Skip to main content

Tip na nelámací pastelky

Ahoj všem, máte někdo tip na pastelky, které se nelámají? Já tedy takové "nelámací" pastelky koupila, ale názvu tedy nedostály a bohužel se lámou. Takže některé pastelky máme po měsíci už méně než poloviční. Stejně tak i obyč tužky. Všem díky za odkazy a tipy

hm... to ani nechci slyšet

Obrázek uživatele Vladkax

hm... to ani nechci slyšet :-)

Vlaďko, já jsem nakonec

Vlaďko,
já jsem nakonec koupila gumovací pera. Děti můžou zmizíkovat, ale ne každý zmizík se dá přepsat. Náplň jsme zatím měnili jednou. Spotřeba tužek a pastelek je u nás strašná. Za sedm let jsem nepotřebovala tolik tužek a pastelek, co za tento školní rok :-).
Jana

tak nástupu do školy se

Obrázek uživatele Vladkax

tak nástupu do školy se děsím, holce co je levák jsem koupila stabila pro leváky (což je šííílená pálka) doma ty pastelky mají speciální místo, musí se opečovávat. Něco mi říká, že je do školy dávat nebudu chtít :-)

Ahoj, po dlouhém hledání

Ahoj,
po dlouhém hledání pastelek jsem došla ke stejným pastelkám, na které dávala odkaz Vlaďka (ten druhý, 12 pastelek).
Kupovala jsem nelámavé tenké a bylo to k ničemu. Všechny se lámou při ořezávání.
Děti jsou prvňáci a mají obrovskou spotřebu. Tyhle tlusté mají od Mikuláše a některé mají poloviční. Tak jsem teď koupila každému nové balení. Ta cena je taky pěkná.
Děti musí mít základních 6 barev + fialovou, oranžovou a růžovou, ty potřebují na angličtinu. Penál mají narvaný, ale zase vím, že se nebudou při hodině stresovat tím, že se jim zlomila pastelka a ještě ji musí jít ořezat. Ale občas přinesou zlomenou i tu tlustou.
A pěkně je ztrácejí.
Jana

Určitě máš pravdu, to

Obrázek uživatele vavrinkova.hanka

Určitě máš pravdu, to poštovné je šílené. To spíš, kdybys potřebovala více věcí nebo objednat více kusů pastelek do zásoby, ale i tak je to dost :-(

Ahoj Hani o těhlech slabých

Ahoj Hani o těhlech slabých jsem psala (jsou označeny na tužce 1960/221. Mají tuhu jen 2,5mm a celá pastelka je silná 7mm). Jen jsem je nikde moc nedohledala (ne tedy s osobním odběrem v Praze). K objednání jsou, ale dávat za poštovné třeba 100,- (v tvém odkazu 120,-) při koupi dvou balení pastelek po 99,- je pro dost.

Tenké Stabilo

Obrázek uživatele vavrinkova.hanka

Já našla ještě tyto tenké stabila, máme nový penál a nerada bych tam rvala ty silné, aby se hned nezničil. Zatím jsme měli maped, ale mám pocit, že strašně rychle "ubývají", zkusím tyto stabila http://www.skolnieshop.cz/psaci-potreby-145-op/stabilo/stabilo-trio-swan... a uvidím. To jen ´, že jste řešili tu tloušku, tak dávám ještě jeden tip :-)

Stabila píší a jsou super,

Stabila píší a jsou super, ale gumičky co je drží v penále nejsou na takovou šíři dělané a praskají. Tak jsem si říkala, že by to chtěla užší (méně než 9mm). Májí ty kohinoor nějaké označení na tužce? Já už bych si to podle toho dohledala.

tak teď nevím, které to

Obrázek uživatele Vladkax

tak teď nevím, které to máme,jedny jsou s dřeveným neprobarveným obalem (ty nedoporučuji, děti obtíždně ty barvy hledají) a pak ty klasiceké celobarevné. Ale na ten obal si fakt nevzpomenu... je už dávno fuč.... a ta stabila nevyhovují proč? Holka je má nyní ve školce (každé dítě má svoje) a zatím taky není problém. ty jsou tenčí....

Jenže ty kohinoor z odkazu od

Jenže ty kohinoor z odkazu od Vladkax www.tulenik jsou ještě silnější než silné stabila. Ty už se nám do penálu vážně nevlezou.

