Skip to main content

Prosím o radu - jaký kočárek pro dvojčátka od narození - tandem vs. sedačky vedle sebe

Obrázek uživatele svechyma
Posted in

Ahoj všem,

moc Vás prosím o radu. Prošla už jsem spousty kočárkových diskuzí, ale stále nemám úplně jasno. V říjnu se nám mají narodit dvojčátka a já bych ráda vybrala kočárek. Máme už 3.letého synka, takže nějaké zkušenosti s kočárky mám, ale s dvojčecím kočárkem je to trochu složitější.
Většinu času s kočárkem budu jezdit ve měste, ale ráda bych, aby zvládl i jízdu po hrubšim terénu.
Podle internetu jsem si vybrala jasného favorita - Baby jogger city select. Chtěla jsem ho vidět v reálu, tak jsme zajeli do prodejny do Kolína (i když to máme dost z ruky). Na první pohled se mi zdál kočárek moc hezký, ale manipulace s nim je horší. Přesto, že je poměrně lehký,se mi dost těžko zvedal (jízda na obrubník) a to byl prázdný. Pán nám tak trochu tlačil Easy Walker. Kočárek vypadá moc hezky, má spoustu pozitiv, ale vadí mi, že nelze sportovní verze otočit směrem k "řidiči". Se synem to byl problém, chtěl komunikovat a dost mu vadilo jezdit čelem ode mě (měnili jsme kočárek).I já osobně bych měla děti radši na očích. Dále bych uvítala polohování nožiček. Co se týče šířky kočárku, tak je asi o 10cm širší než BJ, což neni moc, ale přesto netušim jak je to v reálu - projíždění mezi pokladnama v krámu apod.
Původně jsem měla jasno, že chci tandem, ale trochu se obávám té práce se zvedáním kočárku (nejsem žádný svalovec). Ráda bych, aby mi maminky, co tandem používají, nejlépe BJ, napsali, jak se s ním jezdí v reálu, jestli je to o zvyku?
Dále mě zaujal Firstwheels city Twin - kvůli možnosti otočení sedaček k "řidiči" a taky je příznivější cena. Ten je ale, co jsem koukala, ještě o chlup širší než EW.
Dále by mě zajímalo v čem je lepší Bumbelride nebo TFK oproti EW. Případně, kdyby jste měli typ na nějaký kočárek, který mi ještě nepadl do oka, byla bych moc ráda.

Děkuji Marcela

BRITAX RÖMER B-Agile Double 2015

Po dlouhem vybirani jsem koupila tento http://www.detske-kocarky.cz/kocarek-britax-r-mer-b-agile-double-2015.html . Jednak proto, ze ho jiz mela znama, co ma take dvojcata, ale hlavne je lehoucky takze pri mych 45 kilech je kazde deka o ktere vazi min znat ;) jinak vyhral i ruzne bezpecnostni testy, takze dalsi plus

Určitě tandem

Ahoj,
já bych teda rozhodně doporučovala tandem. Nejdřív jsem měla Baby Jogger, byl bezvadnej, v MHD super (jen o malo delší než normální kočár). Když bylo klukům 1 rok a čtyři měsíce, dala jsem ho pryč, protože se mi už hůř ovládal, jak to bylo těžký (horší najíždění na obrubník, špatně se jezdilo na šikmý ploše), teď mám Jane Powertwin, kterej má taky svý mouchy, ale doufám, že už to ten rok doklepeme. Senzační na něm je, že se dá bezvadně řídit jednou rukou. Jednu dobu jsem si myslela, že budu jezdit s golfkama, pořídila jsem Silvercross, ale je to horor, pořád jsem do něčeho narážela, navíc se musí držet obouma rukama a já ještě potřebuju lovit jednou rukou starší dceru - mám tedy golfky jen do auta, nebo když je nouze. Pokud je člověk z města, přijde mi tandem rozhodně lepší, všude se to vejde. Do terénu je ale vedle sebe asi lepší.

Vybírala jsem dlouho

nakonec jsme koupili Bumbleride od narození a jsem za něj šťastná.Nekoukala jsem na značky,ale na rozměry,praktičnost(pro mě bylo důležité i polohování nožiček u každého zvlášť-zkušenosti se staršími dětmi)a hlavně recenze maminek a to i mimo ČR.Většinu kočárků jsme i osobně vyzkoušeli.S Bumbleride se všude vejdem,je s ním až neuvěřitelně lehká manipulace na rozdíl od mono hodně značk.kočárků,vždycky si to různě s maminkami vyměňujeme a porovnáváme.Jezdíme hlavně ve městě,ale zvládá bravurně i terén na horách a třeba v lese.Zatím jsme s kočárkem neměli žádný problém a doufám,že ani nebudeme.Kočár za sebou jsem vyloučila,protože si neumím představit(hlavně když jsou děti už větší)to druhé dítě v tak malém prostoru,který tam je k dispozici.Většina sporťáků nemá otočení k řidiči podle mě z logických důvodů,zkuste najet na obrubák a zvedat už těžší děti,je to těžké a navíc ta konstrukce musí být sakra dobrá.Tak to asi za mě...

