na něj postavili postel, pak nás to napadlo. Rozkousanej ! Agi všechno ráda hryže, i nehty. Naštěstí nebyl v zásuvce. Ale zpět k usínání.
Agátka už v roce dokázala nespat celý den, když na to přišlo. Odpo spali doma, ale v létě jsem chtěl být víc venku. Brácha to v kočárku zalomil hned, ona chtěla všechno sledovat a nezabrala. Večer pak hysteráky. A musím přiznat, že je asi po mě, i já jsem schopná překročit svůj stín :) Kluk usíná do pár minut po zalehnutí, ona klidně i za hodinu a půl.
O prázdniny, kdy od konce května nechodili kvůli neštovicím do školky, začala Agi vyžadovat, abych u ní večer spala. Taky mě to drtilo. Věnovat se jim 14h denně a pak jí ještě uspávat. Mám z ní pocit, že se cítí odstrčená, a že mě potřebuje víc, ale není v mých silách, se jí věnovat víc. Snažím se jí vysvětlovat, že jsou tři navíc Api ještě moc malá, trochu to zabírá. U ní je ale znát, když spí ve školce nebo když je unavená, to usíná dobře. Někdy prostě nemůže zabrat, i když se opravdu snaží. Takže jí vracím do postýlky, nejdřív po dobrém, a když už je to moc, po zlém (vařečka). Je to s brekem, po chvíli pak ale usne.
Co chodí zase do školky, jsem si dost odpočinula, večer si k ní na chvíli lehnu, když vidím, že to potřebuje. Někdy usne za chvíli, ale když to trvá dlouho, odcházím.

Teeda,

tak to je super :-))!

:-)) taky si myslím, možná

:-)) taky si myslím, možná bych si ho už připravila na polední spaní,
jinak také gratuluji.pa

to bylo tak napínavý, jak to dopadne...

...že to bylo větší drama než zprávy na Nově :-) A ty asi brzo vyrazíš do obchodu pro druhý přehrávač :-)

spííííí a bez pláče. uff.

Obrázek uživatele KaterinaAd

spííííí a bez pláče. uff. Akorát se obávám, že zítra bude hádka o přehrávač:-).
Kája je mamánek, ta se mazlí pořád, řekla bych, že zrovna ona nedostatkem pozornosti netrpí, ta si ji umí vydobýt. Ale taky je ta protivnější, uřvanější, uknouranější....100x za hodinu "já chci"...prostě pořád něco...stačí, aby cokoliv začali dělat nebo dostali, či jedli kluci nebo někdo jinej, všechno chce...
uvidíme zítra:-)

neriskla:-)) ale každopádně

neriskla:-)) ale každopádně jsi mi pobavila:-)) teď tě tu nevidím, tak tipuji že sbíráš dohromady CD přehrávač-))snad už chrní.

Katko,

tak jak to u vas vypada ??
H.

jojo, ty nemoci ...

Hm... sakra. Člověk jak to čte, tak je naštvanej, že se nedaří. A zkoušeli jsme dát dvojčata do pokojíku k sobě? Promiń že to tak napíšu, ale lepší příměr mě nenapadá. Vaše "madam" si teda pěkně diktuje. To chápu, že nebudeš vedle ní ležet, když se musíš věnovat ještě malému. My máme podobné boje kdo z koho s chlapečkem přes den a vím jak to dokáže člověka ...... Snad ještě jí dát vybrat, buď bude potichu s tebou v pokoji, jsi hodná a dovolíš jí to, nebo půjde k sobě. Co je lepší? Zkus jí nějak pomazlit, je mazlivá? Věnovat jí teď ze začátku víc energie,pozornosti, než si zvykne, že divadlo vlastně není potřeba. Ze sebe víc nedostanu. Moc držím pěsti, aby byly večery hlavně klidnější, i když né pro vás "ze začátku" delší. Eva

ty jo, tak to gratuluju, to

Obrázek uživatele KaterinaAd

ty jo, tak to gratuluju, to je úspěch!!
Naše Karolína je ale děsně rafinovaná, taky ji vracím, hned jak ji vidím a třeba na ni s odpuštěním řvu, ať se neopováží vylézt..a ona stojí, kroutí se a řve "čůůůrááááám" (i když před chvílí byla)...no riskla bys to?:-)))))))))

katko, dneska jsem byla na

katko,
dneska jsem byla na semináři - děti potřebuji hranice... bylo to fajn, v plno věcech jsem zjistila, že chybuji,ale v návalu emocí, kdy vnitřně bublám, neumím přemýšlet nad tím co řeknu...:-))

nicméně jsem se ptala na usínání a neustále vylézání... prý nemám dopustit aby vylezl, prostě nesmí, ale já nemám páky ho udolat...dneska jsem si dala záležet,
pustila jsem ho jednou na záchod, pak vylezl, že chce odsát nudle a při zahánění do pokoje začal brečet, s řevem odkráčel do pokoje, pak chtěl ještě třikrát vylezt, ale to jsem nedovolila, jakmile jsem ho viděla ve dveřím, tak jsem ho poslala zpět, neuvěřitelné,ale po 20ti munutách dnes chrníme:-))denisa

