Skip to main content

Nástup tříletých dvojčat do školky

Posted in

Ahoj holky a Tome, chtěla bych se Vás zeptat. V září jdeme poprvé do školky, tak jsem se chtěla zeptat co všechno potřebují? Máme schůzku s rodiči a s ředitelkou ve školce až 29.8. a nechce se mi všechno schánět na poslední chvíli.

Dík za odpověď

Monika

Ahoj,

Obrázek uživatele LadaVac

já jsem na posílení nic nekupovala,dle mého se prostě děti musí promořit.U nás první rok v pohodě,sem tam nastydnutí,za to ten druhý rok školní docházky si to vybrali,stále rýmy a kašle,naštěští nic vážného ,ale nastydnutí snad půl roku téměř v kuse.
Jinak první rok je na oblečení nejhorší,to jsme měli denně vše do školky čisté,ale další rok už je lepší,naučí se stolovat a není tolik špinavých věcí.
My máme věci na převléknutí doma stále,ale ty nám vydrží i týden,takže to není tak hrozné.Jde tedy o kalhoty a tepláky,trika nepřevlékáme,to dám raději denně čisté.
Jinak jsem do školky kupovala převážně věci z druhé ruky.Je tam velká spotřeba a nějakých kvalitních věcí by mi bylo líto,takhle jsem to pak neřešila.

Koupila jsem něco, co se

Koupila jsem něco, co se jmenuje Imunoglukan, uvidíme, uvidíme..Na chladnější časy jsem koupila nějaké fleecové tepláčky, slabší a silnější, investovala jsem do bot s membránou, protože chodí spíš než na procházku na zahrádku a tam je přece rosa a ne vždy jim asi dávají gumáčky, chjo chjo..typická starší úzkostlivá matka :-)) A doma nepřevlékám, nějak v tom dochodí, ale je pravda, že už se tolik nezašpiní jako předtím..

A co dáváte na posílení

Obrázek uživatele RenataM

A co dáváte na posílení imunity? Možná bych měla taky trošku tělíčku na pomoc. To teplé oblečení asi taky dokoupím. Teď mám v tom docela chaos. Každý den čisté do školky, potom doma převlékám. Je to najednou věcí....

U nás zatím pohoda a klídek,

U nás zatím pohoda a klídek, do školky se jde v pohodě, spaly tam poprvé a v pohodě...Chlapeček si občas stěžuje, že dostává málo najíst...asi mu už po xté porci nechtějí přidat, je to jedlík :-))) Spíš si převezmu hodné klidné děti, které hned, jak mě uvidí, začnou různě kňourat...:-( Nemoci zatím ne, ale bojím se a chystám teplé boty a bundičky, koupila jsem něco na posílení imunity...Znám ty provinilé pocity, ať je to u vás lepší!

Holky, jak zvládáte?? Už jsme

Obrázek uživatele RenataM

Holky, jak zvládáte?? Už jsme o víkendu měli horečku. Dnes pláč, že do školky nechce. Malá má 2,5r a já si připadám jako zrádce, že jsem ji tam dala.

Alčo, to mne mrzí. Zrovna

Obrázek uživatele RenataM

Alčo, to mne mrzí. Zrovna včera jsem si říkala, kdo napíše první, že má nemocné děti. U Vás je sice pravděpodobnost vyšší, školkáčky máte dva, ale já mám doma zase ty dva 8 měsíční červíky, tak snad si to nebudou předávat.

U nás je to taková normálka,

U nás je to taková normálka, ráno jim ohlásím, že jdou do školky,holčička přikývne, dnes mě chlapeček odbyl, že tam přece byli včera :-)), ale šli...Nemocí se taky bojím, předvčerem měla mokré kalhotky holčička při vyzvednutí, včera kluk slipy i tričko vzadu, oblekli mu přes ně horní díl pyžama - asi jim hlásil, že je mu zima a nevšimli si proč.. Zdá se mi, že už chytá rýmu... Taky se mi tam dnes vevnitř zdálo chladno, zítra jim nabalím sebou vesty, snad se tedy do zítřka ještě nepřichladí... Uvidíme..Zatím plánuju toho zdravého taky vozit do školky..

