Skip to main content

cvičení a různé aktivity s dvojčaty

Posted in

Hezký den všem. Protože našim holkám bude co nevidět rok a vypadá to, že zažnou brzy chodit, chtěla bych se zeptat, jestli navštěvujete nebo jste navštěvovali s takhle malými dětmi nějaká cvičení či jiné aktivity a popř. jaké? S jedním mimčem se to určitě dá, ale jak jste to dělali se dvěma? Měli jste s sebou vždy nějaký doprovod? Dá se to zvládnout v jednom? Blíží se zima a tak nebude co dělat, takže bych uvítala nějakou změnu,ale obávám se toho :-). Teď jsme s holkama byly poprvé v klubu maninek s dětmi a líbilo se jim tam. Ale nedovedu si představit s nimi cvičení nebo třeba plavání, když já na ně budu sama. Děkuji a přeji krásný slunečný den. Zuza a holky.

re

Ahoj, nasi chlapci maju prave 24m. Ja som zacala chodit az teraz v lete do MC, dovtedy som sa bala - a skoda ze som nezacala skor. Je to fajn pre deti aj pre mna. A od septembra chodime sami aj na cvicenie(psychomotricity) 1xtyzdenne - tam sa to chlapcom velmi paci. Z tej herne MC chcu ist niekedy domov skor, asi ked ich to zacne nudit (co mi je blbe lebo to potom vyzera akoby som nechcela pomahat upratovat hracky na konci). Zalezi hlavne na tom, ako su tie priestory pristupne - ja sa vsade dostanem s kocikom az do "predsiene", tak nemam strach ze by mi niekam utiekli a v pohode sa to da s obomi zvladnut. Na plavaren by som si ale sama urcite netrufala ist, predsa len sa tam treba detom viac venovat. Ahoj, Martina

Ahojte, tak asi od polroka

Ahojte,
tak asi od polroka som chodila s kamoskou a s jej malou do herne na prednasku.
Od roka sama na cvicenie a Yamahu. Nas Yamaha nechytila, bolo to pre nas v tom veku malo akcne. Na cviceni mi pomaha cvicitelka, ak su ochotni cvicit s nou,prip. si nieco upravime, aby sme zvladli spolu. Platit by som nikomu neplatila ako doprovodu a my mame obcas aj tak take mama obdobia, ze ked som tam aj ja, tak s nikym inym nechcu.
Od 1 roka do 2 rokov sme chodili 2x do tyzdna na nejaku aktivitu. Cez vikend sme chodili s manzelom plavat.
V okoli mame 3 herne a tam si zajdem tiez sama.
Skor ako od roku sme nechodili tak aktivne, mali sme reflux.
Zvladnut sa to da v pohode a mame fajn zmenu, takze za nas mozem len odporucit.
Chodila som pesis kocikom alebo bez kocika MHD, pred tym 1. rokom aj do MHD s kocikom. A v zime aj s nosicom, bola som samostatnejsia ako s kocikom. Teraz mame 2 auta, takze idem radsej autom. Ale vylety MHD zboznujeme aj nadalej:)
U nas vacsinou dostanem aj nejaku zlavu, na plavani sme mali napr. 50% na druhe dvojca, co bolo super. Ale v jednom centre mi povedali, ze nemozme prist sama s dvoma detmi a ze ked mi nema kto prist pomoct, tak si mam niekoho zaplatit. Tak je to vela o pristupe. Tam kam chodime, mi hned pri prvom telefonate, ked som zmienila dvojky povedala pani sama od seba, ze mi moze s jednym cvicit, ak bude ochotne.
Celkovo nas to stalo dost penazi, ale deti su tam stastne a ja nie som na hlavu, takze nam to za to stoji a radsej usetrime inde.
E.

