Skip to main content

výzkum: Dvojčata v pedagogické praxi

Dobrý den,
paní Klára Vítková Rulíková mne požádala, zda bych mohla vložit na tyto stránky výzvu pro maminky dvojčat:

Prosím Vás o zapojení se do výzkumu na téma Dvojčata v pedagogické praxi.
Děkuji Vám za spolupráci.
Odkazy na výzkumy:
http://www.vyplnto.cz/databaze-dotazniku/23551/ - dotazník pro dvojčata
http://www.vyplnto.cz/databaze-dotazniku/dvojcata-v-pedagogicke-praxi/ - dotazník pro učitele
http://www.vyplnto.cz/databaze-dotazniku/svojcata-v-pedagogicke-praxi/ - dotazník pro rodiče dvojčat

Tak věřím, že se maminky ochotné zapojit do výzkumu najdou!

uzamčení diskuse

Obrázek uživatele Tomáš D

důvody našich připomínek byly dostatečně vysvětleny, diskuse bude uzamčena.
Tom

Jejda to koukám,

Obrázek uživatele LadaVac

taky mi přišlo,že se Koukol jen zeptala a jen koukám,co se kolem toho strhlo....nějak nechápu! ?

Pravidla

Obrázek uživatele Lucka V.

Žádná pravidla nejsou. Je mi připadá, že když někoho konkrétního cituji a je to k tématu, měl by být odkaz celý, aby si člověk co ho to zajímá mohl citovanou věc přečíst celou. Napsala jsem to slušně, jako připomínku. Svojí osobní připomínku.

Tohle téma jsi Tome měl dávno uzamknout když ti aktualizace dotazníku vadí, nebo dotazník přesunout někam kde vadit nebude. Ale to už jsem taky psala.

Tomáši,

já nemlžím - vždyť vám to tu píšu - něco jsem opravovala (asi 2x) a pak jsem si všimla, že se to tím posunuje. Chyby dělám běžně, teď zrovna to tu taky opravuju.... Pak jsem to posunula ještě asi 3x záměrně (třeba jsem udělala mezeru, nebo tak), ale fakt mě nenapadlo, že to může někomu vadit. Chtěla jsem se dočkat toho, že mi někdo odpoví. Až teď chápu, co vadilo, i když nějak nechápu tak úplně proč, no to je jedno.
Už to tedy dělat nebudu - stačí????

proč mlžíte?

Obrázek uživatele Tomáš D

koukol,
prosím, nemlžte. V té jedné holé větě o 7 slovech jste žádnou chybu neměla ani napoprvé, určitě bych si všiml :-) A přestože jste aktualizovala nejméně 4x, pokaždé, když téma vytěsnily jiné příspěvky, žádnou změnu ve větě jste neudělala...
No nic :-)
Tom

Tomáši,

ta aktualizace se stane, když se upravují příspěvky? Tak to pak chápu, asi 2x jsem si opravovala nějaku chybu, pak jsem si všimla, že tím téma poskočí "dopředu", fakt mě nenapadlo, že by to někomu vadilo. I když nakonec jsem se tedy odpověď dozvěděla. Chodím sem asi měsíc, co jsem bez práce, předtím jsem jen četla, nebyla jsem registrovaná.
Víte, jsou lidé, říkejme jim "zralého věku", kteří studovali v době, kdy funkční počítač měl velikost obývacího pokoje. Tak tyhle vychytávky, které ovšem na jiných fórech kam také chodím nejsou, fakt neznám....
Nic více za tím nehledejte (vaše slova)....

ještě jednou pro koukol - vysvětlení

Obrázek uživatele Tomáš D

Už jsem to tu včera napsal, snad srozumitelně - cituji:
"Průzkum je v sekci Dvojčata stále na první stránce, každému návštěvníkovi na očích. Ale proč musí stále zabírat místo v seznamu aktivních témat, když se jedná jen o odkaz na vyplnění dotazníku? Každý z nás položí občas nějaký dotaz... kdyby každých půl hodiny svůj dotaz aktualizoval, aby stál na prvním nebo druhém místě v seznamu aktivních témat, jak by k tomu přišli ti ostatní?"

