Skip to main content
Obrázek uživatele be.st72

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jak moc dětem podáváte Nurofen na bolest při klubání zoubků. Používáme Calgel, ale Nurofen mi přijde lepší, ptala jsem se i doktorky na oboje a řekla, že vždycky na noc jim to můžu podávat denně. Nevím, jestli se to týká i Nurofenu nebo myslela ten Calgel, nějak to zaniklo v hovoru. Nevím, jestli nedošlo k nedorozumění a můžu jim to opravdu dávat dlouhodobě každý den a je mi blbé se jí znova ptát, jestli opravdu můžu a jestli se nespletla. Jak řešíte bolest zoubků vy? Díky Bětka

Korálky

Olitwins korálky znám. Ve Švýcarsku je to také běžné. Kamarádka měla jantarové korálky na všech 3 dětech. U nás jsem je zatím nikde neviděla. Byla jsme připravená to vyzkoušet, ale my to zvládli s Calgelem u jednoho druhému zabíralo jen chování. Nurofen jsem na zuby nikdy nedala ač noci byly občas k uzoufání. Asi čtu moc pečlivě příbalové letáky :-)

No u nás to se zoubkama furt

Obrázek uživatele be.st72

No u nás to se zoubkama furt nějak nevypadá, tak jsem dala na Olitwins a zkusila nic nedávat - u jednoho v pohodě, u druhého částečně. Spojila sme to tedy s odebráním spacích pytlů, které jsem jim ve snaze o částečné znehybnění zase zkusila zavést po diskuzi na téma SIDS a na znehybnění to celkem fungovalo. Ovšem neiĺibosti jednoho, toho neklidnějšího. No a bylo po problému "se zoubkama". Takže tři noci super, ale poslední dvě je zase trochu neklidný, hlavně tak 1 - 2 hodiny po usnutí a pomůže jen ukojení. Nevím co to je, ale když nejde o nic horšího....
Takže se zoubkama vyčkávám a uvidím až poznám kdy to bude aktuální a jak to fakt potom budu řešit.

Já dám Nurofen opravdu až

Já dám Nurofen opravdu až když vidím špičku... Teď zrovna to druhý den řeším... HOlkám je 9 měsíců, první zuby (jedničky dole) byly celkem ok, B. teď vyrostla jednička nahoře a zároveň se prořezává vedle dvojka, o které opravdu víme... Je lítostivá, furt pláče, průjem, nejí... Dávám jí max. 1ml Nurofenu... daří se mi ho dát pouze 1x denně, kdy potřebuju mít volné ruce a už mě bolí hlava z toho řevu, jí to sklidní na zbytek dne... Já jsem zase vděčná za chladící kousátka, máme jich 6 a neustále je v lednici točíme ;-)

ono taky asi po

ono taky asi po dlouhodobějším užívání už ty léky tak nezabírají. naší Emičce právě rostu stoličky a dvojky nahoře zároveň. u těch prvních zoubků jsme o tom skoro nevěděli, ale teď teda chudinka asi trpí. dávám homeopatika pouze večer před spaním a to jen tehdy když vidím, že je i přes den mrzutá, pobrekává a polehává....

Samozřejmě souhlasím, nemají

Obrázek uživatele LucieR

Samozřejmě souhlasím, nemají se zbytečně brát jakékoliv léky (mimochodem, má švagrová je taky farmaceutka). A je fajn, že jsou i jiné možnosti, tedy když o nich člověk i ví. No z prvního dotazu mi délka jasná nebyla. My máme opravdu růst relativně v klidu, stačí jim dudlíky a kamarádky kolem mě, vždy mluvili o pár kritických dnech - a tak jsem to myslela.

Lucie, nebylo to nic proti

Obrázek uživatele Olitwins

Lucie, nebylo to nic proti tobe. A jsem si teda zuby a revm. potize do souvislosti nedala. Souvislost byla pouzivani nurofenu. Asi jsem to spatne vyjadrila. Kazpodane, urcite nikoho nezabije pouzivat Nurofen cely rok a asi to neni "skodlive" ale davat ho casto jenom proto, ze si myslim, ze dite boli zuby, si myslim, fakt neni asi reseni. Ja mam zase pribuznou farmaceutku a ta zase rika, ze jakekolik pouzivani leku v podstate nejen leci, ale i zatezuje organizmus, viz. take vedlejsi ucinky....

Co se tyce ted jantarovych naramku, tak nevim, videla jsem to v Nemecku a v Anglii a kamaradka si ho privezla z Ameriky. Je to nekonvencni a ja jsem dost konvencni, ale tohle dava smysl, podle me.

Pro uklidneni Vam reknu, ze po ockovani deti v USA Vam doktor doporuci dat Nurofen, aby to dite nebolelo. Ac si to prebere kazdy, jak chce.

Ted budu zamerne ironicka, vzhledem k casovemu rozptylu rustu zubu muze dite opravu Nurofen pozivat s mensimi prestavkami cely rok.

Koncim. Samozrejme, at si to kazdy dela, jak chce, jen jsem rekla svuj nazor.

Best, tím argumentem o

Obrázek uživatele LucieR

Best, tím argumentem o revmatických problémech mi doktorka chtěla říct, a já jen tlumočím, že Nurofen je možné podávat dlouhodobě bez vedlejších účinků (pravdivost nekomentuju, na rozdíl od ní jsem medicínu nestudovala). Byla to spíš věta na uklidněnou :-). Jako že sakra když ho dám dítěti 3x za sebou, aniž by mělo teploty, nic se nestane.

