Skip to main content

diazepam na febrilni krece...

Posted in

Ahojky,mam prosbu.Nema nektera z Vas maminek doma navic diazepam?Mam nemocne deti,a jelikoz jsme se prestehovali,mame i novou lekarku,ktera ma moderni nazor,ze diazepam nepredepisuje,jelikoz u malych deti neni nutny.Ja jsem ale detem vzdy pri horeckach tento lek davala,protoze maly mi pri horeckach trosku blouzni a je hodne neklidny.
Vim,ze se leky na predpis nemaji davat nikomu jinemu,ale uz nevim,jak to udelat.Pokud pomuzete,budu rada a hlavne klidnejsi.Predem dekuji.
Muj email je evicka.hvizdulka@seznam.cz

diskuse uzavřena

Obrázek uživatele Tomáš D

tak to by už snad stačilo. Ať je to tak či onak, situace už se vyřešila a další zabředávání do podrobností už netřeba.
Tom

ano Maklinko,taky takovou

ano Maklinko,taky takovou mam,proto mam strach o deti a radeji se ponizim a pokud to nejde jinak,poprosim i pres net,kdyz uz jsou dneska takove vymozenosti,nez tohle zazit.

a zitra si z nich umicham

a zitra si z nich umicham koktejl a dam si na vase zdravi:-)))

Já jsem ani žádnou diskuzi o

Já jsem ani žádnou diskuzi o fibrilních křečích nečetla, ale mám bohužel blízkou zkušenost, kdy kamarádce malá při fibrilních křečích přestala dýchat. Naštěstí ani ona, ani manžel ještě večer nespali. Než přijela záchranka, tak manžel malou rozdýchal.

Jak rikam,aby jste jednou

Jak rikam,aby jste jednou neco nepotrebovala vy.Ale vy jste natolik schopna,ze nemusite nikoho zadat o pomoc,ze?
Preji Vam hezky den:-)

Lucie,leky mi poslaly dve

Lucie,leky mi poslaly dve maminky,ale jak uz jsem psala,jedna z tech maminek mi leky poslala pul roku prosle a druha s platnou expiraci.
Nevim,proc bych se Vam mela zpovidat,myslim,ze jste se ke mne vyjadrila dost.
Kazdopadne maminkam moc dekuji a z takovych rejpalu si toho moc nedelejte.Vzdycky se nejaky najde.

Dneska mám trochu štouravou

Obrázek uživatele Lucka V.

Téma jste založila dnes v deset ráno. Přesto už vám někdo o pár hodin později léky poslal.
O dalších pár hodin dál píšete, co si mají maminky co vám léky poslaly myslet.
Na co tolik léků? Mám už několik let jedno plato diazepamu a nikdy ho nezvládneme využít před koncem expirace. A to křeče jedno z dvojčat má.

Ať si každý věří čemu chce.

situace je přeceňována

Obrázek uživatele Tomáš D

Evi,
tak to jsou možná extrémní případy. Já mám spíš pocit, že v současné době panuje kolem febrilních křečí spíš hysterie a spousta rodičů se jich často bezdůvodně obává - přestože se nikdy nevyskytly ani v rodině, ani u dětí, tak ve snaze zabránit téměř nulové možnosti jejich vzniku shání sedativa kde jen to je možné a nadávají na dr., že jim je odmítá předepsat. Dr. určitě ví, co dělá. Zdravotní stav dítěte si určitě prostudovala a usoudila, že riziko jejich vzniku je u vás téměř nulové.
Srážel bych teplotu, jakmile překročí 38,5°C, před spaním na noc raději preventivně dej Panadol, a musí to být dobré :-) Pokud se přesto bojíš febrilních křečí, schovej si diazepam pro další onemocnění s vysokou horečkou a pro klid duše ho dej první den onemocnění na noc, teď už je to vážně zbytečné dopování chemií.
Tom

Tome,zrovna nedavno jsem

Tome,zrovna nedavno jsem cetla diskusi maminky na jinem foru,kde psala svuj pribeh a neni pry jedina,kdy se jejimu diteti pri febrilnich krecich zastavilo srdicko a museli ho resuscitovat a taky to neni prvni pripad,kdy dite prestalo dychat.Fuj,ani domyslet.
Jinak dekuji,doufam,ze nas to brzy prejde:-)

febrilní křeče

Obrázek uživatele Tomáš D

Evi,
doporučil bych přečíst si o febrilních křečích odborný článek, abys věděla, že jde nejde o nic nebezpečného. Třeba tento:
http://www.solen.cz/pdfs/ped/2001/04/05.pdf
Z článku se dozvíš, že většina febrilních křečí, ač vypadají hrozivě, ustane spontánně do 3 minut. Proto nemá příliš význam podávat diazepam preventivně, zvlášť, když se u vás nikdy neobjevily, natož třetí den onemocnění, kdy teplota nemá tendenci prudce stoupat. Ve věku 3,5 roku sice ještě nejste za vodou, ale riziko febrilních křečí, pokud se dosud nevyskytly, je dost malé.
Brzy se uzdravte.
Tom