Z jiných kohinoor triocolor http://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=Triocolor
(kterých velký výběr) nevím které vybrat. Pre nevěřím tomu, že ty třeba za 50,- budou psát stejně pěkně jako ty za 100,-

Tak jestli máš slabé triocolor tak pošli prosím označení nebo odkaz.

my s těma kohinorkama

Obrázek uživatele Vladkax

my s těma kohinorkama cestujeme (hadrový obal), padají ze stolu furt, a nepamatuji se, že by měla některá polámanou tuhu..... na druhou stranu, od malička holky učím, jak se s výtvarnýma potřebama zachází, pokud něco najdu někde rozsypané, tak se to musí posbírat. Navíc malují většinou u jídelního stolu, pastelky v hrníčkách mají své místo, u nás nehrozí, že by byly rozsypané a někdo po nich šlapal apod.... ze stolu ale padají dost, to jo..... Taky je ale pravda, že když byly holky menší, mohla jsem je sekýrovat jak chtěla :-)

Holky

a jak Vaše děti s pastelkami zachází? Flamingo, o kterých jsem tu psala, už v obchodě nemají. Nahradili jsme jinými, lámou se a blbě ořezávají.... Jenže naše děti s nima pořád hází, starší už to pochopili, ale přece jen jim občas nějaká upadne. Ale malá, tak když má svou chvilku,je rozmetá po pokoji. Takže se bojím investovat více.
Díky. Z.

Kooh-i-noor Triocolor trojhranné

Do penálu se bez problémů vejdou a opravdu stačí krabička 12ti pastelek na celý rok. Nelámou se, výborně se řežou a krásně se s nimi kreslí. Od té doby, co jsem je koupila poprvé, už jiné nekupuji.

Tak jen píšu jak se osvědčily

Tak jen píšu jak se osvědčily pastelky Trio swano silné (označení na tužce 203/530, šíře tuhy 4,2m šíře tužky 9mm). Opravdu mohu jen doporučit. Holky je mají od toho října a pastelky se opravdu nelámou. Některé barvy jsou sice už méně než poloviční, ale ne že by je bylo potřeba z důvodu lámání strouhat, ale že s nimi holky nejvíce kreslí:-)

Do penálu se také vešly, ale někde už gumičky začínají praskat tak bych asi příště zvolila slabší. Bohužel trio slabé jsem nikde moc nedohledala (jsou označeny na tužce 1960/221. Mají tuhu jen 2,5mm a celá pastelka je silná 7mm).

Takže budu muset kouknout do kohinooru. Tam je pastelek také více než dost tak pokud máte někdo slabé trojhranné co super píšou a nelámou se tak budu ráda za odkaz.

Jinak kupovala jsem zde http://pemi.cz/cs/detail-zbozi/papir-a-kancelar-1707:1:130/pastelky-stab...

Díky všem za tipy.

tak snad se to tam vleze :-)

Obrázek uživatele Vladkax

tak snad se to tam vleze :-)

Rozumím Ti. 2mm je znát. My

Rozumím Ti. 2mm je znát. My doma takhle tlusté pastelky nemáme. Takže jsem zkoušela výčka od fixek:-)ty jsou 10mm široké. V penálu mají trojhrané(tenčí) a je to akorát. Jsou cca 7mm tak ten milimetřík snad projde:-) Hrozně moc díky.

když je dám konci k sobě, při

Obrázek uživatele Vladkax

když je dám konci k sobě, při zalícování jednoho rožku je na protilehlé straně cca 2mm rozdíl mezi kohinorkou a stabilem. Blbě se to vysvětluje... jakoby dáš na sebe dva trojůhelníky, jeden roh na druhý, zůstane vidět cca 2mm pruh toho většího trojůhelníku

pastelky

Ahoj, dětem kupuji Maped pastelky - jsou dost odolné a mají nejlepší krytí při malování (sama jsem to zkoušela s několika značkami). Cena celkem průměrná.

Myslela jsem si to, ale jsem

Myslela jsem si to, ale jsem z těch pastelek už tak zblblá tak jsem se raději zeptala. Bohužel jsem nikde na netu nedohledala jak je pastelka silná.

už jsi tu ten odkaz dávala,

Obrázek uživatele Vladkax

už jsi tu ten odkaz dávala, jsou buď krátké nebo dlouhé. v odkazu jsou krátké...
http://www.papirnictvi-zbranek.cz/zbozi/stabilo-trio-swano-kratke-silne-...

Vlaďko můžu ještě otravovat z

Vlaďko můžu ještě otravovat z odkazem na ty stabila trojhranné tlusté? Protože ty kohinoor by měly fakt v penále na fest. Je to 1cm tužky a to je dost. Díky moc.

tak to jsem ráda, že s nima

Obrázek uživatele Vladkax

tak to jsem ráda, že s nima máte dobré zkušenosti, mně taky přijdou nejlepší.

