Skip to main content
Posted in

ahojky všem.chtěla bych vás poprosit zejména vás holky-mamky,zda se některá nevěnujete právě zumbě....jsem po třech dětech za měsíc končím mateřskou-rodičák a od nového roku plním svá předsevzetí dát se celkově dokupy....mám po operaci zubů,léčim se na chronickou rýmu a zablokovanou krč páteř atd.prostě vše co se při třech malých dětech zvládat nedalo.
Hlavně jsem zhubla 16 kilo a chci ještě min 15 dolů a oto mi jde......hubnu super cítím se super zdravotně super...akorát pod bránicí po porodech špíík který mě fakt vadí kvuli oblečení.Jsem plnoštíhlá od mlada jsem hruška tj.to neřeším prostě jsem zaco chytit,ale to břicho mě štve a vím že bych ho mohla trochu zpevnit.Denně nachodím i 10kilomerů pohybu mám sakra dost,ale tim břicho dohromady nedám.
Máte někdo zkušenost ze zumbou?miluju latinu a vše kolem a po shlédnutí zumby na i-netu sem se do ní zamilovala.ted uvažuju o dvd abych se do ní nejdřív dostala.Za případné názory a zkušenosti děkuju Zuzka

ahoj Leni...přiznávám mám

ahoj Leni...přiznávám mám takovu zumbu v práci.-))))že padám na hubu......nemám na ní čas....bohužel.....ale v zimě si na ní zas vtpomenu ted je moc práce na baráku.....jsi jednička Zuzka

Ahoj Zuzko, na začátku

Obrázek uživatele Lenka.x

Ahoj Zuzko,
na začátku prázdnin jsme si tady psali,že by jsme zkusili zumbu,tak se chci zeptat,jestli už jsi začala? A jestli jo,tak jak to jde a jak zvládáš.
Já už jsem začala,ale při první hodině jsem myslela,že tam po čtvrt hodině umřu.
Vražedné tempo,ale nakonec jsem to vydržela do konce,při další hodině už dobrý.
Jsem sice vždycky hrozně utahaná,ale mám z toho dobrej pocit a skvěle se odreaguju,takže fakt super. Tak dej vědět,jestli jsi se do toho taky dala. Lenka

Ach ta kila!!!

Ahojky, moc děkuju za všechny příspěvky. S váhou asi bojuje většina z nás.. musím říct, že já měla hodně pevnou vůli, ale co mám děti, tak prostě si něco sladkýho nedokážu odpustit.. jakoby to moje tělo doslova vyžadovalo. Když mi děti po obědě usnou, a já mám konečně chvilku pro sebe, strašně mě "honí mlsná" ... musím být na sebe víc přísnější:-)
Tak moc děkuju za rady, od zítřka začínám!!!!

Zuzko.

Ahoj. Ještě napíšu pár řádků bez zumby, tak snad nevadí malé odbočení. Na tom opravdu něco je ... správný čas, chvíle, situace... Nikdy jsem nebyla na diety, ale jednou jsem shodila rychle cca 12 - 15kg, šlo to skoro samo a nenabrala jsem je zpátky. Tedy až teď. Zatím to nelámu přes koleno a domluvila jsem se s manželem, že si jednou týdně zajdu zaplavat a máme doma i to kolo, něco jako rotoped. Tak zatím takhle. Ale na změnu jídelníčku se pomalu startuju taky, to je asi důležitější, ale mě je bližší spíš zatím ten pohyb :o). Momentálně jsi mým vzorem .o) Tak se měj hezky a přeju vám to. Eva

Evi

taky děkuju za milý vzkazík...to si myslim je problém všech maminek ,kterým do vínku nebyla dána super štíhlá postava.Z dětmi a rodinou to prostě nejde a když jo stejně se vždycky dostavil jojo efekt zhubla jsem 10 nabrala 15 zpátky...ted už jsem na 17 kilech dole a moc se už nesnažim jde to uplně samo ..je to muj největší životní uspěch v hubnutí.Hlavně mé největší vítěství beru to,že jsem předělal celou rodinu...nikdy jsme nebyly bůčkaři a extrémě na sladké,ale vzor jsme taky nebyly.Jsem fakt ráda že jsem předelala celolu rodinu na zdravý styl to je má odměna.-))))
vždycky říkáme z manželem na vše musi přijit správný čas,když budeš dělat něco v nevhodný okamžik a nutit se at je to hubnutí nebo oprava omítky na baráku, pokaždé to zkazíš.Když se ti chce jde to samo jako po másle.-)))
moc vás zdravim a držim pěšti

Zuzko.