Příklad - dám si do Inzerce několik inzerátů na prodej zboží, dám si tu práci a každou hodinu si příspěvky zaktualizuju, aby byly pořád nahoře. Vědomě tím vystrkám příspěvky těch, kteří nemají možnost sedět celý den u počítače, mimo seznam aktivních témat ve sloupečku vpravo nahoře. Je to fér?
A to samé jste včera dělala s žádostí o výzkum, jako by to hořelo. Troufnu si říci - mnohem důležitější příspěvky týkající se nemocných dětí, stravy apod., pak zapadly.
Ale už toho nechejme. Mazání samozřejmě není řešení, blbě jsem se vyjádřil. Omlouvám se. Zpětně příspěvek opravovat nebudu.
Tom

tome,

to "vymažme" tam pořád je....
(chybí mi tu smajlíci)

koukol

Obrázek uživatele Tomáš D

opravil jsem na "nebo skončeme".
Tom

Tomáši,

proč navrhujete mazání? Možná by stálo za to trošku toho poučení sem vnést, já jsem fakt hodně rozpačitá z toho, co jste mi včera napsali. Co je tu špatně? Proč mazat? Jaká jsou pravidla, co se tu porušilo?

pro Olitwins

Obrázek uživatele Tomáš D

Oli,
já myslím, že se nemáš Lucii za co omlouvat, přece nám nikdo nebude mluvit do toho, jak budeme v diskusních příspěvcích vkládat příspěvky či citace z jiných webových stránek. Jestli si na e-dvojkách nějaká pravidla vytvořili, netuším, já tam nechodím a ani mě to nijak neláká, ale tady, pokud vím, žádná pravidla nejsou. A pokud jsou, poučit by nás mělo vedení centra, ne běžný uživatel, že? :-)
Chjo, to bude zase sprcha... Prosím vás, už to tu celé vymažme nebo skončeme, nebo se to tady pěkně zvrhne :-(
Fakt se omlouvám, ale nenechám se poučovat, jak vkládat příspěvky, sorry!
Tom

Olitwins,

všimla jste si, prosím, při tom kopírování, že jsem na tomto fóru (e-dvojky) položila naprosto stejnou otázku jako zde? Vaše reakce - viz včerejší diskuse - mě překvapila.
Doteď vlastně úplně nechápu, čím vás ten můj dotaz tak popudil.

Nepřipadá mi moc důstojné, když se správci diskuse k diskutujícím chovají jako k dětem na pískovišti, na takové reakce jsme snad všichni už trošku moc dospělí.....

Lucko V. a ostatni

Obrázek uživatele Olitwins

Tak se velice, opravdu a uprimne omlouvam, ze jsem necitovala celou sekci a forum, ze ktere ho to je... Nebyl to zamer, jen rychla reakce....

Jedna se tedy www.e-dvojky.cz/forum

konkretne: http://www.e-dvojky.cz/forum/viewtopic.php?f=3&t=3447

Vzhledem k tomu, ze jsem dala "kopirovat+vlozit" casti, tak myslim zbytek presny je, ale zjevne je to problem.

Priste uz citovat nebudu vubec, zrejme je nutne citovat jako pri psani diplomky, vlasne ani zjistovat, co kde kde co pise jinak. Nemel by to byt ale problem, kdyz jsou fora otevrena....

Nemyslela jsem si, ze zpusobit nejaky problem, ale zjevne je to velky problem. Takze se omlouvam.

Smazat?

Ten návrh, aby se smazal dotazník, protože nevyhovuje pravidlům, která byla vytvořena až po jeho zveřejnění, ten je myšlený zcela vážně? Já nevím, čím nevyhovuje, to zde nebylo řečeno. Nepřipadá mi tato diskuse nijak odlišná od těch, které obsahují jiné dotazníky.....

