Skip to main content

Nechce prso, druhý pije jako duha

Obrázek uživatele KovAli

A zase ta Alice... :-)
Ahoj.
Problém probrečených nocí vyřešen, Františkovi vylezly dva zuby a je klid!
Jenže dnes mi ten stejný chlapeček začal odmítat pít z prsu. Vlastně dnes, už pár dní si vždy jen cucnul a už nechtěl. Víc se napil naposledy včera odpoledne (to měl hlad, nestíhali jsme kvůli čekání na úřadu svačinu), pak trošku večer, pár cuců kolem třetí ráno a dnes ráno už prostě nechce. Otáčí hlavu pryč, pobrekává, odstrkuje se ode mne. Nevím čím to a co s ním. Jestli to třeba nebude kvůli těm zubům, že mu tam najednou v pusince něco vadí, anebo že jsem nastydlá či že se mi předevčírem vrátila od porodu poprvé perioda? Je to záhada, protože Pepík naopak by se přisál vždy a všude i přes tričko a zub má také a žádný problém...
A pak tedy nevím, co mu dát místo toho, když mi od narození odmítá dudlíky, savičky a po mléku Beba se oběma regulérně zvedl "kýbl". To mám do něj UM tlačit lžičkou? No tak to se picnu!
Mléko mají ráno, dopol svačina, před spaním a v noci. Ve dne mají oběd, svačinu a kaši k večeři a pijí vodu či občas dám napít z prsa. Jak jsem tu psala, s jídlem není žádný problém, žerou jako ruský zájezd. Je jim 7 a půl měsíce.
Díky, Ali..

No tak sláva!!!

Vytrvalost nepřinesla růže, ale udržela kojení a to je super :-)))
Jste úžasná, Alice, vydržte a ať je vám, usmrkánkům, brzy dobře.
Nemůže to být alergie? Nebo z toho vedra?
U nás to totiž vypadá úplně stejně - normální lazaret :-(((
Zdraví Milada

Už zase dobrý :-)

Obrázek uživatele KovAli

Asi to byl nějaký Františkův rozmar, reakce na menses, anebo ho bolelo v krku jako mě. Zkusila jsem několikrát nakojit v polospánku a dvakrát v noci a trošku si vzal. Dnes už úplně normálně pije jako dřív. Včera se mu spustila hrozná rýma, takže teď jsme tu dva usmrkaní lazaři a já k tomu ještě ani nemluvím... Ale hlavně, že kojení je jako dřív.

To bych tedy opravdu nikdy neřekla :-)

Alice, VY že něco nestíháte? Prosím vás, to přece není možná...
Strašit nechci, to jen taková malilinká přípravička, kdyby Pepánek náhodou,... tak si můžete říct: "Ha, měla pravdu, už je to tu" a nebýt překvapená.
Ale třeba Pepík vůbec nezaznamenal, že se něco děje, opravdu jsou děti, které nehnou brvou a baští, ať se děje cokoliv. A jsou děti, které reagují i třeba na to, že mamina bere antibiotika.
A s tím cvičením - tak toho se nezbavíte, s tím počítejte!
Cvičit s vámi bude manžel, Aninka (a to se tedy těšte!!!) a co se týče broučků, tak bych řekla, že těm se to bude dařit obzvlášť pěkně :-)
Tak si užívejte a až zase nebudete mít co dělat, tak mám slíbené ty fotky a mail!!!
Sluníčkový den :-)
Milada

-

Al a co v noci, to mu chutná?
Po dvojčatech jsem to dostala až po roce a 3/4, tak nemůžu posuzovat. Sice jsem v té době ještě kojila holčičku, ale v tom věku už je to o něčem jiném.
Ale stejným způsobem se mi odstavil chlapeček, v roce. Ze dne na den ho to přestalo zajímat, do té doby byl větší závislák. Do 14m to ještě v noci "přežil", ale pak ani to. Přitom holčičku jsem kojila do dvou let :)
Jinak lahev neznali a nechtěli, Apolenka teď to má stejně.
Tak držím palce, ať to zmáknete a je to jen krátký rozmar :)

No tak to je hezký, paní Milado!

Obrázek uživatele KovAli

Myslela jsem si, že už žádný chlap se mnou nebude nikdy cvičit a vymýšlet ptákoviny jak mě "očůrat". A teď začíná Fanda, a Vy ještě strašíte s Pepíkem za měsíc!
Jak se vzbudí, stčím mu prso a Pepíka naschvál budu kojit před ním, ať vidí. Oni si ti dva totiž už teď závidí navzájem hračky, chování a pusinkování od maminky, tak třeba to zabere a bude chtít také.
Ale jestli je po mě, tak to bude hlava dubová a naschvál si nevezme, i kdyby měl pojít žízní (samozřejmě naooko). Snad je po manželovi a zláká ho papání a velká pochvala s podrbáním za ouškem :-). Napíšu mail a konečně pošlu fotky, které mám už měsíc ve foťáku.
Nějak nestíhám, víte. To byste do mě neřekla, že? A.

To bude jedno s druhým,...

...zuby i perioda, ale hlavní problém vidím v té menstruaci, která chuť mléka i vůni maminky mění a některé děti, jak píše Dagmarka, jen koukají, co se to s jejich mámou a jejich mlíkem děje!!!
Alice, klid, Fanoušek je Fanoušek a Pepí je Pepí, každý se se zuby i chutí a vůní mléka vyrovnává jinak.
Vytrvejte, byla by škoda přestat je kojit a vyhazovat peníze na UM, když jste matka statečná a plná mlíka :-)))
Zkuste Fanouška přiložit, když je ospalý nebo rozespalý, ono mu tak rychle nedojde, že je něco trošku jinak.
Někdy opravdu stačí vytrvat 2-3 dny a zase se všechno upraví. A pozor, při příští menstruaci se to může opakovat nebo se "probere" pro změnu Pepánek a bude se ofrňovat.
Vydržte a ozvěte se, až najdete chvilku!!!
Milada

Jogurt ještě neměli

Obrázek uživatele KovAli

ale asi by to bylo řešení. Děkuji za nápad. Dnes mu budu pořád podstrkovat vodu, uvařím čaj a příkrmy mu naředím hodně vodou. Třeba si po spaní prso vezme... Zatím stále nechtěl. Dokud bude mít mokrou plínku, nebudu panikařit.
Sestřička mi samozřejmě hned řekla koupit UM Nutrilon. Jenže kaši Nutrilon mi oba hezky jedí, ale UM oba plivou a ze savičky nechtějí.

A co dočasně místo mleka bilý

A co dočasně místo mleka bilý jogurt a více cajiku? My to takle řešili a vlastne řešíme dodnes, protoze zádné UM nebylo pro Krystofka dost dobré/chutné, druhy pije i ve 27m Sunar jak duha ;-)

Ahoj Ali, mně se stalo úplně

Ahoj Ali, mně se stalo úplně to stejné s první menstruací. Jirka dvakrát cucnul, kouknul na mně, jestli si jako dělám srandu, že tohle on pít nebude a odvrátil hlavu. Ale tak do 4 dnů ho to přešlo, držím palce, aby to bylo tím a Františkovi zase začalo chutnat. Další menstruace byla v pohodě, to už na mně nepoznali :-)