Skip to main content

Oblečení dvojčat

Posted in

Ahoj,
asi budu mít úplně hloupý dotaz,ale zajímalo by mě, zda vaše dvojčata stejného pohlaví mají každé svoji skříňku s oblečením a tudíž každé své oblečení nebo máte oblečení dohromady a které tričko, kalhoty, punčocháče, ... si kdo vezme, to má. Popřípadě od kterého věku máte oblečení dělené?
Šárka

U nás jsou snad teď hádky v

U nás jsou snad teď hádky v permanenci pořád...od rána do večera...každá se cítí ukřivděná, že té druhé udělám první to a to...a končí to řevem, které dám před spaní první pusu v postýlkách:-((( Ale já to beru tak, že spolu prostě neustále soutěží, je to přirozené, není tam prostě ta autorita daná věkem jako třeba u sourozenců. Ale kde vzít pořád nervy na to jim něco vysvětlovat, že:-)))

nikko,

dobrý, u nás je Marky chce kudrnatý a Krista rovný...s těma kudrnama to půjde, ale přeci je Kristě nebudu rovnat....:-( Snad to časem zase přejde....:-)

Zuzko,

Obrázek uživatele Nika1

u nás je to taky. Dvě dcery ze tří mají vlnité vlasy a třetí rovné. Ta co má rovné chce mít vlnité jako ségry. Naštěstí má teď už tak dlouhé vlasy, že na noc děláme copánky aby to šlo ráno učesat,tak má taky jako vlnité vlasy a je klid.

Jééé Leni,

to si mě s vlasama potěšila...já myslela, že se hádají jen u nás... jedna je má rovný a dlouhý a u druhé se sice taky snažíme o dlouhý, ale začaly jí růst dost pozdě a rostou dost pomalu a a navíc je má kudrnatý, takže dlouhý je má jen mokrý...a já neustále poslouchá, že ona chce taky pleteňák apod.... Z.

Ahojda, klukum mame ted v

Ahojda, klukum mame ted v planu kupovat kazdemu svoji skrin, bude jim 5. Zatim maji veci vsechny v jedne skrini, ale moc dobre si hlidaji, ktere obleceni je ci a to druhe si nevezmou...Maji rozdelene svechny tricka s obrazky. Nemaji je vsechny stejne,ale vzdy jak neco koupim si to nejprve rozdeli a pak nosi. Jeden doposud preferoval modre veci, druhy zelene...ale to se nam ted otocilo. Jeden klucina je fakt vybiravy a kdyz se mu proste obleceni nelibi, tak si ho neoblece a jde hledat do skrine sve oblibene. Druhemu je to nastesi jedno a je schopny kompromisu.

Stejne kluky jiz moc neoblekam, protoze uz ted po sobe zacinaji dedit, jsou sice oba dva hubenouri, ale jeden je o cca 10cm vyssi nez druhy.

Holky 4,5 roku - nosí

Holky 4,5 roku - nosí převážně stejné oblečení, co mají různé (barevně), o to jsou schopny se pořád dokola hádat, protože si samozřejmě vyberou každá tu stejnou barvu:-( V obchodech jim nakupuji většinou sama, při nákupech na netu už je do toho zapojuji, ať řeknou svůj názor.
Oblečení zatím máme společné v 1 skříni, chystám jim ho já, zatím nemají tendence si určovat, že něco chtějí nebo nechtějí, vybírají si jen prádlo a ponožky.
Dědění u nás taky asi za chvíli bude probíhat čím dál víc, tak jsem na to zvědavá...protože asi 2x se stalo, že už po sobě podědily boty v dobrém stavu a nové jsem kupovala pak už jen 1...a bylo to tedy hrozně složité to vysvětlit:-( Člověk to pak musí něčím vykompenzovat, protože to dítě by to pak mohlo cítit jako křivdu, že je "menší, hubenější" a tak podobně...aspoň u nás to tak ta menší říká...hned se ujišťuje, že ona je ale v něčem zase "větší". Dokonce se porovnávají i délky culíků...holky stříhám dost na krátko, takže mají jen kraťoučké a jedna vlasy trochu delší a hustší od mala...a i to je "velký problém":-(
Ale jak to tady tak čtu, tak to "hádání" je úplně běžné i ve starším věku, tak jsem zatím klidná:-)))