Jinak včerejší nápad myslím od jaanji - založit v diskusi sekci dotazníky, ten považuji za velmi dobrý a u adminů se přimlouvám za jeho realizaci. Je fajn, že se dvojčata konečně stávají předmětem zájmu nejrůznějších výzkumníků a tématem diplomových, rigorózních a jiných vědeckých prací.

Admini

Obrázek uživatele Lucka V.

Přesuňte dotazník do sekce kam patří nebo ho smažte jestli nesplňuje pravidla stanovená pro dotazníky ať jsou pravidla jakkoli stará.

A docela bych ocenila, když už citujete z jiného fóra, tak dávat přímý link. Citace není přesná a když už jsou vám dvojky dobré na to, aby jste z nich citovali, tak jim můžete přijít i na jméno :)

A tuto připomínku myslím vážně bez ironie a se vším respektem který chovám k adminům. Je to práce nevděčná.

ta sekce už tu je

Oli, sekce Výzkum už tu je, respektive vlevo odkaz pod Burzou informací.. a jsou tam odkazy na jiné dotazníky. proto mi přijde nefér, že tam tento není.

Ad děkování.. o.k., beru.. jen dobrá rada - písemně po mailu a v diskusi věci mnohdy nevyzní tak, jak v komunikaci face-to-face, doporučuji se virtuální ironii vyhýbat..

Olitwins píše: "Takze mozna

Olitwins píše:

"Takze mozna byste meli Koukol a Vero a Helenko podekovat zase administratorum tohoto fora, ze si pani Klara muze svuj vyzkum zde umistit? Pani Klara by mela byt rada... ackoli jak sama rekla, pruzkum se tyka skolaku."

Já pevně doufám, že je to pokus o vtip. Protože o tom, kdo komu má za co děkovat bychom mohli vést dlouhé a dlouhé debaty.

Pokud je pravda, že paní Klára má zablokovaný přístup do diskuse - což asi je, protože na to druhé fórum si odkaz vložila sama a zde čtu, že nemůže - pak myslím, že si dám tu práci, že si podrobně zjistím, jak to je doopravdy. Zatím jsem na to neměla čas, ale teď si ho udělám...

Jaanjo....

Obrázek uživatele Olitwins

zalozit sekci "Vyzkum" nebo tak je velmi dobry napad...., dam podnet spravcum fora. Nevidim naopak nic spatneho na to, aby si spravci fora urcili za jakych podminek se budou podobne dotazniky umistovat. Rozhodli se k tomu nedavno, no a?

Kazdopadne tento dotaznik tu porad k vyplnenni je.

Moje poznamka o dekovani byla myslena velmi, velmi ironicky, skoda, ze to tak nebylo pochopeno:)

zajímavé info

Hmm, ono asi nebude náhoda, že se najednou teď v květnu a na zastrčené stránce objevila pravidla pro zadávání dotazníků a průzkumů, viz
http://www.dvojcata.cz/burza_informaci_vyzkumy

Já tedy nevím, ale nedávno tu jedna jiná maminka dělala průzkum, jak se to mělo vyplňovat ve wordu, a tam vám nějak nevadilo, že se to stále točí na prvních pozicích, protože maminky píší "já to vyplním taky", a podobné nedůležité věci.

Tady se někdo slušně zeptal, jestli je to ještě aktuální, třeba neví, jak si vyhledat příspěvek, který už zapadl (i mě to někdy činí potíž najít si něco staršího, člověk musí trefit ta správná slova k vyhledávání).

A Oli, k tomu děkování - abychom pak nebyli jak v Kocourkově a neptali se naopak, zda pak všichni, včetně administrátorek tohoto webu, poděkují autorce dotazníku, že takový dotazník vytvořila, zpracovala a publikovala výsledky. To už bychom mohli rovnou děkovat za každé písmenko, co si tu můžeme napsat, v podstatě by každý příspěvek mohl začínat "Děkuji klubu, že existují tyto stránky, děkuji adminům, že je spravují, a teď bych se tedy něco s dovolením zeptala..."
Určitě většina lidí zde na fóru je na výsledky z dotazníku zvědavá, i proto, že to JSOU VĚTŠINOU RODIČE dětí PŘEDŠKOLNÍHO věku, které brzy ale do toho školního dorostou. Nebo se snad mýlím? Tom a další si snad výsledky se zájmem nepřečtou?