Evo, pokoje mají v patře, spí

Obrázek uživatele KaterinaAd

Evo, pokoje mají v patře, spí zvlášť (chtějí), ale jsem tam až do doby, než usnou. Nabídla jsem jí, že může usínat u mě v ložnici, ale nechtěla.
Ona chce jediné - abych s ní byla u ní v posteli. Žádný jiný kompromis.
Není rozdíl, když přes poledne spí (pravidleně ve školce) a nespí (o víkendu doma). Unavit je je těžké, ven teď skoro nechodíme. Jednak je po návratu ze školky prakticky tma, je hnusná inverze, ale hlavně Víťa byl na antibiotikách, pořád někdo kašlal...prostě jsou tři a jak je jeden marod, mají ostatní smůlu. Doma ale řádí kvalitně....
Ráno se budí mezi 6.30-7.00, Víťa spí i dýl, toho třeba po půl osmé budím, protože než se ráno vypravíme, je to doba...
Všichni tři chodí spát po Šmoulech, tzn. ve 20.00. Marek usíná kolikrát poslední až kolem desáté...
Dohromady to fakt nejde, oni se hned rozdivočí, stejně by to skončilo výpraskem a pláčem:-(

-

Ahoj Káťo. Šlo by je přes den nějak víc unavit, utahat, zničit? Vím, že máš ještě Marečka a zničená a utahaná musíš být v první linii hlavně ty, takže pochopení určitě mám. V kolik děti vstávají? Naše kolem 5:30, nebo i dřív, zejm. o víkendu :o/, kdy můžeme spát dýl( přes týden vstáváme v 6:15 a chystáme se do MŠ ). Holčičku máme večer usínající, kluk usíná později. Je energickej a když nedostane přes den do těla, tak se nám večer usíná hůř ( ale máme oproti vám "pohodu". Když jsme doma, už je nedávám spát po obědě, teď kolem 2 a 3/4 se to změnilo. Včera po obědě výjimečně spali a odcházela jsem od nich večer až kolem 22h. U dětí zůstávám než usnou, poslední dobou jim pouštím v obýváku Krtka a "okamžitě" odpadají a pak je přenáším. Ale podmínkou je, že si sednou/lehnou na sedačku, dám malé světlo a pouštím DVD. Kdo ruší, posílám spát ( vždycky se uklidnili a přestali blbnout ). Vaše holčička spí na pokoji s chlapečkem, nebo sama? Možná jsem to v diskuzi prošvihla, nečetla jsem vše. My jsme to takto dlouho ( rok a půl ) nikdy neměli, ale když byla Káťa menší, brali jsme jí do obýváku k nám, tam usnula. V jiné diskuzi jsi psala, že mají pokojík v patře? Když si představím, že bych byla takhle malá, tak bych na pokoji nechtěla být taky sama, asi bych se bála. Pamatuju si, že když jsem byla malinká, usínala jsem v ložnici v postýlce, mamka něco dělala, svítilo se, nepotřebovala jsem žádnou pozornost, bzry jsem usnula. Je to podle toho co píšeš boj o pozornost, nebo se jen bojí, nechce být na pokoji "sama" ( nebo se spícím bráškou ). Ale jak to provést se třemi děti, pokojík v patře, malý má jiné potřeby... Jedině si jí vzít až usne chlapeček k sobě, do místnosti, kde budeš, lehne si tam a bude jako myška ( podmínka ) a usne, přeneseš jí pak. Bude to bez řevu. Jinak nevím, ale tak jak to popisuješ je to hodně konfliktní, pro tebe dost stresující a stresující pro celou rodinu. Nebo usínat, uspávat všechny tři děti najednou v jednom pokojíku. Mě os. to přijde jako nejlepší řešení ( když předvádí co předvádí ), ale Mareček už asi tou dobou co ukládáš "dorostence" spinká, viď? Třeba budeš mít pro sebe večer nakonec víc času, než si myslíš a nebudete bojovat s holčičkou vzájemně o energii, pozornost, když se jí dostane přirozeně. Vím, mě se to říká jen s dvojčátky ... Myslím na vás, hlavně aby se té vaší rebelce znemožnilo večerní divadlo. Tak za mě. Hodně štěstí!!! Eva

to už bych si hodila

Obrázek uživatele KaterinaAd

to už bych si hodila mašli:-)...kor ještě jednu takovou "holčičku" jako mám...
Musím teda zaťukat, Marek teď konečně lehl, to je dobré znamení, že už by taky mohl zabrat a od obou dětí zatím klid...půjdu za chvíli na kontrolu