taky přes net... a pak kupuju

Obrázek uživatele Vladkax

taky přes net... a pak kupuju bazarové po neteřích sousedky. Zatím se mi nestalo, že by holky protestovaly, musí mít ale cca stejný počet těch hadříků a neexistuje, aby jedna měla např trika s obrázkama a druhá jednobarevná.
U nás se ale už i docela dědí, jedna holka je při stejné výšce silnější a má delší ruce, takže občas některé triko (kraťasy, bundy) podědí ta hubenější. Pak víc dokupuju té silnější, upozorním na to předem, zatím problém nenastal, ta hubenější ví, že to to k ní většinou taky dojde :-)

Zuzko, nakupuju hlavně na

Obrázek uživatele Veronika_473

Zuzko,
nakupuju hlavně na MMB. Zavolám kluky k PC, dám vybrat barevnou variantu a objednám. Předcházím tím protestům - vybral sis to, tak tumáš.
Do obchodů nechodíme, sama nakupování nesnáším a ještě něco zkoušet s dětma, ani nápad :-).

vy, co kupujete dětem rozdílné oblečení,

podle čeho jim oblečení rozdělujete? U nás se to dá fialová a růžová, ale jinak plavu v tom, co se které líbí... Jak nakupujete, to berete děti sebou, aby si vybraly? Zuzka

Kluci (skoro 7 let) mají

Obrázek uživatele Veronika_473

Kluci (skoro 7 let) mají společnou skříň,
ale komínek triček už každý svůj. Ostatní věci - tepláky, ponožky, slipy, mají na jednom místě, ale každý má už "svoje" barvy a oblíbené kusy. Stejné věci máme málo - ty teda neřešíme. Velikostně i postavou jsou kluci přibližně stejní. Na dotaz, jestli chtějí každý svou půlku skříně, opověděli že ne.

Psala jsem to tyhle diskuze

Obrázek uživatele Hana H.

Psala jsem to tyhle diskuze pred 3 roky. Za tu dobu se zmenilo to, ze maji vse oddelene. Sice v jedne skrini, ale oddelene fochy. Jen ponozky maji ve spolecnem supliku a doladuju k obleceni. Uz nikdy jim nekupuju NIC stejnyho. A v lete az oddelime pokojiky, tak uz to bude uplne oddelene. Proste s vekem to asi prijde vsude. Ted je jim 8,5 roku.

každá zvlášť, mají každá

Obrázek uživatele Vladkax

každá zvlášť, mají každá svoje oblečení, protože každá má jinou postavu, jinou velikost nohy, jiné prádlo atd.... oblíkají se samy, já to jen koriguju, aby nebyly za strašáky :-) stejně jsou oblečené vyjímečně. Toto oblečení mám zvlášť...

2x páreček - starší dvojčata

Obrázek uživatele Nika1

2x páreček - starší dvojčata mají jednu skříň, malá dvojčata mají jednu skříň. Ponožky mají každá dvojčata také společně, spodní prádlo mají všichni společně v jednom koši. Ale jsou věci které mají všichni čtyři dohromady např. holky šaty a knim stejná trika kluci tak to je naskládané velké šaty natom velké triko, malé šaty a na tom malé triko.
Oblékám je stejně nebo hodně podobně tak je jednodušší mít stejné věci u sebe. Ptala jsem se starších dvojčat jestli nechtějí každý svou skříň a nechtějí.

Holky - všechno dohromady:-)

Holky - všechno dohromady:-) Letos na 4.narozeniny jsem jim dala poprvé každé zvlášť nějaká trička a ta si tedy "hlídají"...Ale jinak mi to přijde jako zbytečná komplikace.

jsou krásní!!

jsou krásní!!