Btw. proč vlastně na tento dotazník není odkaz v sekci Výzkum? Logicky bych ho tam hledala. Nelogicky asi administrátoři čekali, až je někdo poprosí. Hodím osobní spory za hlavu, a když jde o dobrou a zajímavou věc (dotazník), tak tam ten odkaz dám..

Vím, že tahle diskuse zase uhýbá někam jinam, a že budou administrátoři remcat, ale zase tu není všechno prostě úplně košer..

Co všichni blázníte?!

Už jsem psala, že poslední dva týdny jsem nebyla v Praze, nic jsem nikam neumisťovala, ...nevím, o čem, Tome mluvíš...fakt nechápu o co tady jde...

Vera

Obrázek uživatele Tomáš D

No, odkaz na průzkum jste sem umístila, nikdo ho nemaže, každý si ho může rozkliknout a vesele odpovídat na dotazy... Průzkum je v sekci Dvojčata stále na první stránce, každému návštěvníkovi na očích. Ale proč musí stále zabírat místo v seznamu aktivních témat, když se jedná jen o odkaz na vyplnění dotazníku? Každý z nás položí občas nějaký dotaz... kdyby každých půl hodiny svůj dotaz aktualizoval, aby stál na prvním nebo druhém místě v seznamu aktivních témat, jak by k tomu přišli ti ostatní?
Tady přece nejde o to, že jste sem odkaz pověsila... tady jde o to, s jakou razancí svůj odkaz prezentujete - na úkor důležitějších diskusních témat.
Tom

nemůže...nemá sem

nemůže...nemá sem přístup...musela jsem jí ho sem umístit já...
Hele, nevim, co proti paní Kláře máte a proč by si sem nemohla (i když nemůže) umístit cokoli, je to snad otevřená diskuse...
Mě už to nebaví! Myslím, že paní Vítková Rulíková udělala pro dvojčata hodně a jestli se tady nepohodla s centerm pomoci je mi celkem jedno. Na tyhle stránky chodím asi 6 let a neměla jsem důvod se zapojit do diskuse, všechno co jsem potřebovala jsem tady našla a četla jsem taky její knihy. Ale tohle mě štve!

Vyzkum taky je a nikdo ho

Obrázek uživatele Olitwins

Vyzkum taky je a nikdo ho nesmazal....

Ale nektere uzivatelky zda se tu zacinaji rozjizdet diskuzi na tema "mazani" prispevku. To mi tedy prijde trochu zvlastni. Nebo vlastne ne....

Takze mozna byste meli Koukol a Vero a Helenko podekovat zase administratorum tohoto fora, ze si pani Klara muze svuj vyzkum zde umistit? Pani Klara by mela byt rada... ackoli jak sama rekla, pruzkum se tyka skolaku.

no to jsem, právě nikde

no to jsem, právě nikde nenašla.

!

Tohle snad nesmažou! Jedná se o dotazník ohl. dvojčat kt. výsledek mě zajímá! Jaké jsou pravidla webu?

Výzkum

ahoj všem,
nevím, co se děje, byla jsem teď dva týdny pryč a nebyla jsem na internetu a najednou nevím co si mám myslet. Napsali mi z centra pomoci, že jsou nějaká pravidla využití webu a že mám smazat mé příspěvky do jednoho dne od doručení jejich mejlu, a teď vaše diskuse. Snažila jsem se pomoct paní Vítkové Rulíkové, se kterou jsem si psala mejlem a ona mě poprosila, abych jí zveřejnila na www.dvojčata.cz prosbu o vyplnění dotazníku. Pak mi poděkovala a já poděkovala zase tady. Vyplnila dotazník taky za předškoláky a když jsem něco nevěděla tak jsem to napsala nakonec kde je na to místo. V dotazníku na webu píšou, že se může vyplnit do 30.5., koukol, tak ještě můžeš šířit. Pan Vítková Rulíková bude určitě ráda.
Zatím jsem svoje příspěvky nemazala a poslala ten mejl z cetra pomoci paní Vítkové Rulíkové. Snad mi pomůže se zorientovat. Za dobrotu na žebrotu... Co se to děje?!

