Skip to main content

ŠIKANA V PRVNÍ TŘÍDĚ!!!

AHOJ VŠEM.MUSM SE SVĚŘIT Z NĚČIM,ČÍM JSEM SAMOZŘEJMĚ ŠOKOVÁNA,ALE NA DRUHOU STRANU MĚ TO V DNEŠNÍ ŠÍLENEJ DOBĚ VŮBEC NEPŘEKVAPUJE.MOJE NEJSTARŠÍ DCERA OKUSILA V PRVNÍ TŘÍDĚ ŠIKANU,COŽ MŮŽU UŽ ŘÍCT ŽE SE MI TÍMTO ZJIŠTĚNÍM CELKEM ULEVILO,IKDYŽ NENÍ NAD ČIM,ALE TY ČASY KINEŽ TO PRASKLO A NEŽ JSME TO VYŘEŠILI A PŘIŠLI NA NATO BYLY HROZNÉ!
ZNIČEHONIC DCERA BYLA BEZ ŽIVOTA,ŠTÁVY NÁLADY.JEN SE VZTEKALA FNUKALA A HLAVNĚ SAMÁ POZNÁMKA OD UČITELEK ŽE NEMÁ VĚCI,NEMÁ SEŠITY A KNÍŽKY,NEUČÍ SE PŘI HODINÁCH A NEPÍŠE DOMÁCÍ UKOLY,JE NEPOŘÁDKNÁ A NESVĚDOMITÁ,DOSTÁVALA SAMÉ PĚTKY NE DO ŽÁKAJDY ALE DO SEŠITŮ,ZTRÁCELA DENNĚ VÝBAVU CELÉHO PENÁLU,VÝTVARNÉHO KURŘÍKU,OBKLEČENÍ,SVAČINY,PÍSMENKA ATD.CHODILA JSEM DO PAPÍRNY ČASTĚJI JAK DO POTRAVIN,POŘÁD SE U NÁS JEN ŘVALO,TRESTALO-NESMĚLA VEN.HRÁT SI Z DVOJČATY TELEVIZE NIC!VÁNOCE TO PŘESEKLY-ČAS MÍRU A KLIDU VŠE JSME ZAPOMĚLI A MYSLELI ŽE PO NOVÉM ROCE BUDE LÍP.NEBYLO-VYGRADOVALO TO TAK ŽE UŽ JSEM ŠÍLELA JAK TAJFUN.DVA MĚSÍCE KRYLA A TAJILA DVĚ JMÉNA PAK JSEM TO ZNÍ DOSTALA Z PLÁČEM VŠE VYKLOPILA.MOJE DCERA JE ŽIVÁ HODNĚ BĚHÁ JEČÍ A ŠÍLÍ VENKU I DRUŽINĚ JINAK JE ALE DOST PEČLIVÁ DOMA VŠE SKLÍZÍ A SVORNĚ UKLÍZÍ BINEC I PO DVOJČATECH KDYŽ JE POTŘEBA ATD. ..VĚDELA JSEM ŽE SI NEMUŽE TAHKLE DENNĚ STÁLE SAMA UBLIŽOVAT!ABYCH TO UKONČILA.PANÍ UČITELKA MI NEJDŘÍV NEVEŘILA A DO OČÍ MĚ ŘEKLA ŽE MÁM ASI TEDA HOLKU NEVYCHOVANOU TO...UŽ JSEM ZAČLA VYLOŽENĚ ZUŘIT A PUSTILA SE DO NÍ,KDYŽ SE VŠE PROKÁZALO VINÍCI SE OBA PŘIZNALI,ZAČLO SE TO ŘEŠIT,DETI SE PŘESADILY,STÁLE CHODÍME DO ŠKOLY VŠE PROBÍRAT,VRACEJÍ SE I NĚJAKÉ POMŮCKY CO SE NACHÁZEJÍ TŘEBA V OPDADCICH NA WC A PODOBNĚ,TAK SAMOZŘEJMĚ UČITELKY A VYCHOVATELKY STRAŠNĚ OTOČILY A TED JSOU JAK MAZLAVÝ MED JAK NA MĚ TAK DCERU,COŽ JE UBOHÉ!KDYBYCH TAM NEVLÍTLA JEN BY POŘÁD TRESTALI MOJI DCERU A OBVINOVALI,ALE NEŘEŠILY BY VŮBEC NIC!ALE ŘÍKÁM SI SNAD UŽ BUDE POKOJ.KDYŽ ŘEŠÍM V PRVNÍ TŘÍDĚ ŠIKANU CO BUDU ŘEŠIT TŘEBA V 8 TŘÍDĚ???UPLNĚ SE HROZIM.HLAVNÍ JE ŽE DCERA JE ZASE OK,VESELÁ ŠKOLA JI DĚSNĚ BAVÍ NOSÍ VĚCI A VŠE TAK JAKO TO BYLO PŘED TIM.....ALE JELIKOŽ MÁM DETI TŘI HROZIM SE TOHO CO NÁS JEŠTĚ DO BUDOUCNA ČEKÁ....DOBA JE PROSTĚ ŠÍLENÁ,NECHCI SE NIKOHO DOTKNOUT,ALE POKUD DÍTĚ NENÍ Z MOVITÉ RODINY MÁ VELKÝ PROBLÉM,MY JSME JAK ŘÍKÁM STŘEDNÍ VRSTVA,S ČÍMŽ JSEM SPOKOJENA,ALE V KOLEKTIVU JE TO JINAK.DOKAZUJE TO I CHOVÁNÍ DOSPĚLÁKŮ NATOŽ DĚTI,JE TOHO PLNÁ TELEVIZE:-()-()DÍKY ZA VYSLECHNUTÍ ZUZKA

