Skip to main content
Posted in

Ahojky,
mám pro mě novou informaci, tak předávám, třeba někomu pomůže. Oba s manželem chodíme do práce a holky máme ve školce. Dneska onemocněly a my jsme si u Mudr. nechali napsat dvě OČR, každý na jedno dítě a můžeme je čerpat současně, čili být doma všichni čtyři, ale jelikož kvůli zaměstnání, aby jsme dlouho nechyběli nechceme, tak lze čerpat jeden den já, jeden den manžel, tak na střídačku, pak se na ukončovací list OČR jen vypíšou dny, kdy jsem měla skutečně paragraf. Mám to přímo z OSSZ, tak by to mělo být platné. Tak třeba to někdo využije stejně jako my. R.

No já nemám jiné hlídání než

No já nemám jiné hlídání než manžela, tak jsem šťastná, že to jde takhle střídat, jinak nevím, jak by jsme to dělali. Tak třeba někdo, kdo je na tom podobně jako my, to taky tak využije.

Já chodím běžně při OČR na

Já chodím běžně při OČR na pár dnů do práce. Tak vím, ja to chodí. Mojí práci za mě nikdo neudělá. Mám výhodu 16 dnů. Ale co si budeme povídat, lepší je, když jsou děti zdravé.

Když budou nemocní déle, tak

Když budou nemocní déle, tak si dáme jeden den dovolené na přerušení, pak si děti na paragrafu prohodíme a čerpáme zase za peníze. Pro nás je hlavní výhoda v tom, že nemusím být doma vkuse 9 dní, což by se zaměstnavateli asi moc nelíbilo, kdyby to bylo často a tak kdybych byla doma ob den měsíc vkuse, tak je mu to jedno, jelikož si svoje udělám.

Ahoj, myslím, že je lepší

Ahoj,
myslím, že je lepší čerpat na jedno dítě a pak na druhé. Máte to oba současně na 9 dnů. Když budou Vaše děti nemocné déle, než 9 dnů, budete oba doma zadarmo (pokud se tedy nevystřídáte tak, že jeden půjde do práce a druhý bude zadarmo doma). Já děti střídám, jsem s nimi sama. Jana