OK, Tome děkuji za

OK, Tome děkuji za vysvětlení. Myslela jsem, že se ozve ten (spíše ta) co to sem vložil (a) ...
Účinnější bude samozřejmě obrátit se rovnou na p. Vítkovou - Rulíkovou, to mě hned nenapadlo.

ano, to jsem četla na té

ano, to jsem četla na té druhé diskusi, kde jak tedy asi víte jsem položila stejnou otázku (nikomu tam ale nevadí), ale nevím, zda již výzkum skončil nebo ne, ale to jedno. Ptala jsem proto, že mě zajímalo, zda má smysl pokračovat v šíření dotazníků (já jsem je již vyplnila a dala i odkazy kamarádkám).
Pro mě je to již uzavřeno, já se obrátím přímo na paní Rulíkovou a budu vědět co potřebuju. Teď jen lituji, že mě to nenapadlo rovnou...
Fakt nevím, co si o tom myslet. Jsem tu teprve krátko a hned taková "sprcha"????

Pani Klara VR primo na jinem

Obrázek uživatele Olitwins

Pani Klara VR primo na jinem forum, kde tento dotaznik uverejnila napsala:
"...Sice mně úplně předškoláci nenapadli (dělám rígo na primární pedagogice), ale na druhou stranu, pokud je jasno už ve školce, pomůže to rodičům prvňáčků se lépe orientovat... takže věřím, že i tyto dopovědi půjdou vyuřít. ..."

Ale to Vy "Koukol" urcite dobre vite....

Takze, kdo chce, at dotaznik vyplni, pokud dava smysl pro skolkove deti, nebo pokud je tu nekdo z rodicu skolaku, at ho vyplni, kdyz ma cas a chut. Faktem je, ze jsem chodi ale vetsina maminek a tatinku deti, ktere ve skole jeste nejsou, casto jest ani ne ve skolce.... Takze aby to neustale aktualizovani zde splnilo Vase ocekovani......

koukol

Obrázek uživatele Tomáš D

Ale ne, nemyslel jsem, že není vítán. Spíš jsem si všiml, že je téma pořád nahoře a nikde žádný nový příspěvek. Váš poslední příspěvek s dotazem, zda ještě výzkum pokračuje, mi přitom systém neustále označoval za "novinku", přitom byl beze změny... což mi dost vrtalo hlavou. Pak jsem dospěl k závěru, že intenzivně hledáte odpověď, kterou Vám tady ale patrně nikdo neumí dát. Jak píše helenka, odpověď musíte hledat jinde. My to fakt nevíme! :-(
Jinak co se týče dotazníku samotného, vezmu-li v úvahu, že jsou 3 a celkem 37 otázek, tak jako rodič předškolák spolehlivě odpovím na 6, max. 7.
Takže tak. Nehledejte v tom víc.
Tom

tak teď už vůbec

tak teď už vůbec nechápu...
No, nevadí - nashledanou.

Koukol - Vase reakce myslim

Obrázek uživatele Olitwins

Koukol - Vase reakce myslim hovori za vse......
Opet, at si kazdy udela nazor sam za sebe.

Tak nevím Tomáši, čím jsem se

Tak nevím Tomáši, čím jsem se tak provinila, že jsem si vysloužila od Vás takovou reakci. Nechodím sem dlouho, tak mě opravdu nenapadlo, že zajímat se v diskusi o diskusní téma je nějaký prohřešek. Jak se zdá, diskuse není tak úplně neaktuální, když tu holky reagují. Zjistím si informaci jinde.
Helenko, děkuji za radu - zeptám se přímo u zdroje.