Inglesina,

Obrázek uživatele LadaVac

ten u mě bodoval nejvíc pro svou variabilitu - dát korbičky vedle sebe,proti sobě,za sebou.
http://www.aaakocarky.cz/cz/produkt/inglesina-domino-twin-2013.html
Pak jsem měla ještě Zekiwu - velmi stabilní,terénní,ruční brzda.

Ahoj, naše dvojčátka jsme

Ahoj, naše dvojčátka jsme odvozili v Dorjanu Sport Twin max. Měla jsem sice obavy z váhy a šířky kočárku, ale bylo to bez problémů, naopak kočárek je stabilní i se s ním dobře manipuluje. Pro prcky pohodlný, hezky se tam vešli a ještě v 15-ti měsících mi spinkali v korbičkách ve fusaku (bylo to v zimě). Sporťáček je sice robustnější, ale na procházky paráda. Pak jsme dokoupili starší golfky Peg Perego (pohodlnější na výlety a nákupy).

TFK Superbaby

Včera jsem také našla odkaz na www.superbaby.cz, kde mají v akci kolekci TFK 2010, každopádně díky za odkaz Asho :)))
Já oceňovala výhody ruční brzdy i na kočárku Peg Perego GT3 u jednoho dítěte, opravdu z kopečka se jde s ruční brzdou absolutně v pohodě.
Myslela jsem, že půjdu do Peg Perega i u dvojčat, ale byla jsem dost zklamaná, když jsem jej viděla na živo, chybí mu spousty vychytávek oproti GT3. Pak jsem zvažovala značku Easy Walker, ovšem odradila mě chybějící ruční brzda, tak do třetice TFK, snad už je to konečná volba :))
Jinak je výborné přečíst si zkušenosti ostatních maminek a u dvojčat to člověk ocení dvakrát, protože většina obchodů nemá kočáry pro dvojčata na prodejně a objednat jej taky nejsou moc ochotné, a to jsem z Ostravy.
Akorát ještě řešíme, jak dostat tři děti v autosedačkách do auta na zadní sedadla, přestože máme Octavii, autosedačky Cybex, které jsem chtěla kupovat kvůli jejich bezpečnosti, jsou široké 47 cm, a na zadní sedadla se s třetí autosedačkou pro starší dceru nevejdou.

TFK Německo

Díky moc Zuzko za odkaz :), iveta

Kočárek jsme objednávali na

Kočárek jsme objednávali na http://www.zwillingsburg.de/

My koupili TFK sporťák nový za 9999,-

tady http://superbaby.mimishop.cz/detail.php?zbozi=207659
Nový nejetý podvozek beru jako velké plus + použité korbičky za 2000 + pláštěnku + nánožník si právě nechávám šít a jsem spokojená, TFK se po oddělání koleček vejde snad i do kupátka, nezavazí jako u EW to kovové stupátko - máme 4 děti + 30 kg psa, tak jsme řešili každý cm :-D a oceňuju brzdu, moc jí používám, bydlíme na Vysočině, tak si z kopce přibrzďuji dost často a i můžu s kočárkem na inlajny :-)
Holky půjdou za cca měsíc z korbiček, které jsou docela dlouhé a i ta šířka není vůbec špatná, porovnám-li s jednokorbou Quinny pro starší kluky.
Zatím jsem s kočárkem spokojená :-)

Německé e-shopy TFK - info

Můžu tě Zuzko poprosit o kontakt na německý e-shop, kde jsi kupovala kočárek TFK???

Děkuji mockrát, Iveta

A ještě info na dobrý kup

Ráda bych poprosila o bliší info o nákupu TFK v Německu. Moc díky!

A jéje, ruční brzda - na to

Obrázek uživatele verika

A jéje, ruční brzda - na to jsem nepomyslela :/ no, teď už je pozdě, bohužel :-(

Tak my nakonec budem kupovat

Obrázek uživatele svechyma

Tak my nakonec budem kupovat Bumbelride z druhe ruky jeste v zaruce.TFK se mi taky moc libi,vic nez EW,ale za 10000 se vsim vsudy ho urcite nesezenu..Zuzi,muzes mi pro zajimavost napsat ty stranky?Dekuju

A ještě info na dobrý kup

Zapoměla jsem ještě dodat, kupovali jsme ho s výrazně nižší cenou, pro představu: Eshopy v ČR starý model: 16tis., nový: 18tis., Německo nový model vč. poštovného 12 500 Kč... fusaky mají za stejnou cenu, nevím jak korbičky. Kdo by chtěl info, kde jsme objednávali, ráda předám. Vzhledem k tomu, že se na zboží z německa nevztahuje CLO, vyjde tam TFK opravdu o dost levněji.