Olitwins, vytáhla jsi z odpovědi jednu větu a postavila jí trochu mimo kontext. Souvislost zuby a revmatické potíže jsi vytvořila sama!

Olitwins: přesně tak to je u

Obrázek uživatele be.st72

Olitwins: přesně tak to je u nás - najednou se vnoci začali budit neklidní, tak jsem usoudila že to budou zoubky. K tomu přidané slintání a kousání čehokoliv.
Nevíš, prosím, něco podrobnějšího o těch korálcích? Něco jsem hledala a našla jsem nějaké náramky a tak. T bych se bála dát dětem kousat, aby se šňůrka neroztrhla a neudusili se. Nebo se jedná o něco speciálního?
Budu ráda za jakoukoli alternativní cestu než do nich cpát léky. Díky.

Ja tedy nevim, zda bych se

Obrázek uživatele Olitwins

Ja tedy nevim, zda bych se vubec ridila argumentem, ze Nurofen lze dlouhodobe podavat pri revmat. obtizich, kdyz si "myslite", ze to jsou zuby! Je to uplne jina indikace. Jasne, zadna nechceme, aby dite trpelo, ale ja jsem davala Nurofen opravdu vyjimecne a kolikrat jsem si myslela, ze jsou to zuby.. a nebyly...V nekolika zahranicnim knihach o detech jsem ted cetla, ze spousta kriku a breku miminek a malejch deti, rozmrzelosti, slintani, zvyseny teploty, pripadne lehkeho prujmu... se "lehce" dle babskych rad svede na zuby, ackoli "problem" muze byt nekde jinde, nebo taky nemusi byt problem vubec nikde a "medikovat" preventivne je proste podle me prilis "agresivni". Jak je zrejmny, nejsem moc priznivce leku za kazdou cenu. Mozna priklad, loni na podzim bylo holkam ctyri mesice a zacaly se v noci nekolikrat budit a brecet, ac predtim docela pekne spaly, byli jsme z toho uplne vyrizeny, holky zacaly spat s nama spat obcas v postely (za 2 mesice jsme to opet zrusily), ale protoze byly tak maly, na zuby jsme nepomysleli, ale... jim 2 zuby vyrostly....cely proces trval mesic a pul, osobne si nedovedu predstavit, ze bych jim mesic a pul davkovala Nurofen (v mezidobi je videl pediatr, ktery jen zkontrolovat usi a jinak rekl, ze je to jen faze a nic nedavat). Jinak i gel a homeopatika jsem pouzivala, jen chci rict, ze vseho s mirou!

Mimochodem, spousta maminek mi rikalo, ze nejlepe ze vsecho fungujou koralky z jantaru, ktery si dite, kdyz mu rostou zuby zuzla a kouse.. No takova prehistoricka metoda, ale pry fakt funguje. Proste o tom ty, ktere to pouzily u svych deti, baji jako o naprostem zazraku, skoda, ze jsem o tom nevedela driv, na tech par zubu, co holkam chybi uz to nema cenu.

Díky moc za tip. Vyzkoušíme

Obrázek uživatele be.st72

Díky moc za tip. Vyzkoušíme :-)

homeopatika

aconitum napellus 9ch, nám opravdu zabírají. 5 kuliček rozpustím v troše vody a podávám na lžičce 15 minut před jídlem.

zuzaH: můžu se zeptat, jaká

Obrázek uživatele be.st72

zuzaH: můžu se zeptat, jaká homeopatika? A jaké je jejich užívání? Předpokládám, že tam dlouhodobost nevadí. Díky

Ahoj,

my Nurofen na zoubky skoro nedáváme, pomáhají nám homeopatika, když dojdou tak výjimečně Nurofen dám. Calgel nám vůbec nepomáhal. Zuzka

My se ten Nurofen snažíme tak

Obrázek uživatele be.st72

My se ten Nurofen snažíme tak prokládat dny, kdy mažu Calgel, ale není to ono. Samozřejmě takhle dlouhodobé užívání Nurofenu z revmatol. indikace je extrém a pak už se asi i projevují nežádoucí účinky.Teda myslím. Klukům ty bolesti trvají už docela dlouho, cca 2 měsíce a zoubek pořád žádný. Nurofen podávám posledních 14 dní, jen na noc 1,5 ml a ěkterý dny ten Calgel.

Ahoj, my to sice nemáme tak

Obrázek uživatele LucieR

Ahoj, my to sice nemáme tak kritický, takže tak nějak nepotřebujeme nic, ale naše doktorka mi tuhle možnost taky připomněla. Navíc teď se nám fakt dlouho táhly teploty a já se ptala, jak dlouho můžu používat Nurofen a ona řekla, že v klidu dokud teploty nezmizí, že jsou děti, které kvůli revmatickým potížím berou tyhle léky třeba rok v kuse.

Ahoj, nasim dvojkam jsou ted

Ahoj,
nasim dvojkam jsou ted sice 3 roky,ale kdyz jim rostli zoubky,tak jsem davala nurofen na noc par dni(cca 3-4 dny) a chvili pauza podle stavu.U nas calgel nezabiral a musim rict,ze ten nurofen je opravdu lepsi a prckove krasne spinkali.Obcas me zabralk taky rychle na hlavu:-))Tak zoubkum zdar a at vas moc netrapej.
Petra