Skip to main content

prikrmy mnam mnam, mleko fuj

Nas sedmimesicni (korig. 5) chlapecek posledni dobou (asi tak tyden) odmita mleko. Davame Nutrilon Allergy Digestive Care, maly ma alergii na bilkovinu kravskeho mleka. Ochutnala jsem to jednou a je to vylozene hnus - horke a mdle zaroven. V dobe, kdy pil jen UM, papal docela hezky. Pred mesicem jsme zavedli zeleninove a masozeleninove prikmy a klucik zacal mleko odmitat i kdyz jsem si jista, ze ma hlad. Je to mozne, ze poznal jine chute a zjistil, jak hnusne mleko do nej cpu? Mate s tim nekdo zkusenosti? Zmena UM asi nepripada v uvahu. Nase pedatricka je nemocna a nemuzu se obratit primmo na ni. Vodu acaje taky odmita a mam strach pitny rezim. Uz jsem si vsimla, ze ho trapi tuzsi stolice. Predem diky za rady a nazory.

Ahoj,

to mléko opravdu nechutná moc dobře, navíc je i poněkud cítit. Tenhle bojkot Nutrilonu Digestive Care byl u nás cca v roce a třičtvrtě. Do roku a půl jsem kojila, na Digestive přešly bez problémů a během čtvrt roku konec. Nakonec jsme kupovali od Nestlé, myslím Alfaré? Ale v té době se ukázalo, že alergie na kravskou bílkovinu už není, zato se objevilo podezření na intoleranci laktozy, takže jsme přešly na níže zmiňované ALL 110. Ale tam myslím kr. bílkovina je, takže za to bych neměnila, nebo určitě pořádně prostudovala složení.
Chce to vydržet, neustále nabízet. Snažila jsem se přimíchávat do pokrmů, do kaší, kam se dalo. Bývalý pediatr mi poradil, abych mléko přisladila glukopurem nebo fruktozou. Ale to bylo ve chvíli kdy jedna holčička špatně prospívala. Nevím jestli to zrovna nejlepší řešení, já jsem raději vyměnila za jiné mléko bez kravské bílkoviny a pak se to vyřešilo výměnou alergie za intoleranci:(
Týna

příkrmy a spešl mléko

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahojky,
pokud ho vyloženě odmítá a nemůžeš do něj dostat žádné, aspoň částečně by mohlo pomoci "schovat" ho do příkrmů - přimíchat ho třeba 1:1 do pevných příkrmů, které bys pak dělala hustší. Do pitného režimu se počítá i voda v příkrmech. Nebo z něj dělat kaše - instantní nemléčné - jsou sladké a hořkost by to trochu přebilo. Z čajů je dobrý fenyklový, který upravuje trávení a je příjemně voňavý... tak jestli by se nechytil na ten.
To je tak vše, co mě zatím napadá. Je to někdy boj... Držím palce.
Tom

ahoj, co mléko Al 110? zkus

ahoj, co mléko Al 110? zkus kouknout na net, jestli by jsi nemohla dávat...není až tak "hnusný" je od nestlé

Mléko

Ahoj. Tak přesně v tomto období, jsme měli také problém s jedním. Dostávali Nutrilon a on z ničeho nic prostě nechtěl. Byli jsme zrovna v poradně, tak jsem to řekla nejdříve sestřičce a ta mi řekla, že mléko potřebují, ať prostě dělám, co mohu. No, když si vzpomenu na ty komedie, co jsem dělala..... hračky, lžičky, chrastítka..... prostě abych upoutala pozornost jinde a při tom jsem mu strčila lahev do pusy. Docela dlouho se mi to tak dařilo, hrál si nebo koukal jinam a přitom pil, skoro o tom ani nevěděl. Už nevím, jak dlouho to trvalo, určitě min. 2 měsíce, ale nakonec se zase chytnul a jeli jsme postaru. Někdo říká děti nenutit, ale já jsem věřila sestřičce, je zkušená a moc hodná, takže by mi asi špatně neradila. Drž se. Š.
PS: Nezastupuje někdo vaši dr.?