Re

Ahoj,
no my jsme začali s herničkami, a to cca od 15 měsíců, vždycky jsem tam poprvé zašla s někým a když mi ta hernička přišla v pohodě, tak i sama. Na plavání chodíme od půl roku, ale na střídačku. Jedno dvojče hlídá babička nebo dědeček, druhé jde se mnou - mám s tím velmi dobrou zkušenost. Na cvičení jsem s dětmi začala sama chodit až teď od září, kdy bylo dvojčatům 22 měsíců. Celkem se to dá, ostatní maminky nebo instruktorka občas vypomůžou.
Ale co jsem slyšela, tak dobře se dá zvládnout hudebka - ta Yamaha. Lenka

ahoj, chodíme s holkama 16m

ahoj, chodíme s holkama 16m cvičit, už jsem chodili od 9M, ale to s námi musela babička, teď chodíme sami od 14M (holky už chodí), bála sjem se , ale zvládnoust se to dá, chvilku cvičím s jednou, pak s druhou, plavat chodíme v sobotu s taťkou.Plánujeme přes zimu chodit do babyclubu, také sami.papaHanka a holky

-

Ahojky, od 6 do 8 měsíců jsme chodili na plavčo, v neděli s tatínkem. Jinak od 9m, když začal nový školní rok, chodíme na cvičení s tím, že s jedním prckem cvičila cvičitelka. Teď ve 22m už to zvládám sama. Myslím, že je to hodně o domluvě s persoálem. A musím říct, že i ostatní maminky v kurzu kolikrát pomůžou, ač tam mají svoje dítko. Prostě nenechají to tvoje spadnout, když ho zrovna nestihneš chytit.
Kolektiv je fajn, děti se otrkají a zvyknou si na jiné děti i na to, jak se k nim chovat. Na druhou stranu hodně marodíme, ale nemůžeš vědět, jestli chytneš bacila na cvičení nebo v obchodě. Nedávno zjistili z výtěru v krku nějaké bacily, takže příčina té náchylnosti je spíš tam, ne v okolí.
Čím jsou děti větší, tím potřebují více podnětů a zábavy, takže za chvíli uvítáš cokoli nového :)

Plavani - 2 deti, 1 dospely,

Obrázek uživatele Olitwins

Plavani - 2 deti, 1 dospely, nelze, jak uz bylo receno. My chodime na plavani v sobotu, aby to byla takova rodinna akce. Moc to doporucuju. Nekde jsem tu davno cetla, ze se lze domluvit, ze by s druhym mimcem trebe cvicila cvicitelka, ale nevim... Ja to zkusila v 8 mesicich, kazdy mi porad lezlo na jinou stranu a prislo mi to "trochu moc".... Davam ted spis prednost navstevam, planuju zkusit materske centrum....

Hezky den...taky se u nas slunecno....

ahoj, já začala sama tak ve

ahoj, já začala sama tak ve 16 m do hrátek s hudbou - tanečky, písničky, cvičení - je ale fakt, že jeden tam vždy spíš sedel a koukal, protože prostě jeden člověk navíc chybí.na plavání chodíme s tatínkem.ted ve 24 m jsme začali dopoledne chodit do baby ateliéru - je to takové výtvarné tvoření - je to fajn a řekla bych žetam to v jednou jde.ono jde o to co od toho čekáš - někdy je podstatné spíš to že se dostaneš mezi lidi.což bylo u mě jsem tui v cizím městě dost sama a s dvojčaty člověk zpočátku moc akční není. ahoj momo jo a k tomu plavání - co mám zkušenost tak tě tam v jednom dospělým ke dvou dětem ani nepřijmou.

Plavani

Ahoj Zuzi, my chodime na to plavco a je to skvele, nemuzu ale sama - chodime s manzelem do odpoledniho kurzu, jednou za tyden proste prijede z prace o neco driv :-), detem se to moc libi, takze i my jsme spokojeni :-), po plavani zustavame jeste v herne. Taky si rikam, ze tam je celkem mala sance chytit nejakou virozu apod., protoze tam rodice pusti opravdu jen zdrave deti..
Mej se hezky!
H