Skip to main content

taska do porodnice - co vzit s sebou do Podoli?

Tricaty tyden za mnou, takze uz je asi cas pripravit si tasku do porodnice. Budu rodit v Podoli, a rada bych se zeptala, co je treba vzit s sebou, a co nabizi samotna porodnice (myslim k pouziti zdarma, ne ke koupi v ustavni lekarne :)), jestli tam maji treba kosmetiku pro miminka atd. Diky za vase tipy.

Mrkla jsem na seznam

a podle svých zkušeností bych škrtla YAL. Měla jsem ho s sebou a porodní asistentka mě přesvědčila ke klasickému klystýru. Prý je šetrnější, není to chemie.
Dále bepanthen. Ten sice doporučují na bradavky, ale stačí ten vzoreček. Já osobně ho nepoužívám, vadí mi, jak je mastný a ošetřovat bradavky jsem nikdy nepotřebovala. V reklamě uvádí, že je na opruzeniny, ale tak možná k prevenci. Když už opruzeniny vzniknou, je určitě lepší rybilka, sudocrem, atd.
Elastické punčochy mě navlékli automaticky (při přípravě k císaři), tak jako ke každé operaci.
Síťované kalhotky tam dávali, byly perfektní. Teď k druhému porodu jsem pořídila inkontinenční. Porodnické, které se prodávají, se mi nezamlouvaly. Přišly mi hrozně pevné.
Jejich lékárna je perfektně vybavená a mají dobré ceny.

Seznam

Obrázek uživatele verika

Ahoj, tady na stránkách mají seznam (je potřeba odrolovaž až dolů na stránku):

http://www.upmd.cz/?lang=cz&category=1-5-60

Ahoj, ja rodila v Podoli v

Obrázek uživatele fretuska

Ahoj, ja rodila v Podoli v prosinci 2010, k dispozici byly poporodni vlozky, vlozky do podprsenky, 3 ks jednorazovych kalhotek, a takova ta jednorazova podlozka pod tebe do postele (meni se pri znecisteni), pro deti latkove plenky na odrihnuti, na zabaleni po koupani atd... Ubrousky a plenky si musis prinest svoje, telove mleko po koupani je tam k dispozici a i olejicek do koupele tam byl k dispozici...
Sestricky nam dali i jednu minitubicku Bepanthenu, a pak jsme dostali takovy ten kufrcim se vzorkama - my tam meli malou Rybilku, male baleni Pampers vlhcenych ubrousku, 3 ks plenky, prvni presnidavku, Bioderma telovy olej, prdelkovou masticku, od Hippu olejicek na telo, do koupele, a krem proti vetru... nejake casopisy, knizky, urcite to na pobyt v porodnici stacilo :)
A co jsme nedostali se da dokoupit v te lekarne, ale my meli vse :))) Ja si v lekarne kupovala pak kojici caje a kojici podprdu :)