Skip to main content

Přenáším... hrozí mi druhý císař

Obrázek uživatele jarnem

Zdravím všechny maminky, dnes jsem 40+7 dle PM a nic se neděje. Čípek naprosto nepřipravený, zítra poslední kontrola a pak se už asi bude rozhodovat zda císař nebo vyvolání. Jsem po prvním císaři, takže je to trošku riskantní. Včera na kontrole mi doktorka říkala, že jizva při umělém vyvolání může prasknout tak 1:30000, já ji mám dle ultrazvuku 8 mm silnou, tak nevím co zvolit.
Pořád miminku domlouvám, že by bylo lepší, kdyby se nakonec rozhodlo samo, že budeme od počátku spolu, bude poporodní ňufání s tatínkem apod.Že císaře fakt nechci, že pak nebudeme spolu, bude samo někde s jinými miminky, neuvidím ho apod.
Vzhledem k tomu, že bych asi volila celkové uspání (po nešťastných 7 pokusů mi dát spinál při minulém císaři), tak ani neuvidím reakci manžela na mimčo apod. Jsem z toho trochu zoufalá. Nemohla jsem se dlouho smířit s tím, že holky přišly na svět císařem, vpodstatě jsem se s tím ještě nesmířila doteď, ale brala jsem to jako tak, že v tom 31 tt jiné řešení bohužel nebylo. Toto těhotenství jsem si přála i z důvodu toho, že jsem chtěla prožít spontánní porod, zažít ty chvíle s manželem při narození miminka, prostě ne aby mě uspali a rozřízli břicho a mimčo vyndali a já ho ani neviděla. Dnes v noci jsem z toho celkem nespala a trochu si i pobrečela. Poctivě jsem se na porod připravovala, těšila a vysnila si jaké to může být. A on nikde.
Je možné, že mám spočítaný špatně termín, ale stejně si myslím, že mě víc jak do pondělí nenenachí přenášet. Dle ultrazvuku v prvním trimestru to vycházelo na 4.9. (včera), ale bohužel...
Další možností je vyvolání porodu. Ale zase se bojím, jak tělo bude reagovat, ono je možné, že porodím hned první den, ale také se můžu tři čtyři dny trápit a stejně to skoční císařem. A taky jsem četla, že bolesti a kontrakce jsou u uměle vyvolaného porodu silnější než u spontánního.
Nevím pro co se rozhodnout, stále doufám, že se to rozjede samo, ale nic nepomáhá (úklid, vana, sex), čípek je stále beze změny a k porodu nepřipraven. Začínám se taky bát o miminko, protože nevím, jak dlouho může být v břiše, aniž by mu to ublížilo. Ach jo, je mi z toho fakt do breku. Nevím, jak se budu smiřovat s dalším císařem, s tím pocitem bezmoci, neschopnosti a neprožití toho o čem jsem celý život snila.
Omlouvám se za dlouhý text, ale potřebuji se vypsat.

-

Gratulace i od nás.
Takový chlapák, to je nádhera :o) Přejeme hodně zdraví vám všem! Eva

Niko,

to jsou krasna hesla. asi si je vytisknu a dam na dvere do kuchyne :-)).
H+2

Gratuluji !!!

Je to krasa a preju vam vsem hodne stesti a pohody!
Hanka a spol.

Moc gratuluji!!! Zrovna ráno

Obrázek uživatele RenataM

Moc gratuluji!!! Zrovna ráno jsem na Vás myslela. Takže hlavně zdraví. Nakonec je jedno kde Vás sešili, jestli dole nebo kousek výš. ( to jen pro zjednodušení situace) Moc štěstí do života chlapákovi!!!!

Moc děkuji za gratulace!

Obrázek uživatele jarnem

Jste moc milé... děkuji.
Pozn. dva dny před narozením doktor odhadoval váhu miminka na 3500 g, tudíž nebyl důvod nerodit vaginálně. Kdyby byl odhad kolem těch 4 kg, asi by mi doporučovali spíš císaře hned. Takže jsem učebnicový příklad, že se dá seknout i o 500 g plus při odhadu váhy. :-)

-

I od nás gratulace k chlapákovi :)

Moc gratuluji!!