Aleno, u nas byla taky prvni

Obrázek uživatele KaterinaAd

Aleno, u nas byla taky prvni nemoc po trech dnech a de facto skoncila na jare po 5-mesicich.
A mas pravdu ze po nemoci zacne zvykani nanovo, proto jsem zavedla, ze zdravej jde bez pardonu do skolky. Ted chodi treti tyden do nove skolky, druhy tyden mel tri dny horecku Vita, Kaja chodila sama bez problemu, tento tyden si predali stafetu a sel sam Vita, ten teda rano doma vyvadel, ze bez Kajinky nepujde, ale uz v aute jsem ho rozmluvila a vcera sel bez protestu. Jak si je naucis, tak je budes mit...nemocnemu prizpusobim davku leku tak, aby jsme pro druheho jeli (mame to daleko, takze vzdy autem) bez teploty a pripadne necham v aute. Kdyz je nejhur, veze manzel....

Ahojky, tak u nás už to tak

Ahojky, tak u nás už to tak sauper není...třetí den už se jim do školky nechtělo, Sofinka to i obrečela..A 4. den už do školky nejdou protože Olivka je nemocná!!! Doufala, jsem, že nemoci začnou o hodně později než po 3 dnech docházky:-((( Sofinka samozřejmě jít sama nechce, tak ji nenutím...ach jo, takže příští týden zvykání na novo...

Holky jsou nadšené

Obrázek uživatele jarnem

Nevím, jak je to u vás, ale naše holky jsou ze školky nadšené... až je mi to trošku líto. Včera přišly po obědě rozjařené, stejně jako předchozí dny, kdyby tam mohly spát, tak tam samozřejmě spí... ale učitelka doporučila až tak za týden. Nicméně, ptala jsem se jich, jestli se mnou dnes zůstanou doma, že do školky nemusí, obě odmítly, že musí do školky. Tak jsem jim říkala, že se mi stýská a jsem doma smutná, na to mi řekly, že přijdou po obědě domů a už smutná nebudu. Z postele vylétnou, jakmile zjistí, že už je někdo vzhůru a mělo by se jít do školky... co kdyby na ně taťka zapoměl a nechal je omylem doma :-)
Jsem zvědavá, kdy je to přejde. Hodně lidí říká, že je to tím, že jsou dvě, tak to zvládají takhle suprově. Trochu ale počítám s tím, že až uběhne týden, tak se jim to trochu v hlavě rozleží a možná že nějaké ty slzičky budou. Nevím, jestli to není jen prvotní nadšení. A taky až přijde to miminko, možná bude další změna. Uvidíme.
Jarka

Starší měla vždycky ze

Starší měla vždycky ze začátku celkem hezké oblečení, čím dýl chodila do školky, tím víc fleků a nažehlených kytiček bylo. Dávala jsem i to flekaté, na skoby jsem nažehlovala kytičky. Dcera na zahradě vymetla kde co a nové tepláky bych musela kupovat co měsíc. Nejde jen o jídlo, ale později začnou i vyrábět různé věci, u nás je třeba i keramika. Používají většinou věci - třeba barvy co jdou vyprat, ale ne vždy......
Týna

Re

U nás ve školce rovnou řekli že nové a pěkné věci nemáme dávat, jednak nemají čas je u jídla všechny kontrolovat a chodí hodně ven a ze zahrádky jsou samozřejmě vždy jako prasátka :-) Takže u nás je to paradoxně tak, že na doma mají ty hezčí věci :-)))

