Skip to main content

Plavání s dvojkama bez doprovodu????

Obrázek uživatele Kralka_KK

Ahojky,
chtěla bych se zeptat těch, kdo z vás chodil na plavání, zda byste chodily i samy?? Nemám nikoho, kdo by chodil se mnou, o víkendu plavání u nás bohužel zrušili. Paní mi nabídla, že si jednoho veme, ale.....moc si neumím představit, obléknout sebe a pak ještě 2 děti...moc nevím, jak to tam chodí, ale aby to nebyl pro mě zbytečný stres:(
Jo, je nám 8m.....co myslíte??? Děkuju za reakce.
Iva

no to je krása, já si neumím

no to je krása, já si neumím představit, že by se jedno dvojče ode mě odloučilo a nechalo se oblékat - svlékat nebo plavčit s někým cizím. blahopřeji

jeslicky.cz

Obrázek uživatele Kralka_KK

PLavecke centrum Delfinek v Usti nad Labem

Odkaz

Ivo,
to zní skoro neuvěřitelně!
Dala byste sem, jestli vám to nevadí, kontakt nebo odkaz i pro ostatní maminky?
Milada

Ahoj, tak jsem byla konecne

Obrázek uživatele Kralka_KK

Ahoj,
tak jsem byla konecne na zkusebni hodine a musim rict, ze jsem byla mile prekvapena...s oblekanim mi pomohla pani, u ktere jsem hodinu platila, u bazenu si jednoho prevzala instruktorka a omyla ho, po plavani opet prisla ta puvodni pani a jednoho mi vzala, ani v jednom momentu jsem nemela v naruci oba....deti nebrecely, bylo to fajn. Je fakt, ze bylo vedro a deti ani ja jsme nebyly navleceny, tak to slo rychle...skoda, ze u nas kurzy konci v pulce kvetna a jsou az od zari, to nam bude 13m, tak uvidim, jaka bude situace....
Jeste jednou diky za reakce.
Iva

Neboj,

Obrázek uživatele LadaVac

když budete chodit pravidelně s dětmi zpočátku dva,tak za pár měsíců si troufneš sama a jako stes to nebudeš brát.Já to tedy tak nevnínám,naopak,děti se vyřádí,krásně po blbnutí ve vodě spí,jen holt nesmím očekávat,že si zaplavu i já,když jsem s nimi sama.

Děkuju všem za příspěvky, už

Obrázek uživatele Kralka_KK

Děkuju všem za příspěvky, už jsem se začla potit, jen co jsem je četla:))) Nedalo mi to a volala jsem ještě jednou, myslela jsem, že by 1x týdně manžel přišel dřív z práce, ale poslední kurz mají ve 3.h a to je stejně moc brzy, no a paní mi nabídla, že mi je pomůže i svléknout, omýt atd...že má prý vždy 15min před začátkem čas. Půjdu zkusit aspoň tu zkušební hodinu a uvidím.
Taky jsem si říkala, jak už tu i někdo psal, že bych třeba chodila sama, až budou děti chodit,no ale stres to bude asi stejně vždy....