že by do roka a do dne? :-)

Obrázek uživatele Janact

třeba by to byla holčička měli by jste to pěkně vyrovnané - zkus manželovi nadhodit :-)))

ba ne - máte je hodně blízko sebe, musí to být opravdu náročné,,, vůbec si to neumím představit, vypravit 3dětičky...
Moje kamarádka má také 3 (4letého kluka,2letou holčičku a 6měsíců holčičku - taky paráda :-)

I když... někdy mě napadají poslední dobou myšlenky na miminko, ale třeba až tak za rok, až jim bude cca 5let.

no, tak žádná rada, píšu tady už o něčem jiném a kazím téma...

jsem zvědavá, kdy se ti to podaří uspat :-)

Jinak s tou lampičkou je to tedy síla... Vůbec by mě nenapadlo, že se něco takového může stát a je to hned :-(

šmárjá, aby nám nepožehnal

Obrázek uživatele KaterinaAd

šmárjá, aby nám nepožehnal ještě jednou:.-))))
To jsem zvědavá, jak nám to ve stáří oplatí...budou chodit s nataženou dlaní:-).
Já jsem se to před ním snažila utajit, uložila jsem ho a až pak jsem to Káji zapnula...jenže zmeťucha šel pro tu pusu a asi k ní nahlídl...
Každý jsou zvlášť, chtějí to tak. Nabízela jsem jim několikrát, že můžou spát spolu, mají tomu přizpůsobené i postele - jednak šířka 120 cm a jednak je pod nima ještě klasické vysouvací lůžko, ale nechtějí...Mají rádi svoje. Hlavně Víťa..jak si něco oblíbí, tak si to křečkuje k sobě

Kdepak...jela jsem do Tchiba

Obrázek uživatele KaterinaAd

Kdepak...jela jsem do Tchiba pro fotoskener a pod druhou paži jsem vzala ten přehrávač. Malej, černej, ale rozhodně ne odolnej pro děti:-). O dětském jsem ani neuvažovala, chci, aby to chvíli hrálo:-).
A pokud jde o dětské - Víťa měl v pokojíčku lampičku z dětské Ikey..pochopitelně ji xkrát shodil na zem, ale pořád bez problémů fungovala, kolikrát ji měl zapnutou třeba do půlnoci, než jsme šli spát. Jednou večer jsme šli naštěstí dřív, šla jsem ji vypnout...lampička svítila, v pokoji smrad jak v udírně...netuším, co se tam uvnitř dělo (je to zašroubované), ale nechci domyslet, co se mohlo stát....

to není trest , ale boží požehnání :-)))

Obrázek uživatele Janact

mít tolik dětiček, až budeš stará, bude se o Tebe mít kdo starat :-)

děti spí každý zvlášť? naše chtěli být zatím pohromadě..
No, tak to se nediv Vítkovi, že se zlobil, když ségra si tam vyhrává pohádky a on musí jít spinkat a ještě bez pohádky :-)

j.

Ahoj ,

Obrázek uživatele RenataM

naše malá taky neskutečně vysírá. Teď blbne i v noci a budí úplně všechny. Ještě teď je s náma v obýváku. Za chvíli to bude řev. Jsou to malý mršky.
Co jsi koupila za přehrávač? Něco pro děti? Bezpečnýho?

Tak jsem Víťu odlifrovala,

Obrázek uživatele KaterinaAd

Tak jsem Víťu odlifrovala, mračil se na mě jak čert a říká "já se na tebe mračím, zlobím se, vůbec tě nemám rád"...tak má slíbeno, že zítra v poledne bude pohádka uspávat jeho. Karolína se teda k spánku vůbec nemá, to spíš ten přehrávač rozfláká. A Marek sedí v postýlce a hraje na kytaru:-). Kdo a za co mě trestá?:-)

třikrát dopr...pěkně jsem si

Obrázek uživatele KaterinaAd

třikrát dopr...pěkně jsem si naběhla. Pustila jsem pohádku, 5 minut klid. Pak přišel Vítek dát mi pusu, cestou zpátky zaslechl od ní CD...už je u ní v posteli a je tam živo...já se picnu:-(((.
Jo, a s tou jednou..či více, já teda nešetřím:-))

tak jdeme na to taky :-)

Obrázek uživatele Janact

ta jedna po prdeli je někdy taky účinná :-)

j.