Ahoj tak co se týká oblečení

Obrázek uživatele Lida_3974

Ahoj tak co se týká oblečení tak u nás nosí kluci vesmě nové.občas se mi povede něco koupit z ruky ale to maji na doma.Fleky od jídla máme pořád hlavně Mastýsek je čuník.Musim říct že je mni to tedy líto ale co dělat.flekaté a oprané maji na doma.Co se týká oblečení zatim nosí tričko s kr.rukávem a mikču.ve školce maji šustákovku.Lída

Evi, já je vodím do školky v

Obrázek uživatele Vladkax

Evi, já je vodím do školky v tom, v čem tam nakonec celý den jsou. Nemám čas je tam ráno převlíkat... na ven mají samozřejmě jiné tepláky, a domů chodíme v tom, v čem je na té zahradě vyzvednu. V zimě to řeším tak, že jsou oblečení z domu opět v tom, co budou mít na sobě ve třídě a přes to jsou natažené oteplováky :-)

ahoj, moje děti dnes byly

ahoj, moje děti dnes byly dopoledne ve školce samotné až dnes, včera to bylo na chvíli a s mou asistencí, byly v pohodě co se týče smutku, jen holčička měla počurané kalhotky - a přes ně poctivě natažené suché kalhoty - normálně se nepočurává :-). Podle učitelky byly v pohodě a asi prý proto, že tam vlastně měly jeden druhého - to už mi řeklo pár jiných lidí...Po o budou celý tenhle týden a od pondělka zkusíme po spa...po o je zoufale málo, abych něco stíhala tak, jak jsem to plánovala a už jsou velké...:-) Já žádný smutek necítím, jen obavu, aby se nenachladily nevhodným oblečením nebo aby neměly nějaký odrazující zážitek s jinými dětmi - je tam jedna holčička, která má problémové chování, neumí si hrát a spíš jakoby obtěžuje jiné děti - lehá na ně nebo se jim dívá z milimetru do obličeje, tak musím jen doufat, že tuhle holčičku učitelky brzo "zpracují" a naučí ji nějaké hranice chování nebo že si na ni moje děti zvyknou a budou ji brát jak je bez nějakého traumatizujícího zážitku - je vyšší...lehce i doufám, že je v jiné třídě a jsou společně jen určité části dne... :-) Takže za nás zatím úspěch a pohoda.. Jinak naše školka je taková jiná, děti tam rodiče vodí rovnou v teplákách a řekla bych, že snad žádné dítě na sobě od pohledu nemělo novou věc, až je to překvapující, je to, jakoby rodiče nakupovali v jednom velmi levném sekáči :-)..Vítám to, byla jsem se dívat i do školek, kdy byly děti nromálně se účastnící chodu školky v super super snad katrnevalových sukýnkách a tak a to mi nesedí, přijde mi fajn obyč tepláky nebo obyč sukýnka a punčošky...Takže tak za nás :-)

Ahoj, tak moje sluníčko taky

Obrázek uživatele RenataM

Ahoj, tak moje sluníčko taky zmáklo první den ve školce až do 15:45. Když jsem pro ni šla, tak jsem se bála co bude. " mamí, domů neeee!" hezký, že? Jinak seznam jsem nakoupila u místního Vietnamce. Byla jsem překvapena, co všechno má a hlavně že se dají vybrat hezké věci. Takže jsme zatím noví, čistí a bez fleků. Otázka času. Naše školka si pere sama (soukromá, tak za ty peníze ať se snaží. Jako přistěhovalci jsme neměli jinou možnost. )

Naše holky taky byly včera

Obrázek uživatele jarnem

Naše holky taky byly včera jen do oběda, ale dnes jsem je chtěla nechat i poprvé spát, ale učitelka řekla, že je pro ně lepší tak za 14 dní, až si více zvyknou. Že by to pro ně bylo hodně dlouho a pak by je to ve školce už nudilo. No, vzhledem k tomu, že manžel ještě 14 dní pro ně může jezdit v poledne, tak je to OK, ikdyž si myslím, že kdyby si zvykly hned od začátku je to pro ně lepší. Tak uvidíme za těch 14 dní.