Je to hrozné, ale...

ale nemyslím si, že je to jen dobou. Já jsem asi před 25 lety také zažila šikanu a nebyla jsem sama.
Šikana je velký problém, ale malí grázlíci byli vždycky, bez ohledu na dobu a sociální postavení. Jen dnes se o tom alespon více mluví a medializuje se to a také se to více řeší, což je dobře.
Myslím si, že máte štěstí, že jste na to přišli a situace se vyřešila, chudák malá si musela pěkně užít.
Trošičku mě tedy zaráží to trestání, zákaz hraní si s dvojčaty atd. v první třídě.
Starší syn je ted ve 2. třídě a musím říct, že učitelky i vychovatelky jsou supr, jakékoliv podezření a problém se snaží s rodiči řešit. Jednou za čas mívají ve škole přednášku na toto téma a pak děti vyplnují takový formulář, který je sestavem dětským psychologem a napomáhá odhalovat tyto problémy.

nejhorší je, že je to

nejhorší je, že je to mnohokrát hlavně chyba rodičů, děti si dělají co chtějí a rodiče se jich pak ještě zastávají. Můj synovec je taky v první třídě a zažívá taky šikanu od jednoho kluka. Maminka bohužel nechce nic slyšet...není to pravda. Jo a ještě jsem chtěla napsat k tomu, jestli je dítě z movité rodiny nebo ne....mám hrozný strach z toho, že moje děti budou konzumní a závislý na počítači, mobilu apod. jen kvůli tomu, že se jim budou ostatní posmívat, když tyto věci nebudou vlastnit.

DĚKUJU ZA MILOU ODPOVĚD.VIM

DĚKUJU ZA MILOU ODPOVĚD.VIM SAMOZŘEJMĚ ŽE TO UČITELÉ LEHKÉ URČITĚ NEMAJÍ.A JDE LECKDY I O ŽIVOT.MINULÝ ROK NEBYL PROBLÉM PRO 6LETÉHO KLUKA ZARVAT SPOLUŽÁKOVI TUŽKU DO ZAD,VYKLOUBIT RUKU UČITELCE NEBO SKOPAT HOLČIKU ŽE MĚLA OTŘES MOZKU A JELA NA ÁRO.TO SI ŘÍKÁM,ZA TOHLE BYCH HO JAKO RODIČ POŠKOZENÉHO DÍTETE SNAD ZABILA!ATO JSOU TEPRVE V PRVNÍ TŘÍDĚ.PROFESE VE ŠKOLCE NENÍ TAKY LEHKÁ,ALE OMNOHÉ UPLNĚ JINÁ.RADŠI ŘEŠIT ŠIŠLÁNÍ A POKAKANÝ PUNČOCHY NEŽ TOHLE..NEDIVIM SE TI....DÍKY

Ahoj Zuzo,

ani nevíš jak mě děsíš. Tohohle se obávám už od dob, kdy jsem o dětech jen uvažovala a ještě jsem žádné neměla. Sama jsem učitelka...naštěstí jen v MŠ...ale nějakou dobu jsem pracovala i ve škole jako vychovatelka ve družině a učitelka některých předmětů. Do školy jsem nastoupila někdy v roce 2000-01, nevim přesně. První dva roky byly super...práce s dětma mě hrozně bavila, děti byly úžasné, ale pak se to najednou změnilo....úžasné děti školu opustily a já se čím dál víc potýkala s hajzlíky první kategorie....dám příklad: při hodině jeden kluk čtvrté třídy vytáhl mobil a začal si něco psát nebo nevim co. Napomenula jsem ho a řekla mu ať mi dá mobil na stůl...řekl mi že zavolá mamince, že mu chci vzít mobil a opravdu začal vytáčet její číslo. mobil jsem mu vytrhla z ruky a sprdla ho na tři doby co si to dovoluje. Odpoledne přijel tatínek si na mě stěžovat...poslala ho maminka, neměla sama čas...naštěstí byl natolik chápavý, že milý zlatý chlapec dostal za svý žalování ještě přede mnou pár facek. No a když jsem si jednou dovolila jedné holčičce říct, aby si při obědě zkusila nést tác s obědem sama, že se to musí naučit...nosil jí ho vždy někdo jiný... přilítla na mě druhý den maminka a vynadala mi takovým stylem, že jsem jen lapala po dechu...holčička měla prý v noci kvůli mně až epileptický záchvat...podotýkám, že jsem na ní byla milá a jen jsme jí chtěla přesvědčit aby už si zkoušela nosit tác sama....a ona na mě žalovala bůhví jaké nesmysly. Po sedmi letech jsem odešla...už jsem to nemohla vydržela a šla radši pracovat do školky...ale toto je spíš o rodičích a né dětech...jen chci napsat jak je ta spolupráce mezi rodiči a učiteli důležitá.
Dnešní doba je zvláštní, bojím se toho moc.
Hlavně že se to vyřešilo a dcerka je zase v pohodě jako dřív.