Skip to main content

Abdominoplastika aneb plastika bříška po porodu dvojčátek

Posted in

Tak takové bylo moje břicho po porodu chlapečka a holčičky v 34tt. Chlapeček měl 3100gr a holčička 2770gr oba 49cm.. :D Foceno v jejich 18ti měsících.

Tak holky, fotky po operaci mi sem nejdou přidat, takže když budete chtít pošlu mailem, mám odstraněnou jizvu po císaři, po slepáku, a po 3 laparoskopiích, mám nový pupík a jizva už začíná hezky blednout. Pomalu,ale začíná. :D

Holky ještě pro ty, které se opravdu bojí operací, já si vybrala nemocnici a ne kliniku, že kdyby NÁHODOU něco, ať jsem rovnou v nemocnici a né někde na nějaký klinice.Vinohrady proto, že jsem vyčetla, že na Bulovce čekáte 6měsíců na termín, tady měsíc a půl až dva. A teĎ vám popíšu ten den D.:))

Při nástupu vás čeká takové to kolečko, vážení, prohlídka, krev, nástup na pokoj, malování po bříšku co se uřízne, navečer už dieta, a pak ten sladkej prášek na lepší spaní. Ráno klasika jako před operací, anděl, krev, juknutí na bříško, zas ten dobrej prášek. A už to jede, operae trvá asi 2 až 3hodiny, jak u koho, pak jsem se probudila na JIP, jsou tam tak děsně hodný sestřičky, že jsem myslela, že jsem umřela a jsem v nebi,:) co jsem se vzbudila, řekla jsem si o něco na bolest, dostala jsem hned nitrožilně ( to je jak po císaři ) pak vám tam pouštějí takovej ten příjemnej vzdoušek rovnou pod nos, hrozně dobře se dýchá, takový svěží pocit, pořád vás chodí kontrolovat doktoři co vás operovali, odpo jsem víceméně celé prospala, hned na sále vám nandají na břich bandážní pás, který si koupíte u nich v nemocnici, (asi 450Kč ) a to dělá to, že to nebolí, bříško máte tak krásně stažené, že vůbec necítíte žádnou bolest ( tohle kdyby dávali po císaři, to by bylo ), večer jsem si už o nic na bolest ani neříkala, neb mě opravdu nic nebolelo, zase jsem spala a spala, ráno klasik vstávačka na záchod a umýt se, ale nebojte nikdo vás nebude honit do sprchy, budete polehávat na boku a sestřička vás omeje a promažu příjemnou větrovou mastí, promasíruje vám záda, celou dobu ležíte v dolíku, horní část těla a nohy nahoře, tj.speciální upravená postel, a jak ležíte bříškem v dolíku, aby ta kůže co vám uřizli a sešili netahla a nepnula, tak ležíte celou dobu v nemocnici, to je další plus co pomáhá od případné bolesti. Jinak klasik dieta, ale nebe, dávají vám pít brčkem, omývají, pomáhají, pořád se vás ptají, jestli máte všechno, a na léky na bolest máte po celou dobu co jste v nemocnici, já si řekla hned po probuzení po operaci a pak za dva dny na noc, takže celkem dvakrát, jinak jsem si říkala každý den o prášek na spaní, jak jsem hodně spala přes den, nemohla jsem pak spát v noci,. takže tak,.:D Snad jsem dodala odvahu a překonali jsme strach, který kdo případně z operací má..:DD kdyby něco klidně se ptejte. Andrea

Prosim take foto

Dekuji. Karolina
Kbj.praha@seznam.cz

No, tak Rashed byl odvolán na

Obrázek uživatele verika

No, tak Rashed byl odvolán na dvouměsíční stáž, tedy termín připadá opravdu až na ten únor :-/

Toliko k čekacím lhůtám na Vinohradech.

