Skip to main content

Časopis Báječná školka-jaký je?

Posted in

Holky, znáte některá? Zatím kupuji jen Sluníčko.
Děkuji.
Jana

Zrovna jsem o tom přemýšlela,

Zrovna jsem o tom přemýšlela, bezkonkurenční mi přijde Sluníčko. Médě Pusík mě docela zklamal. Kupuji 2x. Dříve jsem úkoly a vystřihovánky kopírovala, ale děti vystřihovánky hodně baví.

Jaani,

Obrázek uživatele LadaVac

naše děti v předškolní třídě v MŠ měli předplacený časopis Včelička.Přišel mi dobrý,plno úkolů,nácvik uvolňování ruky pro psaní atd.

Ahojky. kupuju dětem nejvíc

Ahojky. kupuju dětem nejvíc Méďu Pusíka a Sluníčko.taky rády listují.čteme z toho příběhy, básničky, vybarvujem omalovánku, prohlíží obrázky. STránky s úkoly (počítáníé, nácvik psaní recepty) apod. hned po zakouopení vytrhnu a schovávám je na později (až to budou holky zvládat). pak se to určitě bude hodit (třeba když budou nemocné)

Ahoj

Obrázek uživatele PetraN

Báječnou školku neznám.
Co se týče ostatních časopisů, záleží hodně i na věku dětí....
celkově mi přijde bezkonkurenční Sluníčko, jsou tam různorodé úkoly a obtížnost je uzpůsobená různému věku, takže si tam najde své dítě čtyřleté i šestileté. Pro děti, které se chystají do školy, mi přijde nejlepší, je tam hodně úkolů na nácvik psaní, uvolňování ruky, logické úkoly atp.
Méďa Pusík mi tedy obtížností úkolů přijde spíš pro děti mladší, tak okolo 4, max 5ti let, jsou tam hodně omalovánky a jednoduché úkoly typu kolik je na obrázku kačenek. Aspoň teda ty čísla, která jsem měla v ruce, taková byla.
Na trhu je pak celá řada licenčních časopisů, které jsou hodně na jedno brdo, asi záleží pak na dítěti, co má rádo (Barbie, Auta,Mickeho klubík, Donald, Bořek stavitel a další...).....a taky na rodiči, co je ochoten koupit, protože jsou tam často přikládány hračky sporné kvality, které cenu zbytečně navyšují. Měla jsem možnost mít je v ruce, ač je nekupuji a celkově jsem byla docela příjemně překvapená úrovní, čekala jsem mnohem horší než byla, nejsou špatné, ve všech jsou nějaké ty komiksy, příběhy, omalovánky a úkoly, vystřihovánky, hry, ale většinou jednodušší, typu jako v tom Pusíkovi.

Jinak třeba naše děti do cca 4 let časopisy vůbe nebraly, jen to prolistovaly a odložily, max. vymalovaly omalovánky, úkoly je nezajímaly, příběhy taky ne, komiksy taky ne, četly raději normální knížky. Takže jsem kupovala jen nárazově, třeba při nemoci.
Až tak okolo 4,5 let se dcera chytla, kupujeme Sluníčko a pracujem s ním opravdu postupně celý měsíc, jak je čas. Kluka to začalo bavit až tesď skoro v šesti letech, do té doby o časopis nezavadil ani pohledem.

pro předškoláky

Obrázek uživatele Hanoušek

ahoj dětem je 6 chodí do přípravného ročníku do školy - byl nám i v PPP doporučen časopis Méďa Pusík - který je určen právě pro předškoláky - děti ho mají předplacené - ve škole s ním pracují. Ale mne osobně se zas tolik nelíbí.... Kouzelná školka také nic moc - ale záleží na každém :-) Osobně mi přijde nejhezčí Sluníčko, kort pro menší děti - jsou tam asi nejhezčí obrázky, přijde mi přehledné, jednoduché.....

nepoperou se?

Tak to je prima, že už 2leté časopis baví. A když vám přijde domů nové číslo, nepoperou se o něj? ;)

Ahoj, nasim detem (2 roky a

Ahoj, nasim detem (2 roky a kousek) se libil. Odebirame i Slunicko, kde si sami listuji a ukazuji obrazky. Nase deti budou asi velci ctenari:-)i pred spani si vezmou do postele knizku a listuji si:-)

jaké existují vůbec časopisy pro předškoláky?

Pěkný den, omlouvám se, že se sem vetřu se souvisejícím dotazem, ale - jaké vlastně časopisy vycházejí pro předškoláky? A jsou vhodné (srozumitelné) už třeba pro čtyřleté děti?
Vůbec se v tom neorientuji, musím se i poohlédnout v trafice. Ale budu ráda, když napíšete, jestli něco odebíráte a jak na časopis reagují děti.
Blíží se nám vražedná kombinace svátek-narozeniny-Vánoce během 1 měsíce a všichni příbuzní se na mě obracejí s dotazem na tipy na dárky ;)

No, zrovna pro nás je třeba

No, zrovna pro nás je třeba lepší Medvídek Pú, zkoušeli jsme i Báječnou školku, ale nezaujala tolik... Ale záleží asi na typu dítěte..