Pokud by byly moc široké do toho penálu, pak bych volila tlusté trojhranné stabilo

Tak presne tyhle pastelky

Obrázek uživatele Hana H.

Tak presne tyhle pastelky mame a jsou to zatim nejlepsi pastelky, co jsme meli. Vrele doporucuju.

tyhle

Obrázek uživatele Vladkax

tyhle :-)
http://tulenik.cz/index.php?main_page=product_info&products_id=1285

(je to první odkaz na který jsem narazila, ale cena je myslím "normální")

ještě tady je menší balení

http://hrackyhracky.cz/detail-zbozi/psaci-potreby-vodovky-tempery-lepidl...

Vlaďko mohla by jsi poslat

Vlaďko mohla by jsi poslat odkaz na ty od kohinooru co máte? Díky.

ahoj, necetla jsem nize. my

ahoj, necetla jsem nize. my mame takove ty stabilo woody 3v1 a jsou super tvarovane, maji krasne pestre barvy - vubec se na ne nemusi tlacit. Mame je uz nekolik tydnu a kreslime denne a hlavne padaji porad na zem (uz na ne i slapli a prejeli je motorko) a neni teda zlomena ani jedna.

ta stabila máme ty delší, ani

Obrázek uživatele Vladkax

ta stabila máme ty delší, ani nevím ,že existují malé, asi by stačily... nechápu proč v tom testu mají problém s ořezáváním, my na ně máme ořezávátko a funguje to zcela bez problémů (jo s tím ořezávátkem, máme jich fůru, ale nejvíc využíváme (tuším) faber castell které má tři velikosti děr)
Koh-i-noor jsem myslela trojhranné, tyhle máme taky, ale děcka se špatně orientují jen podle barvy tuhy, lepší je probarvený "obal" té tužky. Píší ale oboje dobře.
Koh-i-noor trojhranné jsou myslím širší než stabila, ale mě se zdá že ty kohinorky píší trochu líp. stabila jsou zase hezčí :-)
faber castell tenké máme a ty jsem schovala, docela mě zklamaly, tuha malá (úzká) a špatně píše (jsem ale hodně rozmlsaná)
Stabilo tenké myslím nemáme, ani v práci, i mi dospělí máme radši ty tlusté :-)

Ahoj, záleží kolik potřebuješ

Ahoj, záleží kolik potřebuješ barev, my máme 12 barev a ty stály kolem 125 Kc. M.

Vlaďko od stabila myslíš

Vlaďko od stabila myslíš tyhle?
http://www.papirnictvi-zbranek.cz/zbozi/stabilo-trio-swano-kratke-silne-...

Mě ty tlusté zrovna nepřijdou zrovna skladné do penálu. Nemáš zkušenosti i s těmi slabšími?

Od koh-inooru myslíš tyhle?
http://www.rafoshop.cz/pastelky/pastelky-12-barev--koh-i-noor-2172--jumb...

Ještě jsem narazila na test pastelek a zrovna ty od koh-i-nooru jsou mezi vítěžnými jen mi odrazuje ta šíře.
http://vytvarne-potreby.webnode.cz/test-pastelek/

Máte v penálu někdo silné pastelky?

Lenko díky za tip na Faber castel. Jsou zřejmě super, ale za pastelky se mi to dávat nechce. Cenové rozdíly na netu jsou tedy pořádné. Někde jsou kolem 330,- a někde už je mají za 500,-

Ahoj , my máme Faber Castell

Ahoj , my máme Faber Castell Jumbo, jsou dražší, ale perfektní. Martina

já mám zkušenost, že ty

Obrázek uživatele Vladkax

já mám zkušenost, že ty nelámací nepíší moc hezky,tak se jim vyhýbám. máme doma tlusté trojhranné koh-i-nnor a pak stabilo, obojí se používá denně, obojí padá ze stolu apod, ale furt drží....

Flamingo

Výrobce si již nepamatuji, kupovala jsem je v papírnictví. Po delším používání se sice lámat začaly, ale na to, jak s nima naše děti zachází, vydržely dlouho. Pak jsme měli nějaké nelámací z tesca, za dvojnásobnou cenu, a ty se lámaly hned.

-

Ja som kupovala tiez vzdy podla nazvu na krabicke.
Hrubsie sa nam nelamali ziadne a mali sme naozaj rozne znacky, tensie som kupila kvoli vacsiemu mnozstvu farieb su to znacka Maped a tie maju daleko od nelamajucich sa (snad len v tom zmysle, ze za nasich cias by patrili k tym lepsim nelamajucim sa az tolko).
Takze tiez uvitam ake tensie sa vam nelamu, snad budu aj v nejakej prijatelnej sume.