Skip to main content

Zavádění příkrmů

Obrázek uživatele RenataM

Je tu někdo, kdo dával dětem domácí příkrmy? Jak jste vařili? Kde nakupovali zeleninu, jakou atd.?

taky jsem vařila, do 1 roku

Obrázek uživatele Vladkax

taky jsem vařila, do 1 roku byla příprava jídla rychlovka, vždyť ta zelenina je měkká za cca 10minut, pak se to jen mixne.... myslím, že doma vařené čerstvé jídlo je kvalitnější než ty x měsíců ležící skleničky v regálech. Do zásoby jsem nikdy nevařila. Co se týká zavádění, začala jsem tuším týden po ukončeném 6. měsíci.
Jo a skleničky jsem dávala taky, jen jsem hlídala obsah a servírovala v terénu popř při nějaké velké nestíhačce :-)

Ahojky dekuji vam za

Ahojky dekuji vam za odpoved.Hezky den Jana

První mrkev jsem vařila, pak

První mrkev jsem vařila, pak cca čtvrt roku sleničkování a od 3/4 roku dětí jsem začla vařit maso-zeleninové směsky, v případě nestíhačky nastavím skleničku něčím z domácí produkce ;) S dvojčaty je to hukot ☺

Záleží, zda kojíte, nebo jsou děti na UM

Obrázek uživatele KovAli

Jak děti prospívají atd. Také bych se řídila radou pediatra.
Já měla výhodu zkušeností se starší dcerou. Co se mi osvědčilo u ní, osvědčilo se i u dvojčat. Je mezi nimi rozdíl téměř 10let. Osobně bych jako plně kojící matka do dětí před ukončeným 6. měsícem nikdy nic navíc necpala. Ale to je můj osobné názor.
Ali..

Nechala bych na pediatrovi

Obrázek uživatele RenataM

Nechala bych na pediatrovi kdy sám řekne. Většinou se začíná v 6 měsících, nejdříve po ukončeném 4.m.

Kdy podavat prikrmi

Ahoj muzete mi poradit?Kdy podavat prikrmi?Mam starsiho syna 4roky.Djavali jsme prikrmi skoro ji7 mesici.Ted je to jinak.Maji se davat ted od 4 mesicu.Ale kamaradky rikaji,ze to moc nechteji.Kdy nejlepe zacit?Poradte prosim? Jana

Al

ale tvaroh se do roka nedoporučuje pro vysoký obsah bílkovin. Zrovna včera jsem to řešila s kamarádkou, ta dává activii tvarohovou :)
A s mojí mamčou v tomhle směru bojuju už od dvojčat :)

viz toto téma...

Obrázek uživatele KovAli

http://www.dvojcata.org/node/705334
Zeleninu kupuji např. v Tescu (mají i v bio kvalitě a občas jsou v akci - mrkev je skvělá, sladká, čerstvá; cukety super...), dále na Farmářských trzích, u nás v zelenině (ale kupuji hlavně původem ČR), mám něco svého a od tety ze zahrádky, občas Country life.
Vařit doma se dá dobře a je to mnohonásobně levnější. Vařím tak i pro sebe a beru si jídlo s sebou. Je to rychlejší, než si myslíš. Záleží na organizaci času a plánování jídelníčku :-). Ale i já občas skleničky koupím, zejm. když někam jedeme na celý den. Mám tak jistotu, že jídlo bude v pořádku, i když na skleničky bude pařit sluníčko.
Co se týče kaší, u nás vede rýžová a kukuřičná krupička, kterou míchám s vodou a přidám trochu jogurtu, nebo plnotučného tvarohu, občas vmíchám zbytek vařeního ovoce od svačiny... Mám dojem, že kaše od Nestlé cukr neobsahují. Já to střídám, s cukrem se snažím nic nekupovat a nedávat, ale asi se tomu úplně nevyhneme.
Ali..

zatím vaříme - 2 dny

Ahoj, začali jsme předevčírem biomrkví, uvařenou v parním hrnci.
Jedno dvojče papá jako nezavřené, druhému to zatím moc nejede. Bude jim za 10 dní 6 měs. Uvidíme, jak dlouho vydržíme s vařením. Třeba to nebudeme zvládat a taky přejdeme na kupovanou stravu.
Ale jsou to někdy fakt sr..ky, třeba kaše od Hami od ukonč. 4. měs. má v sobě cukr, který by děti opravdu neměly minimálně 1 rok atd.
Eliška

taky jsme začali

taky jsme začali přikrmovat,zatím skleničkama,ale fakt to leze do peněz.

Ahoj Renata, ja som davala od

Ahoj Renata,
ja som davala od zaciatku domace príkrmy, zeleninu, ovocie som kupovala normalne v obchode, obcas sa mi podarilo kupit aj nieco "bio", ale velmi rychle som to prestala riesit. :) Recepty som nasla na stranke: http://www.maminkam.cz/recepty-na-prikrmy Je tam vsetko pekne popísane, ingredience, postup, pre aky vek, atd.
Maj sa!
Betka