Dobrý den,mohu Vás také

Dobrý den,mohu Vás také požádat o foto nového bříška,chystám se také na stejnou operaci.Děkuji. zilvaros@seznam.cz

Iv

Obrázek uživatele verika

Díky za reference. Mně teď spíš zajímá právě pan doktor Rashed. Ale zatím slyším jen chválu, což je dobře :)

to je vidět, jak je přístup

Obrázek uživatele KaterinaAd

to je vidět, jak je přístup každého doktora jiný...já už jsem po 14-ti dnech mohla spát na boku a sprchovat se - šlo by to asi i dřív, ale jak jsem neměla pás, ale obinadlo, tak jsem ho nesundávala. V mírném předklonu jsem chodila asi jen prvních pět dní, pak už normálně vzpřímeně, nic mě netáhlo - až podezírám doktora, že mi toho odřízl málo:-)))

Ahoj, také se přidám s

Ahoj,
také se přidám s četrtvou zkušeností. Na operaci jsem byla v pondělí 17.9. ve FN Brno. Nástup v neděli a propustili mě ve čtvrtek. Bříško mně doktor zakreslil den před operací. Mám 170cm/65 kg, dle doktora nejsem obézní, tak mám také jizvu výše (je mezi hrbolky pánve), ale časem si prý sedne níže. Teď funguji už naprosto normálně, snažím se nic netahat, ale vařím, uklízím, hraji si z dětmi, dokonce jsem teď i umyla podlahy (po operaci jsem ale byla asi 10 dní u babičky, což bylo hrozně fajn). Jen jsem se bohužel teď nachladila, takže kýchu, jizva zabolí, ale dá se to zvládnout. Mám jen strach, aby se mi nerozjely jizvy. Ještě jsem se nesprchovala, to mám povolené až tento čtvrtek. Jinak jizvu mám stále přelepenou - mechanická podpora. Stehy mi byly sundány minulý čtvrtek - 27.9. Neměla jsem žádné komplikace. Ale stále ještě nejsem úplně narovnaná - bříško mě ještě táhne. A na spaní na zádech jsem si již také zvykla. Snažím se jen moc nesedět. Sedím jen u oběda a teď chvilku u počítače:-)
Snad jsem Ti také pomohla.
Iv

Budu moc vděčná, Kateřino,

Obrázek uživatele verika

Budu moc vděčná, Kateřino, když dáš vědět, jak se to vyvíjí dál. Ještě si totiž úplně neumím představit, jak to bude fungovat s klukama doma po operaci.
Ale jinak to vypadá, že bych šla asi až v únoru. Rashed není v listopadu a v lednu v Praze. A já zas neměla tendence to nějak urychlit.
Případně ještě prosinec. Ale nejdřív se musím domluvit s manželem.

S rashedem mam cerstvou

Obrázek uživatele KaterinaAd

S rashedem mam cerstvou zkusenost, jsem 3 tydny po operaci:-)). Opravdu toho moc nenapovida a I po primem dotazu je reakce takova neurcita:-). Ale jinak velice prijemny doktor, starostlivy....
Nastup jsem mela v utery, operace ve stredu, v nedeli me propustili.
Mam v podstate jen dve pripominky....na konzultaci mi ukazoval rez v podbrisku (jako cisar) a s tim jsem i pocitala, 5 minut pred operaci pri zakreslovani byla najednou jizva mnohem vyse....ale je krasne zasita, tak snad nebude moc viditelns.
A druha-tri dny po operaci se mi objevila na brise silena vyrazka, podle doktora reakce na pas, takze mi ho nakazal sundat a mela jsem bricho obtocene Jen obinadlem a byla jsem z toho strasne nervozni, asi trikrat behem kontroly jsem se to snazila zpochybnit, protoze vyrazka nebyla na zadech, ke byl pas na holem tele, ale jen na brise presne oramovane gazovymi ctverci, ktere jsem mela pod pasem, namocene ve furantoinu, popr jsem myslela na dezinfekci kterou mi to bricho strikal.... Kazdopadne si nedal rict, znovu dezinfekce, furantoin a obinadlo, doma jsem myslela ze chcipnu, bricho krvavy, silene to svedilo, Lila jsem do sebe na strikacku Zyrtec a fenistil v konskych davkach....aby pan doktor pri dalsi naznal, ze to fakt asi bylo necim jinym:-)))).

