Skip to main content

břicho - jizva

Posted in

tak jsem tu zase s tím svým břichem :-) tedy zeď už jen s jizvou. Chci se zeptat, jestli jste mazali jizvu po císaři, nebo ještě lépe po abdominoplastice a popř. čím??? Koupila jsem si měsíčkovou mast, ale možná existuje něco lepšího a účinějšího???

Ahoj, já mám zkušenost s

Ahoj, já mám zkušenost s jizvami takovou, že je důležité promazávání čímkoliv, hlavně aby jsi jizvu při tom mazání řádně masírovala a ta nezatvrdla. Její konečný vzhled, domnívám se, je závislý především na tom, jak to zvládá čí tělo.

Mám po operaci 30 cm jizvu svisle přes celé břiho a ač jsem se snažila o ni pečovat (mazání drahou mastí contractubex na jizvy, laser, masáže...), tak je prostě hnusná a rozšklebená. Moje tělo bylo tenkrát oslabené po chemoterapii, na jizvy se mi dělaly hnisající ložiska a prostě zůstala ošklivá.
Císaře mi vedli v polovině téhle staré jizvy a kupodivu tam ta nová jizva už skoro není vidět (už je to tedy přes 3 roky...)

Lenka

Ahoj, já používala Elasti-Q

Obrázek uživatele be.st72

Ahoj, já používala Elasti-Q na jizvu i na celé břicho. Ale obecně se jako nejlepší doporučuje právě sádlo.

-

Ahojky, já jizvu po císaři nemazala pravidelně ničím, i když měsíčkový krém jsem koupený měla. A jizvu mám v pohodě. Doma jsem měla i nějaký gel vyloženě určený na jizvy. Nevzpomínám si na název, ale v lékárně by ti určitě poradili.

Indulona

Obrázek uživatele Peri

Ahoj, já mazala a ještě mažu modrou indulonou a myslím, že je to v pohodě. Peri

Sádlo

Ahoj, já jsem po císaři mazala neslaným sádlem, nejlepší je prej husí,ale měla jsem klasický, ale bez soli!
Míša