K diazepamu

Já osobně také diazepam preventivně na noc dávám. Dvě lékařky nezávisle na sobě mi jej daly a obě řekly, že pokud večer stoupá teplota nad 38,5 stupne a pres den nad 39, tak diazepam (1/4 tablety) pro jistotu dat. Holky nikdy fibrilni krece zatim nemely, ale pri angine maji vzdy teplotu 40 stupnu, jsou jako led a uplne bez barvy. Nasi doktorce verim, zatim nikdy nam nedala antibiotika ani jine leky zbytecne.

Nejhorsi je,ze maly se mi

Nejhorsi je,ze maly se mi neumi poradne vysmrkat a pak se tim dusi.Odsavacku si nenecha zavest,to rve jak tur a pak ma horecku jeste vyssi.:-(

maji 3,5 roku. Od vcerejska

maji 3,5 roku.
Od vcerejska teploty,ryma a kasel.Jak uz jsem psala maly trpi na laryngitidu,mala ne,ale horecky ma take.

A co se tyce konkretne toho

A co se tyce konkretne toho diazepamu,davam jim ho az kdyz jim neplota neklesa pod 39 az druhy,treti den,coz se u nich opravdu stava a to jim davam jen pulku 5 mg,jak mi rikal muj byvaly pediatr.Nejsme nemocni casto,ale pak to stoji za to.

nemoc?

Obrázek uživatele Tomáš D

Evi,
a kolik je dětem a co je vlastně trápí?

Tome,jak se asi maji ted

Tome,jak se asi maji ted citit maminky,co mi je poslaly?Za dobrotu,na zebrotu se rika.Ale svym zpusobem mate asi pravdu,jen se mne dotklo,ze me nekdo oznacuje za fetaka a neschopnou maminu,kdyz mne vubec nezna.
Jinak teplotu samozrejmne srazim po ctyrech chodinach kombinaci panadolu a nurofenu plus kdyz je treba,davam deti misto zabalu do vany s vlaznou vodou a pripoustim studenou,at to neni pro ne takovy sok.

No, Evi, právě to, že by to

Obrázek uživatele Tomáš D

No, Evi, právě to, že by to tu nikdo neočekával, může být důvod, proč shánět právě tady... Každopádně jak už jsem naznačil, je to zodpovědnost toho, kdo ten lék poskytnul, to už tu nevyřešíme. Hlavně buď obezřetná, abys nemusela někde vysvětlovat, jak jsi k léku přišla. Raději preventivně srážej teplotu než preventivně dávkovat sedativa, kde je jisté riziko nežádoucích účinků... Tom

Fetaci a jim podobni urcite

Fetaci a jim podobni urcite nepujdou na tyto stranky.Jeji nazor ji neberu,jak jsem psala,neni mi prijemne leky shanet pres internet,ale bohuzel ted nemam jinou moznost.Ma lekarka mne zklamala a kvuli jejimu pristupu jsem si dnes zmenila pojistovnu,abych mohla prejit k te druhe.Co jsem se tak bavila s maminkami v okoli,stezuje si na ni kazdy,takze tak.Nepreji Vam Lucie,aby jste musela resit podobnou situaci a jsem rada,ze aspon nektere maminky maji snahu pomoct,tak jako bych to udelala ja bez toho,aby za tim videly neco nekaleho.

Evo, to co napsala Lucka si

Obrázek uživatele Tomáš D

Evo, to co napsala Lucka si nesmíš brát osobně. Jinak má bohužel naprostou pravdu, míněno obecně. Kdokoliv takovýmto způsobem může lehce přijít k drogám. Ale to už je na zodpovědnosti toho, kdo lék poslal. T

Taky mi neni po chuti si

Taky mi neni po chuti si shanet lek timto zpusobem,ale asi nebydlite ve vesnici,kde bez auta k lekari nedojete,autobus jezdi trikrat denne a lekaru je tu opravdu jen poskromnu.
Ale mate pravdu,asi nejsem normalni,kdyz si to neumim zaridit jinak!

Nad tím co píšu přemýšlím

Obrázek uživatele Lucka V.

Nad tím co píšu přemýšlím vždy. Toto je veřejné forum, každý může napsat co chce.

A svoje zkušenosti s internetem rozhodně mám. A mám právo na nedůvěru a pochybnosti u srdcervoucích příběhů.

To mate nejspis svou vlastni

To mate nejspis svou vlastni zkusenost.Opravdu jste mi zvedla mandle!

No to nemyslite

No to nemyslite vazne!!!Zamyslete se nekdy nad tim,co pisete!