Ahoj Oli, Rashed žádný

Obrázek uživatele verika

Ahoj Oli, Rashed žádný doporučení nepotřeboval. Já ho našla na facebooku, napsala jsem mu, jestli můžu přijít a on mi napsal, že jo.
Akorát jsem z toho byla dost překvapená, protože to bylo tak rychlý a já se na spoustu věcí zapomněla zeptat, takže sice vím, jak by vedl řez a že bych měla novej pupík a co všechno by uřízl, ale nevím vlastně přesně, kolik dní budu v nemocnici (že prý pár) a tak dál. No prostě jsem nečekala, že to bude tak rychlý a nějak jsem na to nebyla připravená :-)

Zkoušela jsem o Rashedovi najít něco na netu, ale bez úspěchu.

Veriko....

Obrázek uživatele Olitwins

Prosim, ze se teda ptam, ja mam jen kylu a trosku kuzi, ale nechala sis nakonec napat doporuceni od koho? Praktickyho Dr.? Dik za info, O.

Dneska jsem byla na

Obrázek uživatele verika

Dneska jsem byla na konzultaci u Rasheda. Kdo u něj už byl? Jaké z něj máte dojmy?

Ahoj holky, dlouho jsem tady

Ahoj holky, dlouho jsem tady nebyla,hlavně jsem myslela, že stránky už neexistujou, :) omlouvám se, fotky jsem vám rozeslala do mailu.

Můžu taky poprosit o fotky

Můžu taky poprosit o fotky nového bříška? janehigh@seznam.cz Díky

Sla jsem si k obvodakovi Jen

Obrázek uživatele KaterinaAd

Sla jsem si k obvodakovi Jen pro doruceni a pak jsem tam normalne bez objednani sla...

Katerina

Obrázek uživatele verika

A jak ses tam vlastně přes koho dostala? Já to mám totiž v plánu, ale vlastně nevím, jak začít. Moje gynekoložka s tím nemá vůbec žádnou zkušenost a obvodní doktor... no... raději bych to neřešila přes něj.

Nechystate se nekdo cerstve?

Obrázek uživatele KaterinaAd

Nechystate se nekdo cerstve? Ja jsem si kvuli stehovani posouvala termin a jdu 11.9. na Vinohrady. A uz se za se bojim:-))

Ahoj, chtěla bych taky

Ahoj, chtěla bych taky fotečky na mejl golusa@seznam.cz Děti mají teprve 3roky a mě každý říká ve kterém měsíci jsem , hrozné...uvažuji o operaci ,až budou ale děti větší nemám hlídání..díky.

No holky ,tak klukům je skoro

No holky ,tak klukům je skoro dva a půl roku a já mám břicho jako na fotce a rozestup tak na tři, čtyři prsty, dá se stím něco ještě kromě operace dělat? Má smysl nosit stahovací prádlo? Navíc Praha je pro mě trochu z ruky.

mohu taky poprosit o fotky na

mohu taky poprosit o fotky na V.Najbrtova@seznam.cz? děkuji věra

Pls pls, mohla bych take

Pls pls, mohla bych take poprosit o fotky: sarka.pichova@seznam.cz. dekuji moc :). S.

Můžu poprosit také o fotky??

Dobrý večer. Můžu se přidat k žadatelkám o fotky po operaci. Klukům je teď 8 měsíců a mě zůstalo bříško jako bych byla v 5 měsíci... Sice žádné strie, ale co je to platné... Po prvních dětech (10,8 let) jsem měla bříško úplně ploché, jako bych ani těhotná nebyla, tak jsem z toho nynějšího nějak přepadlá :-(. Za foto předem moc moc děkuji - barbora.volechova@ucetnievidence.cz
Barbora

fotky

Dobrý den Andrejko mohla bych Vás taky poprosit o fotky na miroslava.lozsekova@seznam.cz
Moc děkuji Mirka

Jóoo, vlny

Obrázek uživatele KovAli

...moře bych si dala, ale jedině v celkových stahovacích plavkách :-).
Andreo, břicho po operaci máš hezké, oproti fotkám tady úžasné! Děkuji za mail a fotky.

