Skip to main content

Frekvence nočního jídla na jedenácti měsících

ahoj maminky, chtěla jsem se Vás zeptat na názor. Mám skoro roční kluky 6. března rok. Dříve jsme v šest hodin nakrmili a budili se na jídlo tak mezi třetí a půl pátou ráno, to bylo na jídlo, samozřejmě nepočítám dudlíky. Teď od Vánoc mi dělají to, že chtějí jíst snad co tři hodiny , vzbudí se v deset chtějí jíst, poté ve dvě chtějí jíst a v šest, dávala jsem krupicovou kaši, pravda hodně ředěnou kojeneckým mlékem, protože nechtěli normální, včera jsme za řevu zkusili kaši na lžičku, snědli 130 ml kaše každý plus 150 ml mléka, jíst chtěli v jednu ráno a pak jedli až v půl sedmé, je pravda, že asi rostou zuby, proto se kluci tak často budí, ale trvá to už docela dlouho, nemáte někdo stejné zkušenosti?

Ahoj

rozhodně podporuji názor přestat dávat. Až teprve pak se vyspíte. Já našim holkám přestala dávat v 6,5m, do trí dnů byl klid. Dudlíky jsem jim vzala v roce a do tří dnů, taky pohoda. Od té doby spí celou noc a to je asi pro mě zatím největší vítězství. Čím dřív jím noční aktivity vezmeš, tím to podle mě bude lepší pdo Vás všechny. Žaludek a ledviny tvých dětí budou odpočívat a ty se vyspíš. Držím palce. Chce se to jen vážně rozhodnout a neustoupit. Katy.

Veru, v roce se budit v noci

Veru, v roce se budit hladem nemůžou, je to jen zvyk. Ale neboj, nejsi v tom sama, my se taky takhle trápili, únavou jsme už s manželem padali na hub..., a tak jsme se rozhodli to přibližně v roce zatrhnout. Dlouho jsme měli z toho obavy, v domě bydleli převážně lidi důchodového věku, naše trojčata se sice nebudila navzájem, ale zásadně na přeskáčku, takže jsme nenaspali skoro nic. Krom toho spali ve společném pokoji se starším bráškou, takže jsme je moc vyřvávat nechtěli nechat.
Ale už jsme opravdu byli tak vyčerpaní, že jsme si jednoho dne řekli DOST. Když začal první brečet, strčili jsme hlavu pod polštář a dělali, že neslyšíme. Poté to zkoušeli i ostatní, ale my jsme si stáli za svým. Tohle trvalo asi 3 dny a bylo to. Kdybych věděla, že to půjde tak snadno, udělala bych to mnohem dříve.

Ahoj Verulinko, až do 18

Ahoj Verulinko,
až do 18 měsíců se kluci pravidelně budili na mlíko, a to minimálně 3x za noc. Denně oba vypili dohromady 1 l Sunaru a nedařilo se mi to zrušit, protože jakmile začal jeden brečet, vzbudil druhého a pak ještě ségru a měla jsem o zábavu na hodinu vystaráno. Noční pití mléka jsme zrušili až při střevní chřipce, kdy kluci byli pouze na vodě a čaji - i v noci - a jakmile byli zdraví, mléko na noc už jsme zpátky nezavedli. Dala jsem jim loknout vody nebo hořkého čaje a za týden bylo po buzení a vyžadování jakéhokoli nočního pití.

Ahoj, souhlasím s Martinou.

Ahoj, souhlasím s Martinou. Já jsem též četla, že pokud jsou děti již navyklé na jedno krmení v noci či na žádné, tak jej opět nezavádět. U prvního dítěte jsme takhle probrečeli tak tři půlhodinky v noci a během tří dnů si malej zvykl a byl pokoj:-) I když mu rostly zuby, tak se jen tak vzbudil a převaloval, ale nebrečel. Jo a dudlíky jsem u prvního dítěte ani teď u dvojčat na noc vůbec nedávala.Nedovedu si představit, že bych je při každým jejich kníknutí musela dávat zpět do pusy:-) Je pravda, že si občas cucají prstíky, ale to snad přejde. První syn si je přestal cucat úplně bez problémů:-)) Je těžký nechat děti v noci brečet, zvlášť , když jsou dvě. Ale fakt se to vyplatí!!! Zkus třeba vysledovat, jestli mají opravdu hlad nebo je to jen rozmar. Jestli jsou opravdu hladoví, přidala bych kalorie přes den. V noci by se takhle velký děti kvůli hladu už vůbec budit neměly, a když, tak jen výjimečně. takže držím palce a přeju pevný nervy! JP

Re:

Ahojky,nasi maji 15 mesicu a uz nekolik mesicu jsme jidlo v noci zatrhli,oni si hrozne rychle zvyknou.Jen kdyz jsou nemocni nebo maji nejhorsi dny se zubama,tak flasku dostanou,protoze je je tezko uklidnit,ale od Vanoc uz to trva dlouho.je fakt,ze nas zuby trapi taky vzdycky dlouho i nekolik mesicu,ale spise jsou neklidni jak pises.Doporuciji knizku Kazde dite muze dobre spat a nastartovat metodu regulovaneho place. Par dni je proste nechat vyrvat a pravidelne k nim chodit.Cim jsou nasi starsi tim rychleji to funguje. TEd si taky jeden zase zvykl usinat s nasi rukou i v noci kdyz se vzbudi a uz jsme rekli dost,nastavili metodu a do dvou dnu byl klid..ony deti si strasne rychle zvyknou na mlicko v noci nebo na maminku s tatinkem..tak zkus tu knihu..je tam vsechno super popsane,spise je to brozura co budes mit prectenou za jeden den..tak hodne stesti,Martina

Ahojky, ja jsem svoje holky

Obrázek uživatele lucka1974

Ahojky,
ja jsem svoje holky uz od 4. mesice v noci nekrmila.Bohuzel se ted v noci budi na dudliky....nase prvni dite spalo celou noc od 3. mesice a rozhodne to na nem nezanechalo nasledky.Je to zdravy petilety kluk.
Takze holkam je 8,5 mesice,jdou spat vecer mezi 7-8 a rano vstavame kolem 7.Jsou naprosto v poradku,pribiraji,jen jsou linejsi nez bracha v jejich veku.
K veceri mame 220 mlika a rano take.Kdyz te jedne ted rostly zuby,tak nam 2 noci doslova prorvala,ale segra to proziva bez problemu,bez place. Tak to je moje zkusenost,doufam,ze se v noci nezacnou budit na jidlo...hodne maminek tady o tom pise...hezky den Lucie