Skip to main content

Kam nebo co s odpadkovym kosem - dvojcata objevuji byt ;-)

Ahoj, dvojcata (9m) objevuji byt... Premyslim, kam dat nebo co udelat s odpadkovym kosem... Do kuchynske linky ho zavrit nemuzu. Zatim dvojcata odpadak jen zajima, ale je urcite otazkou casu, kdy ho prevrhnou nebo budou jinak zkoumat vnitrek ;-) Zatim nemam v planu ani oddelovat kuchynsky kout zabranou. Jak jste to resili? Nebo deti odpadak nezajimal? Diky. Marketa

koš u nás

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahojky,
my jsme asi měli štěstí, ale když se holky začaly o odpaďák zajímat (máme volně stojící plastový s víkem, které se samo zavírá, vedle protikusu kuchyňské linky), důrazně jsme vysvětlovali, případně klepli přes prsty, a byl pokoj. Sice jim to občas nedalo a "nakoukly" tam, ale bylo to jen ojediněle a nechaly si to vysvětlit. Schovat ho do kuchyňské linky - bohužel čisticí prostředky máme v horní skříňce linky nad sporákem, kde je odtah od digestoře. A dát ho k nádobí mi přijde dost nechutné.
Balkón je dost dobrý nápad, máme dva, ale jak říkám, měli jsme to štěstí, že holky nijak extrémně nezajímal.
Stejně jsme to měli s kytkama, máme obrovskou palmu a pak asi 4 větší kytky v květináči na zemi, stačilo párkrát dát přes prsty a byl pokoj.

Tak přeju, ať je přestane zajímat. Zkusil bych důrazné vysvětlování, třeba to zabere.

Tom

Veroniko, jenže my máme kočky 3!

Obrázek uživatele KovAli

Na záchod se prostě 3 kočičí písečky nevejdou. Už teď mám hrůzu z toho, jak kluci budou lézt po kočičím stromě, vozit v náklaďáku kočkolit s hovínkama a futrovat do sebe granule Royal Canin. A to ještě v tom lepším případě! Asi budeme muset všechna krizová místa "oplotit" a pár let tu žít jako v base.
Odpadkový koš se dá prostě někam schovat a přestane být zajímavý. Šplhadlo až do stropu nikam neschováš...
Alice.

Holkám je 9 a půl měsíce a

Holkám je 9 a půl měsíce a snad ze dne na den hrozně zdivočely, jsem z toho hotová. Jedna si chce neustále stoupat a dělá to u všech možných či nemožných předmětů, druhá se plazí rychlostí blesku a dnes se pokusila vyjíst kočce misku :) Připravuji se tedy na fázi odpadkový koš:)!

Alice, my meli taky kocku a

Alice, my meli taky kocku a ten kocici zachod jsme zavreli na nas zachod a kocour, kdyz chtel na zachod, tak se naucil skrabat na dvere, at ho pustime:-):-)jinak taky kos na pleny je na terase a odpadak zabudovany v lince, kterou neotevrou je to nejaky system, ze musis poradne zatahnout, takze neotervrou ani dolni police s hrncema atd.

Tak mě napadá...

Obrázek uživatele KovAli

Jak budu s dvojčaty řešit kočičí záchodky, misky na granule a pití pro kočky, jejich police a šplhadla...
Odpadkový koš máme zabudovaný v kuchyňské lince a nedobytný. Poté, co mi do něj dcera jako malá dvakrát vyhodila klíče od bytu a já zrovna potřebovala někam nutně odejít, nehodlám se zbláznit. U nás byla tedy zajímavější pračka a koš se špinavým prádlem. Dítě často chodilo po bytě s tátovými špinavými trenclemi kolem krku, v jeho pracovní vestě a holinách, zejm. když u nás byla návštěva a my si jí chvilku nevšímali. Mám několik foto na památku. A pak také hygienické potřeby! Jednou polepila celým balíkem vložek vchodové dveře. Děti se dostanou všude!!
U nás budou mít lezoucí a chodící dvojčata vyhrazený "oplocený" jeden pokoj a do ostatních místností vstup pouze pod dohledem. Bohužel, u nás asi jinak řešit nepůjde.
Alice.

My sme to vyriešili tak že

My sme to vyriešili tak že sme vedľa "našeho" koša dali ich "decký", veľmi podobný tomu "našemu" , len je o čosi menší. Ja nechodím do "ich" smetného koša a oni zasa do "našeho" :-) . Zatiaľ to funguje. Keď sú nejaké smeti, tak ich pošlem odniesť do koša a prízvukujem že si ich majú odniesť do svojho, a ak zo začiatku náhodou skúšali ten "náš" tak som im zas jasne vysvetlila že ja nechodím do "ich" koša a oni zas nesmú do "môjho" :-).

Diky :-)

S tim balkonem je to dobry napad. Nastesti ho mame, tak kose (i na pleny) soupnu tam. A na linku dam asi nejaky maly prirucni kos, jak pise Martina... Zatim je odpadak jeste na svem miste, ale pri prvnim prevraceni apod... bude na balkone. :-)

Ahoj,řešíme to samé a shodou

Obrázek uživatele Lenka.x

Ahoj,řešíme to samé a shodou okolností ho Lukášek dneska převrátil,opřel se o něj a chtěl stoupnout,trochu se toho vysypalo. Je nám 10 měsíců a táhne je to taky jako magnet,hlavně jeho. Za den jsem ho odsud odnášela minimálně 50x,takže po tom,co ho převrátil, jsem ho zavřela do kumbálu (ten koš :-)). Je to sice nepraktické,když je za dveřmi a není po ruce,ale nedá se nic dělat. Nedělám si ale iluze,že neobjeví něco jiného,najednou je jich všude plno :-)) Lenka

re

Ahoj, my name na kuchynskej linke plastovy kyblik do ktoreho vkladam stare mikrotenove vrecka a pod - ten nam sluzi ako "prirucny kos", a ked je to plne, obcas aj viac krat denne to odnesiem do velkeho kosa, co mame na balkone. Inak, zabezpecit poriadne kos je dolezite nielen z hygienickeho, ale aj praktickeho hladiska: nasi chlapci strasne radi "vyhadzuju odpad", aj ked velmi dobre vedia ze to nesmu a aj ked ich dost strazime, aj tak uz som z toho velkeho kosa vylovila vselico, od plastovych misiek az po kusy oblecenia, a ani netusim o co vsetko sme takto prisli, najviac nam chyba ovladac na DVD a moje kluce.... Ahoj, Martina

Ahoj mi měli koš nahopře na

Obrázek uživatele Lida_3974

Ahoj mi měli koš nahopře na protikuse od linky.Hezké to nebylo ale koš kluky táhl jako magnet.Ted jsou jim 3 r a 3 měsíce a už ho máme dole v prtikuse ale pořád je trápí.Kdyby to šlo nahážou tam všechno co je po ruce.Nápad s balkone je dobrá jen bychom museli přes chodbu a dětský pokoj.Lída

My máme komunál nedobytný,

Obrázek uživatele LucieR

My máme koš na komunál nedobytný, tříděný odpad je v lince a na ten chodí teď (20m), ale jen zřídka. Na balkoně máme plíny (jeden z nejlepších nápadů :-)

Měli jsme stejný problém,

Měli jsme stejný problém, také od tohoto období. Koš jsme přemístili na balkon
a už ho tam máme natrvalo - jsou nám 3 roky. Není to tak pohodlné jako mít ho při ruce, ale už jsme si zvykli.
Mějte se.Monika