Ali

Obrázek uživatele verika

Já taky nedám bez stahovacího prádla ani ránu. Když ho mám, tak to vypadá docela dobře. Ale bez něj je to bída běs... Stanhovací prádlo nosím i doma, vadí mi, když se to břicho při chůzi vlní :)

Já bych také prosila fotku

Obrázek uživatele KovAli

Ahoj.
Prosím také o foto. Ať mohu pochválit a závidět :-).
Kdybych měla břicho rok a půl po porodu jako Ty na fotkách, s plastikou bych neváhala ani vteřinu! Ježíš, to jsi měla strašný!
Mám desetiletou dcerku a dvojčata. Dodnes jsem si připadala šíleně tlustá, ale když jsem porovnala svůj profil s Tvými fotkami, jsem opticky třetinová po dvou porodech. Mě hodně pomohlo cvičení a pohyb celkově.
Dceru jsem přenášela a kluky rodila v 37.tt. Tří a půl kilová dcera šla přirozeně a v pase jsem měla 104cm před porodem, kluci měli dohromady 5kg a já s nimi v pase 118cm! Normálně jsem mívala kolem 70cm. Teď mám v pase 90!!!, což je naprosto šílený. Velikost mám 38, ale nezapnu nic v pase. Takže nosím 40 (něco 42) a v pase o.k., jenže všude jinde mi to plandá. Zadek nemám téměř vidět. Připadám si naprosto asexuální a proto o mě manžel asi moc nemá zájem.
Teď jsem 8 měsíců po porodu dvojčat a jediné co mě osobně vadí, je hodně popraskané břicho a ta převislá kůže, která se při předklonu hrne. Rozestup téměř nemám, cvičením se to hezky stahuje. Co ale udělám o budouna s tím šarpejem když se předkloním, nevím. Když stojím rovně, vypadám štíhlejší, než kdejaká vyžraná patnáctka. Jsem na tom asi jako Renata. Když nemám stahovací prádlo, vyleze to.
Ach jo.
Ale děti mám všechny zdravé, krásné a hodné. Tak na co si tu stěžuji :-/.
Ali..

Holky

Holky někde jsem zaslechla, že pojišťovna chce v rámci snižování výdajů omezit proplácení operací jen na ty nezbytně nutné, takže, kdo ví, že to bude chtít zkusit uplatnit na pojišťovna, moc dlouho bych neotálela, neb tahle operaci stojí cca 40tis Kč.

Mohla bych poprosit také o

Mohla bych poprosit také o fotku na mail: sadlovci@seznam.cz. Mám bříško jako na obrázku - asi tak stejné jako ve 4.měsíci těhotenství, jsem z toho také nešťastná a stále se rozhoduji zda operaci či ne. Prckům je 3,5 roku a stále na mně visí, tak si říkám,že ještě ten rok počkám a pak do toho půjdu. Děkuji:-) Monika

Pro Zdenkallila

Ahoj Andri,
naši kluci měli podobně jako tvoje děti: 3 150 a 2 750, tak se akorát chystám na tu Bulovku na Medarda. Máš pravdu, že už na to čekám půl roku, tak to vyšlo "pěkně" na léto a budu se pařit v tom pásu. Ale pro mě ani moc velká změna, nosím něco jako kýlní pás, jak mi to břicho vadí. Ale co já! Ovšem když už mi ostatní říkají, že jsem statečná, že k těm 2r4m dvojčatům čekám další, tak to už neeeeee!
Děkuju moc za tvůj příspěvek, psychicky mě to teď podpořilo, i když jsem zrovna od známé, která na Bulovce byla v lednu, slyšela, že takoví andělé tam nejsou... Ale holt přežiju 4 dny, zkusím tam JENOM spát po těch prímových pilulkách ;o) a těšit si na "krásné" bříško! Kdybys měla chvilku, pošli mi prosím tvoje fotky po operaci, ať se ještě víc navnadím: barbora.chlanova@centrum.cz
Díky moc a zdravím všechny ostatní statečné matky dvojčat!
Bára

pro zdeňkallila

No, já půjdu nejdřív 15 prosince :-D tak abych byla na vánoce vůbec doma :-/ ale jiná volba není...
ale jak říkám - je to daleko, tak uvidíme :-)

ale naděje svitla :-D

Pro Iwus,..:D

Tak to je fajn, mám radost, že jsi to nějak vymyslela, je jedno jak, ale vymyslela. Já taky byla 4.listopadu a úplně v poho se to dalo. :DD

