Skip to main content

bouchani hlavou

Posted in

ahoj vsem,mam takovy problem s nasi holcickou. Pred spanim,nebo kdyz je unavena nebo se nudi,tak se uklidnuje takovymi stereotypnimi pohyby,treba je na ctyrech a peruje. Ted zacala v sede bouchat zady a hlavne hlavou do postylky,vydrzi mlatit treba i hodinu. Vcera tak mlatila hlavickou,ze ji zacala tect z nosu krev. Nevim,co s ni mam delat. Setkal se nekdo z vas s tim,ze by se tak dite uklidnovalo? Hlavne mi prosim nepiste,ze je autista,nebo ma nejakou poruchu,chodime k psychologovi i neurologovi a rikaji,ze je ok. Oba jsou s brachou opozdeni a uz tak to nesu dost tezko. Diky za odpovedi

Štěpánek je ten co má

Štěpánek je ten co má DMO,jestli to souvisí nevím,Matýsek to nikdy nedělal.Se spánkem problém nemají,ale Štěpánek nespí tak tvrdě jako brácha,má lehčí spaní.Vrtí se i po probuzení když tak ještě dospává.Já sem problém s usínání měla,tak sem kopala nohou rytmicky a pomáhalo mi to usnout.Ještě mě napadla souvislost se mnou,že má ještě hyperaktivitu a já si myslím,že jako malá sem jí měla taky,nikde sem nevydržela a musela sem pořád něco dělat i při sledování televize.Nevím jak to je.

Re:

Marťo, můžu Tě uklidnit - starší 14-ti letý syn začínal taky pérováním na kolínkách a pak to propracoval až k tomu, že ležel na břiše a bouchal hlavou do polštáře :-). Taky jsme byli (co si tak matně pamatuju) na nějakých vyšetřeních, ale na nic se nepřišlo. Dělá to opravdu dodnes, jen v noci, když nemůže jakoby zaspat na hluboko. Děláme si z něho srandu, že na to budem muset potom upozornit jeho holku (až bude čas), aby ji to nevyděsilo :-))). O nic nejde, je to zdravý kluk a prostě beru to jako zlozvyk. Je ale pravda, že nikdy u toho netekla krev...zkus se zmínit doktorce a uvidíš.

Četla jsem v jedné knize o

Obrázek uživatele Olitwins

Četla jsem v jedné knize o spánku dětí, že se jedná o naprosto normální věc, dítě to uklidňuje a rodiče nervuje. Řešení prý dát dítěti nějaký měkký polštář....

Tak se neboj....

Ahoj Martino, v nejakej

Ahoj Martino,
v nejakej mudrej knízke o detoch som cítala, ze je to sposob na ukludnenie u cca 5-7% deticek. Manzelov brat to robil tiez pred spaním asi do 6 rokov a je normalny. :) Myslím si, ze je dobry mu to "umoznit", ale aby to bolo bezpecne a nemohol si ublízit, takze postielku nejak prisposobit. V tej knízke este písali o chlapeckovi ktory buchal hlavou o stenu a psycholog doporucil oznacit makke kreslo, za miesto kde je ta cinnost povolena a pokazdom ked to zacal robit rodice ho tam posadili. Za par dní zacal tam chodit uz sam a neskor s tym prestal uplne.
Maj sa!
Betka

Kacko a Stepanek ma DMO nebo

Kacko a Stepanek ma DMO nebo druhej chlapecek? Myslis,ze to muze nejak souviset?

Náš Štěpánek to dělá od

Náš Štěpánek to dělá od malička,ale neubližuje si,jen se při usínání celý vrtí.Když si neubližuje tak to neřeším,pamatuji si že sem to dělala taky jako malá,špatně sem usínala a tohle mi pomáhalo.Já bych jí to tam celé vycpala jestli to jde.Štěpa v noci rotuje a taky to byly hrozné rány do hlavy,tak to tam má celý vycpaný molitanem.Jestli se to dá odnaučit nevím.