Skip to main content

alergie na lepek

Posted in

určitě tu nějaká diskuze byla, ale nemůžu nic najít..... Ahoj, chtěla bych poprosit maminku která má s touto alergií zkušenost jestli by se mi ozvala na e-mail, bohužel se alergie potvrdila u Lucky,s Pavlou máme ještě jít na krevní testy :( nevím o tom skoro nic,musím doma péct? nebo kupovat pečivo ve zdravé výživě?co vše nesmí? a nesmí to striktně nebo občas můžem zhřešit? co školka? v lednu měly holky nastoupit? no jde mi z toho hlava kolem...je to dědičné? s doktorkou jsem jen mluvila telefonicky-sdělila mi výsledky a prý bych měla jít na testy já i manžel? budu moc ráda když se podělíte o zkušenosti.... reichlovajirina@seznam.cz

článek v Blesku

děkuji

jani děkuji za odkazy,jsem teprve u druhého,pročítám to pomalu, sehnala sis i nějakou publikaci, A proč sis myslela že to máš taky? určitě se mrknu v DM co nabízí,globus a interspar tu není jen kaufland billa a lidl ale jsou tu 2prodejny se zdravou výživou.
Určitě jsem tu četla příspěvek nějaké maminky co šla s kluky?? na odběr sliznice střeva vím že tu psala že nejdřív dietu drželi a kvůli tomuto testu zase museli přestat aby výsledek toho vyšetření měl smysl.Chci na to Lucku objednat než začne držet tu dietu ale nevím jak dlouhé budou obj.lhůty,musíme prý do Olomouce, v pondělí jdeme k dětské, tak nám dá doporučení.
Byl jste na tom vyšetření ještě někdo, uritě se dělá pod narkozou,že? jak dlouhý je pobyt,řekla bych tak 2dny?? a za jak dlouho jsou výsledky?
dočetla jsem se že je buď alergie na lepek nebo už těžší forma a to celiakie,tak pořád doufám že má tu lehčí formu /což bysme věděli po tom vyšetření/ a taky doufám že tam dostanu víc instrukcí,rad apod.
na vyšetření beru v pondělí obě další děti, já jdu už zítra /dětská zítra neordinuje,jinak bych naklusala i tam/ Jani,budu ráda když se ozveš i přes mejl nebo přes MK třeba SZ i co ze sladkostí,salámy /Lucka miluje-bohužel/ jestli máš něco vyzkoušený,budu ráda,díky

Jiři, už jsem ti odpovídala

Obrázek uživatele Vladkax

Jiři, už jsem ti odpovídala na dvojkách ,ale napadlo se mě tě ještě zeptat,kdy jsi lepek zaváděla - zda už v půlroce nebo až po roce věku holek. Občas se tu řeší, kdy je to lepší nebo horší, tak by mě to zajímalo, jak to bylo u vás.... předem díky!

ahoj, osobni zkusenost nemam,

Obrázek uživatele Olitwins

ahoj, osobni zkusenost nemam, ale vim, ze vsichni celiaci si drive ci pozdeji poridili domaci pekarnu, pry je to vyrazna uspora financi.

společnost pro bezlepkovou dietu

společnost pro bezlepkovou dietu
http://celiak.cz/uvod

internetove obchody
http://celiak.cz/nakupovani/internetovy-prodej

databaze bezlep. vyrobku

databaze bezlepkovych vyrobku vyhovujicich a nevyhovujicich
http://www.vupp.cz/czvupp/04bezlepkove/index.htm

globus

tak to mě mrzí :(

Ahoj Jiřko, tak to mě mrzí :( Ale zase je dobře, že víte, na čem jste a Lucka bude dodržovat dietu už od mala a ustoupí zdrav. potíže. Já se divím, že jí ty testy neudělali, už když byla malá a dělali jí ty testy na alergii na mléko.. Určitě byste měli jít na testy i ostatní z rodiny, je to dědičné. Sama jsem te´d na testech byla (dopadly negativně), ale už jsem si dost věcí zjišťovala a dietu držela. Myslím, že péct asi budeš, pečivo v obchodě je dost drahé. Nabídka bezlep. pečiva je např. v Globusu, Intersparu, v dm drogerii. U nás mají i v pekařství Jizerka bohatou nabídku hotových výrobků i směsí na pečení. Pošlu ti odkazy, co mám, mimo jiné existuje třeba databáze výrobků, které jsou určitě bezlepkové.. Naštěstí je tam i dost sladkostí :)
Co jsem tak studovala, tak by člověk neměl zhřešit nikdy.. Nesmí nic, kde je lepek - obvykle by to mělo být na potravinách uvedené jako alergen. Takže veškeré pečivo, kde je pšeničná a žitná mouka, sušenky, uzeniny, oves... ale je třeba i dávat pozor např. na obsah pšeničného škrobu, který může být v ledasčems. Z příloh se doporučuje jíst rýže,pohanka, jáhly, brambory, bezlepkové těstoviny..
Měla jsem půjčených i několik kuchařek přímo na bezlep. dietu, zajdi do knihovny nebo se mrkni v knihkupectví, dost receptů je ale i na netu.
Na www stránkách Globusu mají k bezlepkové dietě hodně info, jsou tam i otázky a odpovědi.
Naštěstí ta nabídka výrobků je už dost velká.. Ve velkých obchodech, v té dm drogerii, ve zdravých výživách, je i online obchod na internetu.. Ve školce by ale mohl být problém, pokud nebudou ochotni dietu vařit (je tam třeba i dávat pozor, aby se používala jiná prkénka, jiné nože, ap.), tak bys snad mohla nosit obědy z domova..
Už jsem doma i něco pekla (bábovku, buchtu, ap.), je třeba si vyzkoušet různé bezlepkové mouky, jak to chutná.. docela je to jedlé, jen se to musí sníst rychle ;)
Bude to pro vás určitě velká změna ve stravování, tak držím palce, ať se s tím poperete. Snad jsem trochu pomohla. Ještě mě napadlo, že na Modrém koníkovi určitě bude nějaká skupina maminek, co děti s alergií na lepek mají..