Skip to main content

Do jak velkého mrazu mohu ven s 12m dětmi?

Obrázek uživatele Laaja
Posted in

Ahoj maminky a Tome,
poslední dny dost přituhlo a já řeším, do jak velkého mrazu si mohu dovolit vzít děti ven. Bude jim rok. Kdysi jsem četla, že do -5st., ale nevím jestli to platí pro miminka nebo i pro větší děti. V různých diskuzích se ostatní dost rozchází, tak jdu pro radu k vám. Děti samozřejmě pořádně oblíkám, punčocháčky, body, mikinu, komibinézu a teplý fleec fusak...dík Lája

Re:

Ahoj,tak ja v tomto pocasi davam pres kocar plastenku a dle toho jak je zima ji bud uplne zapnu nebo jim necham otevreny otvor.Chrani to pred vetrem a catecne i zimou,protoze se mi nekdy i zarosi.A deti na kremuju.Jo a nechcou mi rukavice,tak jim davam na ruce teple ponozky,protoze jsou delsi a ty jsi tak jednoduse nezdelaji..Martina

Tak u nás bylo v 9:00 -15

Obrázek uživatele dadap

Tak u nás bylo v 9:00 -15 stupňů. Dvojčata 19m jsem nechala doma a šla nakoupit se synem 3 roky. Byl omotaný šálou a natřený krémem a potkala jsem spoustu maminek s kočárky, ani jedno dítě nemělo šálku přes pusu a potkala jsem i paní s 4 týdenním miminkem. Bydlíme na Vysočině. Včera byla stejná teplota jako dnes a potkali jsme školku v 10:30 a to bylo určitě -10 stupnů. Mě teda vůbec nepřijde rozdíl jestli je -5 nebo -15(jako pro dospělé, že ten mráz nevnímám kolik je stupňů pod nulou) prostě namazat krémem a rukavice a je to :-)

u nás dnes -14

Fakt tolik a to jsme docela nízko. A kočárky jsem potkávala taky.
Jinak souhlasím s názorem Toma. Něco v tom duchu píšou v prosincové Betynce. Mrazivý vzduch zatěžuje dýchací systém a vadí kůži, hlavně u nechodících dětí nebýt venku dlouho.

ahoj všem, tak u nás bylo

ahoj všem, tak u nás bylo dneska odpoledne -9,5 a potkala jsem hned několik kočárků a dokonce i jednu mamču se 7týdenním mimískem. Asi se to u nás v podhůří bere jinak :o) Z.

Tady bylo taky -7, my byly

Obrázek uživatele Olitwins

Tady bylo taky -7, my byly venku 2x, v kocare i pesky... Vzdy na 30 min a v pohode. Taky jsem nikoho nepotkala a to nechapu proc. Dopoledne bylo krasny slunicko a vitr zadnej....

Ahoj, tak jsem na babyonline

Obrázek uživatele Laaja

Ahoj,
tak jsem na babyonline našla, že miminka můžou do -5 a větší děti do -10. Dneska jsem byla venku, bylo -7. Kromě mě jsem s kočárkem nepotkala nikoho, jenom maminky se sáňkami a boby a na nich odrostlejší děti, tak 2-3roky. Moje děti byli venku spokojené a já mrzla, takže vytahuji termoprádlo. Díky za odpovědi Lea

děti a mráz

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahoj Lájo,

taky netuším, jak je to přesně. Hranice -5°C platí určitě o novorozencích, tj. miminku do 1 měsíce, dost možná i v kojeneckém věku (do 12 měs.), pak už je to individuální. My jsme s holkama chodili tak do -13°C (po roce), ale přiměřeně jsme pobyt venku zkrátili (max. 20 - 30 minut).
Ano, pobyt na čerstvém vzduchu je zdravý, ale přechody z vyhřáté místnosti do extrémního mrazu a zpět již zdravé nejsou. Pokud je pod -10°C, už podle mě převažuje spíš škodlivý vliv teplotních změn. Při takto nízkých teplotách je zpravidla navíc velmi nízká vzdušná vlhkost, což taky nemá moc příznivý vliv...

Tom

kdykoliv

Ahoj já s dětmi už tak od 3 měsíců chodím ven bez ohledu na teplotu, prostě je jen více obléknu. Např. když včera bylo tak větrno, hodila jsem přes kočár pláštěnku a šlo se (našim je 14 měsíců). Minulou zimu naše děti např. neusli jinde než v kočáře, takže jsem je dávala minimálně na balkon, kde byli alespoň chráněni proti větru.

Ahoj, já tedy s dětmi chodila

Obrázek uživatele LadaVac

Ahoj,
já tedy s dětmi chodila ven za každého počasí a včera,i když bylo téměž celý den - 10 byly děti se školkou i na vycházce. Spíš bych přizpůsobila dobu. Ve větších mrazech třeba na vycházku třikrát za den,ale na půl hodinky a stačí. L.

zalezi i na vetru

Ahoj Lajo,
ja se po tom pidila minuly rok, v jedne poradne pediatricka zduraznovala, ze hodne zalezi i na vetru, ze videla omrzliny zpusobene pobytem venku pri teplote mirne pod nulou, tak zrovna vcera jsem se ven nevydavala, jinak tu hranici vidim tak -6-8, take zalezi, jestli Ti deti napr. snesou salku pres pusu. Jinak souhlasim, ze u miminek je to skoro jednodussi, daji se lepe zabalit, my davali loni plinu pres pusinku i nos..
Ahoj Hanka

Tak naši se školkou v -10st

Tak naši se školkou v -10st určitě ven nesmí, ale to my neovlivníme, že jo. Mně by ani nevadilo, kdyby chodili, já s nima totiž v těch -10 taky ven chodím. Jinak k miminkům bych řekla, že do těch -5 klidně. Navíc když je dobře zabalené, svůj prostor před pusinkou si zadýchá, takže není vystaveno takovému mrazu jako dítě běhající.

Tipovala bych -6 stupňů

Ahoj Lájo,
nevím to přesně, protože momentálně aktuální je pro nás vycházka školková a to děti můžou do -10, pak už ne. Ale takto malé děti můžou do -6 stupňů. Já s klukama ven chodila za každého počasí, aspon na chvilku nebo je dala na verandu a otevřela okno, aby se trochu vyluftili. A.

Lajo, jsem zvedava, co kdo

Obrázek uživatele Olitwins

Lajo,

jsem zvedava, co kdo odpovi. Ja za sebe muzu rict, ze kdyz bylo holkamm 6 m. (vloni), tak jsem je vzala ven na cca 1/2 hodiny a bylo myslim -6. Ale byly super nabaleny, krem na obliceji a strisku proti desti na kocaru, takze tam uvnitr realne tak zima nebyla. Konzultovala jsem to s pediatrem a on souhlasil. Myslim, ze dostat deti na cerstvy vzduch je fakt dulezity. Jo a je treba rict, ze moje holky od narozeni doted nebyly vubec nemocny, od zacatku listopadu je to bohuzel jinak....

O.