Skip to main content

Kojení dvouletých čertíků:-)

Posted in

Maminky,jak jste ukončovali kojení!!!???Nám je 25 měsíců a stále vyžadujem mlíko od mamky!!Chci to ukončit nějak nenásilně!!Kojíme ráno,večer a Tobišek tak 3-4krát za den!!!Díky za rady!!Petra

Ahoj, mě se chlapeček

Ahoj, mě se chlapeček odstavil sám postupně, zhruba měsíc před 2. narozeninama, holčička pořád vyžadovala mlíko před odpoledním a večerním spaním, napřed jsem odbourala odpolední a pak i večerní, nahrazovala jsem to um hami. Vysvětlovala jsem jí, že už mlíčko není, že je zkažené, někdo tu radil potřít prso octem nebo citronem, tak jsme použila párkrát jablečný ocet a postupně už nechtěla. Byla jsem v té době těhotná, tak možná i mlíko se nějak změnilo a nechutnalo jí. Bylo to asi v 26 měs.

ahoj, ještě jsme našla toto

ahoj, ještě jsme našla toto http://www.dvojcata.cz/node/682970

Děkuji za rady!!!Snad to

Děkuji za rady!!!Snad to půjde!!!Mějte se moc hezky!!!:-)

ahojky, my budeme mít v lednu

ahojky,
my budeme mít v lednu 2 roky a chystám se k tomu taky,jeden už nepije dlouho, ten měl i období,že se chvíli po roce odstavil asi na 14 dní sám a pak se k tomu opět vrátil. A druhý ten si cucne jen ráno po probuzení v posteli,když se mazlíme,a přes den již nic nevyžaduje. Ty to budeš mít asi podstatně složitější. No asi bych taky pomalu vypustila noční kojení a pak nějak postupně i ten zbytek. No ještě tak před 3. měsíci mi ten, co pije dosud šmatlal do vystřihu naprosto všude, venku, na návštěvě, u doktorky..ale pak ho to nějak pustilo a dnes si cucne jen po ránu spíš na zízeň..
jinak kamarádka si na prsa nalepila křížem náplast a řekla, že má bebíčko a že už není mlíčko a malá to pochopila a nebyl problém. Tak držím palce Denisa

Ahojky, ja jsem ve 2 letech,

Obrázek uživatele Olitwins

Ahojky,

ja jsem ve 2 letech, prestala s kojenim vecer, predtim uz jsem ale uz dlouho naprosto odbourala kojeni pres den. Tim bych tedy rozhodne zacala....Vecerni jsem odbourala pres dovolenou, mame to vetsinou tak, za na dovce deti v podstate obstarava manzel, hlavne vecer, takze nejdriv jsem je vecer kojila obden a pak proste uz ne, nevzpomely si na to, protoze to bylo hodne dni po sobe, kdy si cetly s tatinkem atd.... Pak jsem postupne podobne behem dalsich 2 mesicu odboravat ranni kojeni. Proste jsem zacala vynechavat. A pak nakonec hned zacala novy ritual, zase jsem to naplanovala,kdyz jsme byli na chate s babickou, hned jsem holky rano odvedla k babicce do pokoje,aby se tam s ni mazlily, tim padem prisly na jiny myslenky. U nas dost pomohlo, ze uz jedna dcera se kojila tak z povinnosti,takze tam nebyl problem vubec, ale i ta druha to vzala uplne v poho...Proste se to vytratilo. Ani me z toho neprepadla zadna depka, cehoz jsem se trochu bala. Hodne maminek radi proste nechat deti na vikend samotne a tim se to taky da razantne vyresit. Myslim, ze u syna budes pres den muset byt nekompromisni a odvadet pozornost, ale zase se s nim vic mazlit.

At to jde dobre:)