Ahoj, našim holkám táhne na

Ahoj, našim holkám táhne na 8. měsíc - jsou rozené koncem listopadu. První jsme kupovali PP Duette (Tandem). Nevýhody převyšovaly výhody, takže šel pryč - hlavní nevýhoda byla málo otočná přední kola kvůli tomu volantu a délka novorozenecké verze přes 160cm (to je v MHD dost blbý). Tak přišel na řadu Jané Twin Two s korbičkama Matrix (taky tandem). Po této zkušenosti bych už tandem asi nebrala. Uvítala jsem, když holky vyrostly z korbiček a já se mohla vymluvit na nový kočár (jelikož ještě neseděly a sportovní verze je dost otevřená a nejde do lehu). Vybírala jsem nakonec mezi EW a TFK. V prodejně se mi EW moc líbil, ALE - neměl ruční brzdu (super věc), neměl polohování nohou - u takhle malejch dětí ve sportovní verzi je to dost dobré, nezdála se mi ta otevřená střecha na zimu atd. Tak jsme vzali TFK (mod. 2010) a nemůžu si ho vynachválit. Z předchozích zkušeností bych nebrala kočár s plastovýma kolečkama (a to bydlíme v Praze), bez 360° otočných předních kol, ruční brzdy atd. Ukazovali mi ještě Teutonii, ale ta neměla "přepážku" (to si nedovedu představit ve chvíli, kdy jedno dítě spí a druhé je vzhůru) a ty plastový kola...no utíkala jsem od ní pryč. Jedinou výhodou se mi jevilo to, že sporťák jde otočit proti směru jízdy - to moc kočárů nemá. TFK bych už nevyměnila za žádnej kočárek - zvládá MHD, město, terén, je pohodlnej, perfektně skladnej, dobře se řídí.

Ahoj, mám sice jen EW, ale

Ahoj,
mám sice jen EW, ale reaguju na jízdu MHD. Jezdím běžně nízkopodlažním autobusem nebo tramvají a je to naprosto v pohodě. Stojím na místě pro invalidy/kočár, nikomu nepřekážím a vystupování i nastupování je taky bez problému. Jediný problém je, když autobus zastaví daleko od obrubníku, že nedosáhnu kolečkama, ale to mi vždycky někdo pomůže. Jednou jsem jela s pánem na vozíku, takže mě řidič donutil vyklidit místo pro invalidy - já už měla cvaknutý lístek, takže jsem odmítla vystoupit (pán přijel až když já už byla v autobuse) - a dokonce jsem se vešla i do uličky. Sice už nikdo nikam neprošel, ale kočár se tam vejde:)
Alice

MHD

Ano, do nízkopodlažního MHD jsem se vešla bez problémů (mám vyzkoušenu tramvaj a autobus). Nejraději jsem zajela na místo pro invalidní vozík, tam jsem se vešla velice pohodlně, ale i na místě pro klasický kočárek jsem se vešla tak, že jsem nikomu nepřekážela v procházení.
Přeju šťastný výběr! :-)
Gili

Gili, prosim Te,s tim EW jsi

Obrázek uživatele svechyma

Gili,

prosim Te,s tim EW jsi se tedy do nizkopodlazniho MHD vesla dobre?

Kdyby nekdo z vas mel zkusenost s jizdou v MHD s BJ,tak budu rada za zkusenost.A kdyby nekdo mel vyzkousene oba a mohl to porovnat,tak to by bylo naprosto skvele.

Dekuju M.

EW

Ahoj, my měli EW (dětem je 3 a čtvrt roku). Byla jsem s ním moc spokojená, kupovali jsem ho v Kolíně. Souhlasím, že tam EW preferují, ale zase jsou pak maximálně vstřícní při řešení případných reklamací...
Důležité je, jak psali holky dříve, ujasnit si svoje priority (já jsem třeba od začátku věděla, že chci kočár vedle sebe).
Píšu ale k tomu cestování v MHD... Kočár s dvojčaty je děsně těžký, takže byl pro mě vždycky velký stres a risk, jet s ním v jiném než nízkopodlažním autobuse nebo tramvaji. Pomoc ti s ním totiž mohla jen fyzicky zdatná osoba a ta se ne vždy vyskytuje... a při jízdě v nízkopodlažních mi dost pomáhala velká kola. I když autobus nebo tramvaj zastavil daleko od chodníku, zvládla jsem tu mezeru vždycky přejet sama bez větších problémů (a párkrát mě zachránila právě ta velká kola, protože jim stačilo jen trochu se zachytit obrubníku a už se překulila, jak měla).
Držím palce při výběru
Gili

Ahoj Ajo!Na ty stranky jsem

Obrázek uživatele svechyma

Ahoj Ajo!Na ty stranky jsem taky koukala.Vychazi to tam o neco levnejs,ale vy jste teda dostali vybornou slevu :-).Muzes mi poradit,jak se Ti to povedlo,psala jsi na email co maji na webovkach?Kupovali jste Ew s korbickama i autosedackama?Kdyz budes mit cas,muzes mi pisnout na marcela.svechotova@seznam.cz?Krasne tehulkovani preji :-).

M

Ahoj všem :) my čekáme

Obrázek uživatele Ajulienka

Ahoj všem :)

my čekáme narození dvojčátek v létě a taky jsem řešila, který kočárek - nakonec jsem váhala mezi TFK a EW. Máme koupený EW - ale to především díky výborné ceně, kterou nám dala paní v prodejně "Pre naše děti". Máme kočárek nový za cenu již ojetého komplet se vším všudy, oproti Kolínu jsme asi ušetřili 8000 Kč, tak jsme pak neváhali.
Zkus se podívat na jejich webové stránky a paní napsat email, o co by si měla zájem. Paní má vždy nějakou akci, která není na internetu. Je moc milá.

Šťastnou volbu s výběrem,

Aja.