Ahoj Zuzko. Držím pěti na další patnáctku, třeba se zumbou. Bohužel s ní nemám zkušenosti, ale máš můj obdiv s tím hubnutím. Jde vidět, že jsi úžasně nastartovaná a umíš předat nadšení a zkušenosti dál. Moc hezky jsi to Káťě, ale třeba i mě napsala. Už několik měsíců stále začínám, ale stále vnitřně bojuju s tím, že mám hodně starostí s dětmi a že na to hubnutí nemám energii. Večer se nacpeme s manželem u TV, když už děti spí a můžeme se najíst vklidu. Tak jak to čtu, není to jen u nás ... Eva

Jen tak dál .o)

ahoj Káto

Jsem v domáctnosti 10let a nabírala jsem a nabírala podvouch porodech ne přežíráním,ale naopak jsem nejedla neměla jsem na sebe čas jen jsem lítala kol dětí školek,škol,baráku atd a nacpala se vždy až ve 20h když všichni padly do postelí.Od mlada jsem spíš plnoštíhlá jsem hruška velká zadnice a boky a astehna....jinak jdu:-))))))
ted jsem se ale když deti už jsou větší a soběstačný rozhodla dát dokupy.mám už dole 16.5 kilo a jedu dál chci ještě 15 dolů do podzima.
KÁTO JIM ZDRAVĚ,MÁLO A ČASTO PO 3 HOD,HÝBU SE,A VYNECHLA JSEM POCHUTINY TYPU CUKR,MOUKA ATD.----každý mě staví i na ulici a žasne jak jste zhubla???nežrala jste co?ajá říkám néééé OPAK JIM POŘÁD!!!!!! A FUNGUJE TO JAK DAS.Neříkám žeje lehké když vařim 5členné rodině a sama to nemužu .prostě si vařim zvlášt nebo to ochutnam abych to mohla dochutit a vyplivnu.Někdo dělá ito že rozkouše třeba celou buchtu a vyplivává ji,jde jen oten pocit mit to tzv.v hubě tojá nedelám!kousnu si teda jednou ukojim chut a jeto žádné plivání!vesměs platí jez co chceš jen z mírou a málo!koukám na pořad jste to co jíte tam jsem odchytala hodně informací a můžu z vlastní zkušenosti říct........FUNGUJE TO!!!!až nastane čas kdy se budeš moci věnovat víc sobě a nejen dětem půjde tito neboj se!!!!já takto předelala podle svého celou rodinu děti jsou hubený pořád a manžel dokonce už semnou zhubl 10kilo ani otom neví...jen jsme změnili rytmus a potraviny.-)))všem říkám nedržím dietu...měnim životní styl....dieta je o odříkání....změna stylu je trvalá a at teprve funguje.Neřeknu když nějaká mamča nebo kdokoliv potřebuje sundat 5 kilo..ale např,u mě to bylo 30kilo dolu tj tam je to práce min na rok a doživotní změna.už jsem v půlce tak už jeto lepší.-)))hlavně už mám zas co na sebe e ne jen volný gatě a bluzu.-)))

ahojky, prosím tě, můžu se

ahojky, prosím tě, můžu se zeptat, jak se ti podařilo tak moc zhubnout???? Po porodu mi zůstalo skoro 10 kg navrch.... děkuju!!! Zumbu jsem nikdy necvičila, ale slyšela jsem na ni jen samou chválu!!!

holky díky za rady

moc díky za rady já jsem právě posedlá latinou a pohybově ji zvládám naprosto super,nebýt od mala z pár kily navíc určo bych se ji bývala věbnovala,tj myslim že se do ní zařeru hodně brzo:_))))))

Leni.x..................koukám že jsem našla spřízněnou duši.-))))určo budu ráda za tvé postřehy a hlvaně se už těšim na tu rehábku na páteř abych už tak netrpěla.-()jak píšeš žeti ulevila