Diazepam - droga

Obrázek uživatele Lucka V.

Nic ve zlém ale jak víte, že údajná maminka co potřebuje léky pro dítě není jen obyč feťák co si touto cestou, pěkně zadarmo získá dopňkovou drogu. Což diazepam přesně je.

Každá normální matka, když má nemocné dítě, tak si dokáže poradit. ( nemocnice, jiná ambulance atd. )

Fascinuje mě, že někomu, koho vůbec neznáte jen tak pošlete poštou léky na předpis.
Nebo že o tom jen uvažujete.

:-/

s tim diazepamem by ch byla opatrnejsi. Ja se samozrejme taky febrilnich kreci bojim jak cert krize, ale davat "preventivne" diazepam mi prijde prinejmensim k zamysleni, me to teda zatim nenapadlo. K te poznamce,ze to neni az tak casto,nevim jak u vas ale u nas min.1xza mesic nektara z holek ty vysoky teploty ma, to by pak vychazelo cca 6xdo roka a to mi teda prijde hodne casto. Ale vzdycky se nam teplotu dari srazet panadolem nebo nurofenem a pak drzet relativne pod kontrolou. Tak co nejmin nemoci a horecek Zuzka

Myslela jsem tim,ze vyhodim

Myslela jsem tim,ze vyhodim ty prosle leky,co mi prijdou,ne ty nove:-)))

To mas pravdu,dam je pryc,ale

To mas pravdu,dam je pryc,ale ze zoufalstvi bych byla rada i za ne.Jsem rada,ze ta maminka byla ochotna a pohotova a chtela mi pomoci.-)

My mneli uzasneho

My mneli uzasneho doktora,ktery co mohl,tak resil bylinkami a vyuzival hodne babske rady:-).Kdyz ale bylo uz hodne zle,vedel,co napsat.

pro Evičku :-)

Obrázek uživatele Tomáš D

Evi,
no ale Ty právě nevíš, jak byly uskladněny, když Ti je někdo poslal... raději bych je vyhodil, nejsou to vitamíny... Mohou mít i opačný účinek a co potom?
Tom

pro Leňuli :-)

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahoj Lenko,
k tomu mýmu bývalýmu lékaři - ono to vlastně nebylo jen jednou... Ale naposledy, když jsem tam byl, to byl extrém. Vysypal jsem na něj příznaky (tehdy opakované potíže s močením), to se mi ani nepodíval do tváře a už ťukal něco do počítače... pak se otočil na židli, podal mi recept na NOLICIN a už abych byl pryč. Nabízel jsem mu moč, tak tedy, aby se neřeklo, tak ji mám dát sestře. ATB, nebo přesněji chemoterapeutika jsem využíval, v domnění, že diagnóza je zánět močáku. Ke zlepšení nedošlo, tak jsem se mu přišel ukázat po doužívání a on na to, že moč byla čistá, tak to asi nic není. Okamžitě jsem změnil lékaře a diagnóza byla nakonec úplně jiná. Tu už vyslovil sám praktik, ale definitivně ji potvrdil až urolog, ke kterému mě praktik poslal. Doteď (a je to už rok a půl) to není úplně vyléčené, ale mám to pod kontrolou. Možná, kdyby tehdy lékař nedělal machra, jak je recept na chemii všemocný, mohlo by to být jiné.
K diazepamu se nechci už vyjadřovat, vím, že se v názoech neshodneme :-) Ale je možné, že kdybychom febrilní křeče někdy zažili, změnil bych názor...
Ahoj a zdravím do Kynšperka :-)
Tom

Tome,jde o to,ze predesly

Tome,jde o to,ze predesly lekar mi je predepisoval a durazne mne upozornil,ze poku horecka pres 39 trva uz druhy den,okamzite podat.Febrilni krece jsme zatim dikibohu nemeli,ale videla jsem u kamaradky,co dokazou a nikdy to nechci zazit.My jsme meli zkusenost s akutni laryngitidou,kdy nas odvazela rychla a v nemocnici jsme stravili ctyri dny.
Takze z meho pohledu uz tohhleto nikdy nechci zacit,tu bezmocnost,kdy nevis,jak mas diteti pomoct a pokud existuje neco,co dokaze dite preventivne ochranit,tak to pouziji,pokud mu to neuskodi.Jak rika Lenka,je to opravdu jen jednou za cas,takze nevidim obavy.
Co se tyce proslych leku,mam stejny nazor,ale pokud neni jina moznost,myslim ze pulrok u leku nevadi,pokud jsou dobre uskladneny a neni poruseny blistr.Stejne jsem ale rada,ze mi druha maminka ty leky poslala pred expiraci,prece u tech proslych bych mela trochu obavy.

...

