Skip to main content

2 dotazy- nohy do X a ortopedické vložky

Posted in

Ahoj všichni,
mám 2 dotázky:

1) kluk (4 roky) má nohy do X, ortoped nám předepsal ortop. vložky a to je vše. Máte někdo zkušenost? Dělali jste kvůli tomu ještě něco? Doporučil Vám (dětem) ortoped ještě něco? Skutečně stačí pouze vložky, aby se to vývojem napravilo?

2) Do teď jsme měli ortopedické vložky takové slabé s podporou z korku. Platili jsme jen 100,-Kč za jedny vložky, zbytek pojiš´tovna. Nyní jsme změnili doktora i výrobce ortop.vložek (máme to blíže). Nyní se otisk bral přes přístroj-kluci chodili po skleněné desce a vložky jsou jiné, silnější, celé gumové. Dopláceli jsme cca 360,-Kč za jeden pár, tj.20% ceny (stáli 1.794,-Kč-to nechápu).Výrobce je fa Gazela Praha.
Jaké vložky máte Vaše děti? Co doplácíte? Jak dětem berou otisky? Pokud máte jinou zkušenost-kam chodíte-pokud jste tedy z Prahy-ortoped a fa na výrobu?
Nechci na dětech šetřit, ba naopak chci v tomto případě to nejlepší, ale nerada bych sponzorovala nějakou firmu.

Moc děkuji za reakce.
Jana a kluci

Ahoj tak u nás chodí jeden

Obrázek uživatele Lida_3974

Ahoj tak u nás chodí jeden syn k (ortopedovi) my teda chodíme na protetiku protože ortopedovi se zdálo vše v pořádku.chodíme tam kvůli polochým nohám.ted budeme mít teprve druhé vložky.První jsme dostali dvoje s tim že jsme dopláceli 135kč.Ted dostaneme jen jedny s doplatke 175kč netušim asi zvedli ceny druhé by stáli 400kč tak jim manžel řekl že to rači koupí synovi kvalitní zdravotní boty.Je zvláštní že ta noha ce se mu minule nelíbila je ted ok a ta druhá co byla v pořádku je te horší.Jinak vyšetření probíhla dle tvého poisu.Máme takové ty korkové.Tvrzení že jim vydrží na dýl no navi jaké by pak museli mít ted číslo boty a těžko budou mít stejné za dva roky.Lída

Wall

Obrázek uživatele Halinka

Ahoj, kluci chodí k ortopedovi od malinka (dlouho neměli jadérka a měli problémy díky KP poloze v břiše) teď jsou jim 3 roky. On říká, že nohy do x jsou u takhle malých dětí naprosto v pořádku a časem se to samo srovná. Byli jsme tam před nedávnem a říkal, že je vidět, že už se klukům x-ky srovnávají, resp. jeden je už prakticky nemá a druhý ještě ano (podotýkám, že já to u nich ani nevidím). Ploché nohy taky neřeší - podle něj do 3 let mají děti na nohách tukové polštářky a tém pádem ploché nohy mají vlastně všechny děti. Až po tom 3 roce se to dá bezpečně poznat a řeší se to. Proto všechny děti co k němu jako miminka chodí s kyčlema zve na 3 letou prohlídku.

Moji kluci "šmajdají", vtáčejí špičky, jeden dokonce až k patě druhé nohy a díky tomu dostal předepsanou ortopedickou vložku, ale kluci jsou od té doby nemocní, tak jsme si jí ještě dělat nenechali. Druhému dal ještě čas do podzimu. Doma podle jeho rad cvičíme a masírujeme nohy.

