Skip to main content

Nutná operace břicha po porodu dvojčat

Dobrý den.

Jsem maminkou dvojčat (holčiček 10,5 měsíců) a zůstalo mi po porodu císařským řezem vyklenuté bříško. Chirurg mi doporučil operaci břišní stěny s voperováním síťky pro zpevnění břišní stěny a spravení rozestouplých břišních svalů.
Podstoupila jste prosím některá tento zákrok a případně v jakém zařízení a u jakého lékaře? Jsem z Prahy a zvažuji, zda se svěřit chirurgům v nemocnici (byla mi doporučena chirurgie v nemocnici na Karlově náměstí) nebo zda zajít na soukromou kliniku k plastickým chirurgům, kde bych si ovšem musela pravděpdobně celý zákrok uhradit sama.
Předem děkuji za vaše tipy a rady!

Hm, tak rozestup to nespíš

Obrázek uživatele be.st72

Hm, tak rozestup to nejspíš není - asi teda ten špek. Tak mi nezbyde než šetřit...

rozestup a pro be.st72

Poznas to tak, ze si lehnes na zada, muzes mit i pokrcene nohy a zvednes hlavu a bud ho rovnou vidis - takovou ryhu-prohluben, ktera vede zhruba od zeber k pupku a i pod... kolem pupku byva nejviditelnejsi. Anebo si ho minimalne nahmatas - ja uz jsem ve fazi, ze si ho jen nahmatam a mam ho uz mnohem mnohem mensi... (viz muj prispevek nize) Je to takova prohluben... (ja ho po porodu mela tak velky, ze jsem si nahmatala i klicky strev a byly i videt... ale ja ho mela fakt velky... proste, kde mel byt sval, byla jen takova blana, ktera svaly spojuje a je normalne uplne smrstena...)
Jo a k tomu cbiceni - pokud mas rozestup - klasicke cviceni ti spis jen uskodi, nez pomuze... na nej musis cvicit specialne, pod vedenim...

Ahoj Be.st72,

Obrázek uživatele RenataM

když jsem byla po porodu holčičky, přišla na pokoj rehabka a říkala jak si lehnout, aby jsme pochopily co je to rozestup bř.svalů.
Lehly jsme na záda, kotníky k sobě, špičky nohou co nejvíce "ke kolenům" a zvednout hlavu s rameny. Zatla jsem tehdy velmi ochablé břišní svaly a mezi těma co vedou od žeber po pánev jsem měla v oblasti žaludku doslova díru. Nezatáhla se ani 1,5roku po porodu a teď čekám dvojčátka, takže to po porodu nebudu raději ani zkoušet :o).

Můžu mít blbý dotaz? Jak

Obrázek uživatele be.st72

Můžu mít blbý dotaz? Jak poznám jestli náhodou nemám taky rozestup břišních svalů nebo mám prostě jen velký břicho? Když stojím rovně tak to ani nejde vidět, ale když se shrbím vsedě, tak je to fakt hrůza, co se mi vpředu vzedme za velký břicho. Jinak jsem hubená, ale to břicho je fakt děs. Docela předběžně uvažuju o plastice, pokud to finance někdy v budoucnu dovolí, ale když tdy čtu, že ten rozestup jde snad uhrát na pojišťovnu...
Dětem je rok a půl. Snažím se denně cvičit, ale břicho je furt stejný :-(

Trochu jinak

Ahoj Zuzko, ja mam dvojcata skoro rocni, po porodu jsem mela (jeste mam) rozestup primych brisnich svalu, bricho take jeste vypoukle, ale lepsi se to velmi - dostala jsem se nekdy po pul roce na rehabilitaci do Motola (toto oddeleni vede znamy doc. Kolar...). Chodim tam pravidelne zhruba pul roku a pod vedenim rehabilitacni sestry cvicim - doma, tam chodim na kontrolu... maji tam s timto zkusenosti - rehabka, co me cvici (je moc sikovna), povidala, ze odcvicila i pani, co mela 2,5 roku po porodu a rozestup se zatahl... nevim, jestli to je tvuj pripad, ale mas holcicky jeste male, ja bych asi nejdrive zkusila tu rehabilitaci. Na operaci muzes jit vzdycky... U me take jeste neni vyloucena, ale rozhodne nejdrive ta rehabilitace... je to ale na dlouho... chce to trochu trpelivost.

Ahoj,tak z mé zkušenosti,mám

Ahoj,tak z mé zkušenosti,mám za sebou 2 operace ,1.abdominoplastika a druhá byla korekce nadbřišku,měla jsem rozestup a kýlu a tak velké břicho,že prostě po 1.operaci to nebylo ono,tak za 2 měsíce jsem šla na korekci.Byla jsem na Bulovce,vše bylo na pojišťovnu,např. v Plzni bych platila podle dr. cca 30.000 Kč.Proto jsem zkoušela dál a vyplatilo se.Tak doporučuji.Já byla konkrétně u dr. Frajera,ale co vím od kamarádek,chválí si i Urbana,a Kufu/ dr. Kufa mi doporučil práve dr.Frajera/Tak za zkoušku to stojí,pokud tam nález je rozestup,kýla mělo by to jít na pojišťovnu ,myslím na Bulovce. Jinak síťku mám také voperovanou,tak stejný nález :). Hodně štěstí Eva