Skip to main content

Co děláte, když Vám dítě usne v 15.30

Obrázek uživatele renataa
Posted in

a v 17 ještě nejde vzbudit? (2,5 roku) Stává se mi, že usnou i později, ale to nejdou spát dřív jak v 23.30. Ráno vstávají docela brzy i o 6hod, a do večera nevydrží, od 15 i 14.30 mají krizi. Mám ho nechat přespat do rána? Je to vyčerpávající!

Jsem taky pro buzení

Ahoj, já se přidávám také k buzení, je vidět, že spánek přes den ještě potřebují, ale usínají až takhle dlouho. Pokud ti usnou do těch tří hodin oba, budila bych je nejdéle o půl páté, možná i dříve. Já mám holky teda ještě malé....roční.. spí už taky jen jednou a to od deseti měsíců, ale režim mají vždy stejný a usínají stejně jak odpo tak večer....včera se nám ale např. stalo, že jedna usnula na dvě vteřiny v kočárku už v deset dopoledne a pak nemohla hodinu usnout, řvaním vzbudila druhou a bylo po spánku. Ale je to opravdu jen výjimečně a já je musím pořád hlídat, když jedeme dopo ven, aby neusnuly v kočáře. Odpoledne už to potřebu nemají a krásně vydrží až do večera. Zuza

souhlasím s OLITWINS

souhlasím s OLITWINS budit,když jsme byly v tom věku kdy usínaly okolo páté a to spí i po ooo doted a to jsou jim 3 apůl,prostě jsem je nenechala.Honem jsme je zabavily a potom šly spát dříve večer.Když usnou v autě jak píše Tom taky to snima nic neudělá jeto takový napůl spánek nezaberou uplně nejsou v klidu,a doma potom jedou podle svého vyžadující režimu.Jak je ale necháš spát v podvečer noční rošambo tě nemine a to pokud máš manžela který např brzo vzává do práce jako já,nedovedu sito vůbec představit.je ppravda že někdy deti usnou mezi 20.30-20.45h a tatka už hnípe u televize:-)))ale zpívaj si povídaj pohádky s Cd a každý si usne po svém.Ze svých zkušeností můžu říct od jistého věku jsem je opravdu budila a spát nenechala,vničem jim neublížíš budou protivné to ano,ale hrou je zabavíš,potom budou spát v noci oni i ty.Kolikrát by člověk přes den padl a spal a musi se přemoci-nemužeš si lehnout,vyjímka je nemoc samozřejmě,ten samý režim jsem dělala i svým detem a dnes můžu říct že se vyplatil.Krásný den všem Zuzka

Díky za typy,

Obrázek uživatele renataa

u nás je problém ten, že večer nejdou v normální čas spát a i když je dám ve 20, 21 hod, tak zlobí do 22, 22.30. Jeden třeba spí a druhý (který spal přes den ponocuje).
Přes den usínají nejméně l hodinu, spíše déle. Je to tak pořád. Rozdělit je nešlo, prostě jsou na sebe fixovaní.
Zato dnes nespaly a už spinkaji. :) Čekám až zaspí a hurá do práce

já bych zkusila vytrvat na

já bych zkusila vytrvat na spaní po o.je vidět,že to ještě potřebují.našim jsou tři a spí od 13.00 kolem tří hodin,záleží na období,ted jsou šípkový růženky a někdy i budím.zkusila bych vytrvat na spaní po o,ale nevím jak moc protestujou.já je např.musela rozdělit a na spaní po o spí každý zvlášt jinak by neusnuli.večer spí spolu v pohodě.

