Skip to main content

staphylococus aureus u jednoho z 8.m dvojčátek

Obrázek uživatele PetraKug

Ahoj,
jak jsem ze zdravotnictví a svým způsobem odolná vůči některým řečím ohledně zdraví,tak jsem zároveň nešťastná, že to Vojtíšek chytl a nevím kde :-(.
Týden mi pokašlával suchým a dráždivým kašlem,nedalo mi to a šla jsem k dr. a požádala o výtěr krk+nos. Nos negativní,krk pozivní na zlatého stafylokoka. Jaroušek potíže nemá,ale nechala jsem ho raději vytřít záhy a výsledek ještě nemám.
Dr.nedoporučila hned ATB,jelikož tyto brebery jsou hned vůči ATB rezistentní,tak dám dala homeo na předpis staphylococinum.
My s manželem jsme se nechali raději také vytřít.
Měl to někdo a vyléčil nebo přetrvávaly obtíže?
Zůstal někdo z dětí nosič?

Dík za odpovědi

Ahoj,našim dvojčatům je taky

Obrázek uživatele Jana_4447

Ahoj,našim dvojčatům je taky 8 měsíců,v 6 měsících měl hlavně Štěpánek bronchitidu,skončili jsme v nemocnici,kde mu udělali výtěry a vyšel mu masivně jak pneumokok tak zlatý stafylokok,bral ATB,píchali mu obě uši.Za asi 5 týdnů dostal zase rýmu,opět mu prasklo ouško,tak udělali zase výtěr,když to bylo tak brzo zpátky a zase mu tam vyšel,píchali mu penicilin,ale žádný kontrolní výtěry ani jednou neudělali,když byl bez problémů.Pamatuji se,že i mě když dřív dělali výtěry ,tak mi tam taky vyšel.

Ahojky, naše holky měli v 6ti

Obrázek uživatele Hapta

Ahojky,
naše holky měli v 6ti měsících bronchytidu, kvůli které jsme byly v nemocnici a dělali jim i kontrolní stěry a jedné vyšel v krčku taky staphylococus ale jenom v malém množství. Nicméně nám dr řekla, že je to součástí bežné mikroflóry v krku a tak se nic nedělo a holky jsou naprosto zdravé.
Tak nevím.Přeji hodně zdravíčka :)