Pro Katyvypl

Ahojky,diky za tip,ale nejak jsem ho prosvihla, i kdyz to nevadi,co jsem tak sledovala, sla bych spis do nove verze,sice jsem si ted koupila jako druhej kocar Jane powertwin,ale asi se ze me stava kocarkouchyl :D
BJ mi totiz lame hlavu uz od zacatku a ted, kdyz vidim, ze Janecko je pro me lepsi na jezdeni jen tam skoro nejde polohovat predni sedacka,takze mi tak holky neusnou,tak se asi zbavim EW a do BJ pujdu o:)
Muzu te poprosit o fotky na Hanka.Zlamalova@email.cz
A nejsi nahodou z okoli Olomouce, ze bych ti ho osahala? :D
Diky Hanka

Mně tedy TFK v Kolíně

Obrázek uživatele verika

Mně tedy TFK v Kolíně nehanili, mně se moc nelíbil.
Já měla nějakou slečnu, která zas tak moc nechválila a ani nehanila. Rozhodovala jsem se mezi Phil and Teds a mezi EW. Nakonec rozhodly pro EW tři věci - preci jen o něco málo širší místo na úložný tažky, PAT mi přišel už hodně úzkej, ve stříšce EW je díra, takže je na prcky vidět (to u PAT nebylo) a pevnější dno. Jinak na skládání mi přišly podobný, na váhu taky. 80tkama dveřma by měly projet taky oba. Já naštěstí nemusela řešit to, že bych občas potřebovala jet jen s jedním dítětem - mám kočárek po starší dcerce. Skutečně mám tedy pocit, že jsem si ten kočárek vybrala sama :) A pokusím se si ten pocit uchovat ;)

Dobrý den, tak tady jsou

Dobrý den,
tak tady jsou technické informace k tomu našemu patronu (fenix duplex)
Základní rozměry:
celková délka 90 cm
celková šířka 79,5 cm
celková výška 107 cm

Složený kočárek:
délka 98 cm
šířka 79,5 cm
výška 40 cm

Hmotnost kočárku: 18,5kg

Jani, my ho už nepořebujem,

Obrázek uživatele Vladkax

Jani, my ho už nepořebujem, máme starou verzi, co nám zavazí v komoře :-) já jsem se na to ptala proto, že se mě na tu novou verzi pár mamin ptalo, ale já jsem nedokázala poradit, kde je k vidění. A taky tedy už chápu, proč všechny maminy odjíždějí z kolína s EW - kdyby tam měli tu novou verzi TFK, tak by se jim ten EW skoro neprodával.... na jejich obhajobu musím říct, že dodavatelem TFK byl děsný problém, neuznával reklamace, posílal neúplé kočárky apod. Už před těma necelýma čtyřma rokama bylo vidět, že toho mají plné zuby.... je to škoda, ten kočár je super, problémy s brzdou jsme nikdy neměli a rozvrzaný taky není, a to toho zažil :-)

Ahojky Vladkax, co vím

tak tam mají pouze starou verzi a když tam pojedeš, tak ti jí zkritizují, že blbne brzda a jiné nesmysly, které se naprosto nezakládají na pravdě. Tam jsou zamilovaní do EW a ten ti budou vychvalovat do nebes a oblíbená disciplína je stoupnutí na stupínek se slovy, že by neměli, ale že jsme to my, tak to udělají :-))) Jestli ti můžu poradit, tak výhradní dovozce TFK kočárku (což je dle mého názoru jeden z nejlepších) je prodejna Superbaby v Plzni. Držím palce.
Pa Jana

Můžu se prosím zeptat, zda v

Obrázek uživatele Vladkax

Můžu se prosím zeptat, zda v tom Kolíně mají nový typ TFK?

Pro Ina.cz: Omrkla jsem na

Obrázek uživatele katyvypl

Pro Ina.cz: Omrkla jsem na googlu tebou vybraný kočárek a musím říct, že je moc fajn, že se dají korbičky vozit každá zvlášť na svém poodvozku nebo dohromady na dvojčecím podvozku, to je moc fajn nápad. Já osobně jsem více spokojená s tandemem, ze kterého jde také udělat monokočárek, ale tohle řešení také není vůbec špatné - když máš někoho k ruce, tak každý můžete vézt jen jedno mimi a nemusíš se tahat s dvojkočárkem, vážně dobré. A barvičky taky krásné. Katka

Moje "vyřešení" dvojčecího kočárku

Jelikož bydlím na vesnici,dost dlouho jsem vybírala kočárek, aby splnil všechny mé požadavky. Potřebovala jsem jak jezdit s "dvouplošníkem" (sama na procházky), tak mít možnost rozdělit kočárky každý zvlášť pro dva "řidiče" (autobus, vlak, vycházky do přírody). Taky jsem potřebovala kolečka do terénu a sněhu (děti se narodily v únoru). Nakonec jsem koupila TAKO X-JUMPER SRDCE a to v následující kombinaci, protože máme holčičku a kluka, samotně trojkombinace v barvě šedo-růžové (pro holku) a šedo modré (pro kluka), pak samotně podvozek pro dvojkočár. Je to asi jediná značka, kde korbičky na dvojkočár i na mono mají stejnou šířku, takže můžeš přehazovat. V ceně trojkombinace byly i adaptéry na autosedačky.A co mě úplně dostalo, bylo to, že podvozky pro mono jsou taky barevné, růžový a modrý:D. Dětičky si můžeš otočit k sobě i od sebe, kola jsou nafukovací, přední otočné menší(můžeš i "zafixovat") a zadní fixní a větší, rukojeť můžeš polohovat. Za ty 4 měsíce používání dostal už teda hodně zabrat - ježdění ve sněhu, lesem, po louce, dokonce i po poli:D, bahnem, vodou (jsme hodně akční rodinka)... a dobrý. Jsem s ním maximálně spokojená!