Obrázek uživatele LadaVac

Hlavně,že jste oba zdraví,na nepříjemnosti se zapomene.

-

Od nás také velká gratulace. Š. a kluci

Připojuju se s obrovskou

Připojuju se s obrovskou gratulací a je úžasné, jaké štěstí a spokojenost je cítit z Tvého příspěvku. Tak ať to vydrží :-)

jo Niko,

Obrázek uživatele Iris05

naše babička k tomu ještě přidávala : když nejde o život, jde o hovno (pardon, ale když bych to nějak opsala,abych se tomu slovu vyhnula, už by to nebylo ono)

Ali, mám takhle tři důležitá

Obrázek uživatele Nika1

Ali, mám takhle tři důležitá :) přísloví.

Bordel v bytě, šťastné dítě.
Špinavé dítě, zdravé dítě.
Co tě nezabije, to tě posílí.

Hodně štěstí

Obrázek uživatele KovAli

malému velkému Lukáškovi. A mamince pevné nervy!
Velice se mi líbí přísloví Niky. Napíšu si to na nástěnku :-).
Ali..

Taky moc gratuluju !

Obrázek uživatele Halinka

Taky moc gratuluju !

Jarko,moc velká gratulace.

Obrázek uživatele Nika1

Jarko,moc velká gratulace. Lukášek je teda veliký chlap:)Znáš to přísloví- Bordel v bytě šťastné dítě? Od narození malých dvojčat se tím řídím, protože uklidit byt se čtyřma malýma dětma je nesmysl a je mi fajn.:D
A to že jste byli od druhého dne spolu je úžasné. A+A se narodili 36+6, malou oživovali, měla pupeční šňůru kolem krku, ale zvládla to dobře. Pani doktorka slíbila,že dvojčata dostanu druhý den k sobě, ale pak tam byla jiná doktorka a maličké mi k sobě nedala. Zůstali na intermediálce až do propuštění. Takže sice jsi rodila císařem,ale měla si malého u sebe. To jen kdyby se ti císař za pár dní rozležel;)

Obrovská gratulace,

Obrázek uživatele Iris05

to je tedy cvalík :) ! Tak ať je dál hodný, hezky spinká a jí, holky ať poslouchají a ty jsi spokojená a šťastná máma :)

taky gratuluju!

Obrázek uživatele Vladkax

taky gratuluju!

Gratulace!!!

Obrázek uživatele Veronika_473

Jarko,
moc gratuluju, máš doma pořádnýho chlapa :-)). Je dobře, že jsi v pohodě, jen tak dál...

Tak máme chlapečka!

Obrázek uživatele jarnem

Zdravím všechny a děkuji za povzbuzování.
Dopadlo to nakonec k mé nelibé představě a šla jsem na akutního císaře :-( nicméně máme zdravého vytouženého chlapečka, což je hlavní.
V pátek mi začli porod vyvolávat, ale reakce byla až po třetí zavedené tabletě v sobotu dopoledne. Otevřela jsem se na dva prsty, kontrakce celkem slušné, ale malému se to vůbec v bříšku nelíbilo, ztrácely se ozvy a hrozila hypoxie plodu, tak mě brali bleskově na císař. Ten jsem prospala a malého viděla až na jipce (asi za tři hodiny), pak mi byl ještě dvakrát dovezen na přiložení k prsu. Naštěstí vše dopadlo dobře. Malý byl celkem macek 4080g a 53 cm (asi z toho přenášení), takže kdoví jak by to dopadlo kdybych nakonec rodila přirozeně. Od druhého dne jsme spolu :-) Malý je nádherný a já nadšená. Sice je to makačka (břicho bolí, holky jsou teď doma ze školky, protože jsou nemocné, manžel v práci), ale naštěstí je malý moc hodný, vpodstatě pořád spinká a budí se jen na kojení, takže zatím se to dá. V bytě mám sice všude bordel (jak hospodařil manžel s holkami těch 6 dní sám) ale kašlu na to.
Co se týče porodu, beru to překvapivě líp než u prvního císaře. Asi kvůli tomu, že hrozila ta hypoxie malého, takže to neberu jako nějaké selhání, ale spíš prostě akutní nutnost. No, možná se mi to za pár dní rozleží, ale hlavní je, že jsme všichni zdraví.
Jarka a Lukášek

-

Nečetla jsem reakce a asi už píšu pozdě, ale při druhém těhotenství jsem měla termín porodu dle menstruace o 14 dní dříve než termín stanovený ultrazvukem. A v ten den jsem nakonec spontánně porodila.
Držím palce, snad už to máte za sebou a podle svých představ.

