Skip to main content

Mytí rukou a mytí obličeje....

Obrázek uživatele Olitwins
Posted in

Ahoj, toto je zřejmě dost blbý dotaz, ale stejně se zeptám.
1. Od kdy jste začali nechávát děti (s pomocí) mýt si ruce v umyvadle...? Máme stoličku, ale i tak holky ani náhodou nedosáhnou k umyvadlu, tak uvažuju přistavit židličku... a nebo bidet (fakt mě to napadlo, jinak ho vůbec nepoužíváme...)
2. Myjete dětem ráno obličej? Kdy jste začali? Moje holky totiž vždy šíleně ječí při otírání pusinky po jídle tak si řikám jestli by jim to nepomohlo....

Dííík.... O.

Ahoj, já jsem mytí rukou

Ahoj,

já jsem mytí rukou začala taky řešit až když chodily děti venku samy. Dělala jsme to tak, že jsem je vyvlíkla a nahnala do koupelny k vaně, pak jsem vzala sprchu a postupně jsem umyla ruky i pusy.
Obličej myjeme ráno snad od půl roku, to jsme jim i začali ráno a večer čistit zuby. I to jsem řešila u vany, pokud byl manžel doma, tak jsme si vzali každý jednoho a zvládli jsme to u umývadla.

Naďa

ahoj, my bidet nemáme, ale

ahoj, my bidet nemáme, ale moje kolegyně z práce tam nechává mýt vnoučatům ruce běžně, je to pro ni nejjednoduší, než zvedat několik dětí.nakonec proč ne, pokud ho navíc skoro nepoužíváte.já se jen želím že ho nemáme taky:-) mám k umyvadlům a malým dětem nějak nedůvěru - manželovi se tak zabila 4letá sestřenice, zhoupla se na umyvadle a to ji rozdrtilo.bohužel naše děcka to dělají taky, doma máme snad dobře upevněné, ale v pronajatém bytě v brně za to ruku do ohně nedám:-(. takže bidetům sláva:-)

Ahoj, já už si to nepamatuji

Ahoj,

já už si to nepamatuji přesně, ale vím, že jsme určitě ruce a obličej myli u umývadla, když kluci začali chodit po venku bez kočárku. Takže odhaduji, že jsme začínali kolem 14 měsíců. To bylo samozřejmě jen takové zvykání a cákání. Ve stejné době jsme taky začali s ranní hygienou.
Stoličky jsme postupně měnili za nižší a nižší, začínali jsme se židlema, pak přišly vysoké stoličky z IKEA, pak menší z IKEA... S používáním bidetu neporadím, tan nemáme.
V kuchyni mám žínku, po jídle si kluci pusu a ruce otírají do ní, to děláme od mimin.

Ivona