Obrázek uživatele Lenule76

Také nechci vyvolávat vášnivou diskuzi :-)
Myslím, že nejde o to, zda je lékař/ka moderní či ne, naše třeba moderní je, dá se s ní o případném léčení diskutovat, nejsem totiž zastánce antibiotik. Teď měl Robík zlatého stafylokoka. Odmítla jsem atb, zdály se mi zbytečné, bohužel se po cca měsíci zhoršil, dostal vysoké horečky, mírně kašlal, musela jsem dělat zábaly, takže atb už byla nutná. Na febrilní kreče jsem byla upozorněna a byla jsem mojí mudr poučena. Věřím jí, takže nevidím důvod, nedat svým dětem Diazepam na febrilní křeče. Je to jen jednou za čas a hlavně mi bylo řečeno, že Diazepam je slabší i silnější (podle výše určitých látek, moc se v tom nevyznám). Co jsem vyčetla na netu, tak v případě febrilních křečí se má volat RZP. A v naší rodinné namnéze nejsou febrilní křeče.
Ten případ co uvádíš Tome, že jakmile Tě mudr viděl a už jsi měl Ospen, to je zase extrémní případ a to bych prchala jak rychle by to šlo. V tomhle souhlasím !!!
Já osobně dost často kontroluji expiraci léků a jakmile zjistím, že konec expirace je v měsíci co běží, okamžitě likviduji. ty co náhodou jsou prošlé ty dávám na hromadu určenou k likvidaci automaticky :-) Léky pak seberu a odnesu do lékárny :-)
Lenka

moderní lékaři a předepisování léků

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahoj Evi,
já nechci vyvolávat nějaké vášnivé diskuse, ale moderní lékaři opravdu nepředepisují léky na předpis kdekomu na potkání. Já jsem za to rád, před rokem jsem právě od jednoho takového nemoderního lékaře odešel k jinému, protože on totiž vv zásadě člověka ani neprohlídnul a hned předepsal ospen. Ať to bylo na rýmu, chřipku nebo bolest v krku, všechno léčil antibiotiky. Takže jestli nemáte febrilní křeče v anamnéze (nikdy jste je neměli) a jde jen o Tvůj dobrý pocit, co kdyby náhodou, plně chápu doktorku, že nechce takovou chemii předepsat. Pokud jste je ale už měli a jste na ně náchylní, snažil bych se jí to vysvětlit a dotlačit jí, aby je předepsala.
Důrazně nedoporučuju ani v případě nouze nejvyšší podávat jakákoliv sedativa či jiné léky na nervovou soustavu po uplynutí expirace. Následky mohou být fatální.
Tom

Moc Vam holky dekuji.To nase

Moc Vam holky dekuji.To nase zdravotnictvi jde jaksi do haje.Co si neudelas sam,to nemas:-(.Jeste jednou dekuji.O jednu starost min.

Ahoj Leni,mohla by jsi mi

Ahoj Leni,mohla by jsi mi napsat na email?Napsala bych adresu pro doruceni.Jedna maminka uz mi leky poslala,ale jsou pul roku prosle,ale jsem rada i za ne.Pokud ty tve jeste nemaji proslou expiraci,dala bych detem radeji tyhle.Jinak moc dekuji.

Ahoj Evi, já ho doma mám.

Obrázek uživatele Lenule76

Ahoj Evi,
já ho doma mám. jsem z Kynšperka.
Lenka

Jsem z Tachovska.

Jsem z Tachovska.

Odkud konkretne jste? Nemate

Odkud konkretne jste? Nemate znameho doktora,ze by vam to predepsal on, taky nechapu,ze se musime nekdy doprosovat, za neco co stejne platime.

Ahoj Itterinko,s tou lekarkou

Ahoj Itterinko,s tou lekarkou neni bohuzel zadne porizeni,to vis,ze jsem ji to razne vysvetlila,ale neni s ni rec.Jsme bohuzel z male vesnice,takze tu nemame pohotovost a deruha detska lekarka,ktera je ve meste nema smlouvu s nasi pojistovnou.je to na hlavu,jeste,aby je clovek prosil o leky,kdyz uz si za ne plati.

Ahoj Evi, ja bohuzel diazepam

Ahoj Evi, ja bohuzel diazepam ted nemam, ale naposledy nam ho bez problemu napsaly dokonce po telefonu na pohotovosti, zavolala jsem tam, ze mame vysoke horecky, jestli by ho mohli predepsat pro jistotu a nebyl s tim problem. Nebo bych zkusila trosku pritlacit na vasi doktorku,ze ho chces predepsat pro jistotu, myslim,ze by te odmitnout nemela, rekla bych ji,ze vase minula pediatricka vam ho taky pro jistotu psala. Ja teda davam diazepam jen pri dele trvajici horecce nad 39, ale kazde dite je jine. Tak drzim palce at toporesis.