Skip to main content

co s vlásky u holčičky?

Ahojky, je to úplná blbůstka, ale mám problém s tím, jak upravovat mojí 10 měsíční dceři vlásky. Najednou jí vyrostly, samozřejmě nejvíc vepředu, na ofince, a pořád jí lezou do očí. Dávala jsem vlásky do gumičky, tu si začala sundavat a dávat do pusy, se sponkou je to to samé, čelenka asi nepřipadá v úvahu, snad jedině nějaká látková, no prostě nevím, jestli ustříhnout(když se to do roka nemá:-) ) nebo jak to udělat efektivně? Třeba nějaký vosk na vlasy nebo gel? Díky za radu. Jana

-

Holčičce narostly vlásky asi až v roce a půl. Nahoře jsem jí dělala fontánku z takových gumových pidi gumiček. Ty nesundavala, protože to docela tahalo. Koupila jsem jich pytel (myslím že v DM), a při sundavání je roztrhla, abych jí moc netahala.
Dodnes není stříhaná, protože se u holičky prostě bojí a já jí nutit nehodlám. Ale jinak bych jí s klidným svědomím ostříhala třeba v půli roce, kdyby bylo třeba. Některé pověry respektuji, ale zrovna tahle mě nechává klidnou :)
Asi tak od dvou let chce culíky sama od sebe, a většinou i drží při česání, protože sama přišla na to, že jí to jinak leze do očí ...

-

Tiez sme ostrihali, spociatku oboch strojcekom doma a cca. od 2 rokov chodime s dcerkou k mojej kadernicke spolu. Manzela a syna striham strojcekom (syn by sa aj tak nedal v kadernictve).
V auguste budu mat 3 roky, dcerka je na kratko, rychlejsie nam schnu vlasky a nikam nepadaju. Sponky a gumicku ani teraz nechce nosit cely den, takze cakam, ze ju to chyti v skolke a dovtedy budeme takto prakticky na kratko. A dcerke to aj pristane:)

ahoj my jsme dvojčata také

ahoj

my jsme dvojčata také stříhali ještě před uplynutím jednoho roku, strojkem oba dva. Měly na hlavách chomáče a chmýří. Do dvou let jsme to tak praktikovali, pak už chodily ke kadeřnici. Moje kamarádka je výtečná kadeřnice ta říká, že malým dětem se mají vlásky stříhat, že se tak hodně posilují :-) M.

Aha tak stříhání se nakonec konalo

teď jsem četla tvůj poslední komentář. Myslím, že to je nepraktičtější, bude horko, lépe budeš vlasy umývat. Já mám děti plešaté hodně dlouho, u prvního dítěte jsme je nechali růst do 2let (měla kudrnaté chmýří) a pak jsme ji nechali ostříhat kadeřnicí na krátko, a teď už jen zastříháváme konečky a necháváme růst, má tak po lopatky (ale má je kudrnaté, tak se ještě víc za sucha zkrátí).

Proč by se do roka neměly stříhat vlasy?

Tak jestli jde o pověru, s tím ti těžko někdo poradí, holt ty gumičky, což mi ale u ročního dítěte přijde nic moc. Ale jinak já osobně bych vlasy ostříhala podle potřeby.

díky, potřebovala jsem asi

díky, potřebovala jsem asi jen dodat odvahu k tak velkému kroku jako ostříhat sama své dítě. Mám staršího kluka a dvojčata páreček, malej ještě vlasy dlouhé nemá a staršího jsem brala strojkem. Proto si s holčičkou rady nevím:-)) no a když jste poradily ostříhat, tak jsem to udělala:-)) no nevím, jestli to teda vypadá přímo prďácky, ale do očí to neleze. snad mě nebude jednou v patnácti proklínat, až bude koukat na své fotky... :-)) moc díky za rady a mějte se!!! Jana

ahoj, ofinku jsme holčičce

Obrázek uživatele KaterinaAd

ahoj, ofinku jsme holčičce ostříhali taky před prvním rokem, lezla jí do očí. Někdy v roce a půl jsme stříhali oba, chlapečka doma strojkem, holčička byla u kadeřnice:-)

Ahoj, je to asi měsíc a

Ahoj, je to asi měsíc a řešili jsme to stejné. Máme 15 měsíců, chlapeček má krátké vlasy, ale holčička má od narození "háro". Ofiku měla také dlouhou a různé sponky a gumičky si samozřejmně hned rvala z hlavny, tak jsem se naštvala a normálně jsme s mamčou ofinku ustříhly do rovna. Vypadá to prďácky, má to super a hlavně to nikam neleze :-)

Ahoj, máme vlasaté kluky a

Obrázek uživatele be.st72

Ahoj, máme vlasaté kluky a ofinu stříháme dávno před rokem, o nějaké pověře jsme nevěděla a i kdyby tak na to nedám. Dávat jim sponečku nebo něco to je o vypíchnutí oka.

vlasky

Ahoj Jano,mam doma take holčičky a normalně jsme take svazovali do gumičky a do sponek přopinali ale vše vyndavali stahovali z vlasku.Tak jsem vzala nužky a střihla na kratši.Je klid a vlasky nelezou do oči.Navic tim že je budeš střihat se vlasy posiluji a syli.Nejsou jakoby chniři.