Mohla bych se zeptat u toho

Obrázek uživatele verika

Mohla bych se zeptat u toho Patrona ještě na šířku a váhu?

Dobrý den, jakožto otec

Dobrý den,
jakožto otec "čerstvých" (2 měsíčních) dvojčat přispěji k výběru kočárku svoji troškou do mlýna. Po dlouhém čtení různých recenzí na Internetu a osobní návštěvě Kolína jsme se nakonec s manželkou rozhodli pro kočárek od české firmy Patron. Rozhodnutí padlo hned z několika důvodů:
1) možnost otáčet vrchní část kočárku po/proti směru jízdy
2) využití vložných tašek (jsou lehčí než „tvrdé“ korbičky min. o 1,5kg), když nesete v každé ruce mimčo, tak je každý gram znát
3) možnost po sundání vrchní části kočárku, osadit rám do kterého jdou zacvaknout obě dětské autosedačky
4) akce od Patronu, kdy ke kočárku byl rám pro autosedačky zdarma, sleva na vložné tašky a autosedačky celkem – 5 400,-
5) v případě poškození, jedná se o českého výrobce, kde by snad neměl být problém s vyřízením reklamace
6) možnost aretace předních koleček
zkušenosti po 2 měsících, každodenního provozu:
Žádné vrzání nebo skřípání jsem nepozoroval. Kočárek pěkně drží stopu a pro miminka je tam zatím dost místa .
nevýhody:
- u našeho kočárku fenix duplex jsou částečně průhledné boky stříšky, těmito okýnky svíti na mimča sluníčko, ze začátku jsme tam dávali pleny, poté jsme si koupili universální sluneční clonu na dvojčecí kočár a bylo vystaráno
- zkoušel jsem i s kočárkem běhat, při určíté rychlosti běhu dochází k rezonanci předních otáčivých koleček s povrchem a kolečka se jako by „roztancují“ při zvýšení/snížení rychlosti toto, ale přestává. Při běžné chůzi jsem toto nezaznamenal!

Toto nelze brát jako nevýhodu tohoto kočárku:
kočárek při běžném ježdění mírně zatáčí (dle obecných informací na internetu, není toto bráno jako vada kočárku – běžně se vyskytuje i u nejdražších typů kočárků od různých výrobců). Toto je způsobeno nárazem předního kolečka například do obrubníku, poté dojde ke zkrácení vzdálenosti mezi předními a zadními kolečky na levé/pravé straně a to způsobuje toto zatáčení. Stačí přeměřit tuto vzdálenost a opatrně přihnout jednu stranu, tak aby byly obě stejné.
Snad Vám výše uvedené pomůže k výběru kočárku. S pozdravem J.M. 

Jak jsem dopadla v Kolíně

Obrázek uživatele verika

Inu, byla jsem dnes v Kolíně. Věnovala se mi nějaká slečna, která mě do kočárku EW nijak netlačila a přesto jsem s ním nakonec odešla. Phil and Teds mi nepřišel tak dobrej. Nebyl tak pevnej a kromě toho mi přišel až moc úzkej. I když pravda, skládal se mi líp. Korbičky jsem nepořizovala, místo toho mám tašky na mimina. Objednala jsem si k tomu taktéž autosedačky s adaptérem, takže můžu vozit děti i v autosedačce, což se mi osvědčilo se starší dcerou, občas se to hodí, zvlášť když prckové usnou a nebudu je muset budit kvůli překládání. Na stupádko si stoupla i slečna, abych viděla, jak je pevné. Uneslo jí to. Dívala jsem se i na jiné kočárky, strávila jsem tam asi hodinu.

Ahá

Obrázek uživatele svechyma

Ahá, tak na ten jsem taky koukala. Moc jsem toho k němu na netu nenašla. Obrázky s vložnejma taškama mě trochu odradily...

http://www.malvik.cz/Kocarky/kocarky-pro-dvojcata/Phil-Teds-Kocarek-pro-...

http://www.practicalpushchairs.co.uk/accessories/phil-and-teds-twin/39/p...

Každopádně se mi líbí šířka 73 cm, ale jestli to nebude na úkor prostoru pro děti...
Budu ráda, když mi dáš vědět, jak kočárek vypadá v reálu a jak se Ti líbil. Ta cena je taky fajn.

Měj se hezky

M.

phil and teds po druhé :)

Obrázek uživatele verika

Ahoj Marcelo,

já neměla na mysli sourozeneckej, ale právě ten dvojčecí. Jediný, co se mi u toho dvojčecího nezamlouvá je, že na prcky nevidíš (jsou otočený po směru jízdy). Ale to musím vyzkoušet. Konkrétně tenhle:
http://www.kocarky.cz/kocarek-phil-ted-e3-twin.html

Kamarádka má zkušenost s tím sourozeneckým. Prý se jí děcka hádali o to, kdo bude sedět dole.

