Skip to main content

Světová rarita: Sedmnáctileté zrzky jsou identickými čtyřčaty

Světová rarita: Sedmnáctileté zrzky jsou identickými čtyřčaty Megan, Sarah, Kendra a Calli Durstovy jsou sestry, je jim sedmnáct let a žijí se svými rodiči v americkém Buffalu.

Jsou zároveň velice výjimečné, jelikož patří mezi šedesátku prokázaných identických čtyřčat na světě, z nichž 37 "skupinek" tvoří dívky. Zrzavé vlasy a pihy však z těchto sester dělají opravdovou raritu. Zvětšit obrázek Čtyřčata a ještě pihaté zrzky, to je světový unikát.

Buffalo Sestry Durstovy se mediálnímu světu rozhodně nevyhýbají. Poskytly již řadu rozhovorů a reportáže z jejich života se často objevují v televizi. Například v šesti letech byly sestry hosty populární americké talk show Jay Lena, kde se setkaly s Donaldem Trumpem. Publikum tenkrát malé zrzavé a pihovaté dívenky odrovnaly, když se Trumpa zeptaly: „Vy jste ten bohatý?“ Čtyřčata v pořadu The Tonight show with Jay Leno.

fotobanka Profimedia Jejich matce Naomi Durstové, středoškolské učitelce v nedalekém Maple Lake, se podařilo přivést na svět čtyřčata přírodní cestou bez umělého oplodnění, což představuje šanci 1:700 000. Dívky mají ještě staršího bratra Travise, ale od malička až do současnosti se dělí o jeden malý pokoj v suterénu domu, kde spí na palandách. Na trampolíně u domu se holky vyřádí.

Všechny čtyři zrzky jsou i nadané sportovkyně, hrají za školní tým Buffalo High School fotbal a podle svých slov milují skákání na trampolíně, kterou mají na zahradě u domu. Problém ale nastává každé ráno v koupelně, kde se dívky upravují a žehlí si vlasy, právě tam je v tu chvíli poněkud plno. Dívky však přiznávají, že jim krášlení zatím není moc platné, jelikož jim jejich matka nedovoluje randit s chlapci. Zmatky nastávají každé ráno během příprav v koupelně.