Ortodoxní

Tak naši chlapečci jsou silně ortodoxní a v necelých 3 letech striktně nosí pouze své oděvy vč. slipů a ponožek. Nijak jsme je to neučili, asi je to povahou. Jeden má vše modré a druhý zelené. Jsou si dost podobní takže je oblékáme rozdílně. Když jsme na dovolené a musím si z nouze půjčit bráchovo, je to náročné vysvětlování :-)

Řeším pouze boty

Ahoj,
my máme kluky 1.5 roku. Oblečení moc neřeším, hlavně tedy nechodí stejně oblékaní. Ale boty i papučky mají striktně každý své. Snažím se kupovat i jiné barvy, aby se to nepletlo. Mareček má vyšší nárt a vůbec jiný tvar nožky než Robča a podle mě, boty jsou z hlediska vývoje a zdraví opravdu nejdůležitější.

Ahoj kluci 3 roky maji dvě

Obrázek uživatele Lida_3974

Ahoj kluci 3 roky maji dvě komody + šuplíky.Skoro vše máme 2x stejné to neřešim beru co mi přijde pod ruku.Některé oblečení maji stejné jen v jiné barvě to je pak každé jeho barva,co mám po 1ks to maji také každý svoje.Boty také mívaji stejné tak jedny prostě zavážu nebo zalepim suché zipy aby se to nepletlo.Mám to jen rozdělené sváteční oblečení jedna komoda,oblečení na doma+pyžámka druhá komoda.Zvlášt šuplík ponožky,slipy.Pro mě je to takhle jednodužší až bude vodit kluky do školky táta nebo babička tak to bude jednodužší i pro ně.Časem až budou chtít tak bude mít každý svoji komodu.Naštěstí to kluci neřeší ale kamarátky holčičky si už říkaj co chtěji na sebe.Také se hádaji když to neni stejné.Lída

Ahojky

naše holky mají zatím také skříň společnou, jsou ještě malé a neříkají si tohle nechci nebo tohle je té druhé. Jinak co se týče oblékání, nikdy jsem je nechtěla oblékat stejně, ale teď mi to moc vyhovuje. Máme věci i nestejné ale liší se třeba jen barevně. Mám totiž problém s tím, že když koupím třeba zcela odlišné kalhoty, jedny se mi líbí víc jedny méně a já nevím, které dát ty hezčí :-). Takže kupuju už jenom věci stejné. Ale jak píše Bětka, když se jedna umaže, nesvlíkám hned tu druhou. Rozdělení skříní plánuju až budou každá ve svém pokojíčku, do té doby budou mít skříň společnou.
Zuzka

Ahojky, taky se pridam, veci

Obrázek uživatele Olitwins

Ahojky,

taky se pridam, veci maji dohromady. Mame docela hodne stejnych veci (mam 2 fakt sobe nepodobny holky:)) a obleceni vetsinou vyndavam ja. Pokud mame ruzny tricka nebo ruzny barvy, tak dam vzdycky jedny vybrat, kalhoty pokud jsou ruzny, tak rozdeluju ja, protoze jedna holcina je o trosku vyssi. Bundy a mikiny maj ruzny barvy, vim, kdo ma jakou a beda pokud bychom jim chteli oblict tu druhou! Takze, vsechno obleceni je v podstate spolecny a v jedny komode, az na tech par vyjimek svrchniho obleceni.

O.

Ahoj, to je hezký téma

u nás kluci 3,5r vše dohromady, oblečení vyndávám já, takže pokud vím, že "spajdrmel" je Václava, tak ho nedám Karlosovi. I oni už si sami říkají, že tohle tričko je toho či onoho. Jinak ale věci mají spolu ve velké komodě, ještě jim to rozdělovat, to bych nedělala už nic jiného, a většinu věcí mají společnou, 2x máme snad jen 2trika. Ohl kalhot ale třeba dávám určité kalhoty jen jednomu klukovi, protože je prostě tlustší než brácha, ale to už vím sama, takže podle toho jim to pak rozdělím. Jinak boty a venkovní oblečení, bundy a vesty mají každý svoje, stejně tak kšiltovky, takže tam si to pak berou už sami.