No, uvidíme. Ještě jsem ho neviděla, tak nebudu tvrdit, že si ho určitě pořídim. A pána se nebojím. Nebude to první kočár, kterej budu kupovat, tak snad už vím - doufám - co od něj chci :)

Ahoj Veroniko! Jsem

Obrázek uživatele svechyma

Ahoj Veroniko!

Jsem zvedava,jak v Koline pochodite.Co jsem cetla ruzne diskuze,tak at se jedes kouknout na jakykoliv kocar,tak argumentujou cim je lepsi EW.Me to trochu zaskocilo a v dosti vecech jsem musela dat panovi za pravdu,ale ve finale jsem si ani neprohlidla to,co jsem chtela.Phil&Teds se mi zda spis sourozeneckej..Ta spodni sedacka mi pripada mensi a hlavne to ditko cuci do sedacky pred sebou..Ale urcite ma ten kocarek sve vyhody.Byli jsme se kouknout v Pze v Malvikovi.Velkej obchod,ale dvojcecich kocarku jen par.Videla jsem tam ten Firstwheels a je to silene malicky-tam se ty deti snad nemuzou nacpat.BJ meli jen jako monosportak.Prodavajici o nem moc nevedela a doporucila mi,ze lepsi je Britax B-dual.Je to vicemene to stejne jako Phil.Na prodejne ho ale nemeli,tak jsem na to koukla na netu a me se to proste nezda..
Ja se nakonec rozhodla(s velkou pomoci Katy),ze koupime BJ jako sportak a podvozek na autosedacky.Kdyz budu potrebovat jet MHD nebo treba nekam na nakup,tak ho vezmu s autosedackama.Na jezdeni po okoli domova poridim z druhe ruky za par korun kocarek,kde budou mimca lezet vedle sebe a pak jeste neco jen na balkon.No a az dorostou sportaku,tak presedlame na BJ trvale.Sice jsem toho nechtela tolik,ale je to myslim nejlepsi varianta(pro me).Ta spodni korbicka u toho BJ je hodne nizko a ve snehu nebo v brecce by to byla asi hruza.Ve finale s tema mrnatama budu pres zimu stejne ponejvic doma.Cenove to vyjde cca.stejne jako komplet BJ.
Takze takhle dopadlo me dlouhe kocarkove rozjimani.Nerikam ze to nemuze dopadnout jinak,ale spis ne.Jeste chvili pockam a zacnu shanet nejake ty jetiny :-).
Preji Verco dobrou volbu a prijemne tehotneni :-).

Marcela

stará Inglesina - za sebou, vedle sebe i monokočárek

Obrázek uživatele katyvypl

Pokud vím, tak jediný kočárek, kde jde dát korbičky jak za sebe, tak vedle sebe nebo na konstrukci lze dát i jen jedna a je to monokočárek je stará verze Inglesiny, bez předních otočných koleček. Máme ho doma, jen jako uspávací kočár nebo náhradní v případě nouze - jeho velkou nevýhodou je, že když jsou korby vedle sebe, je hrozně moc široký, na druhou stranu, právě tím, že jsou korbičky velké jako u klasických starších monokočárků, vejdou se tam kluci i teď, když jim je 15 měsíců - na doma parádní věc, škoda, že v té myšlence dávat korbičky vedle sebe nebo i za sebe někdo dnes nepokračuje a není takový moderní kočárek... Katka

Phil and Teds

Obrázek uživatele verika

Ahoj Marcelo,

čeká mě v říjnu to samé, co čeká Tebe. Taky se nám mají narodit dvojčata. Taky mám starší dcerku, takže s kočárky zkušenosti mám. Chystám se zajet do Kolína, abych si trochu kočárky osahala. Ale od kamarádky mám jednoznačné doporučení na kočárek Phil and Teds. On u nás není moc dlouho, ale kamarádka žila několik let v Japonsku a říkala, že tam ho měl kde kdo a je fakt, že věci, které si z Japonska na děti přivezla, byly vždycky dost chytře udělaný. Chválila si hlavně praktičnost, že je kočárek řešen co nejjednodušším způsobem (např. zipy místo umělohmotných klipsen), takže se drobné závady snadno i opraví (nelámou se páčky apod.) Kromě toho se prý výborně skládá a dobře se s ním manipuluje. Neměla teda kočár pro dvojčata, ale sourozenecký kočár a za dobu, kdy ho používala, se jí na něm nic nerozbilo.

Nicméně koukám, že si tu hodně mamky chválí TFK, tak se na něj taky podívám, až do toho Kolína vyrazím.

Nedávno jsem v jednom filmu viděla kočár pro dvojčata, který se dal přehodit jak za sebe, tak vedle sebe. Nápad se mi líbil, akorát jsem to nikde neviděla, že by se to doopravdy dělalo. Škoda.

Jinak hrůzna, na svou první dcerku jsem měla touhle dobou už všechno připravený a teď zatím pořád nemám skoro nic...

