Skip to main content

Jak odnaučit večerní mlíčko?

Obrázek uživatele jarnem
Posted in

Zdravím všechny,
potřebuji poradit jak odnaučit holky (2 roky) pít večerní sunar. Ještě před měsícem jsem jim dávala 2 x denně sunar, a to před poledním spánkem a před večerním spánkem. Protože jedí docela hodně mléčných výrobků denně, moc nechtějí obědvat druhý oběd (protože po polívce ještě dostávaly do postele ten sunar), tak jsem to polední mlíčko odbourala a nahradila pohádkou. Sice to obě chvíli oplakaly, ale myslím že už je to za námi a usínají po pohádce. Dříve vypily mlíčko, otočily se a usly. Pozitivum je v tom, že nyní jedí bez problémů druhý oběd chvilku po probuzení a chutná jim.
Horší je to s večerním mlíčkem. Podle mne mají také trochu závislost na dudlíku (stále dostávají mlíčko ve flašce), prostě po vykoupání v postýlce vypijí mlíčko, otočí se a vklidu usnou. Klidně jim ten sunar večer nechám, ale potřebuji poradit jak to udělat...
- ráda bych aby měly večer čisté zuby a když vypijí mlíčko po vyčištění zubů, tak je to problém a také bych už i ráda odbourala flašku s dudlíkem a v neposlední řadě se děsím pláče že neusínají s mlíčkem a že budu muset minimálně půl hodiny vyprávět pohádky :\

Jak to máte u stejně starých dětí vy?
Jarka

ahoj, taky neporadím, my

Obrázek uživatele KaterinaAd

ahoj, taky neporadím, my zatím večerní mlíčko odbourávat nebudeme, zas tolik mléčených výrobků přes nesní...ale pokud ti jde o zoubky, my to děláme takhle: manžel koupe, já zatím nachystám v ložnici na postel plínky, pyžamka,kartáčky na zuby atd., pak vezmu osušky a jdeme pro děti, zatímco je sušíme a dáváme plíny, tak oni si vypijí svoje mlíčka, pak vyčistíme zoubky a odneseme je do postelí, já holčičku, manžel chlapečka, a asi 5 minut si s nima v posteli povídáme (spí každý zvlášť ve velké posteli).

pořád dětem mléko večer dávám

Ahoj Jarko, s odbouráním neporadím, i když nás to taky jednou čeká.. začala bych postupně snižovat dávky, a pak už prostě jednou nedala. Kamarádka to myslím řešila tak, že dětem začala dávat mléko do hrníčku (ale to byla ranní dávka). Jinak pokud budeš chtít, aby měly vyčištěné zuby, tak bude asi třeba trochu změnit režim. U nás (holky 2,5 roku) je nejprve mléko, pak koupání, pak oblékání a zuby a pak teprve postel.
Já to mléko ještě nezrušila, ani ráno, protože jinak velmi málo pijí.. Není to teda nic praktického, když na noc vypijí skoro 300ml, ale budu jim to tolerovat cca do 3 let.. Často se teď ale stává, že chtějí mléko už mezi 18-19hod, a spát chodí až po 20.. takže už i něco před spaním vyčůrají.