Ahoj, tak jsme byli včera

Ahoj, tak jsme byli včera poprvé ve školce a super.Holka si hned šla pro kočárek. Šla jsem pro ně po obědě, měla jsem strach, že to tam tak dlouho nevydrží, ale opak je pravdou.Ještě jsem se kvůli tomu doma chytla s přítelem, ten je tam chtěl nechat co nejdéle.Ani nechtěli jít domů. Dnes tam budou poprvé spát, tak uvidíme.

Ahoj

Monika

Já jsem koukám asi vyjímka -

Já jsem koukám asi vyjímka - ty moje 2,5letý prďolky jsem tam rovnou nechala až do 15hodin - dlouho jsem to rozmýšlela a nakonec si myslím, že to bylo nejlepší...A zvládají to zatím dobře, žádné slzy, žádné fňukání..uvidíme, jak to bude dál:-)

Bojím se toho oblékání, doufám, že jsou učitelky natolik soudné, aby je nenechali jít ven málo oblečené:o)

No, kalhoty převlíkáme taky,

Obrázek uživatele Vladkax

No, kalhoty převlíkáme taky, ale trika nikoliv. Ale my jsme většinou po příchodu ze školky stejně venku, a když se jde domů tak rovnou do sprchy,takže převlíkání trik neřeším. víceméně nemám kdy oblíkat trika na doma, protože i když jsme doma o víkendu, tak jedeme mezi lidi , a to abych jim dala jiné triko na nákup a po příjezdu ho převlíkala, na to nemám :-) je pravda, že nám se nikde neválí (na zahradě tedy ano) máme doma psa, ke kterému se tulí, a ze zahrady chodí přes obývák dovnitř a zpět, takže převlíkání nemám kdy pořešit :-)

Pro Evu

Obrázek uživatele jarnem

Naše holky doma chodí zásadně v šatičkách... naštěstí kupuji pouze už nošené a tak mi pak zničené šatky nevadí, protože fakt fleky jsou téměř denně na čistých. Do školky jsme je přemluvili (horko těžko), že šaty ještě ne. Chtějí se parádit, ale nevím, jak by zvládaly chození na záchod v šatech (doma jim pomáhám držet sukni). Flíčky na oblečení mají, ale jen minimálně, to nejhorší jim nechávám na doma. Myslím, že jeden dva fleky nevadí, stejně budou malovat barvami apod.

Dnes jsem řešila i to co jim obléct - mají tričko, mikinu a větrovku. Ráno bylo chladno, ale myslím, že až půjdou ven, bude tepleji. Otázka co jim učitelky oblečou. Dle manžela těm malým učitelky pomáhají, tak snad jsou soudné a nebudou je hnát v chladnu málo oblečené a naopak. Nemocnosti se trochu bojím, ale jsem s tím smířena, že to prostě přijde (spíš se bojím kvůli mimču co se nám má narodit).

PS: jak to vůbec vaše děti zvládly ten první den? Naše jsou nadšené, dnes vstávaly rychlostí blesku, dokonce tam budou i poprvé po obědě spát (pokud se něco nezmění). Možná že je to tím, že je tam vodí manžel. Včera tam s nimi byl dvě hodiny, pak je tam nechal. A zvládly to bravurně. Dvě jiné holčičky to božátka prý celé proplakaly. Tak snad je to nadšení brzy nepřejde.

Trika a spol.na doma

My sa vsetci (aj my aj deti), ked prideme zvonku prezlecieme do domaceho. Deti dole spodok a aj vrch a daju si domace. Nasi sa valaju doma kde kade a mne by vadilo, keby sa valali v posteli a na gauci v nohaviciach alebo tricku, co mali v skolke a v piesku, v nakupnom centre a spol. Castokrat idu dole aj ponozky.