Veronika

Marci,

Marci, snazila jsem se rychle procist odpovedi;) ale je pravdou, ze kazdy kocarek ma svoje pro i proti. Bohuzel jeste nevyrobili takovy, ktery by nemel chyby (skoda;). Jde asi o to, co jsou pro tebe priority. Takze napriklad pokud si stojis vybirat mezi kocarky, kde mohou deti sedet proti smeru jizdy, vybirej jen mezi temi. Zuzi se ti vyber a mezi nimi si zase vyberes ten, ktery ti nabidne nejvic. My jsme takto vybirali, aby se nam vesel do kufru naseho maleho auta. Pak aby byl lehky a projel 80cm dvermi (tim odpadly vsechny nejlevnejsi tipy).

Do kufru se nam nakonec vesel jen TFK a jsme s nim opravdu moc spokojeni. K nedoceneni je ta rucni brzda - kdyz jedes s kopecka, kocarek ti neujizdi, jde diky tomu ridit treba jen jednou rukou (v desti, kdyz drzim destnik, nebo kdyz vencim i neterinku), je lehoucky, jezdi dobre jak po silnici, tak i v terenu. Proste max spokojenost (i manzela). Samozrejme bohuzel zadny kocarek nema vse. Takze neni tam prave zminovana moznost posadit deti proti smeru jizdy - coz jim nastesti nevadi (ale bylo by to treba hezke si je nekdy natocit - ale to mi manzel vysvetlil, ze to nejde kvuli tomu, ze ve chvili,kdy by se prehazovala rukojet, ze se narusi vyvyzenost toho kocarku ci co). Polohovani zipy - zvyknes si, mam to hned (i kdyz mame druhy koc. u babicky, nejaky stary a ten to ma jednodussi). Kosik je sice hur dostupny, ale co potrebuji, to tam dostanu, zas tak strasny mi to neprijde. V kosiku stejne vozim jen nejnutnejsi (plastenku, piti) - protoze mi staci tahat holky, parkrat jsem tahla nakup a stacilo mi...ale vetsinou jsem projela zatim vsude...Ja bych na TFK nedala dopustit, i klidne na pouzity.A chvali si ho vsechny, co ho mely.. Kdyby se nam melo narodit jeste jedno ditko, budu shanet taky TFK - pouzity...

Hlavne preji, at dobre vyberete. A doporucuju cestu zuzovanim vyberu... Krasny den, Marta

Kočárek ABC

Čauky,mohla bys mi poslat fotečky kočárku a kdy a za kolik jej budeš prodávat,můžeš na mail:pepino.janicka@seznam.cz.....Zatím móooooc poděkuji Anička

Prosím o fotečky

Ahojky Katko,také uvažuji o tomto kočárku,mám 9měsíční holčičky a vybírám právě nějaký pěkný a lehký sporťáček,tento se mi líbí,že je variabilní a né moc "obrovský",holky mi už v kočárku nespí,takže ani to polohování nemusím nějak řešit,proto chci poprosit o nějaké fotečky,které nabízíš a za kolik jsi jej koupila?Anička,klidně piš na mail :pepino.janicka@seznam.cz,,zatím děkuji velmi

Pro Hanulaa

Obrázek uživatele katyvypl

Ahoj, jen chci písnout, že tady v inzercích už je v nabídce jeden jetej city select (červený), je to zcela jistě starší verze, ale třeba by ti to nevadilo. Novější verze od letošního roku má pevné vypolstrované sedáky u sedaček, zatímco z roku 2010 tam má jen pevnou látku. Katka

Tak my mame EW a az na to

Tak my mame EW a az na to polohovani u sportaku jsem vazne spokojena ;) A po porovnani s Jane powertwin,TFK, Implastem, Dorjanem a Herqulem je jasny vitez ;)
Chtela jsem kocarek vedle sebe,abych na obe holky videla, nemusela jsem resit prostor, ted uz ho trochu resim, protoze mam obcas problem se nekam dostat, mozna tedy na nakupy koupim jety Janecko;)
Jinak se mi hodne libi Baby jogger city select a zpetne bych sla asi do nej,ma nescetne variaci,jak deti vozit,skoda,ze se nikde neobjevi jetej ;)

ahoj,

Obrázek uživatele Iris05

tady je porovnání Bumbleridu a EW, zkus na to kouknout, třeba ti to něco dá :

http://www.e-dvojky.cz/forum/viewtopic.php?f=103&t=2137&p=19219#p19219

Ještě jsem si vzpomněla,

Ještě jsem si vzpomněla, další důvod - a ten hlavní, proč u nás přicházel v úvahu pouze kočár vedle sebe byl výtah - relativně široký vchod, ale krátký a taky vchod do baráku....., ale většina návštěv u známých byla komplikovaná - výtah úzký a dlouhý:)))). Takže zvaž i případný výtah, vchod do bytu či domu.....