-

Ahoj,
my sme chodili s nasimi dvojkami cez vikend s manzelom od 1.roka s chodiacimi detmi a to mi prisla uz pohoda, skor by som nesla, nestalo by mi to za to. Ja by som na tvojom mieste uvazovala o cviceni alebo hudobnej, to das v pohode aj sama a odpada pri tom vela veci, ktore musis zvladnut, ked ides s detmi plavat.
Co sa tyka instruktorky, tak sice je mozno ochotna plavat s jednym dietatom ale bude tvoje dieta ochotne plavat s nou? Nasi uprednostnovali mna, s manzelom to islo, ale na cviceni som velakrat cvicila s oboma naraz, instruktorku boli ochotni zobrat na milost len obcas.
V 1,5 roku po nasom plavani mali hodinu babatka, stacilo mi to vidiet ani som to nemusela zazit a ja by som nesla ani s jednym dietatom. Vsetci rodicia v strese, vela placucich deti, kdezto my s usmevom na tvari a v pohode a aj ostatni rodiacia z nasho kurzu. Neskor sme si to velmi uzivali vsetci.
Do satne sme chodili bud kazdy s jednym dietatom, obcas som sla aj s oboma. Bola tam ohradka a kedze sme doma nic take nevlastnili, tak si to tam uzivali alebo som ich nechala chodit v satni (sprcha bola hned pri bazene) a aj lezadla na prezliekanie (ale boli vysoke, dieta si tam nemohla nechat bez dozoru). Moje osprchovanie by ma az tak netrapilo, v najhorsom by som sa osprchovala poriadne az doma. Ale skor neviem ako pojdes napr. na WC s dvoma malymi detmi, s chodiacimi v pohode ale u nas nebolo kde dieta odlozit, jedine v satni ohradka, kde nikto nebol a predpokladam, ze cez tyzden chodi vacsinou matka a dieta, cez vikend chodili vzdy aj nejaky obkukavaci (babka, tatino alebo mamina, ked plaval otec s dietatom), takze bol vzdy niekto kto mal volne ruky, dospelych bolo vzdy viac ako deti.
Ak velmi chces, tak urcite chodte na skusobnu lekciu a uvidis sama. Kazdy sme iny a mozno sa vam zapaci.
E.

Ahoj,

Obrázek uživatele LadaVac

já nevím,sama jsem s dětmi chtěla chodit plavat,ale do kurzu nás nechtěli,když nemáme dva dospělé.Proto jsme klasicky s dětmi chodili od roku.Je fakt,že byly tak naučené,že od dvou let bych si bez problémů troufla jít sama nebo si šel jeden z nás chvíli zaplavat a druhý je hlídal v malém bazénu,ale to už sami dobře chodili a i ve vodě byli stabilnější.

Ivčo nechci Tě odrazovat, s

Obrázek uživatele Halinka

Ivčo nechci Tě odrazovat, s klukama chodím plavat od necelých 8 měsíců (teď jsou jim 3 roky). Chodím s manželem a na rovinu říkám, že bez něj bych nešla.

Instruktorka Ti sice s jedním plavat může, ale ta naše hodně věcí ukazuje rodičům názorně s jejich deckem, předvádí co a jak, často se děti posílají instruktorce a zase zpět, když nějaké dítě reaguje jinak nebo není spokojené, tak zkouší co by na něj zabralo a co bys v tu chvíli dělala s oběma? Mým klukům se plavčo líbilo a hodně sebou mrskali a občas jsem měla problémy udržet jedno mokré hádě natož dvě.

U nás je plavčo vybavené jsou tam podložky na zemi, ohrádka ve sprchách ale ... příchod bys zvládla, věci do šatny, svléknout sebe pak jedno a druhé, mohla by sis je v sedačkách poponést k bazénu, u nás jsou i okolo bazénu dřevěné lavice s podložkami. Před vstupem do bazénu musíš umýt sebe i děti a tady už vidím kámen úrazu - na mokrých dlaždičkách nést dva čiperné caparty, umýt je i sebe mýdlem za situace kdy sami ještě nechodí ... no sice je tam ta ohrádka, ale mě se trošku ekluje (i když lepší než položit na zem). Pak cesta zpět k bazénu, plavání a zase ven. I když je voda na plavání miminek většinou teplá, tak po vyndání zase na vzduch je dětem hodně zima a to jsme řešili tak, že každý jsme dítě sprchovali teplou vodou aby se prohřálo - to fakt nevím jak bys to dělala (navíc u nás plave víc dětí, probíhají 2 kurzy současně a jede jeden kurz za druhým a pak je na sprchu fronta, šatny jsou často obsazené, není místo kam děti položit). Pak děti usušit, namazat, obléknout, strčit do autosedaček a pak rychle oblékat sebe .... trošku stres, ale tohle by se už zase dalo.