Není mi jasné kdy dáváte

Obrázek uživatele Vladkax

Není mi jasné kdy dáváte trika "na doma"? To když přijdou ze školky, tak si je převlíkají? U nás se tedy dochodí den v tom, v čem ze školky přišli.... jo a šatičky u nás taky jedou.... a taky už je většina flekatých :-)
Jinak co se týká oblíkání dětí ve školce, pochopila jsem po pár dnech, že učitelky pouze zavelí mikiny, nebo bez mikin, to jestli má dítě tílko nebo nemá a tím pádem by tenkou bundičku zvládlo, se moc neřeší.... u nás dokonce na den dětí, kdy byl karneval, nechali jít průvodem holky v nátělníkových šatičkách v 18°C... pro učitelky není nemocnost problém, mají méně práce.... myslím že tohle je jeden z důvodu proč ty děti po nástupu do školky tak marodí... na druhou stranu chápu, že 25 dětí obléct a řešit to individuálně, to je asi nad možnosti učitelek...

-

Ja som vacsinu flakov vyprala, takze chodia neflakati. Flakate, sprane a spol. nosime vacsinou doma a na zahrade. Este pocas prazdnin ale malovali deti bez ucitelky (a dve synove oblubene tricka skoncili s flakmi), tie ma rad, tak ked ich chce, tak mu ich dam. On je stastny a tak neriesim, co si kto mysli.
Dcerka chce chodit vacsinou v teplakoch, syn chce nohavice. Nohavice som kupila po kamoskinom synovi, takze aj keby nieco, tak som v klude, teplaky ma nijak nevzrusuju a plus nohavice mam tiez od inej kamosky (kvetinkove boli skvele co sa tyka spiny:) U nas ako som si vsimla chodia deti do skolky neflakate a zo skolky po vacsine flakate. S vekom sa spinavost znizuje. Vo vseobecnosti:) Ale az na tie dve tricka sme obisli cely rok bez flakov a dier.
Vrstvenie oblecka. U nas ucky posudia. Ale u kamosky obliekaju vacsinou to, co tam dieta ma, lebo niektore deti sa obliekaju viac a ine menej, tak nech sa rodicia nestazuju, ze im dieta prechladlo, lebo ho malo obliekli. Nasi sa prvy rok v skolke dost otuzili, co sa tyka obliekania.
Tielko pouzivame, zalezi ako budete mat v triede.
Kupili sme akurat ruksak na desiatu a krabicku na desiatu (deti si nosia z domu), sandalky ako prezuvky. Ine sme dopredu nekupovali. U nas sa ani nic nenosi.

Tome moc dík, něco takového

Tome moc dík, něco takového jsem marně hledala poměrně dlouho před dotazem :-))

školka

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahojky,

Evo, taky se mě Jitka vždycky ptá, jak má být odpoledne. Na to je jednoduchá odpověď:
http://www.yr.no/place/Czech_Republic/Other/Kostelec_nad_Orlic%C3%AD/hou...

Stačí jen do modrého proužku nahoře napsat svoje město, potvrdit, dát "time for time" nebo "hour by hour" (podle toho, jestli se Ti stránky načtou v angličtině nebo norštině) uložit do oblíbených a už víš přesně teplotu v 10:15 i 12:15... :-) U nás to většinou sedí na chlup.

Jinak my spíš dáváme do školky oblečení pěkné, bez flíčků. Flekatá a sepraná trička nosí na doma. Holky by totiž trička s fleky nesnesly, chtějí se parádit. Dokonce většinou chodí do školky v šatech nebo sukni.
Seznam věcí, co mají mít ve školce, většinou dostaneme první den školky na papíře.

Doufám, že se nástup vydařil. Hlavně vydržte, brzy začnou podzimní nemoci a bude to mazec.