Pořád moc držím pěsti. Snad

Obrázek uživatele RenataM

Pořád moc držím pěsti. Snad jsou v pořádku a už " ňufají".

AHoj, dvojky jsem rodila

AHoj,
dvojky jsem rodila císařem, a taky jsem doufala, že další porod už bude normální.
Podobný stav jako ty, čípek nic, tak zkusili vyvolání, žádná reakce. Pak mi praskla plodovka a vše se rozjelo, jak má být a já jsem porodila přirozeně. Jinak mě sledovali hodně kvůli jizvě, měla jsem naměřeno 3 mm a vše dopadlo dobře. Porod byl 39+6, vyvolávali kvůli ztenčené jizvě.
Držím palce, ať vše dobře dopadne.

Držím pěsti!!!! Určitě to

Obrázek uživatele RenataM

Držím pěsti!!!! Určitě to bude v pořádku a o víkendu se nutit nebudeš. Kojení, plínečky :o)))). To bude nádhera !!!

Moc držím palce. A hlavně

Moc držím palce.
A hlavně tomu věř, že to všechno vyjde tak, jak má. Doufám, že mě tady někdo neukamenuje, ale porod je taky hodně o psychice :)

Takže zítra nástup na vyvolání...

Obrázek uživatele jarnem

Dole je to stále beze změny, takže zítra dopoledne nástup na vyvolání. Jsem celkem už i ráda, že je to zítra, že nemusím čekat až třeba do pondělí. Uvidíme, třeba to půjde rychle a mimčo budu mít u sebe třeba už zítra večer. :-) Jen se děsím toho, co tam v té porodnici budu dělat přes víkend, pokud vyvolávačky nebudou zabírat.... se asi unudím :-(

Katko, kéž by...

Obrázek uživatele jarnem

Bohužel jsem stále doma, kontrolu mám až odpoledne, ale vzhledem k tomu, že se nic neděje, tak ani nedoufám ve změnu. Hamiltona mi udělat nemohou, protože jsem stále zavřená, CS 3, což je blbé v mém týdnu. Dnes bych měla být 41+2 dle menstruace, dle ultrazvuku 40+2. Myslím, že doktoři spíš berou ten první termín (aspoň mě se to tak zdá). Klidně bych brala to vyvolání, ale mám trochu obavy, že čípek fakt ještě není vůbec připraven a bude to na dlouho. :-(

Treba uz je ted vsechno

Obrázek uživatele KaterinaAd

Treba uz je ted vsechno jinak:-).
Mne hospitalizovali 40+1 (chteli uz na termin a vyvolavat, ale nepocitala jsem s tim a ukecala jsem to), ve 14 hodin mi doktor udelal hamiltona, v 17 uz jsem mela kontrakce po 3 minutach, ve 20 mi praskla voda (to uz jsem myslela ze chcipnu:-)) a 21.53 byl Marecek na svete. Rano jeste zadny priznak..

Ahoj, moc držim palce aby

Obrázek uživatele Nika1

Ahoj, moc držim palce aby všechno dobře dopadlo aby se porod rozběhl sám a byl rychlý a oba jste byli v pořádku. Všech šest dětí jsem rodila přirozeně. Poslední porod malých dvojčat byl vyvolávaný(36+6tt). Když to srovnám tak vyvolávaný porod se nelišil, ani bolestma, od porodu,který se rozběhl sám.Jen byl velice rychlý.V půl deváté mi dali tabletu a v 10:40hod byla Adélka na světě a v 10:47hod Adámek.Silné kontrakce začali krátce po deváté hodině.

Vyvolani u dvojcat...

