Skip to main content

Vada oci, 11 mesicu

Posted in

Ahoj holky, v patek jsme byli s klukama na 'rocni prohlidce',maji ted 11 a pul mesice a doktor po vysetreni oci nasel u Domika nejakou vadu.Pry bud kratkozrakost nebo trochu silha.Pry to taky nemusi byt nic,coz si nemyslim..Samozrejme pujdeme k ocnimu,ale jsem trochu nervozni a tak jsem se chtela zeptat jestli mate nekdo z vas stejny problem,zkusenost a co muzeme ocekavat..Nedovedu si predstavit,ze by Domik mel uz ted zakryte ocicko nebo bryle..Samozrejme jsou horsi veci a lepe to napravit ted nez pozdeji,ale ze by mel neco na ocich,to by mu to asi braska hnedka strhaval,jsem z toho trochu v rozpacich..Diky za vase zkusenosti,hezky vecer Martina

diky holky,to jsem te trochu

diky holky,to jsem te trochu uklidnily. 22.12. mame termin u ocniho tak uvidime.Martina

Náš Štěpánek má strabismus a

Náš Štěpánek má strabismus a po prvním roce dostal brejličky.má na jednom oku necelé 3 a na druhém necelé 2 dioptrie.kvůli tomu šilhání nám hrozila operace,chodíme každých půl roku na kontroly,předminule to bylo na operaci hraniční a minule už to na ní nebylo.

Ahoj, ja jsem byla u ocniho

Obrázek uživatele Olitwins

Ahoj,

ja jsem byla u ocniho specialisty v 6, 9 a 12ti mesicich, protoze se mi na zacatku zdalo, ze trochu jedna dcera silha. Lekar konstatoval malou kratkozrakost, ale nic, co by on doporucil resit, pry se to vetsinou upravi samo, jen se musi chodit na kontroly a silhani nic. Jen si najdi opravdu ocniho, ktery se specializuje na deti...,je to pro ne dost neprijemne, tak dilatace oci atd...a chce to nekoho, kdo umi s detmi pracovat....

At to dobre dopadne, O.

PS: Ocni mi rekl presne totez, ze to silhani se mi zda kvuli sirokemu koreni nosu....

-

Ahojky, nevím, co přesně Ti dr. řekl - krátkozrakost nebo šilhání jsou dvě odlišné věci, ale možná Tě uklidním, že šilhavost bývá často širokým kořenem nosu. Na podnět naší pediatričky jsme byli na několika očních kontrolách. Nejdřív u nás, kde oční konstatovala právě široký kořen nosu, díky čemuž je šilhání zdánlivé. Až obličej povyroste, šilhání zcela zmizí. Názorně mi to předvedla, že mu kořen nosu povytáhla a fakt se očička srovnali. Pediatričce se závěr nezdál, tak nás poslala do Motola, do centra zrakových vad - kde provedli vyšetření, se kterým jsem pak šli na dětské oční v Motole. Všichni se shodli na stejném závěru, zrak má dobrý a šilhavost způsobuje kořen nosu. Přesto nám dr. předepsal na měsíc okluzory, které jsem nedali ani jednou.
I když jsme naší pediatričce nevěřili, stejně nás dost nahlodala, protože pořád tvrdila, že je chlapeček tupozraký. To je vada, která se nedá moc léčit, takže strach jsme měli. Naštěstí se její v tomhle směru "laický" názor nepotvrdil. Myslím, že ani váš pediatr není očař, tak zkus zachovat klid a počkej, jak dopadnou vyšetření.

ahoj Martino, můžu ti napsat

ahoj Martino,
můžu ti napsat svoji zkušenost. kolem 14. měsíce utíkalo jedno očíčko jednomu z dvojčat..bylo to i viditelné. Objednala jsem se na oční s oběma-pro jistotu. Následovalo rozkapání očí-to je v pohodě. Ale pak musí být dítě v kliku a lékař mu posvítí do oka. To bylo horší. Kluci se začali cukat, nutili mě, abych šla mimo ordinaci, což jsem odmítla a nakonec jsem trvala na ukončení vyšetření, protože je totálně vynervovali. Pustila jsem to z hlavy a objednala se na speciální vyšetření při kterém se dítě pouze dívá na šrafované vzory. Teď to ale vypadá, že je všechno v pořádku. Už nic nejde poznat a hlavně tak malé dítě snad ani nemůže nosit brýle. Jestli ti můžu poradit, tak bych se hlavně zaměřila na výběr dobrého očního lékaře, který to umí s tak malými dětmi. Hodně štěstí. E.

Ahoj, my oba nosíme brýle a

Obrázek uživatele LucieR

Ahoj, my oba nosíme brýle a naše Zuzka (12m) momentálně trošku na jedno oko šilhá. Ale to může být způsobeno i širokým kořenem nosu, jinak oči dotáčí. Jestli je krátkozraká, se podle naší neuroložky, teď ještě vyšetřit nedá. Další kontrolu máme v 1,5 roce. Tak uvidíš, naše pediatrička mi taky často říkala, že rozhodně musíme jít k očnímu (ale zatím je to zbytečné) a nakonec to tak horké nebude, možná se vše vyřeší tím, že povyroste a změní se jí obličejové rysy (myslím ten nos - stále má miminkovský :)