Zdenkallila

Ahojky :-)

kluci mají skoro 5 let :-) ale vymyslela jsem to jinak :-) tak by to mohlo jít před vánoci. Sice toho moc neuklídím, ale komu by to vadilo :-D

s penězma hodně bojujeme, proto bych to řešila přes pojišťovnu... musím za obvoďákem - co mi poví :-)

Ahoj, Prosím mohla by jsi

Ahoj,
Prosím mohla by jsi poslat fotku i mi? smigova@seznam. Holky, pokud si lehnu, jak tady píšete, a dám do pupku dva prsty jako by do takové díry , široké na ty dva prsty a dlouhou tak cca 10cm. Je to ono? Myslíte, že mi to udělají na pojišťovnu? Mám stejné břicho, jak bych byla těhu a už cvičím na břicho hodně dlouho. Bere mi to energii já si myslela, že se s tím nedá nic dělat. Ještě mi jizva se přes vedra paři a svědí :-( celé těhotenství jsem ležela v nemocnici, kromě tak měsíce a k tomu mám v háji kyčle, takže nohy moc nemůžu cvičit. Děkuji za rady a fotku! Mějte se ;-)

Veri skoč na tu konzultaci,

Veri skoč na tu konzultaci, nic tě nostojí a on ti poví.Jinak rozestup se pozná i tak, že si lehneš na záda, zvedneš nohy a hlavu, jako do takového toho pomyslného V a mezi pravou a levou svalovou břišní buchtičkou si nahmatáš díru mezi svaly,já jí měla trochu nad pupíkem až dolů do podbříšku.

Ještě jeden dotaz. Někdo se

Obrázek uživatele verika

Ještě jeden dotaz. Někdo se tu zmiňoval, že má rozestup malý (jen 1 cm). Můžu to nějak poznat sama na sobě? Já mám prostě vyvalený břicho a pak - narozdíl od Zdeňky, mi visí kůže po dvou císařích přes jizvu, což vypadá fakt příšerně. Ale jak mám zjistit, jak velký mám rozestup? Nevím, jak to poznat :)

Iwus

A jak máš starý bibi? Moje mamka dělá hlídací tetu nám, pak jezdí hlídat jednoho stejně starýho chlapečka jako jsme my, 21 měsíců, a pak ještě jedny dvojčátka, a je rozumná a dá se s ní dohodnout,kdyby to šlo pro tebe z fin.,důvodů a třeba by s nima byl někdo od tebe přes noc, tak by to taky byla reálná úvaha, a jak jste staří vy??

:-O

Hej tak to je super změna!!!!!!!!!

já nemám problém dostat se do PH - dokonce mám u PH rodinu, ale co s prckama :-( není hlídání... táta jezdí turnusy, babičky nehlídací :-(

já se pose.ru :-( fakt bych to chtěla, ale kvůli hlídání o tom nemusím ani přemýšlet :´-(

ale fakt to máš nádherný :-) závidím...

Pro Iwus,..:D

Máš to na mailu i s psaním,..:D

Reni ,..děkuju

Reni, je můj, fakt!! Teď zrovna chodím na týdení lasery jizev, po těch vyřízlých pihách co mám tam pod žebry a i mi dělaj ten nový pupík, jinak se po operaci dělají tlakové masáže jizvy, aby pak byla hezky jemňouká a světla jako strie, kterých jsem se úplně nezbavila, ALE, oproti tomu co jsem měla, my to vůbec nevadí, kůži hodně natáhli TAM od zdola směrem nahorů,takže ten podbříšek je úplně nový.. hodně štěstí i Tobě!! :D

můžu taky poprosit o fotky?