Obrázek uživatele Olitwins

Ahoj,
uz jsem to tu urcite psala, pres neustale hrozby predcasnym porodem jsem donosila deti do 38+7, to v zahranici, kde jsem bydlela povazovali za stav donosenosti pro dvojcata a prenaseni povazovali za riskantni. Urpimne byla jsem naprosto pripravena uz se deti "zbavit", dal uz jsem fakt nemohla, x dni jsem nemohla spat, vsechno me bolelo atd......Porod mi vyvolali, protoze se nic nedelo... Nemam srovnani a myslela jsem si, ze mam vysoky prah bolesti a proto jsem a priori odmitala epidural, ale pak jsem ho jeste rada prijala, resp. doktori me presvedcili s tim, ze jsem byla naprosto, ale naprosto vycerpana... nakonec dobra volba a prirozeny porod.... a moc hezky zazitek. Na druhou stranu, pri jakemkoli problemu bych byvala klidne sla na cisar, zdravi me a deti bylo pro me absolutne prednejsi...

O.

U mne taky říkali 38.týden a

Obrázek uživatele RenataM

U mne taky říkali 38.týden a dost. Ani den na víc nepovolili. Děti se narodily 29.12..

ja jsem je donosila do 38.

ja jsem je donosila do 38. tydne a detem se porad ven nechtelo. Podle doktoru uz jim to stacilo a uz by to dal mohlo byt nebezpecne, proto ten vyvolavany porod.

mne ho vyvolavali 37+5

mne ho vyvolavali 37+5 protoze uz se detem v deloze nedarilo,v 28tt mi hrozil predcasny porod a od te doby jsem lezela v nemocnici,mela jsem silnou cukrovku a pichala jsem si inzulin a po nem prestaly deti rust,tak snad prave proto jsem je nosila tak dlouho:-)

Díky všem za přání, moc si

Obrázek uživatele jarnem

Díky všem za přání, moc si toho vážím...
Uvidíme zítra podle odhadované váhy miminka, pokud by nebylo moc velké (jako že doposud bylo tak akorát), tak bych se asi rozhodla pro vyvolání. Otázkou je, zda ještě před víkendem nebo až třeba po.Raději bych ještě počkala, ale pak zas může být odhad velký na přirozený porod. Myslím, že doktoři by ještě počkali, pokud budu na tom lpět a pokud se bude miminku dařit dobře, do ničeho by mě asi proti mé vůli nenutili, jen prostě pak říkají rizika rozhodnutí a člověk pak znejistí. Tak nějak se smiřuji, že pokud vyvolání nepůjde, půjdu na císař. Nechtěla bych se zbytečně trápit (jak sebe tak to malé) dlouhými kontrakcemi několik dní apod. Kdyby to byla rychlovka, tak jdu do toho všemi deseti, ale každé tělo reaguje jinak. Uvidíme. Pořád ještě doufám, že se to najedou rozjede... Fyzickou aktivitu mám přiměřenou ke stavu (už toho moc s břichem neudělám), ale umyla jsem okna, peru, žehlím, věším prádlo, včera jsem vytírala po kolenou, sex taky byl a určitě pořád neležím a snažím se chodit. Ale vzhledem k tomu, že mám doma ty dvě cácorky, tak takový režim jsme měla téměř celé těhotenství a žádný vliv to nemělo.
Tak uvidíme. Ale děkuji za reakce.
PS: moc nerozumím tomu, proč vám dvojčatové porody vyvolávali??? Já měla pocit, že se dvojčátka spíše rodí předčasně...
Jarka

Ja to mela podobne jako

Ja to mela podobne jako Tyna...lezela jsem od 36tt na rizikovym a v nedeli v osm vecer se na me prijela podivat moje dr., ktera se prave vratila z dovolene a rekla, ze cipek beze zmen a ze porod jen tak nebude...no a o pulnoci praskla voda a behem par minut uz jsem byla na tri prsty otevrena...a slo se na sal. takze nezoufej, zmeny se deji az necekane rychle:-)))drzim palce, at se to rozbehne hezky samo co nejdriv. Lucka

Nevěš hlavu, třeba zítra ráno

Nevěš hlavu, třeba zítra ráno bude po všem. Já u první dcery byla dopoledne na kontrole, doktorka mi řekla, že konečně (měla jsem rizikové těhotenství) všechno vypadá dobře a že rodit jen tak nebudu. O půlnoci praskla voda a druhej den byla dcera na světě:)
Týna