Tom

Díky Ali :-) Pro Jarku - máme

Díky Ali :-)

Pro Jarku - máme veliký flek na sváteční sukni od rajčete a to jsem tam byla s nimi :-)))

jarkanemcova: také máme první

jarkanemcova: také máme první den fleky, ale hned jsem zaprala a dobrýýýýý :-)))

Evo: myslím si, že učitelky to posoudí a oblečou děti podle toho - tedy doufám..já tam tedy raději nechám teplákovou mikinku a slabou šusťákovku :-)

Možná hloupý dotaz - ale lámu

Možná hloupý dotaz - ale lámu si nad tím právě hlavu. Když jdu někam dětmi, vím, kolik je stupňů a různě je přioblékám a vysvlékám, školka píše, že vyrážejí za každého počasí ven v době od 10.15-12.15. Mno, ráno bude chladno, tak 15 stupňů podle dneška, ale jak bude v 10.15? 18 stupňů?Je to na lehké fleecové tepláčky nebo normální tepláčky, na mikinu nebo na mikinu i s bundou, nebo dát mikču i lehkou bundičku a oni to tam posoudí? Vím, že dotaz jako od úplného začátečníka, ale nějak je nechci nachladit hned první týden :-) Jak to máte v plánu vy?

Tak máme fleky hned první den

Obrázek uživatele jarnem

Tak máme fleky hned první den :-)
Holkám jsem první den do školky dala nové tepláky (hnědé) a celkem pěkné trička (nošené na pěkno, bez fleků) s tím, že prostě tam pobudou těch pár hodin a po obědě domů. Nenapadlo mě, že hned první den půjdou na písek. Takže mikiny a trička od písku, tepláky také. Při obědě se samozřejmě pokypaly, takže jsem nadšená.
Já teda do školky rozhodně budu dávat flekatá a zničená trička a tepláky (doma ani jiné nemáme), jen jsem si myslela, že první den by mohly být pěkné :-)

Ali, jsou tam děti oblečené

Obrázek uživatele Vladkax

Ali, jsou tam děti oblečené výhradně ve značkovém, stoprocentně čistém oblečení. Ovšem naše holky to nejsou :-) takové tepláky na ven dle mého ani nelze mít neflekaté. A trika po nástupu do školky byla taky furt slitá, taky jsme přecházeli z bryndáků. Dost toho vypereš a co nejde neřeším, popř barevně dotvořím :-)

takže si o nás nebudou

takže si o nás nebudou myslet, že jsme čuňata? :-)) Já si také myslím, že ve školce všechno skončí flekaté, dote´d jsme doma obědvali s bryndákem.

Dávám přednostně flekaté

Obrázek uživatele Vladkax

Dávám přednostně flekaté oblečení :-) Témeř pravidelně se z neflekatého stane flekaté :-(

maminky, dáváte prosím dětem

maminky, dáváte prosím dětem do školky pouze zcela čisté oblečení, nebo i horší, sepraná, flekatá trička např. ?? samozřejmě vypraná, ale s nevypratelnými fleky..Bohužel zjišťuji, že už skoro jiná ani nemáme:-) Díky, Alča

Tak bačkůrky jsme překvapivě

Tak bačkůrky jsme překvapivě nakonec koupili u Bati, jsou trochu širší než jiné a tak tak se tam nožka vešla:-)

tílka, když mrzne

tílka dávám dětem do školky, když mrzne. Já si tedy dělám ještě zásobu punčocháčků - v zimě je dávám dětem místo tepláků, je to praktičtější. Příp legínky a ponožky.