No třeba je to u Váš řešené jinak, tak zkus zkušební lekci a uvidíš. Halka

ahoj

Obrázek uživatele PetraN

já bych do toho nešla.
Instruktorka, pokud je kvalitní, by ti něco takového, jako že bude plavat s jedním dítětem, neměla vůbec slibovat, protože její povinností je věnovat se všem dětem a rodičům, opravovat špatnou techniku např., rozdávat a instalovat pomůcky, asistovat u potápění atp. Takže si neumím moc představit, jak toto vše dělá s tvým dítětem na ruce.
Ty organizační věci okolo sedají zvládnout, kvalitní baby klub mívá v šatnách třeba ohrádky, kam lze dítě umístit, na bazén sedají přenést v autosedačkách, vždy´t v momentě, kdy se musí převléci a usušit máma s jedním dítětem, tak taky musí dítě odložit,takže tady problém nevidím.
Ale že budeš ze všeho zpocená až na pr....tak to bez pochyby:-))). Hlavně ti nejmenší bývají po plavání unavení a hladoví nechtějí moc dlouho čekat:-).

Urcite to zmaknete,

Obrázek uživatele fretuska

Urcite to zmaknete, prebalovak bych si dala na zem, a pak se nemusis bat, urcite tam bude spousta hracek, ohradka atd... Jediny ceho bych se bala ja, ze budou chtit oba plavat se mnou a zadny z nich s plavaci "tetou"...

Proč řvoucí dítě?

Chodili jsme od 8 m (6korig) a už v tomhle věku se moc těšily. Jakmile jsme přišli do šatny, poznali, co se bude dít a pištěli radostí. Bazény pro kojenecké plavání musí dodržovat hygienické předpisy. Po každé hodině se tam vytírá. Je tam čisto a pokud ne, víckrát bych tam nevkročila.
Já bych děti položila na zem, převlékla se, pak na přebalováku převlékla jedno dítě, pak druhé. Na tu chviličku jedno dítě zabavíš novou hračkou (třeba plastovou flaškou). Svlečené dítě dát do ohrádky, svléknout druhé... Jak říkám, já bych to dala, pokud bych s nima chtěla chodit plavat. Ale cesta z bazénu je riskantní, to bezpochyby.

Ja chtela puvodne napsat neco

Obrázek uživatele Hana H.

Ja chtela puvodne napsat neco ve smyslu, co napsala Olitwins, ale nechtela jsem te zrazovat. Mne by to za to 100%ne nestalo, jak bys je treba udrzela na prebalovacim stole? jak by ses pak sama ususila, oblikla, pobalila veci, kde by zatim deti byly? Neni lepsi jit s manzelem o vikendu? I treba mimo kurz. I jedno takovehle dite da zabrat.
Ja jsem si s klukama sama do bazenu troufla az nekdy ve 4-5 letech a mela jsem toho plny kecky. Energie na rozdavani jsem tedy do 2 let deti nemela a jeden takovy den by me zcela jiste zabil. Navic jsem trochu hakliva na hygienu, predstava, ze si mi dite kecne ve sprse, kde se sprchuji a tapou i dospeli a ja mam zrovna jedno rvouci dite na ruce (a deti uz v 8 mesicich nevazi 3 kila) ... Ne, ja bych to nedala.

Ahoj, tak ja ti zase napisu,

Obrázek uživatele Olitwins

Ahoj, tak ja ti zase napisu, ze myslim, ze ve veku 6-12 mesicu by mi ten stres a prevlikani 2 deti v satne za to plavani nestal. Napr. jak je odneses obe od bazenu od satny atd.... Chodime stridave od 4 mesicu deti o vikendu s manzelem, vzdy ma kazdy jedno dite. Dokud deti nechodili, prislo mi to uprimne narocny i s jednim. Pokud by se rozhodla s obema, pockala bych, az zacnou alespon chodit. Promin za moc ne pozvbuzujici nazor..