K vaší informaci, že že sem chodí hlavně maminky předškoláků. Jak jste si jistě v diskusi všiml, výzkum je i pro školkové děti. Nevím, na jakou otázku jste jako rodič dvojčat neuměl odpovědět (pokud vaše dvojčata chodí do školky), snad tedy na tu jednu týkající se domácích úkolů.

V dobách miminkovského věku mých dvojčat pro mě bylo velkou vzpruhou a dobrým motorem setkávání s maminkami starších dvojčat. Neocenitelné rady a hlavně ukázka toho, že se z některých situací, které jsem denně zažívala, nezbláznily - to byla velká motivace. Tady na zdejších diskusích jsem si oživila některé situace z doby cca před 12 - 9ti lety, kdy jsem byla s dětmi doma a nostalgicky zavzpomínala.
Mrzí mě, že zde zřejmě problematika starších dvojčat není vítána? Nebo nevím, jak jinak si Váš příspěvek vysvětlit. Pokud jsem z jiných diskusí správně pochopila, že zde nejste jen jeden z uživatelů, ale jste správcem diskusí...

psala jsem i za předškoláky,

Obrázek uživatele Vladkax

psala jsem i za předškoláky, prý se to zužitkuje :-) nevím jestli se to už neuzavřelo, klidně to vyplň, maximálně se to nevyužije.

Koukol,napiš případně přímo

Koukol,napiš případně přímo Rulíkové

výzkum - koukol

Obrázek uživatele Tomáš D

Promiňte, koukol, ale z toho, že nikdo nepíše ani poté, co jste svůj dotaz nejméně 4x aktualizovala, soudím, že už to asi není aktuální téma. Prosím, už jej nevytahujte nahoru, tady je 99% maminek s dětmi předškolního věku a pro ně ten dotazník skutečně není (sám jsem se na něj díval a nešlo za předškoláky odpovědět na drtivou většinou otázek). Bylo dobré vědět, že něco takového probíhá, kdo chtěl odpovědět, odpověděl, ale teď už v sloupečku aktivních témat podle mě zabírá místo. Toť můj názor.
Tom

Ještě to pokračuje?

Ten výzkum ještě pokračuje nebo už skončil?

poděkování

Paní Vítková Rulíková děkuje všem, kteří se zapojili do vyplňování dotazníku a prosí o jeho další šíření do řad dvojčat a učitelů.
Už teď jsem zvědavá na výsledky výzkumu.
Věra K.

Myslím, že mohou odpovídat i rodiče dětí z MŠ - tam jsou také rozdělení do tříd.

Do výzkumu jsem se chtěla

Do výzkumu jsem se chtěla zapojit, ale je to zejména pro rodiče školáků. Naše dvojčata chodí zatím do školky. Ale výsledky, příp. další studie by mě zajímaly - teď to neřeším, ale za několik let určitě budu - rozdělit, nebo ne, učit se s oběma najednou?, co když jsou mezi nimi velké rozdíly... Jsem ráda, že se tím někdo zabývá a ocením, pokud dáte příslušné materiály i tady.

vzkaz od paní Vítkové Rulíkové

Doplňuji informaci od paní Vítkové Rulíkové, která mě o to požádala - u dotazníku pro učitele, pokud máte zkušenost s vícero dvojčaty, stačí napsat text do rámečku u otázky, popř. do posledního komentáře. Prý si neuvědomila, když dotazník tvořila, že může být víc odpovědí.
Děkuje za pochopení.

díky, věro

za informaci. Budu se těšit na výsledky.

určitě

na www.dvojcata-asociace.cz se píše, že bude výzkum prezentován na mezinárodní konferenci Život s dvojčaty v listopadu.

a výsledky výzkumu?

Doufám, že se s námi paní Vítková Rulíková také podělí o výsledky svého výzkumu. Děti nám jednou vyrostou, tak by bylo fajn vědět, co nás čeká.