Ahoj Zuzko

Obrázek uživatele PetraN

já myslím, že není potřeba si pořizovat DVD a trénovat nejdřív doma, prostě jdi na hodinu a zkus to. Není to zas taková hrůza. Jasně, je možné, že se ze začátku nenbudeš chytat, ale to vůbec nevadí. Myslím, že Zumba je hlavně o radosti z tance a z hudby a nikdo nebude řešit, jak ti jdou nebo nejdou kroky, prostě vždy tam něco odpochoduješ a brzo to půjde. Ostatně není to nic složitého, já sama jsem na tance antitalent, docela brzo jsem se do toho dostala a navíc, na Zumbě jde fakt pouze o základní kroky, zádně složité taneční kreace.
Jediné, co doporučuju, vybrat si bu´d hodinu, kam chodí míň lidí, nebo přijít s dostatečným časovým předstihem a prostě se narvat do první řady, abys byla blízko instruktorky a dobře viděla, co dělá, líp se ti to bude napodobovat než někde zezadu. V tomto platí stud stranou. Navíc, každý má dost problémů se sebou, takže se nemusíš bát, že budeš na ráně a všichni na tebe budou koukat, to opravdu ne, všichni řeší hlavně sebe. Případně, pokud si nebudeš jistá, můžeš zkusit ze začátku Zumbu Gold, ta je jakoby pro seniory, je to celé volnější a pomalejší.
Pak ještě, je možné, že ti lektor nesedne, tak zkus jiného. On každý může mít trochu jiné pojetí a taky hodně záleží, co dělal lektor původně. Někdo dělal původně tance, tak ten bude mít tanečnější pojetí a je možné, že to bude krokově víc náročné. Lektor, který je cvičitelem aerobiku, zase bude mít Zumbu víc fitness a bude tam mít víc jakoby posilovacích prvků. Musíš si zkusit, co bude víc vyhovovat tobě.
Zumba je určitě super na zlepšení kondice a celkové zpevnění těla. Díky tomu, že se hodně krouží pánví, posilují se dost svaly pánevního dna a vnitřní břišní svaly, to vůbec není u nás ženských po několika porodech od věci. Pokud ale chceš zpevnit břišní svaly a mít menší bříško, tak to bude potřeba kombinovat s dalším posilováním.
hezky si to užij

Ahoj, zkušenosti sice

Obrázek uživatele Lenka.x

Ahoj,
zkušenosti sice nemám,ale chystám se na ni po prázdninách. Ne kvůli hubnutí,ale kvůli odreagování,myslím že to bude pro mě to pravé,na aerobic jsem chodila a latinu miluju,tak se těším,jen nevím co na to moje fyzička. Sice jsem celý den na nohách,ale tady to je něco jinýho a asi to bude fakt záhul. Jinak koukám,že máme stejné problémy :-) Taky se léčím s chronickou rýmou a krční páteř taky věčně zablokovaná,teď jsem začala chodit na masáže,tak docela úleva.
Tak si pak můžeme napsat,jak to zvládáme,chci začít od září.Tak se měj Lenka

Ahoj Zuzko, se zumbou mám

Ahoj Zuzko,
se zumbou mám malé zkušenosti, ale nějaké přece. KDyž klukům byl půlrok ,začala ji u nás předcvičovat v dopoledních hodinách maminka, mě byla ochotna tu hodinu vozit děti v kočárku mamka, tak jsem dva měsíce chodila. Je to úžasné, vyblbneš se, ale myslím, že na to, aby ses to učila doma jen podle DVD, nevím, pokud nejsi opravdu hodně pohybově nadaná, myslím, že se to nedá zvládnout. !Zumba je těžká a hlavně hrozně rychlá, já měla hrozný problém se na kroky chytat a to nás tam chodilo deset a lektorka jela co hodinu tu samou sestavu, vím, že doma podle DVD bych to fakt nedala, myslím, že je náročná. Jinak řekla bych, že zumba je celkově na zpevnění celého těla, a hlavně je to opravdu fyzický záhul, já byla po té hodině úplně vyřízená, utahaná a v potu bych se mohla koupat. Takže pokud opravdu o zumbu stojíš, radím najít si něco, kam Vás bude chodit jen pár a hlvně pokud možno kurz, kde se teprve začíná, podle mě jak naběhneš do nějakého rozjetého, tak budeš mít problémy zvládnout kroky a budeš se tam plácat jako jsem se plácala já a všichni, se kterýma jsem mluvila a mají se zumbou zkušenosti. Moc držím palečky

ahoj Zuzko,

se zumbou zkušenost nemám, protože se tady u nás rozběhla až v době, kdy se mi narodily holky a já na to neměla čas. Předtím jsem chodila na aerobic a moc mě to bavilo, zumba bude asi ještě lepší...jediný, co by mi asi vadilo, že je o to tak veliký zájem a všude jsou narvané tělocvičny. Ale proč ti píšu....pokud jedeš na sraz, mohla bych ti půjčit cvičení se Cindy Crawford. Je to opravdu tak perfektně sestavený cvičební program na problémové partie, že nemá konkurenci. Je to ale bohužel na videokazetě...ne na DVD.
Zuzka