Skip to main content

vecerni kase s materskym mlekem?

Pripravujete nektera kasi s materskym mlekem? Hlavne by me zajimalo, na jakou teplotu muzu mlicko ohrat, aby byly zachovany vsechny vyzivove hodnoty. Dosud jsem davala mlecnou Nutrilon, ale dost to leze do penez, no a hlave neni nad MM, ze? Diky za vase zkusenosti.

Ahoj,já jsem taky ohřívala ve

Obrázek uživatele Jana_4447

Ahoj,já jsem taky ohřívala ve vodní lázni.

ahoj,

Obrázek uživatele Iris05

Tomáš už je asi někde u móóóře, ale pokud vím, o vodní lázni vždy říkal, že je ok :)

vodni lazen?

a kdybych to ohrala ve vodni lazni, v ohrivacce lahvi? to by uz asi slo, ne? Diky za radu a uzijte si dovolenou :)

ohřev kaše v mikrovlnce

Obrázek uživatele Tomáš D

Právě ten ohřev mléka nebo i kaší obsahujících mléko v mikrovlnce je rizikový. Byl jsem na jedné přednášce o biogenních kontaminantech v potravinách a tam jistý RNDr. zmiňoval, že ohřevem mléka v mikrovlnné troubě vzniká toxický lysinoalanin. Od té doby mléko do mikrovlnky nedáváme.
Tom

Ahoj Tome

diky za radu. A co takhle: ohrat MM na 40 stupnu, primichat kasi a v pripade, ze by to bylo prilis studeny, dat to jeste na chvilku do mikrovlnky? Nebo se tim mleko/kase znehodnoti? A co se tyce pojisteni - neni zac, delam v cestovnim ruchu a bohuzel vim, jak snadno se muze vysnena dovolena promenit v nocni muru...

kaše z MM

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahoj Ago,
já myslím, že tak 40, max. 42°C je ještě bezpečných. Bohužel, po smíchání se studeným práškem nemléčné kaše by došlo ke zchlazení na cca 30°C a rychle by to vychladlo. Teď mě ale napadlo ohřát ten prášek na cca 60°C a přimíchat ho do mírně ohřátého MM, ale nenapadá mě, jak technicky vyřešit ohřátí toho prášku. V troubě by to asi byla velká spotřeba elektriky... ještě zkusím podumat (musím Ti nějak odplatit skvělou radu ohledně pojištění :-)
Tom