Nátělníky - tílka

Evo,

tílka jsme začali klukům dávat právě s nástupem do školky, protože si je zvládali líp zastrčit do kalhot, než trika. Horko jim nebylo myslím nikdy nebylo právě proto, že vrchní triko nebylo zastrčené. Zvykli si na ně, nehodlám je rušit ani teď s nástupem do školy :-)

Ivona

ještě mě napadlo - používáte

ještě mě napadlo - používáte do školky nátělníky, tj. nátělník a na něj pak tričko nebo už by to bylo moc? My máme venku často holá záda, a tomu by nátělníky pomohly, ale nevím, jestli by to nebylo pak moc ve třídě...my jsme to zatím nenosili, doma byli pořád převlékaní a to by byla dvojí práce a venku jsem na "holá záda" dohlížela, ale ve školce už nebudu..Nosíte to? Jinak pořídila jsem mikinku na malý zip u krku a myslím, že zůstaneme u těch klasických na zip, nemusí se zapínat zip, ale "leze se do ní jako do tunelu " :-), takže zase taková pomoc to není..

My jsme si oblíbili bačkory

My jsme si oblíbili bačkory od firmy JONAP, mají přes nárt širší gumu lépe drží a bačkory od Pegres gumu užší. Cenově jsou srovnatelné. (okolo 150,- Kč).

Monika

Jo a bačkory jsme koupili v

Obrázek uživatele Lida_3974

Jo a bačkory jsme koupili v CCC vydrží fakt hodně.Lída

U nás také nic zváštního

Obrázek uživatele Lida_3974

U nás také nic zváštního nechtěli jen každý měsíc nosíme každý balíček kapesníků a sáček medvídků.Jinak jsem dokupilala pyžama,trička a tepláky.Já mám kluky takže ty jsou na převlečení každý den tak proto ty zásoby :o) Lída

Alčo

my tedy širší nohu nemáme, ale vzhledem ke střihu bačkor bych tipla, že budou i na širší. Máme konkrétně tyhle http://www.detske-boticky.cz/domaci-obuv-a-papucky/fare-4113481.htm . V tomto eshopu jsou ochotní, napiš jim dotaz, odpoví Ti obratem. A jestli si dobře vzpomínám, neplatila jsem za dvoje bačkůrky ani poštovné, a doma jsem je měla do dvou dnů.

zuldo, prosím, jsou ty Fare

zuldo, prosím, jsou ty Fare bačkůrky vhodné na širší nožičku? Olivce jsem koupila obyč. bačkůrky bez problémů, ale Sofinka se do těch klasických prostě nenarve:-(

Doplním

gumáky. Přikoupila jsem i pyžamo, protože jsme doma střídali dokola ty samé. Sáčky na věci. Bačkory jsem objednávala fare, ty jsou bezvadné, sami si je obují a mají zpevněnou patu a měkkou podrážku ... Ostatní věci, jako kartáčky, kelímky, kapesníčky, toaleták, atd. snadno koupíš kdykoli.

Ahoj,

Obrázek uživatele LadaVac

Bylo to u nás podobně jako u Petry,potřebovala jsem prakticky jen bačkůrky.Zásoby tepláků a triček jsou určitě dobré,ve školce chtějí mít vše náhradní,včetně ponožek a spodního prádla.Pořídila jsem jim na to kufříky,ale někde mají třeba každý svou skříňku.Každý týden u nás dáváme čisté pyžamko,občas doneseme papírové kapesníčky.Ručníky dostávají a u zubních kartáčků jsme si odhlasovali,že je nechceme,protože by si stejně každý čistil jiným než svým :).Každý si donesl svůj plastový hrneček na pití.

Ahoj

Obrázek uživatele Petra13

ono je to v každé školce trochu jinak. U nás potřebovali kluci jen bačkory, do skříňky jsem jim dala oblečení na ven, náhradní oblečení pro případ nehody a pláštěnku. Taky si měli přinést kelímek, pastu a kartáček. Jinak u nás vše zajišťuje školka. Do některých školek se nosí kapesníky, hrnečky a určitě i další věci. Zatím bych tedy koupila jen ty bačkory a ujistila se že máte zásobu tepláků, ostatní bych dokoupila po schůzce.