jj to se poptej, to je totiž

jj to se poptej, to je totiž to nejdůležitější. Všude to chodí trošku jinak. A tu zkušební lekci bych brala, za to nic nedáš a alespoň si to ozkoušíš. Ono jiné je to z pohledu monomatky co ti povypráví a jiné to bude pro tebe. Alespoň uvidíš jak budou ochotní ti tam pomoct a vyjít vstříc. Každopádně se obrň trpělivostí, dvě děti svlíknout, do sprchy, do bazénu a pak zase sprcha a oblíknout a vysušit hlavy to bude každopádně šrumec. Ale plavání je super!!! Odchodili jsme 3 kurzy a pak už jsme bohužel nemohli chodit, protože od 4 kurzu se chodí jenom přes týden a to je manžel v práci a tam už instruktorka s dětmi dělá hodně a jednu by si ode mě nevzala ani za nic. No každopádně děti to moc bavilo, vodu milují, do bazénu chodíme dál pravidelně akorát sami.

Znám nějaké maminky, co tam

Obrázek uživatele Kralka_KK

Znám nějaké maminky, co tam chodily, tak se jich zeptám, jak je to vybavené, jestli je kam odložit dítě atd...paní na telefonu moc mluvná nebyla:(

Ahoj, s námi sice chodí

Ahoj, s námi sice chodí plavat tatínek, ale holky v šatně zvládám sama...je to sice náročné, ale jde to. Holky teď mají 2,5 roku, tak už je to něco úplně jiného, ale i s miminkama to jde...pokud jsou vhodné podmínky. Dokud byly holky malé, tak jsem je v šatně měla v autosedačkách, ve sprše byla ohrádka, sprchovala jsem je v sedátkách do vany. A s nějakým podržením apod. většinou ochotně pomůžou ostatní maminky. Já bych to zkusila, ze začátku to bude asi boj, ale stojí to za to...naše holky plavání milují...Monika

-

Chodili jsme plavat o víkendu oba, ale ve sprše byla vanička na stojanu, v šatně přebalovací skřínky ... V našem zařízení bych to sama zvládla, pokud by si instruktorka jedno dítě vzala na plavání. Otázkou je, jestli je to bezpečné. Tam ano, ale když jdeš z bazénu - mokrá, děti mokré, toho bych se bála. Pokud ti instruktorka s dítětem pomůže až do šatny, šlo by to.

Právě třeba ty sprchy si

Obrázek uživatele Kralka_KK

Právě třeba ty sprchy si neumím představit, kam zatím odložit jedno dítě....zkušební lekci mi nabídli, to bych určitě vyzkoušela...

To se divím, že ti paní vůbec

To se divím, že ti paní vůbec nabídla, že si jednoho vezme. Ptala jsem se nezávisle ve třech školičkách a všude mi řekli, že nepřichází v úvahu. Takže jsme nakonec chodili o víkendu. Jinak záleží na tom jaký mají provoz, my měli třeba cca 20 min na sprchu a oblečení dětí, což by byl se dvěma dětmi masakr. Chodili jsme do normálních sprch v bazénu, nebylo kam děti odložit než na zem atd... Takže bych řekla, že pro tebe bude nejdůležitější jaký budou podmínky. Tj. kolik času budete mít na oblečení dětí. Zda si můžeš ve sprše jedno dítko někam odložit. Jestli jdou tvoje děti i k cizímu, aby ten jeden u paní neprořval celou hodinu. Je tam spousta aktivit, kdy třeba dítko ty posíláš instruktorce (většinou až ve druhém kurzu). Tak to se zeptej jak to budeš dělat, jestli když jí budou potřebovat ostatní, tak ti dítě prostě strčí a ty budeš mít dvě? Je to podle mě strašně odvislý na tom, jak ti vyjdou vstříc a jak to tam mají zavedený. Zkus se zeptat i na zkušební lekci, někde jí umožňují a sama uvidíš jestli to zvládneš.