Skip to main content
Obrázek uživatele Ivana0809

Ahoj všichni, pořád ještě řeším podlahu v novém domě a chtěla bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s dlažbou v obývacím pokoji.Budeme mít podlahové topení a dlažba je prý nejlepší, co se týče propustnosti tepla.Plánujeme ji mít v kuchyni, jídelně i obýváku ale mám strach, že v létě bude dlažba studená ...když nebude topit podlahové topení.Máme sice vybranou pěknou dlažbu,která mi rukou na dotek přišla hodně příjemná a docela teplá ale přece jen pořád zvažujeme.Díky za vaše příspěvky. Iva

I plovoučka je studená

Obrázek uživatele KovAli

Vzhledem k jednodušší a rychlejší údržbě (všude jsou chomáče chlupů, máme tři čičiny) jsme v celém bytě dali plovoučku + dlažbu v koupelně a na wc. Hodně záleží, jaká ta plovoučka je, protože ta naše je dost studená, vlastně srovnatelné s dlažbou. V létě prima, ale stejně všichni nosíme doma bačkory/ pantofle. Dřevěné podlahy a parkety jsou mnohem příjemnější a teplejší. Ale také drařší a u nás by čičiny a děti zničily. Lamino je holt napodobenina, i když vypadá moc hezky.
Alice.

My příští měsíc budeme dělat

Obrázek uživatele Nika1

My příští měsíc budeme dělat podlahové topení a chtěli jsme taky dlažbu. Jenže nakonec dáme plovoučku.Dlažba je v létě studená a děti tím že neustále běhají mezi domem a zahradou,tak jsou věčně bez papučí a jednak se lépe spravuje plovoučka než dlažba.Na chodbách máme dlažbu a po čtyřech letech jsme měnili už dva čtverce a teď nás čeká výměna dalších tří.Jednou staršímu synovi spadlo kladivo a hned byly rozbité dva čtverce.Hrozně špatně se to vyměňuje.Museli jsme měnit i část plovoučky a to bylo o dost jednodušší.Takže plovoučka vyhrála.

ahojky

my máme dlažbu v celém domě. Když přišel manžel s tím, že bude všude dlažba, myslela jsem si že se zbláznil, ale teď můžu říct, že je to fajn. V zimě hřeje, v létě chladí :-)a teď, když není zrovna nejltepleji, chodíme v ponožkách.

Ahojda, asi zalezi, tez jak

Ahojda, asi zalezi, tez jak stare deti v tu dobu budes mit. Jestli se ti budou jeste hodne placat po obyvaku ci nikoliv. U malych deti, mozna volit menzi koberec, kde by si mohli hrat. Nasi maji v obyvaku a kuchyni tez plovoucku. Je to jiz 15let a vypada porad perfektne, oproti drevenym podlaham, ktere maji nahore. Opravdu pokud zvolite nejaky neutralni vzor, vydrzi bez zmeny dlouho furt stejne pekna. Papucim se ale clovek v lete opravdu nevyhne.

ahojky, my máme taky dlažbu a

ahojky,
my máme taky dlažbu a je opravdu v létě dost studená, do obýváku jsem si nakonec prosadila plovoučku:-)) ale zas když se topí, tak je to příjemné, když chodíš po teplé dlažbě:-)) dobře vyber.denisa

-

Kamarádka má taky dlažbu(s podlahovým topením), v celém domě kromě ložnic, a je spokojená. Ale v létě to studené opravdu je, chce to nosit pantofle. Na druhou stranu - která podlaha není studená, jen dřevo nebo koberec či lino. Doma na plovoučce taky nechodim bosá :)

My máme taky vybranou dlažbu

My máme taky vybranou dlažbu do obýváku s kuchyní - snad se přestěhujeme do domečku před Vánoci... Hodně našich známých včetně bráchy to mají stejně a nestěžují si. Naopak aspoň v parnech podlaha trochu chladí.