Ahoj, naše holky mají

Ahoj, naše holky mají společný pokojík a společnou skříň. Domací oblečení mají rozdílné, ale ven chodí buď stejně nebo barevně odlišené. To co jim dám to si obléknou, ale davám jim to co jsem si pro každou určila. Kamilka má většinou tmavší a klučičí barvy a Týnka světlejší a holčičí (u stejného oblečení to nijak rozdělené nemám). Na to, aby měly každá svojí skříň nebo tedy aby si vybíraly co si oblečou je ještě určitě čas. Týnka má jedny tepláčky na doma moc oblíbené takže by v nich chodila klidně měsíc.:-)Holkám je 5 a půl roku.

re

Ahoj, nasi chlapci 2,5 r. maju vsetko spolu, a obliekam ich ako mi to pride pod ruku, a vacsinou im je uplne jedno co maju na sebe oblecene. Akurat ked nieco maju na sebe viac dni - napriklad pyzamo, tak sa snazim to nepomiesat (ale nie vzdy sa mi podari). Bola by som velmi rada keby sa mi podarilo tento system udrzat co najdlhsie, zda sa mi to ovela jednoduchsie ako mat oblecenie striktne rozdelene. Obcas si totiz predsa len nejaky kus zamiluju, a potom je problem napriklad ked je to spinave, ked nie je na to vhodne pocasie alebo ked nemozem najst tu "spravnu" capicu. Ahoj, Martina

Dvojčata

Ahojky, tak naši kluci (3 roky) mají zatím jednu skříň. Pokud je oblečení stejné, tak to neřeším. Ale snažím se je oblékat rozdílně co se týče barvy, to pak mají každý svoje - obvykle také modré a zelené. Šárka

Kluci mají oblečení na jednom

Kluci mají oblečení na jednom místě dohromady, a to jak stejné, tak po jednom kuse. Pokud bych je oblékala zcela rozdílně, stejně bych to měla z praktických důvodů na jednom místě, ale oni jsou malí (3 roky a něco). Změna určitě nastane. Zatím systém určuji já...:-))

ahoj, já mám teda páreček,

Obrázek uživatele KaterinaAd

ahoj, já mám teda páreček, ale hodně věcí kupuju unisex 2x, sice mají každý svůj pokojík a v něm vestavěné skříně, ale oblečení je hlavně i Vítečka, u Káji je jen to, co aktuálně nosí (je to u vchodu). Pokud je to stejné, neřeším a dávám, jak mi to přijde pod ruku.

Ahoj, naši kluci mají skříňku

Obrázek uživatele be.st72

Ahoj, naši kluci mají skříňku společnou, ale od narození je neoblíkám stejně, přijde mi to s prominutím na hlavu, když se poblinká nebo jinak umaže jeden, tak buu úřevlíkat i druhého aby byli stejní? No to jsem odbočilase svou úvahou, ale o to nejde, oblečky víceméně mají rozdělené, Domča modré a KUbík zelené, takže vesměs každý svoje - hlavně mikiny, bundičky a tak ale doma v provozu kdy omča je výrazně větší šmudlík a kolikrát by jeho zásoby nestačily, beru co mi přijde pod ruku (i když jinak i bodyčka a skoro všechno má každý své ale doma to tak neřeším(. Ale abych nepřeháněla tak třeba ponožky rozdělené nemají :-))
Jinak klukům je rok, takže uvidíme jak to bude až začnou mít vlastní názory:-)

Mame zatim spolecny pokojik i

Obrázek uživatele Hana H.

Mame zatim spolecny pokojik i spolecnou skrin. Ale uz jsem vickrat premyslela, ze jim to oddelim. Jsou to dva zcela odlisni kluci jak vzhledem tak povahou, docela si zakladaji na tom, aby ta ktera konkretni vec byla jen jednoho, to se tyce hracek i obleceni. Obleceni mame tak pul na pul stejne a odlisne, u odlisneho je to jasny, u stejneho si to stejne casem podle nejake te nitky rozeznavaji, nebo to maji podepsane, aby si to nepomichali a trvaji na tom.
Urcite v brzke dobe to mam v planu oddelit, klukum je 5 let a 8 mesicu.