Skip to main content

Autosedačky - kdy výměna?

Obrázek uživatele Peri
Posted in

Ahoj všem, chtěla bych se zeptat, jak poznám, že děti mohou být ještě ve vajíčku a kdy už je potřeba koupit další autosedačku. Máme vajíčka do 13 kg, to ještě kluci nemají, ale přijde mi, že už jsou do nich dlouzí a přečnívají jim hlavičky nad horním okrajem vajíčka. Jakou další autosedačku byste doporučili? Díky. Peri

Ahoj Peri.

Tak jak píše Andy. My jsme byli hodně těžcí i velcí a tak, jen co děti začaly sedět samostatně, tak jsme od 8m přešli do větších autosedaček. Bylo to teda hodně brzy, ale jezdili jsme jen krátké vzdálenosti. V těch vajíčkách už to tenkrát v našem případě opravdu nešlo. Eva

Omlouvám se za zmatení,

Omlouvám se za zmatení, opravdu do výše očí může hlavička přesahovat jen u vyšší kategorie autosedaček, ve vajíčku ne.

přesah hlavičky

Jen mě zarazila odpověď, že hlavička může přesahovat ve výšce očí - toto opravdu platí jen při přechodu ze skupiny 1 do 2-3!!!

Více třeba na stránkách roemeru:

Kdy je čas dětskou autosedačku vyměnit?
Ze skupiny 0+ do skupiny 1 přejděte pouze tehdy, když: dítě může s jistotou sedět bez opory nebo překračuje hmotnostní limit nebo jeho hlava vyčnívá ze sedačky.
Ze skupiny 1 do skupiny 2-3 přejděte pouze tehdy, když: dítě překračuje hmotnostní limit nebo linie očí vyčnívá nad horní hranu sedačky.

http://www.britax-roemer.cz/bezpecnostni-centrum/jak-si-vybrat

Jinak každopádně nechci nikomu nic nutit, ale bezpečnost je přece na 1.místě.

Orientačním bodem je

Orientačním bodem je hlavička, která nesmí přesahovat, musí být kryta při event. problému.
Naši kluci v nich byli do cca 13m. Čím déle, tím lépe. Vajíčka považuji za nejbezpečnější. Pokud jsou děti drobnější postavy, tak doporučuji nespěchat.
Jinak-my jsme od začátku Romerový. Myslím, že jsme měli jako druhé Romer King plus s isofixem.

Hezký den, ve vajíčku může

Hezký den,
ve vajíčku může přesahovat hlavička do úrovně očí, víc určitě ne. Váha je spíš orientační, starší dcera měla 13kg někdy ve 3 letech :-). Pro miminka je vajíčko bezpečnější, jsou připoutaní proti směru jízdy, takže v případě nehody, kdy hlavička letí po směru jízdy, miminkám ve vajíčku zůstane "skoro" beze změny.
My teď taky budeme řešit přechod do větších autosedaček, dvojčata budou mít v sobotu rok, váhově mají přes 10kg. Teď máme Maxi Cosi Cabrio a hlavička ještě nepřesahuje, ale bohužel se jim cestování v těchto sedačkách nelíbí. Budeme kupovat Chicco Key 1 XP (je to jedna z nejužších sedaček, musíme dát dozadu 3). Kdybychom měli vzadu jen 2 sedačky, šla bych určitě do Römera.

-

Kritérium váhy je vždycky jen orientační a upřímně - většinou nesmyslný (viz vajíčka). Naše 2,5 letá dvojčata mají 12 kg :D
Z vajíček jsme šli do Romer king plus v roce, 9 kg ještě neměli, ale jak píšu - ta váha je orientační, záleží spíše na výšce.
Jinak já z vlastní zkušenosti nedoporučuju nakupovat sedačky jen přes internet. Určitě je nejdřív vyzkoušejte na dětech. Fakt.

Ahoj, tak už je určitě čas na

Ahoj, tak už je určitě čas na výměnu. Řídí se to buď tím, že dítě přesáhne váhu 13 kg, nebo vyčnívá hlavička. Záleží, k čemu dojde dříve. V žádném případě hlavička vyčnívat nesmí. Myslím, že se dokonce doporučuje mít 2 cm místa nad hlavou. My kupovali teď další, a sice Roemer duo plus (s Isofixem). Jeden kluk už v ní jezdí a druhý ještě nemá 9 kg (je od 9), tak si musí počkat. Hlava mu naštěstí ještě nečouhá. Jinak se tyhle autosedačky dají celkem dobře pořídit na internetovém obchodě Mall.cz Pokud jsou na skladě, do 3 pracovních dnů je máte doma.