Jarko, moc Ti přeju, ať se

Jarko, moc Ti přeju, ať se porod rozběhne spontánně! Pomáha fyzická aktivita - dlouhé procházky, velký úklid, atd. a sex, jak se píše níže a taky pomáhá ricinnový olej (ale u něj doporučuju trochu zagooglit - má svá pro i proti :-)
Úplně Tě chápu - taky bych po císaři strašně moc chtěla zažít přirozený porod a další císař by pro mě byl velkým zklamáním.
Byl by u Tebe problém ještě přemluvit lékaře, aby s vyvoláním počkali? TP je jen přibližné datum, dítě prostě ještě není připravené, kdybys byla ve 42.tt bylo by to asi něco jiného..
Pokud bych měla v Tvém případě na výběr mezi vyvolávaným porodem a císařem, zkusila bych určitě nechat si porod vyvolat.
Držím palce!

Držím palce, ať se to rozjede

Držím palce, ať se to rozjede samo. Jak píšeš, že seš úplně zavřená, tak neházej flintu do žita. Já teda rodila jedno mimčo 39+2, ale do porodnice jsem přijela s kontrakcema po 3 minutách, doktor řekl, že jsem úplně zavřená a kdybych předtím nerodila dvojčata císařem, tak mně pošlou domů (že mám před sebou minimálně 18 hodin). No a za tři hodinky byla malá na světě. Takže i když to teď nevypadá, že se něco děje, vše může být za chvilku jinak :-)
Jo a taky prý pomáhá hodně kořeněné a pálivé jídlo :-)

Ten zázračný hmat se jmenuje

Obrázek uživatele RenataM

Ten zázračný hmat se jmenuje Hamiltonův. U první holčičky mi ho dělali 3x a nakonec se stejně sama rozhodla - až se jí chtělo. Druhý dvojčátkový porod jsem měla vyvolávaný. Epidural jsem neměla ani u jednoho z porodů. Osobně bych zkusila vyvolání.

ja bych to videla jako

ja bych to videla jako mstill. Mela jsem s dvojcaty krasny porod,rada na nej vzpominam. Byl taky vyvolavany a za 4 hodiny se deti narodily. Ale dneska bych sla radeji na cisar,malej byl B a dost se nam pridusil. Epidural mi pichali na 4x a nakonec se to taky nepodarilo. Doktorky si radeji nechavaji delat cisare,protoze ty rizika jak u normalniho porodu tam nejsou. Preju at uz to mas za sebou a zdravy mimco:-)

Spinal mi píchal zkušený

Obrázek uživatele jarnem

Spinal mi píchal zkušený anesteziolog a zkoušel to 7 x. Dle něho se mi záda pěkně rozvinula, ale prostě to nenapíchl. Zkoušel to celkově 45 minut (seděla jsem na operačním stole, v kontrakcích, třepala se strachy) takže pro mne asi celkové uspání by bylo přijatelnější po těchto zkušenostech. Netvrdím, že se to teď nemůže povést. Operatér mi pak později řekl, že to nechápe, že ten anesteziolog napíchne téměř pokaždé, že prostě jsem nějaká vyjímka či co. Těch 45 minut tam všichni umytí nachystaní lékaři a sestry stálli na sále a čekali, bylo hrozně dlouhé.
Ne že bych potřebovala mít odškrnutý bolestivý porod dítěte ve svém žebříčku životních hodnot za každou cenu, ale prostě to cítím tak, že přirozeně je to správné jak pro matku tak dítě. Těšila jsem se na to. Každopádně mé zdraví a zdraví mého dítěte je přednější, ale člověk je prostě zklamaný, když víš, že ta možnost tady je, těhotenství bez komplikací, připravuješ se na to a pak najednou změna. Když jsem čekala dvojčata, byla jsem s císařem smířena snad už od začátku, ale tady u tohoto jednoho miminka jsem si říkala, že snad není důvod, aby se nenarodilo přirozeně.

