Skip to main content

jídlo v 11. měsících, jaké kupujete jogurty?

ahoj maminky, prosím o radu co už jste jedli v 11 měs.? my teď jíme brzo ráno mlíko, dopoledne holandii bílou ovoce, oběd masozelenina, svačina ovoce nebo kaše, večer mlíko, zkusila bych třeba jiný jogurt,ale nevím jaký je vhodný? a taky bych zkusila namazat chleba s lučinou? co bychom už mohli jiného??? díky Lenka

díky moc za odpovědi....

maminky díky!!

activia

Ahoj Lenko, my dáváme dodnes bílou activii - míchám teda bílou a bílou sladkou, do toho trochu přesnídávky, každý dne jiná příchuť, aby byla trochu obměna. Mám už ale 2leté holky, takže dnes už i Activia tvarohová, lipánek, čokotvaroh, pribiňáček, ap.
Raději se držím většiny nejnovějších doporučení, co se mléčných výrobků týká, ono sice dříve se to neřešilo, ale taky se prd vědělo, navíc každé dítě je jiné, někomu to nic neudělá, někomu to nastartuje potíže - já mám např. dodnes velký problém s ekzémem.. takže proč riskovat.. Hodně jsem se řídila podle dr. Hofhanzlové, ta dokonce nedoporučuje do 1. roku jogurty vůbec a v podstatě jsme teprve kolem prvních narozenin s jogurtem začínali..
http://calendula.cz/příkrmy kojenců.htm

Pro Romanu

Díky za tuhle odpověd, já jsem stejnýho názoru a myslela jsem si,že snad všichni jedou podle knížek. Taky se snažím některé věci dodržovat,jako nesolit,kupovat věci bez éček atd.,ale něco prostě poruším,protože už mám jedno velké dítě a dřív se to tak neřešilo.

Ahoj,tak naše děti(10,5)jí

Ahoj,tak naše děti(10,5)jí activie všechny, ne jen bílou,jinak kupujem taky Choceň,Holandii.Někdy do bílých přidávám ovoce.Pak mají ovocné přesnídávky(různé),banány,jablka.Zkoušeli jsme i salátovou okurku.Jinak už zkusily chleba s lučinou,žervé,máslo i se šunkou.Rohlík s máslem,nebo žužlají suchý.My měli problémy s malou s masozeleninou,ale už se to zlepšuje a už taky papá hezky.Křupky a piškoty taky máme,večer kaši po lžičce a před spaním mlíko.To mají i ráno.Tak nevím jestli je to správně,ale moc to neřešim.Můj starší syn(16let)v tomto věku normálně dlabal lipánky,jedl tvaroh a pil kravský mlíko.Nikdy neměl žádný problémy a je hubený jak lunt.Tak fakt nevím co je správně,jestli se to nyní nějak moc nepřehání a pak je to samá alergie.Ale to je jen můj názor.Romana

Našim klukum je 11 m a dávám

Našim klukum je 11 m a dávám jim bílou Holandii, bílou Activii, někdy Choceňský jogurt, dále zakysanou smetanu a teď jsme začli s Bobíkem. Někdy smíchám jogurt s ovocnou přesnídávkou, ale jinak ho jedí samotný a docela jim chutná. Asi zatím nic dalšího zařazovat nebudu, jim to takto vyhovuje. Anna

-

Tvaroh by se do roka neměl dávat kvůli velkému obsahu bílkovin. Zatím bych jim to moc neměnila, až tak od roka. Naše děti jí nejvíc bílé jogurty, oblíbenou značku jsme ani neměli, ale nejvíc jsem dávala activii, choceňský, holandii, řecký jogurt. Podle toho, na co jsem natrefila.

Ahoj,holkám je rok a máme to

Ahoj,holkám je rok a máme to stejný jako vy,akorát ovoce nebo přesnídávku dopo a jogurt odpoledne. Ze začátku jsem kupovala Holandii a chocenský,ted v kauflandu tu jejich značku. Už jim dávám i ovocný,nějak začaly stávkovat u bílých. Nebo jim dám půl na půl tvaroh a zakysanou smetanu. Lučinu můžou,taky žervé. Mezi tím pár piškotů nebo kukuřičných křupek. Večer kaše,dokud jí pijou,nebudu to měnit.