Skip to main content

Co podávat k jídlu při průjmu v 11-ti měsících?

Ahoj maminky a Tome,
naši kluci (11 měsíců) už mají asi 3. den řidší stolici, kadí i vícekrát za den než dřív. Celkově vypadají v pohodě, dobře spí, jsou živí a veselí, teplotu jsem neměřila..
Jsme na chalupě, takže lékarna i lékaři daleko, navíc se mi to nezdá nijak dramatické, takže bych to ráda vyřešila dietou, ale nevím jakou..mám něčím nahradit ranní a večerní mléko ( máme Babylove z DM)? k obědu se do nich snažím dostat rýži s mrkví, což moc nemusí..odpoledne mívají k svačině jogurt s ovocem a večer rýžovou instatní kaši rozdělávanou v kojeneckém mléce..Poradíte co jim dávat k jídlu? Vůbec si nevím rady..
Díky!

šťávu ze syrové mrkve ne

Obrázek uživatele Tomáš D

U syrové mrkve pozor. Šťáva ze syrové mrkve má projímavé účinky. Staví pouze mrkev vařená.
K tomu čaji - pokud obsahoval heřmánek, tak to klidně mohlo být tím čajem. Ten může mít také mírně projímavé účinky.
Hlavně, že to bylo jen toto a ne nic horšího. A hlavně, že jste to zvládli.
Tom

mrkev

Já bych zkusila nastrohat mrkev a vymačkat z ní šťávu, protože i v lékárně ti pro mimča dají na průjem takový nějaký mrkvový odvar ;)

Ahoj, našim klukům je taky

Obrázek uživatele Peri

Ahoj, našim klukům je taky tak a taky se někdy stane, že mi přijde, že je stolice řidší než obvykle. Řeším to tím, že zkusím vynechat to, co si myslím, že ji způsobilo a místo toho jim dám třeba banán, který by měl stavět. No a pak tedy už od začátku dáváme každý den lactobacílky, tak jim je dám místou jednou denně, třeba dvakrát. A zatím jsme to takhle vždy do druhého dne zmákli. A kromě toho jak píše Zuzka, podle definice průjmu, jsme tedy opravdový průjem měli jen jednou. Takže obvykle to prostě vnímám jako řidší stolici. Peri

Díky za rady! Příště už budu

Díky za rady!
Příště už budu vozit smectu nebo něco podobného vždycky s sebou :-)
mám dojem, že platí pravidlo, co nechám doma, to budu potřebovat. Naposledy jsem nevzala na víkend odsávačku a klukům se spustila zničehonic strašná rýma, ačkoli jí měli zatím jen jednou..
ale nakonec jsem přišla z čeho ten průjem byl. (změna prostředí ne, jezdíme na chalupu hodně často, po narození kluků jsme tam dokonce bydleli).
Dětem tedy nakonec neseděl dětský ovocný čaj lerros! Hodně pijou lerros bylinkový, tak jsme jim chtěla udělat změnu a ejhle, neprošlo to :-)

Ahoj, u našich (stejně

Ahoj,

u našich (stejně starých) holek řešíme tento problém často. Podávám speciální nápoj z lékárny od HIPPu z mrkve a rýže, který je určen k výživě pri průjmech Hipp ORS 200, všude vozíme sebou pro jistotu + smektu. Ale jinak ranní a večerní mléko dělám dietnější tzn. dám o jednu odměrku méně do stejného množství vody, nejlépe rovnou do rýžového odvaru. Vynechávám a k svačinám dělám jen tu rýžovou kaši s vodou, oběd tak jak píšeš. A samozřejmně hodně tekutin, slabý černý čaj nebo voda. Toto máme doporučeno od doktorky a vždy to zabere, ale četla jsem někde, že definice průjmu je 5x až 6x hodně tekutá stolice za den...tak to zkus ještě přehodnotit, jestli to opravdu není jen změnou prostředí, mě se tak na čerstvém vzduchu zrychlí metabolismus:-).

Držím palce

Zuzka

dieta

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahojky,
já bych to asi dietou neřešil. Může klidně jít o "problém" spojený s psychikou díky změně prostředí, zejména pokud celkově vypadají v pohodě. Jen hlídej pitný režim, měli by teď vypít víc než normálně.
Důležité taky je, jestli nemá stolice změněný (nepříjemný) pach a není v ní hlen...
Pokud by to byla nemoc, určitě by nevypadali tak, jak popisuješ :-)

Užijte si pobyt :-)

Tom