Skip to main content

Oblékání

Posted in

Chtěla jsem se zeptat,od kdy se Vám děti oblékají sami.V červnu nám budou 3roky a zatím se jim nechce.Mají v září nastoupit do školky,tak nevím jak je to naučit.Děkuji za rady..

Ahoj, dvojčata mám ještě

Obrázek uživatele Lenka.x

Ahoj, dvojčata mám ještě malá,ale starší dcera se uměla komplet oblíct ve 3 letech. Ve 2,5 letech uměla kalhoty,kalhotky a ponožky,triko jí moc nešlo,obout se celkem uměla. Zbytek se naučila těsně před třetím rokem a to jsem jí fakt nutila,aby to zkoušela vždycky sama,zvládala i punčocháče a zapnout zip. Ve školce to po nás chtěli,aby to uměla,ale pak jsem se asi po měsíci od nástupu do školky dozvěděla,že to spousta z nich moc nezvládá a učitelka mi říkala,že je jedna z mála,co se obléká úplně sama, takže pokud jim něco nepůjde,tak jim učitelka pomůže. Ale ty máš určitě doma šikulky a do školky to zvládnete, naši se ze začátku taky vůbec nechtělo. Lenka

Oblekani

http://books.google.com/books?id=SP5lw53WufwC&pg=PA77&lpg=PA77&dq=samost...

zkus tady ty stranky,mela by se ti otevrit rovnou stranka s cislem 77 - musi se chvili cekat:-(...
Najdes v popisu psychologa (zdraveho psychologa) odpoved, urcite vycerpavajici.
tzv. "charakteristika jednotlivych obdobi lidskeho zivota", kde ti presne popisuje, co v oblekani (a nejen v oblekani) zvlada a nebo by melo dite uz zvladat , rozebira to postupne a hezky uz od 1.roka zivota ditete az do samostatneho oblekani ve 3.roce ditete...Presne popisuje, kdy dite spolupracuje od prostrceni rucicky do rukavu az po zavazovani si tkanicek.
Ja jsem se tam vzdycky "uklidnila", tak ti to snad take pomuze...Ale i tak, dite je radeji svleceno, proto se nerado obleka:-)