Zatím si nedělám moc

Obrázek uživatele KaterinaAd

Zatím si nedělám moc iluze...Šmoulící pomalu končí, ještě nás čekají zuby a pak....je rozdivočená, lítá po ložnici, skáče po posteli, zklidnila by ji asi jedna po prdeli, kdy by lehla a řvala:-(. Ach jo, to zas bude:-(

:-(

Obrázek uživatele Janact

tak to jů. My po šmoulikách odcházíme do postýlky, hned zhasneme,lehneme, popovídáme a za chvíli jsou v limbu....

jj, ve dvou se to lépe táhne a je půl práce. ty máš ještě dětičky tři...

Můj manžel není na mejdlu, ale má celý týden odpo, přijíždí po 22h, tak jsem na ně také celý den sama... :-(

budu na vás myslet, jak to dnes proběhlo - snad písničky zaberou!
j.

Kdyby to bylo 15 minut, tak o

Obrázek uživatele KaterinaAd

Kdyby to bylo 15 minut, tak o tom taky neuvažuju a uspávám, bohužel tak jednoduché to není:-(. No jsem opravdu zvědavá, co s ní dneska udělají ty pohádky. Navíc si manžel odejel na mejdlo, tak jsem na ně zase sama:-(

asi už nenapíšu nic nového

Obrázek uživatele Janact

ale souhlasím s holkama, určitě si vynucuje pozornost, tím, že reagujete i když třeba křikem jí stačí k té získané pozornosti...

opravdu rok a půl je dlouhá doba, chce to změnu, zkusit se s ní domluvit na změně... třeba ty pohádky na CD pomůžou. držím palce!

I my tedy uspáváme, i když se nám taky někdy nechce (už jsem o tom někde psala), ale pro děti je to už naučený rituál a těší se na to...
zhodnotíme den, popovídáme, pomazlíme, řekneme pohádku a děti do 15ti minut spí. takže v těch 20h máme s manželem volno :-)
i naše děti (zejména holčička) je jako ostříž, dokud nespí, nemůžeme odejít,hned volá, že se bojí, atd.atd.
...
pokud bychom neuspávali, tak by to u nás 100% dopadlo stejně jako u Vás - křik a pláč, my naštvaní - takže těch 15minut nám za to stojí :-)

Tak ať se vydaří, dej vědět.

J.

Ahoj Katko, já bych taky

Obrázek uživatele Peri

Ahoj Katko, já bych taky řekla, že jí jde o pozornost. U nás Davídek má někdy podobné způsoby, zkouší to. Jdeme spinkat, uložím je a vyprávím pohádku. Po první pohádce chtě druhou a pak ještě obvykle třetí - to je můj strop. Po třetí pohádce odcházím. Filípek je většinou hodný, pokud už nespí, tak klidně leží a usíná. Davča někdy ani nehlesne a jindy řve jak tur. Já tedy nechávám řvát. Obvykle po chvilce, co odejdu, toho nechá, protože už ví, že mu to nepomůže. Někdy ale piští dál a to tam pak jdu já nebo manžel a snažíme se ho uklidnit. Pomáhá hlazení vlásků. Obvykle je pak už klid. Zkuste možná vydržet to řvaní jednou dvakrát prostě nereagovat. Jen občas nahlédnout a říct, že má spát. U nás zatím tohle fungovalo jak s nočním spaním, tak když nechtějí po obědě. Je to kdo z koho. Peri

My jsme to řešili až ve dvou

My jsme to řešili až ve dvou letech. Syn to začal zkoušet, přerovnat polštáře, vzít jiné hračky, číst jiné knížky, vyčůrat, napít .... a další výmluvy, proč vylézt z postele. Domluvili jsme se s manželem, že budeme důslední a že nenecháme ho si takhle "vymrčovat". Takže ho necháme jít vyčůrat, napít, případně dáme kousek rohlíku na hlad a ostatní nepovolíme - řekneme, že pohádku na čtení máme a jestli ji už nechce, že číst nebudeme vůbec a půjde rovnou spát, stejně tak s jinými hračkami ... a když se vztekne, tak mu řekneme, že se nám to nelíbí, že se tak chová a že druhý den s ním nebudeme dělat oblíbenou činnost. Když jsme to udělali poprvé a skutečně druhý den vydrželi nepustit ani jednu pohádku, to na nás koukal, zkoušel to, že už je hodný a tak. Vydrželi jsme. Teď už ví, že to myslíme vážně. Myslím, že by se tím mohl naučit i trošku zodpovědnost za to, jak se chová.
Snažíme se taky dávat ho spát, jakmile začne být povadlejší, ne přetažený. Takže někdy je to v 8, jindy už v 7, stejně tak s poledním spaním. Jakmile se přetáhne, nabere novou energii a je to k zešílení.