Skip to main content

Trvanlivost čepovanéno vína?

Obrázek uživatele jarnem
Posted in

Zdravím, chci se zeptat, těch co rádi pijí čepované vína, jak dlouho vydrží toto víno? Mám ho sice v pet lahvi v lednici, ale předtím bylo asi měsíc u manžela v kanceláři (mimo lednici), dostal ho od kolegy. Netuším co to je za víno, ani jeho původ. Zkoušela jsem ho, je celkem kyselé, ale kvalitní vína kyselá jsou tak nevím, zda už je zkažené nebo ne. Poznám to nějak?
Díky za rady.
Jarka

Také moc zdravím a tady je

Také moc zdravím a tady je info k trvanlivosti stáčených vín: Se stáčeným vínem je to obdobně jako s otevřeným vínem. Stočené víno byste měli spotřebovat nejpozději do 10 dnů. Takže pozor na to, ono ani netušíme, co se uvolňuje z těch plastových lahví. Ale co si budeme povídat, někdo si kupuje v plastu vodu a ta je kolikrát skladována a převážena ještě nevhodněji. Jinak já na stáčené víno moc nejsem, raději volím https://vinigrandi.cz/cs/vinarstvi kvalitní vinařství a i se o těch vínech alespoň něco dozvím.

-

O lahvovém načatém červeném se říká trvanlivost v lednici 3-4 dny. Nevím, zda je to u stáčeného stejné ... Po této lhůtě ztrácí chuť, ale pokud nezkvasí, tak to snad nevadí ?!?

stáčené víno

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahoj Jarko,
my taky celkem dost pijeme stáčené víno, máme osvědčeného prodejce. Vždycky jsme ale víno vypili do 3 dnů, takže s takto dlouhým skladováním mimo lednici nemám zkušenosti. Každopádně nedoporučuji takové víno pít, raději si skočte pro čerstvé.
Tom