Můj e-mail je nicollo@seznam.cz

moc děkuju :-)

vážně nad tím uvažuju, protože před operací jsi měla hezčí bříško než já :-/

a jak a kde se případně dozvím o dobrém operatérovi? Praha je pro mě moc daleko :-(

Luci,

Luci, já bych zašla buď na gyndu nebo k obvoďačce, jí to podle mě neudělá nic, když napíše jen doporučení k posouzení na operaci abdominopl. rozhodující je stejně názor plast.chirurga, a přesně tak to bylo i u mně, mně řekla Dr.já myslím, že ho tam nemáte a pak jsem měla 4cm. A podle mého, když na tu konzultaci, co tě nic nestojí jen zajdeš, jestli máš nárok, což ti Dr. alespoň ten, co jsem ho měla já, poví rovnou, tak za to nic nedáš. :D Zkus to a uvidíš!! :D

Taky se přidám do fanklubu

Taky se přidám do fanklubu vašeho břicha:), pošlete mi prosím fotky na lenycka.hmm@seznam.cz, díky.

Tak ten pupík je teda bomba!

Obrázek uživatele RenataM

Tak ten pupík je teda bomba! Je fakt Tvůj? Luxus!!!!!!! Tak jsi hned nakoupila nové obepnuté šaty,co??? Závidím. Opravdu nádhera.

Fotky po operaci

Ahoj,
taky bych měla moc ráda zpátky své bříško, ale bohužel jsem na tom stejně jako Vy. Váhu mám teď stejnou jako před těhu, ale na břichu všude strie a vytahaná kůže, ten rozestup moc nemám, asi 1cm. Takže mě to asi na pojišťovnu nikdo nenapíše. Ale kdo se má na to hrozně krabaté břicho dívat, léto je za dveřma a mě je na nic. Po porodu jsem také měla tak veliké břicho, ale hodně mi pomohl břišní pás ze zdravotnických potřeb. Nosila jsem ho doma pořád a moc to pomohlo.
Chtěla jsem se zeptat, jestli tu opreci někdo uhrál na pojišťovnu i když nemá zrovna tak veliký rozestup. Mám i ten pupík trochu vytáhnutý. Když neuspěju na gyndě mám to zkoušet i jinde? Já už mám 3,8r od porodu.
Díky

Reni, a ostatní, máte už

Reni, a ostatní, máte už fotky na mailu,..:D jsi po porodu chvilku, tak uvidíš, ale jak budete třeba 10,měsíc po porodu, a budeš to chtít řešit, tak klidně zační konzultací o dva měsíce dřív,..takže už měsíců jen 6,.:D kdyby to nevyšlo.:D

Andry, Věry , Marru a ostatní

Obrázek uživatele RenataM

Andry, Věry , Marru a ostatní mamči, mám skoro 5 měsíců po porodu. Nosím stahovací pás a když ho sundám, tam mám bříško téměř ploché. Když si ho ale jeden den nevezmu, tak se mi vyvalí bachor. Pořád žiji v iluzi, že jednoho dne se prostě pajšlík nevyvalí. Pupík teda taky nemám. Nějak se mu nechce zpět zavinout. Taky jste to tak měly? Nikdy jsem neměla žádnou operaci, po prvním porodu se mi bříško krásně zatáhlo, to jsem ještě byla kočka oproti jiným 16ti letým slečnám, ale teď....jo a porod klasika, vyvolávaný,takže žádné jizvy na břiše.
Andry, poslala bys mi prosím taky fotky? Chci se navnadit :o). Email: renatamikova@seznam.cz

Mohla bych také poprosit o

Mohla bych také poprosit o fotky PO :-) Hejdukova.Katarina@gmail.com , děkuji.

Veri,a ostatní, :D pak se

Veri,a ostatní, :D pak se těším na samé hezké zprávy a fotky od vás,..:D .

stejně sranda... která z nás

Obrázek uživatele verika

stejně sranda... která z nás se ocitne v takový situaci, že bude žádána o to, aby rozeslala tolik fotek svýho břicha. Bez abdominoplastiky nemáme šanci! Další důvod k operaci? :-D

Ahoj pošleš mi prosím taky

Ahoj pošleš mi prosím taky foto po? katkapekar@seznam.cz
Díky

Ahoj Jani, jj pošlu, jen mi

Ahoj Jani, jj pošlu, jen mi písni mail..:D