Pokud se ti zdá něco v nepořádku, tak jen pro Tvojí jistotu bych se nechala k ortopedovi poslat. Halka

Ahoj,

můžu se přidat s dotazem?
Nožičky do X řešíte s ortopedem? Chlapeček jeden čas měl nožičky do X , ale za chvíli se to zlepšilo a nyní zase pozoruji, že má nožičky mírně do X. Naše dr. nikdy nic neříkala, když jsem jí ukazovala nožičky, resp. jsem chtěla zkontrolovat, zda nemají ploché nožičky na 3leté prohlídce, tak mi říkala, že je čas. Tak nevím, zda jsme něco nezanedbali. Děti ale nosí sandálky i doma, nebo spíše nenosí a lítaj bosí. Musím je pořád napomínat. Shodou okolností má chlapeček sandálky od Protetiky. Pokud kupujete tyto sandálky, tak s minimálním nadměrkem,že?
Jani, doufám,že nevadí, že jsem vstoupila do diskuze. Díky za pochopení

-

Ahoj,
my sme s detmi zasli tiez na ortopediu, asi skor preto, ze vsetci v nasom okoli isli kvoli plochym noham, tak sme si to tak nejak vypytali od nasej lekarky tiez.
Nohy do X mozu byt aj kvoli plochym noham, takze napisem o nich, ine sme totiz neriesili.
Syn nedostal nic. Dcerke dala vlozky, viem, ze u nas je viac typov podla stupna plochosti nohy. Otisk brali na takej sklenenej podlozke a potom sme si asi o tyzden dosli po vlozky. Kamoskina dcerka ma vacsi stupen plochosti, mala ine vlozky a teraz sa jej to zhorsilo, tak dostala opat ine a ta tam s nou musi ist este raz, lebo to budu vraj uplne vlozky na mieru. U nas este vacsina deti dostava aj take vysoke sandalky, v zime ich nosia deti ako prezuvky v skolke a v lete zas na von. Jedna mamicka mi vravela, ze dostali teraz aj nejake celorocky, ze ma syn dost plochu nohu. Firmu, co viem mame tu jednu Protetiku, nieco preplaca poistovna, takze vsetko stoji malo a napr. sandalky dokonca menej ako ked kupim normalne kvalitne v beznom obchode. Kontrola o pol roka a dostavaju sa aj nove vlozky, ak treba, my sme boli len raz zatial.
Na ploche nohy u nas vsetkym kamoskam a aj nam odporucali cvicenie, ze len vlozka nestaci. Dostali sme papier s cvikmi. Cvicit by sme mali kazdy den, ale vacsinou nestihame, hlavne ako sa oteplilo. Cvicenie teda jednej kamoske synovi pomohlo, cvicili fakt poctivo, ked necvicili, tak sa to nijak nezlepsovalo.
E.

Divné

Hmm to je divné, ale já pokud si nejsem jistá, aplikuji metodu více názorů. Také jsem navštívila dva ortopedy. A protože se shodli ve způsobu léčby, tak jsem neváhala. Jinak boty kupujeme s vložkami a musí mít vyndávací stélku, aby se tam vložka dobře vešla a bota nebyla ve špičce nízká.

Hlavně pán byl chytrý a

Hlavně pán byl "chytrý" a říkal, že to mají na dlouho, třeba na 2 roky, že se ty vložky roztáhnou.....:-)) (přitom máme již 3. a chodíme pro nové co 1/2 roku, což považuji za správné, neboť noha ještě rychle roste), pak, že to jsou speciální vložky pro velké děti od 6, 7 let.....:-)) (jsou nám skoro 4, taky blbost) a ve finále řekl, že je to asi pro děti s velkými problémy....:-)) Jeden kluk má nožky trochu do X, ale druhý se s ním spíše veze a kdyby nebylo bráchy, tak by jsme s ním nikam ani nešli a přitom mají stejné vložky.
Takže dojem dost špatný.

Tak uvidíme, třeba ty vložky mile překvapí..........:-))

Vbočené kotníky

My nosíme vložky na vbočené kotníky. Máme ale jen zevnitř vyvýšené u paty, takové gumové prodyšné, žádné speciální. Od ortopeda máme doporučenou výrobnu fa Ivičičová s.r.o. Brno. Dopláceli jsme 39,- Kč. Ale otisk odebírají přes barvící papír a obmalují nožku. Žádné počítače. Myslím, že přes počítač to bude určitě přesnější na druhou stranu ta cena? Když za půl roku budete stejně potřebovat nové????