Skip to main content

Omyvatelná barva - kolik nátěrů je třeba?

Ahoj,
chtěla jsem se zeptat, máte někdo zkušenosti s omyvatelnou barvou Dulux? Prodejce tvrdí, že stačí jeden nátěr pro dosažení požadovaného odstínu, tak jak je ve vzorníku (máme bílé stěny). Ale sestra mi dnes říkala, že oni malovali dvakrát, sice omyvatelným Primalexem, ale i tak, jsem teď na vážkách kolik té barvy koupit.
Máte s tím někdo zkušenosti?
Předem díky za ohlasy.
Denisa

Stěna se nám 4x sloupala :-(

Takže už máme po malování.
Jedna stěna chytla dobře, ale druhá se nám 4x sloupala. Nejprv to šlo dolů se starými malbami, ale pak už se loupala jenom samotná omyvatelná barva.
Bohužel jsme měli na celou akci jen 24hod. tak jsme to museli vzdát, a máme jednu stěnu škaredou. Brzy budem malovat znovu.
Jen mě překvapilo, že moc neopovídají m2, na které má malba stačit. Velká pixla nám měla stačit na 2 nátěry, ale stačilo to jenom na jeden.
Tak to jsou moje zkušenosti.
Denisa

Dulux

Obrázek uživatele Hana H.

Mame duluxem vymalovany cely barak, predtim cely byt, nikdy problem nebyl. Redi se opravdu minimalne, asi 1 dcl na 1 kg a to maximalne! pokud se zed dobre ocisti a naimpregnuje impregnaci, neni problem. Pozor, hned vsechno pocakane otrit za mokra, pak to uz jde dolu jen velice spatne. Jeden nater na kompletni kryti ale nestaci. Jsou potreba dva, barva pak uplne jinak vynikne.

Máme medovou, pak tu alpskou

Obrázek uživatele be.st72

Máme medovou, pak tu alpskou louku, tu fialovou a pak tu slunečí záři nebo jak se to jmenuje. Mluvím o těch barvách světa. Jo a ještě magnolii, ta je hodně světlá, skoro bílá a tam už je kryvost horší. Všechno jsme ředil jen mainko, aby se to vůbec dalo roztírat.

Díky za ohlasy

Děkuji za ohlasy.
Manžel by chtěl nějakou pomerančovou, ale mě se taky líbí kukuřičné pole.

Deniso_4019 a ředili jste tu barvu? Prý se nemá ředit vůbec, a jestli tak max. 0,5litru na 2,5l balení. Moc by mě to zajímalo.

Be.st72, jaké odstíny mate vy v domě, že vám to šmouhy nedělalo?

Pokud se to nevyjasní, tak se zkusím domluvit v tom obchodě, jestli by jsme třeba nemohli nevyužité balení vrátit (v bauhausu to tak normálně funguje), no uvidíme. Sice nejsem o moc moudřejší, ale i tak děkuji :-)

Denisa

my jsme také malovali

my jsme také malovali novostavbu, s obyčejným duluxem také problém nebyl, ale ta omyvatelná barva,ta nás opravdu trochu pozlobila, možná jen blbý odstín, fakt nevim Denisa

Ahoj, my duluxem máme

Obrázek uživatele be.st72

Ahoj, my duluxem máme vymalovaný celý barák, novostavbu a malovalo se jimi úplně super. Dokonce jsme to zvládla já těhotná a to jsme to šmrdlala malým štětcem cik cak ale výsledek je perfektní. Není mi jasné jaktože ostatním to dělá šmouhy - ona je ta barva hodně hustá a chyba bývá že se hodně nařeší, to jediné mě napadá. my ji ředili jen malinko aby šla vůbec roztírat. Jinak na zkoušku jsme natřeli kousek zdi v dílně abychom viděli barevný efekt a perfektně to krylo i hnusnou, špinavou a zaprášenou zeď. Fakt jsme z nich nadšená a nechápu problémy, co s ní měli ostatní. Jen pozor, dulux bílá je stejně tekutá jako ostatní a i když má oproti ostatním daleko vyšší kryvost, tak v tomto případě jeden nátěr nestačí.

ahojky, nevím co chcete za

ahojky,
nevím co chcete za barvy, když jsme klukům dělali pokojíček,kupovali jsme také omyvatelné barvy od duluxu,/ kukuřičné pole a zelenou ..už přesně nevím ty názvy,ale barevně je to podobné s barvami dětských věcí z ikei / a rozhodně jeden nátěr nestačil, po jednom nátěru to byla samá čmouha a muselo se to přetřít dvakrát a mužskej se u toho dost navztekal, pod tím bylo pěkně vymalováno bíle primalexem.. toť naše zkušenost denisa

re

Ahoj, my sme nim malovali kuchynu (teda tym druhom, co je trochu umyvatelny vodou, ale nie je to ta dokonale vodoodolna farba). Steny sme mali predtym cerstvo vymalovane na bielo primerom, a ozaj stacil jeden nater, akurat niekde v rohoch a pod. to bolo treba domalovat dvakrat. Malovali sme valcekom, iba rohy stetcom. Uz si nepamatam ako sa volal odtien, je to svetlozelene, ja som ten oddtien vyberala dlho, podla vzornika, nevedela som sa rohodnut. Ale na tej stene to vyzeralo ovela tmavsie, tak ze najprv som to chcela vsetko premalovat, ale uz som si zvykla. Tak ak sa da u vas kupit, zozen si najprv taky maly skusobny kelimok, a skuste to vyskusat na ploche aspon 1x1 m, aby si nebola sklamana tak ako ja. Ahoj, Martina