Myslím, že nejlepší bude, když potkáš maminku s kočárkem poprosit jí a zkusit si ho projet. Já jsem takhle zkoušela pár kočárku, sama jsem už také několikrát nechávala vyzkoušet......
Týna

Bubmle

Ahoj Marcelo,
přidávám hodnocení Bumbleride, ostatní kočárky bohužel nemohu posoudit, protože pro holky mám od narození ten a o jiném jsem neuvažovala. Byl to jednoznačný favorit hned od začátku, kdy jsem byla kočárky v reálu okouknout na veletrhu. Od narození bezpečné korby, které složíš v autě na placato, jezdím hodně autem a kočárek bez problémů sama nandám, je lehounký. Holky jsou ve sporťáku od 6 měsíců, komunikují spolu, podávají si hračky, jídlo, nemají problém se otočit a koukat na mně. Kočárek je 80cm široký, sedačky prostorné, všude se vlezu bez problémů. Samostatné polohování nožek, samostatné stříšky,které se dají neskutečně hodně sklopit, že nepotřebuji žádnou sluneční clonu, prostorný koš. Čím méně zbytečností, tím menší riziko, že se něco pokazí nebo že to dvojdy rozeberou. Nikdy mi nevadilo, že rukojeť nejde přehodit, ani sedačky. Holky jsou listopadové, takže přes zimu jsem je stejně v autosedačkách na kočárku nikde nevozila.Nejlepší asi je si stanovit to hlavní, co má kořárek splnit a kolik do něj chceš investovat a podle toho vybrat zlatý střed. Dalších pozdějších investic bude ještě spousta, tak určitě nemá cenu kupovat předražený kočárek. Ptej se maminek, co potkáš, vyzkoušej si manipulaci s naloženými dětmi (pokud ti to maminky dovolí).

Ahojky, s kočárky je to těžké :-)))

Na každém je nějaká v uvozovkách vada, na kterou si časem zvykneme :-))) Já měla pro holky od narození Abc design zoom a nedala jsem a nedám, na něj dopustit. Korbičky obrovské, které jsem mohla nastavit jak jsem chtěla a hoooooodně jsem ocenila a opravdu dosti využívala autosedačky na podvozku. Když holky usly, jenom jsme je v sedačkách nacvakli na kočárek a bylo to. Dokonce se již vyrábí základny do auta na abc sedačky, ale tady v Čechách jsem je neviděla, jenom v Německu. Dá se to vyřešit Maxi cosi, ke kterým základny také jsou. Postupem jak holky ale rostly, začal být tandem dosti náročný na jízdu a hlavně váhu. Tak jsme přešli na Marco twin go a PP Aria twin za mně nejlepší golfky. Na zimu jsem se zbláznila a koupila holkám BJ ale City Elite. Seděly v něm ale jenom párkrát a již jsou velké, tak ho musíme dát pryč. Každopádně jízda s ním v mhd možná je. Mám vyzkoušeno. I když s abc to bylo lehčí a jednoduší, alespoň pro nás. Kdybych čekala další dvojčátka, tak jdu opět do zoomu (dají se pořídit velice levně ojeté) s autosedačkami a v roce přesedlala na sporťák. Podle mně nejlepší sporťák je TFK ta nová verze nemá chybu a BJ City Elite. Vyzkoušela jsem hooodně kočárků, ale nejvíc jsem byla spokojená s BJ a Zoomem. Tak dobrý výběr, je to jenom na tobě :-)))) Pa Jana

V mhd je asi lepší ten Jane,

Obrázek uživatele Vladkax

V mhd je asi lepší ten Jane, my jsme moc nejezdili, mně pár jízd vyléčilo, takže jsem se nakonec radši naučila jezdit autem :-) S tfk jsem se vlezla všude, bylo to vždy o milimetry, ale prolezla jsem. Do EW (ani starého tfk) bych nešla kvůli tomu ne-polohování nohou. Jinak proti tomu kočáru nic nemám :-)

Já sice nemám ani jednu z

Já sice nemám ani jednu z požadovaných značek, ale musím říct, že s Jane Twin Two se mi v MHD jezdí líp, než s Peg Perego Aria Twin. Je sice delší, ale když už je tam jeden kočárek, tak se vedle něj spíš nasoukám, než když sedí holky vedle sebe. A je jedno, jestli je nízkopodlažní nebo ne. I když když je nízkopodlažní a zastaví dál od nástupiště, tak s Jane rozhodně líp dosáhnu a nikdo mi opravdu nemusí pomáhat.

Ještě otázka

Obrázek uživatele svechyma

Ahoj holky!

Jeste jednou dekuju.Jeste me napadlo-jake mate zkusenosti s jizdou v MHD.Je urcite dobre vyckat nizkopodlaznich spoju..Jak se tam s kocarkama vejdete?Koukala jsem,ze EW je na sirku asi nejuzsi,TFK ma asi jen o cm vic,Dorjan o dalsi.Trochu si nedovedu predstavit,jak kocarkem 79,5cm v klidu projedu 80cm dverma..Verim ze projedu,ale v klidu ;-)?To mi rekli u nas v kramu..No a kdyby mel nekdo zkusenost s jizdou MHD s BJ,tak budu rada,ale tech zatim asi moc nejezdi..

Dekuju Marcela

Ahoj, nečetla jsem níže,

Obrázek uživatele Vladkax

Ahoj, nečetla jsem níže, doporučila bych TFK, tu novou verzi, která má polohování nohou. My máme ten starý a tomu to chybělo. Jinak jsem s ním byla velmi spokojená, mám ho doteď pro pro ježdění na bruslích, bez dětí :-)