Ahoj, já jsem zažila

Ahoj, já jsem zažila vyvolávaný porod s dvojčaty. První den se po zavádění tablet nedělo nic, jen menší bolesti jako při menstruaci. Další den ve dvanáct mi praskla voda, rozjely se kontrakce a za tři hodiny byly obě děti na světě :-) Nevím, jestli je to horší než spontánní porod, protože nemohu srovnávat, ale pokud to tvůj zdravotní stav dovolí, tak bych to brala.... Přeju ať všechno dopadne dobře a podle Tvých představ. M.

re

Ahoj, ja vobec nemam pocit, ze by bol porod cisarskym rezom "menejhodnotnejsi" ako spontanny. Ja sama som teda zazila iba planovany cisarsky so spinalom, tak nemozem porovnavat, ale bola som za neho velmi rada, ja by som sa teda skor bala toho normalneho porodu a komplikacii pri nom. A v tvojom pripade, ked mali problem napichnut spinal, by ma zaujimalo, ci to bol problem anesteziologa - ci to nebol niekto mlady, neskuseny. V tom pripade by som skusila spinal este raz, predsa len je to fajn, vidiet deti hned ako ich vyberu; No a ked bol problem v tvojej chrbtici, tak by som samozrejme chcela celkovu anestezu. Ja vobec nerozumiem tym zenam, co si to potrebuju vsetko prezivat, zasluzit si porod dietata bolestou pri porode, popripade este riskovat porod doma... obcas som niekde na nete citala niektore porodne plany, a fakt sa mi rozum zastavoval nad tym, co si niektore baby vyzaduju, resp. zasadne odmietaju. Ja som chcela porod co najrychlejsi, a hlavne co nejbezpecnejsi pre mna aj pre miminko(a). Tych par hodin porodu predsa nemoze mat az taky velky vplyv na dalsi zivot cloveka, aj ked niektori "duchovnejsie" zalozeni ako ja tvrdia opak. Ja prave mam vo svojej rodine pripad, ze zena najprv odmietla cisara, tak rodilo sa normalne, aj tak to nakoniec neslo a bratranec je teraz tazko postihnuty DMO. Ahoj, Martina

Díky za povzbuzení...

Obrázek uživatele jarnem

Díky za povzbuzení... potřebuji to prostě s někým probrat...
Co se týče toho hmatu, asi máte na mysli Hamiltnův hmat. Co jsem zjistila z netu se dělá, až když je čípek otevřený aspoń na prst a dosáhne doktor na plodové obaly, pokud jsem zavřená, těžko mi pomůže... ale taky možná existuje jiný hmat, zatím mi nic nikdo nenabídl.
Co se týče sexu, sex v těhu byl, i teď v poslední době, sice mi manžel řekl, že si připadá, jak by sexoval s dvěma ženskými na jednou (a to jsem přibrala jen 10 kilo a vše mám jen v břichu) a moc se mu nechtělo. Ale včera mi to doporučila i doktorka v porodnici, takže jsme sexovali a dnes budem opět, ale zřejmě to asi moc vliv nebude mít. Když manžel slyšel, že to doporučila i doktorka trochu změnil názor :-)

Jarko, jak píše Vladka, ten

Obrázek uživatele Lucka V.

Jarko, jak píše Vladka, ten hmat funguje a taky funguje sex.

kámoška má dokrota, který

Obrázek uživatele Vladkax

kámoška má dokrota, který dokáže vyvolat porod jakýmsi hmatem. Už jí to dělal 2x, vždy jela poté domů, do 24 hod rodila.... přeju ať se ti to rozjede samo...

Ahoj, přenášení je hrozné, ty

Ahoj,
přenášení je hrozné, ty už se nemůžeš dočkat, okolí se vyptává a nic se neděje! Ale může se to změnit z hodiny na hodinu. Doktoři často "věští z koule" tvrdí, že to ještě nebude, no a mimčo je večer na světě... znám hodně takových případů.
Zažila jsem vyvolání porodu s dvojčaty, nebylo to vůbec nic nepříjemného, po tabletce začaly kontrakce atd... já bych se toho nebála, rozhodně to není horší, bolestivější než spontánní porod, možná vice pod lékařskou kontrolou, než když přijedeš na poslední ve 3 hod ráno :)
přeju pevné nervy, bude to dobré :)