Ahoj,

kamaratka nedava niektore dni spat cez den a potom ostatne dni baby zalomia v normalny cas. V den ked neda spat, tak idu spat skor, rano vstavaju normalne, ale cez den sa jej tym vyriesilo, ze necaka ci zaspia a kedy.
Ja tiez nemam nervy na uspavanie, takze ak nezaspia do 15h (ukladam o 14h), tak sa nespi. Stalo sa nam zatial 3x.
No a inak nam sa budit osvedcilo, castokrat boli aj milsi ako ked sa zobudili samy:). Ale s vekom sa nam napr. meni kolko ich musim nechat spat alebo dokedy. Spat chodia v +- 20,30h. Ked nespali ulozili sme ich uz v 20,00.
Ako pise Tom, aj ked boli po zobudeni mrzuti niekedy, tak sa to potom zrovnalo a mne ten pokoj vecer za to stoji. Do polnoci by som ich hore nechcela ani omylom. A ako ich poznam, ak by sme nechali spat, tak by vstali uz pred piatou a to by som cez den nerozchodila ja:)
E.

Přesně jak píše Martina,

Přesně jak píše Martina, budit nemá smysl, byl by protivný, prospí se a řádně si odpočine a navíc je doma měně kraválu.
Občas se to stávalo našemu staršímu, nikdy jsme ho nebudili, osobně pokud to není opravdu nutné, ani teď s malošema to nedělám. Starší usnul takhle odpoledne a párkrát to prospal až do rána. Maloši běžně po obědě spí 1,5h, někdy více, ale už se stalo, že spali i 3 i 4h! Neusínají ve 12, ale spíše kolem jedné, druhé hodiny. Přesto je NIKDY NEBUDÍM!!! Spí, protože to asi potřebují.

re

Ahoj, nasi chlapci maju 25 mesiacov, od septembra nechcu spavat cez den (napoludnie), a tak sa nam to tiez obcas stava, hlavne jeden zaspi okolo stvrtej alebo piatej poobede, ked je velmi unaveny, asi raz za dva tyzdne. Nam sa osvedcilo nechat ho tak, nech si spi ako dlho chce - a zatial sa vzdy zobudil sam najneskor k veceri o siedmej. Spi na gauci v obyvacke, je tu normalny ruch, svetlo atd, mozno keby bol v postielke potme tak sa nezobudi, ale takto je to v pohode. Naveceria sa, okupeme ho, ide do postele a o osmej uz znovu spi, ako hocikedy inokedy, a ani na ranajsie vstavanie to nema vplyv. Budit ho nema zmysel, lebo by bol protivny a my sme radi, ze je chvilku ticho. Ahoj, Martina

nám se to stávalo taky

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahoj Renato,

nám se to taky občas stalo. Naše děti ale od malička "lpí" striktně na svém režimu, takže večer vždy usnuly v jejich dobu, bez ohledu na to, jak a kdy spaly přes den. Dokonce se nám občas stalo, že po návštěvě babičky holky usnuly až v autě cestou dom, někdy v 18:00, spaly celou cestu (tj. do 19:00), byly po probuzení sice dost protivné a zjevně vykolejené, ale probraly se, najedly, vykoupaly a šly do postele. Usnuly maximálně o půl hodiny déle než jindy.

Pokud máte tyto problémy, tak bych je nenechal apát déle než hodinu a půl. Budou sice protivné, ale proberou se, někdy za 10 minut, jindy za půl hodiny a večer usnou lépe.

Tom

Ahoj, tak jsem ho stejně

Obrázek uživatele renataa

Ahoj, tak jsem ho stejně vzbudila. ale kdysi,když byly malinký a nechtěli taky spinkat jsem se ptala dr a ta mi říkala, ať je nechám přespat do rána. Tak malej mi tu řádí a malá usnula,než jsem vyřídila návštěvu u dveří. Tak tu nechám spinkat už do rána. Abych je uspávala po o 1,5-2 hodiny, na to nemám nervy, ael od těch 15 hodin je nesmím nechat 5 minut, jinak usnou. Kdyby ráno dýl spali, tak by se to pak posunulo, někdy se stane, když dám mlíčko, že ještě zaspí a spí až do 7.3O ale to spíš výjimečně. Nej by bylo, kdyby spali 3O min po obědě, ale ten odpočinek jim chybí.

Ja bych je spat nenechala,

Obrázek uživatele Olitwins

Ja bych je spat nenechala, podle me by az do rana nespaly.. Proste bych je "nasilim" budila pred 5,,,,