Skip to main content

Tchýně a cestování...

Obrázek uživatele Laaja
Posted in

Ahoj maminky,
jdu si postěžovat. Šíleně mě točí tchýně..a koho ne, že? Zrovna jsem s ní měla, dnes už 4 hovor, a neustále vymýšlí. Chce, abychom tam přijeli na narozeniny dětí, mají je týden před vánoci, a pak abychom se tam táhli hned zase na vánoce. Cesta tam trvá skoro dvě hodiny a to nemluvím o balení všech krámů...to mi zabere taky dost času, pak vybalit...a pořád dokola. A ona akorát zvedne zadek, sedne do auta a tchán ji přiveze. Ale jí se nechce! A stejný je to i s návštěvama během roku. Za celou dobu od narození dětí u nás byli 3x. Ale mi tam máme jezdit nejlépe každý víkend..strašně mi to vadí. Jak to máte vy? Díky Lája

Návštěva

Ahoj Lájo,
určitě bych taky trvala na tom, slavit narozeniny doma...
Snad to jde se nějak domluvit. Jak to tady čtu, tak já mám asi super tchýni, mám jí moc ráda. Chodí sice ještě do práce, ale když byly teď holky nemocné, přijela po práci 2x za sebou a moc mi tím pomohla... Sice nemáme na vše stejný názor, ale je moc hodná a holky jí zajímají. Bydlí od nás asi 20km, ale je to Praha. Horší je to s tchánem, ten u nás nebyl ani jednou, ale on vpodstatě nejezdí nikam, jen do práce a na chalupu. Měj se Lájo, snad Ti konečně napíšu maila. Byly jsme nějak nemocní a táhlo se to, jedna holka, pak druhá a pak zase ta první, hrůza.
Lucka

Ahoj tak já mám tchýni 200m

Ahoj tak já mám tchýni 200m od domova a vidím ji tak 4x do roka tedy když se nepotkáme zrovna na nákupu a já jen co bych za to dala kdyby mi aspoň pohlídala na jednu až dvě hodinky děti,závidím vám všem že mají aspon vaše tchýně nějaký zájem,To ta moje ať bydlíme v jedné vesnici nejeví vůůůůůbec žááádný.

Souhlas

Ahoj Lajo, souhlasim s ostatnimi, narozky maji vase deti, tak oslava ma byt pro ne a ostatni se prizpusobit.. no lehce se to pise, urcite by bylo dobre, aby jste byli s manzelem zajedno.. S tchynemi to fakt neni jednoduche..
H

Ahoj, no tchýně no... to je

Obrázek uživatele be.st72

Ahoj,
no tchýně no... to je diagnóza sama o sobě. Je to od ní dost sobecké že bere ohledy jen na sebe místo na svá vnoučátka. Určitě jednoznačně by se to mělo podřídit dětewm jako oslavencům a brát ohledy jen na n+ě. Až bude mít narozky tchýně tak do ní přecce taky nebudete hučet že musí přijet ona Tipuju to směrem od ní na fráze tipu, že už je stará a že musíte mít ohledy a tak... nebo s epletu?
Já se svou tchýní prakticky ve styku nejsem, myslím že zrovna její případ by dost silně zasloužilpsychiatra, její hysterický výstupy, citové vydírání, ponžování, opičí láska k mému manželovi... no je to těžký případ, dřív jsem to hodně řešila, skoro se jí povedlo nás od sebe rozeštvat, svatbu jsme zrušili, tu jsme pak uspořádali později. Na proženy.cz byl nedávno dobrý článek o typologii tchýní, docela zábavný....alemoje je namixovaaná z víc druhů, na tu řešen neexistuje.

narozeniny a tchýně :-(

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahoj Lájo,

mám podobný názor jako Olitwins. Narozeniny mají Tvé děti - tak proč bys je na jejich významný den zatěžovala cestováním autem, balením věcí, atd.? U nás platí - kdo má narozeniny, slaví doma. Moje tchýně i tchán jsou, byť to mají jen 800 m pěšky, taky pohodlní přijít k nám na návštěvu a pořád nás lanaří, abychom se stavili my, ale na narozeniny kohokoliv samozřejmě přijdou k nám (tedy na pozvání).

Normálně bych nikam nejel a ve vší slušnosti bych trval na tom, aby, pokud mají zájem dětem gratulovat, je navštívili doma. Ať si dárky děti užijou v klidu domova a ne někde ve spěchu a cizím prostředí, kde budou nepochybně rozptýleny něčím úplně jiným..

Tom

Lajo, tohle neresim, ale

Obrázek uživatele Olitwins

Lajo, tohle neresim, ale resim jiny veci... Fakt bych se snazila ji v klidu vysvetlit (at se prida i manzel), ze je to pro deti zatez takova cesta autem, ze vzdycky zlobej atd. jsou cely rozlamany.. a to baleni a ze byste fakt radi, aby prijeli na narozky v Vam a na vanoce Vy k nim... Ferovy reseni... Taky muzes rict, ze je pro Vas jako rodinu dulezity slavit jejich narozeniny u Vas, tj. tam, kde bydlej....Uprimne, mela jsem tu navstevu a jeli jsme s nima do Ceskyho Krumlova a i kdyz jsme po hodine udelali prestavku, deti i tak silene vyvadeli....Myslim, ze je to pro ne fakt nepohodlny v tech sedackach... no zjistila jsem, ze u nasich deti je tolerance hodina....